Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Gdzie ubezpieczyć SQTER

Gość tomi68

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator

Hejka

Jesli chcesz samo OC to w sumie roznica jest groszowa pomiedzy ubezpieczycielami. Jesli razem z AC, to niestety PZU jest najtansze.

• Administrator

A to ciekawostka bo w zeszlym roku roznica przy moich 60 % znizkach siegala 50 % ceny wiekszej w Allianz'ie. Ubezpieczenie konczy mi sie w jakos w maju wiec czemu nie, warto jednak pytac. Link4 rzucal tez zawsze zaporowe ceny, Warta przebijala w gore PZU o ponad 100 %

I tu sie nie zgodze bo AC w kazdym razie w Krakowie najtańsze jest w Allianzie.

Nie wiem, jak będzie w tym roku (trzeba będzie zrobić rekonesans), ale w przypadku pełnego pakietu OC+AC+NW bardziej opłacało mi się wykupić ubezpieczenie dla Bandita w Allianzie, natomiast polisę dla Peugeota (tylko OC+NW) wykupiłem w PZU (mieli najtańsze OC dla pięćdziesi?tek, przy moich zniżkach płacę trochę ponad 30 zł rocznie :) ).

Dostałem informacje od kolegi z PZU, że w tym roku (2007) ubezpieczyciel zamierza drastycznie (bardzo podkre?lił słowo drastycznie?) podnie?ć stawki ubezpieczenia na motocykl.

Może kto? ma więcej informacji na ten temat?

Jak zadzwoniłem do Allianz'a, miła pani :lol: powiedziała, że już zacieraj? ręce bo słyszała o podwyżce w PZU ale nic więcej nie chciała powiedzieć.

We wszystkich ubezpieczalniach wzro?nie i to do?ć znacznie ubezpieczenie ... po 1 z powodu rz?dowej ustawy a po 2 z powodu strat firm ubezpieczeniowych ...

A wiecie co dodatkowo rz?d wymy?lił aby załatać dziurę po niesłusznie naliczanej akcyzie za pojazdy zza granicy ?

Podatek Transportowy ? :) Który będziemy płacić podwójnie (raz w benzynie i raz osobno) ... Nie no Ku&*# ale my mamy po#*&$#@&^ rz?d :):):) ... co dalej ... podatek od powietrza ? a może od życia ? ... nie ... stop ... czasu uciekać z tego kraju ... choćby do Zimbabwe. :)