Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3191 tematów w tym forum
-
nowy nabytek yp 250 :D
przez Gość svga1- 2 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Witam wszystkich, jak już niektórzy czytali wybierałem się do Hamburga po ypke no i przywiozłem j? jestem bardzo zadowolony z zakupu, warto było przejechać 600km, trochę byłem zmęczony podróż? tam i z powrotem ale już odpocz?łem. ypka stoi w garażu od wtorku ( 1 rano ) jak by tego było mało o 8 rano tego dnia miałem egzamin na prawko A, które zdałem bez problemu, jestem zadowolony że wszystko potoczyło się tak pięknie, teraz tylko rejestracja sprzętu i jazda Pozdrawiam !! Ps. jaki s? koszty pierwszego przegl?du i co na nim powinni sprawdzić ?
Ostatnia odpowiedź: Gość, 31 Sierpnia 2007 -
Fascynujące Spotkanie 1 2
przez Kubo- 37 odpowiedzi
- 6.5 tys. wyświetleń
Witajcie. Musze Wam opowiedzieć pewn? historię, jaka przytrafiła Mi się dnia wczorajszego(tj. ?roda 11.07). Otóż siedzę sobie w pracy u rodziców jak zwykle... Podjeżdża sobie ok. godz. 11 skuterek Aprilia SR50 i siedz?cy na NIej kierowca. Troszkę dziwnie wygl?da na pierwszy rzut oka, gdyż ma założony wielki plecak na stelażu na plecach... Zsiada ze skutera i pod?ża w stronę salonu(a ja zastanawiam się co On wogóle robi). Lukn?łem na rejestrację a tam KR xxxx. No to sobie my?lę 'pewne gdzie? na wycieczkę jedzie i taki przygotowany JAKBY CO'. Go?c wchodzi i pyta, czy mamy olej do skuterka... Ja na to oczywi?cie JAKI? ;o) Ten w odpowiedzi NIE WIEM(standarcik). No to …
Ostatnia odpowiedź: Smuggler, 30 Sierpnia 2007 -
Pantheon - zmiany
przez yorick- 1 odpowiedź
- 992 wyświetleń
Szanowni, Chciałem zapytać o zmiany w Hondzie Pantheon wprowadzone wraz ze zmian? nadwozia bodajże w 2004. Czy kto? mógłby napisac co? więcej? Czy razem z bardziej kosmicznym wygl?dem zmieniło się co? w silniku ? Zawieszeniu? pozdrawiam Łukasz
Ostatnia odpowiedź: Gość, 28 Sierpnia 2007 -
Pi?tkowa sytuacja w drodze z pracy
przez mak- 12 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Zastanawiałem się, czy w ogóle o tym pisać, jest już po fakcie i nic nie mogę z tym zrobić, ale jednak napiszę, choćby po to, żeby pokazać, że i takie sytuacje się zdarzaj?. Do tej pory kiedy czytałem na foum o zachowaniu niektórych kierowców, szczególnie w Warszawie, czasem aż nie bardzo chciało mi się wierzyć, że mog? żyć na ?wiecie tacy debile i gnojki. Choćby ostatnia przygoda Orzecha i inne... Jeżdż?c po Warszawie miałem szczę?cie spotkać się raczej z pozytywnymi reakcjami kierowców. Nikt mi specjalnie nie zajeżdżał, nie otwierał drzwi, nie spychał z drogi - często nie ułatwiał (choć i takich przypadków nie jest wcale mało) ale i nie przeszkadzał. Chyba raz kto? zły…
Ostatnia odpowiedź: Wojtecki, 27 Sierpnia 2007 -
Kupno Majesty i co dalej ???
przez kopajt- 5 odpowiedzi
- 3.6 tys. wyświetleń
Witam. Chcę kupić Yamahę Majesty 250 - oczywi?cie używkę Chciałbym podej?ć do tematu bardziej kompleksowo, czyli kupić sprzęt i wymienić wszystko co trzeba od razu, nie tak jak zrobiłem z samochodem - czyli kupno za cał? kasę i jazda z dusz? na ramieniu czy się nic nie stanie... dopiero wymiana płynów, pasków i innych pierdół po uzbieraniu kasy. Do tego zestawienia potrzebuję mniej więcej informacji co się wymienia w tym modelu i ew. cenę danej czę?ci lub płynów. Czyli: olej (jaki i ile litrów) paski (jakie i cena) klocki (jakie i cena) i co jeszcze ??? Żeby nie było że nic nie przegl?dałem - z forum wyszło mi że nie ma co kupować pasków zamienników tylko orygi…
Ostatnia odpowiedź: adams, 26 Sierpnia 2007 -
Moto-Kompleks z Mińska Maz. Zna kto??
przez Gość YARECK- 0 odpowiedzi
- 802 wyświetleń
Czy kto? miał do czynienia z tym komisem lub może chociaż cosik o nich słyszał? Niestety nie maj? strony www, ale swoje moto wystawiaj? na allegro. Gdyby kto? bywał w pobliżu i do tego zna się co ogladać w moto używanym żeby poznać czy padaka czy nie to prosiłbym o obejrzenie tego sprzętu i podzielenie się spostrzeżeniami. http://moto.allegro.pl/item224967128__suzu..._rok_1999_.html Ja pewnie tez się tam wybiorę, ale jak kto? ma czas i ochotę to może dojrzy cosik więcej niz ja mógłbym ... sami wiecie o co chodzi. Po jakims tygodniu mozna temat wywalić jak nie będzie odpowiedzi.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 24 Sierpnia 2007 -
Nie dać się ubezpieczycielowi
przez Walter44- 18 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
Go?ć wymusił pierwszeństwo wynikiem czego przewróciłem się i przetarłem lew? stronę; moj? i sqta- honda dylan 2004. Doznałem paru obrażeń, na zwolnieniu jestem ponad miesi?c. Był biegły obejrzeć sqta. Po wizycie byłem zadowolony. Stwierdził parę plastików do wymiany i uszkodzon? kurtkę. Ustaliłem ceny u dealera. Wychodziło ponad 2000z. Pomy?lałem, że nawet 1500z by mnie urz?dzało, gdyż co? bym podreperował, a co? może dostał w używce. Ostatnio dowiedziałem się trelefonicznie, że Samopomoc (firma sprawcy) przygotowała 1300z minus vat, czyli ok. 900, gdzie same dwa boczki trzymaj?ce tyln? lampę kosztuj? 1400z. Byłem u dealera hondy aby mi dał wydruk cen czterech elementów z…
Ostatnia odpowiedź: orzech, 22 Sierpnia 2007 -
Porada dotyczaca kupna skutera
przez Jurek_mwo- 5 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Witam wszystkich. Mam prosbe, a mianowicie posiadam skuter marki Yamaha Majesty 250cm, a mysle o kupnie hondy Silver lub burgmana 400. Bardzo prosze o jakies porady. Jesli ktos wie, gdzie sa jakies sklepy gdzie mozna to zakupic w systemie ratalnym, to prosze o info. Czekam na wasze opinie. Pozdrawiam i z gory dziekuje.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 21 Sierpnia 2007 -
Japończycy...Ci to kochaj? skutery
przez MariuszBurgi- 8 odpowiedzi
- 1.9 tys. wyświetleń
Miło?ć do maxi skuterów jaka u nas zaczyna dopiero się rodzić w Japonii istnieje już od wielu, wielu lat. Pierwszym maxi rollerem jaki zapocz?tkował to wyższe uczucie była Honda Helix Cn250. Skutery które jeżdż? po tamtejszych drogach s? głębokim rozwinięciem tego co pojawiło się w 1985.Mamy tam teraz cał? masę Majestek 250(ciekawie poprzerabianych optycznie), Siliverów, Forza (model bardzo tam popularny), Burgmanów (to oczywiste ) i wiele,wiele innych. Oczywi?cie miło?ć o której tu piszę poł?czona jest ze zlotami... zobaczcie jak bawi? się Japończycy-miło?nicy maxi skuterów na swoich zlotach i czym tam ?migaj? ::: http://www.bigscooter.com/column/bsmt2003.html
Ostatnia odpowiedź: Radio, 20 Sierpnia 2007 -
Refleksje po wizycie Włochów
przez RobB.- 24 odpowiedzi
- 2.2 tys. wyświetleń
W sobotę mięli?my z Zołz? okazję spędzić popołudnie i kawałek nocy z motocyklistami z Włoch. Traf chciał, że podróżujac sobie po naszym kraju w jednym z Ducati skończyła się tylna oponka. Ponieważ jedyny serwis Ducati w Łodzi był tylko do 16:00 czynny, a Włochom nie udało by się do niego dotrzeć na czas, Dee Jay od Którego wyjechali, przekazał sprawę udzielenia Im pomocy w nasze ręce. Dojechali, wymienili?my oponkę w Liberty-Motors błyskawicznie i z rabatem, za co serdeczne dzięki, więc wszystko OK. Ale w?tek założyłem aby się podzielić z Wami paroma refleksjami jakie nasunęły mi się po jazdach i rozmowach z Nimi. Jad?c za Nimi zaintrygowało mnie, że co jaki? czas wy…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 20 Sierpnia 2007 -
Widziałe? plame?... reaktywacja :P
przez Abach- 5 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
W dniu dzisiejszym ok godz. 18 zadzwoniła do mnie moja te?ciowa z informacj?, że córka wywróciła się skuterem na plamie oleju. Byłem blisko i natychmiast przyjechałem na Morenę (dzielnica Gdańska). Córka cała, na szczę?cie nic się jej nie stało. Skuter drobne ryski. Generalnie odetchn?łem. Wszystko OK, więc udałem się na miejsce zdarzenia. A tam na zakręcie długa (ok 50-60m) plama po oleju napędowym. Nigdy wcze?niej nie dzwoniłem na nr 112 i zaraz przypomniał mi się stary w?tek o plamie warszawskiej, niemożno?ci zawiadomienia służb, nieodbieranym numerem 112 itp. Ale OK, spróbuję.... Wykręciłem numer 112, cztery, pięc sygnałów i zgłosił się dyżurny Policji. Jak tylko us…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 19 Sierpnia 2007 -
problem prosze o wyrozumialosc :)
przez anx- 2 odpowiedzi
- 964 wyświetleń
witam jestem tutaj nowy i prosze admina o wyrozumialosc i o przeniesienie tematu w odpowiednie miejsce gdyz nie moge rozpoczac tematu w innym dziale !guns chodzi mi o produkt yamahy , model versity , co sadzicie o tym skuterku ? zainteresowala mnie ta oferta skuter ma przebieg 26 tysiecy ( czy to duzo na jednocylindrowca o pojemnosci 260 cm ) i jeszcze jedno pochodzi on z wloch i w dokumentach jest wpisany jako MBK czy to normalne czy kombinacje ? jeszcze raz sorki i dzieki za porady pzdr Andrzej temat przeniesiony z "serdeczno?ci" do odpowiedniego działu Artix
Ostatnia odpowiedź: jagroski, 18 Sierpnia 2007 -
S.O.S.
przez banat- 2 odpowiedzi
- 953 wyświetleń
Witam. Po Moich do?wiadczeniach zwi?zanych z podróż? na F1. i konsekwęcjami, chciałbym rozpocz?ć w?tek, dotycz?cy pomocy w czasie wyprawy. Proponuję zrobić bazę adresów ludzi którzy sprawdzili się temacie pomocy na drodze . Podczas Naszej podróży potwierdzi to Dragon wielu się zatrzymywało ,jednak jedyny który nie odpuscił to był CZEBO .TEGO CZŁWIEKA trzeba polecać w razie nieszczę?cia .Jestem pewny ze załatwi wszystko perfekt w okolicach Budapesztu. MAM NADZIEJE ze temat się rozbuduje i podamy szczegoly kontaktu.Temat jest o tyle wazny ,czytaj?c o ostatnich przygodach Italiańców.Chciałbym aby to był forum dla ludzi wyjezdzaj?cych za Granicę Naszego Kraju. …
Ostatnia odpowiedź: jagroski, 18 Sierpnia 2007 -
Gdzie trzymać burgerka ??
przez Gość pablo79- 4 odpowiedzi
- 898 wyświetleń
Witajcie, Niedawno zdałem prawko na A i teraz na całego my?le o zakupie skuterka, tylko jest mały problem - nie wiem gdzie go trzymać. Nie posiadam ani garażu ani miejsca postojowego. Jak sobie z tym radzicie ? Jakie macie patenty na przechowywanie skuterków?? Pozdrawiam pablo79
Ostatnia odpowiedź: Gość, 18 Sierpnia 2007 -
Gdzię mogę kupić wysok? szybę do AN650
przez Gość Mariusz_Kalisz- 5 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Witam wszystkich Mam małe pytanko do Was. Gdzie mógłbym kupić w miarę niedrogo wysok? szybę do AN 650 K3, no niestety za dużo wieje !scooter Znalazłem w u dealera w UK szybę wysok? na 80 cm za 43 funty ( około 230 zł), znajdę gdzie? w Polsce za podobn? cenę? Nie orientuję się ile kosztuje podobna GIVI. Z transportem do Polski nie byłoby problemu - tylu tam znajomych !scooter, ale nie wiem czy w Polsce co? by sie nie wyszukało. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam . http://www.suzuki-gb.co.uk/accessories/det..._on_road&search[range]=on_burgman&search[model]=650exec&search[year]=undefined&search[keyword]=&offset=0
Ostatnia odpowiedź: pilot, 17 Sierpnia 2007 -
Majesty 250 - dobry wybór?
przez Gość Venom- 17 odpowiedzi
- 3.2 tys. wyświetleń
Witam, jestem całkiem "nowy" na forum. Chciałbym stać się posiadaczem maxi skutera i nie wiem co kupić. Na celowniku mam Majesty 250ccm. Na co mam zwrócić uwagę przy zakupie, czy "ypka" ma jakie? słabe punkty. Chciałbym wydać ok. 7000 zł. Proszę o pomoc !tut
Ostatnia odpowiedź: Artix, 15 Sierpnia 2007 -
zagraj
przez RobB.- 15 odpowiedzi
- 1.9 tys. wyświetleń
ZAGRAJ No ja w szale bicia rekordów przegrałem, może Wam się uda. Nawiasem na jednym ze zdjęć był jeden z ratowników, który nas szkolił w Pabianicach więc to nie była czysta teoria ! Pozdrawiam RobB.
Ostatnia odpowiedź: Kisiel, 15 Sierpnia 2007 -
Czy znasz swoja grupe krwi???? 1 2
przez Gość majon- 42 odpowiedzi
- 5.4 tys. wyświetleń
Witam Wracaja dzis w nocy z Wawy sluchalem w radiu audycji w ktorej poruszono dosc istotny dla kierowcow i nie tylko, temat dotyczacy znajomosci przez nas swojej grupy krwi.Jak sie potem okazalo sytuacja jest dramatyczna tak wynikalo z reportarzu bo wiekszosc pytanych rozmowcow jej nie zanala. Przyznam sie szczerze ze ja tez nie znam ale zamierzam to zmienic. Mysl ze nam nic nie moze sie przytrafic ze mnie to nie dotyczy jest jak najbardziej bledna.Znajomosc grupy krwi jak przekonywali ratownicy drogowi,lekarze naprawde w wielu przypadkach ratuje zycie i zdrowie. Inna kwestia jest to gdzize taka informacje zapisac, czy macie jakies pomysly??? Mam nadzieje ze ten t…
Ostatnia odpowiedź: Misiek_500V, 14 Sierpnia 2007 -
Zmiany - nowelizacja prawa o ruchu drogowym
przez pablos- 14 odpowiedzi
- 1.8 tys. wyświetleń
Natrafiłem na taki tekst cyt: To, że nasi parlamentarzy?ci kochaj? zmieniać prawo to już chyba wszyscy wiemy. Wszyscy też wiemy, że często te zmiany nie wychodz? nikomu na dobre. Wkrótce możemy mieć o nich jeszcze gorsze zmiany, bowiem szykuje się kolejna nowelizacja prawa o ruchu drogowym, która uderzy bezpo?rednio w motocyklistów i motorowerzystów (skuterzystów). Prace jakie trwaj? w komisji sejmowej dotycz? głównie obostrzenia dostępu do jedno?ladów. W pierwszej kolejno?ci zaproponowano zmiany dotycz?ce prawa jazdy kat. A – a więc zezwalaj?cej na kierowanie motocyklami. Projektowana ustawa o osobach kieruj?cym pojazdami zakłada, że motocyklem o mocy większej niż 25 kW…
Ostatnia odpowiedź: Misiek_500V, 14 Sierpnia 2007 -
Prawo Jazdy Kat.A - r.78
przez Gość smuciu1- 15 odpowiedzi
- 1.7 tys. wyświetleń
Witam Serdecznie dowiedziałem sie ostatnio ze podobno można zrobić prawo jazdy KAT.A - r.78 na bez biegowca czyli np na skuter ale wpisuj? w prawojazdy ze niemoze jechac na biegowcu czy to prawda ???? i podobno można jechac swoim skuterem tylko musi byc zarejestrowany - ubezpieczony - i osi?gac ponad 100km/h Prosze mi powiedzieć czy to prawda weszło to ponoć 15.08.2004 roku !starwars
Ostatnia odpowiedź: czeczot21, 11 Sierpnia 2007 -
A więc jestem zdrajc?... 1 2
przez ortos- 27 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
...a więc jestem zdrajc? wymieniłem Maxi na 4oo ale C1 zostaje pozdr... ortos ps1. reszta zdjęć "kwiata": KWIAT ps2. Scarabeo będzie ?migać teraz po Warszawie
Ostatnia odpowiedź: Dadzia POLICE, 9 Sierpnia 2007 -
Motocykl 08/2007 - jak olać skuterowców
przez Gość wdp- 8 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Chyba pierwszy raz w życiu kupiłem prasę motocyklow?, choć miałem kilka razy w łapach takow? ze względu na to, że mam kilku kumpli co zabawiaj? się szlifierkami. Kupiłem bo zobaczyłem na okładce "SKUTERY DODATEK SPECJALNY". I wiecie co? wstyd mi, że miesi?c temu wysłałem do nich CV:) bo zmieniałem pracę!scooter I to wydawnictwo z mojego regionu. bueee. Opis 2 tajwańskich pięćdziesi?tek, Kymco People i SYM jaki? tam. Po prostu opis jak ze sklepu internetowego bez konkretnych wrażeń, po prostu wygodny, fajny. Nic o tym, jak się zachowuje po przejechaniu 30km, 100km, 150km... Więc wyczerpuj?cy nie jest. Opis Gilery Fuoco jest mniej ciekawy niż tu opis Mp3 (a tam pracuj? zaw…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 8 Sierpnia 2007 -
Dzieci na zlotach,rajdach,spotkaniach 1 2
przez Gość majon- 33 odpowiedzi
- 2.8 tys. wyświetleń
Witam kolejne ciekawe i bardzo pozytywne zjawisko w naszym klubie to dzieci na naszych imprezach. Mnie osobiscie to bardzo cieszy jako uczestnika i organizatora imprez.Przykre tylko jest tylko to ze jak mniemam(a moze sie myle) sa tacy ktorym to przeszkadza a moze nie????Wiec jak to jest????? Co sadzicie o obecnosci dzieciakow, calych rodzin na imprezach??? Burgmania rosnie w sile!!!! pozdr majon
Ostatnia odpowiedź: Mamuśka, 5 Sierpnia 2007 -
Już jest pierwszy egzemplarz
przez orzech- 1 obserwujący
- 9 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Jeszcze w kawałkach ale dopiero dotarła do Uhma Bike. Oficjalnie nie ma jeszcze w sprzedaży, ten egzemplarz będzie dopiero testowany. Z innej beczki - podobno sprzedał się pierwszy egzemplarz MP3 w wawie- kto? widział???
Ostatnia odpowiedź: Ravenka, 2 Sierpnia 2007 -
Gwarancja, rękojmia
przez -=Dee Jay=-- 4 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
w ofertach prywatnych importerów oprócz zadziwiaj?co niskich cen, znalazłem jeden ciekawy zapis którym się posługuj?, nie do końca będ?c pewnym, czy nie jest to wymigiwanie się od odpowiedzialno?ci ... pojazd nie posiada gwarancji/rękojmi (ze względu na to iż został sprowadzony) w zwi?zku z tym, że pojazd jest z UE, oraz sprzedawca wystawia fakture VAT, czy nie staję się on jednocze?nie odpowiedzialny za niego w sensie gwarancyjno-rękojmiowym ?? kiedy? poruszany był w miare podobny temat zwi?zany z inicjatyw? handlowo-usługow? p. Bogusławskiego , ale ciekawi mnie prawdziwo?ć i słuszo?ć (lub ich brak) przedstawionego fragmentu ....
Ostatnia odpowiedź: Abach, 30 Lipca 2007