Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3204 tematów w tym forum
-
co decyduje ? 1 2
przez Gość schuler- 2 obserwujących
- 26 odpowiedzi
- 2.8 tys. wyświetleń
interesuje mnie co decyduje przy kupnie maxi,jakie argumenty za tym ze kupujemy taki a nie inny skuter,czy decyduje marka-sentyment do niej czy w szczególnosci kierujemy sie cen? a moze wygl?dem?
Ostatnia odpowiedź: Gość, 16 Września 2007 -
Troche "głupie" pytanie
przez Gość NIMAGO- 1 odpowiedź
- 926 wyświetleń
Cze?ć! Interesuje sie motoryzacj? i aż wstyd sie przyznać ze nie umiem odczytać z oznaczeń opony w którym roku była ona wyprodukowana.. I mam do was tak? pro?be czy mógłby mi kto? wytłumaczyć na co to sie zwraca uwage?? poozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: adams, 15 Września 2007 -
T-max 2008
przez Geni- 16 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Na japońskiej stronie Yamahy znalazłem dzisiaj zamieszczone zdjęcie T-maxa na 2008 rok. link: http://www.yamaha-motor.co.jp/news/2007/09/11/tmax.html
Ostatnia odpowiedź: jagroski, 12 Września 2007 -
Witam Zeby nie bylo ze kogos dyskryminuje ale nurtuje mnie pewne zjawisko, chodzi o naszych klubowiczow ktorzy zaczynaja sie przesiadac na motocykle i przyjezdzac na nich na spotkania ,zloty itd.Klub nasz z zalozenia jest klubem milosnikow maxi skuterow a tu brak konsekwencji.Chcialem sie zapytac dlaczego tak sie dzieje (moze kompleksy?) o co chodzi bo nie rozumiem, nie ukrywam ze mam zamiar z tym walczyc.W 2008 na SRM bedzie zakaz wjazdu motocyklami!!! A teraz czekam na lincz i tak sie nikogo nie boje... pozdr majon
Ostatnia odpowiedź: Olsen, 9 Września 2007 -
plagiat
przez ortos- 10 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
witam poradĽcie co robić? otomoto /czytaj od momentu JAZDA/ i test użytkownika C1 /od momentu jazda/ chyba wypadałoby przynajmniej napisac sk?d pochodzi tekst pozdr... ortos
Ostatnia odpowiedź: ortos, 9 Września 2007 -
K?t Skręcania na Skuterach
przez Gość smuciu1- 1 obserwujący
- 22 odpowiedzi
- 2.7 tys. wyświetleń
Witam mam takie pytanie pod jakim k?tem można kła?ć skuter aby sie nie przewrócił chodzi mi oczywi?cie w jeĽdzie ???? Zadaje te pytanie bo teraz mam troche dyga jak skręcam kiedy? miałem skuter Yuki Rally 50 i było lekko mokro przechyliłem sie tak w miare mało i sie wywróciłem ale na szczęscie nic mi sie nie stało teraz mam osobi?cie Aprilie Atlanitc 500 czy tym skuterem można dryfować na skrętach Prosze o pomoc bo mam dyga i niewiem jak to w końcu jest
Ostatnia odpowiedź: bikerboy, 7 Września 2007 -
Żółty kolor chyba mnie uratował
przez Worlan- 11 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Jad?c rano do firmy godz. 7 , skrzyżowanie Al.Jerozolimskich i Popularnej, wył?czona sygnalizacja i oczywi?cie całe skrzyżowanie zapchane. Zjechać się nie da, bo oczywi?cie katamaran wjeżdżaj?c zatamował ruch. Nie wiele my?l?c omijam go z tyłu i kiedy jestem przednim kołem za jego kufrem widzę ?wiatła wsteczne i z impetem rusza do tyłu co by miejsca ust?pić zjeżdżaj?cym ze skrzyżowania. Już widziałem siebie leż?cego na prawym boku. Przypuszczam, że żółty kolor zadziałał, bo błyskawicznie depn?ł w hamulce. Ja przejechałem !scooter prawie ocieraj?c się o jego zderzak.
Ostatnia odpowiedź: Crazy_Russian, 7 Września 2007 -
60 powodów dlaczego Burgi jest lepszy od kobiety 1 2
przez MariuszBurgi- 26 odpowiedzi
- 3.3 tys. wyświetleń
60 powodów dla których Burgman jest lepszy od kobiety: 1 Na Burgmanie można bez obaw spalić gumę 2 Aby pojeĽdzić na Burgmanie nie trzeba ?ci?gać ubrania 3 Burgman nie ma te?ciowej 4 Burgman nie da Ci w pysk jak włożysz rękę pod owiewkę 5 Burgman nie straszy że jest w ci?ży 6 Burgman jest zawsze gotowy żeby sobie na nim pojeĽdzić 7 Burgman nie liczy ile piw już wypiłe? 8 Możesz trzymać kilka Burgmanów w jednym garażu i mieć pewno?ć że się nie pobij? 9 Burgman nie mówi że go boli głowa jak chcesz na nim pojeĽdzić 10 Burgman nie ogl?da się za chłopakami 11 Burgman nie potrzebuje długiej gry wstępnej przed przejażdżk? 12 Burgman nie panikuje kiedy pęknie guma …
Ostatnia odpowiedź: Radio, 6 Września 2007 -
najszybszy i najlepszy 2T - Gilera Runner fxr180 1 2 3
przez Gość krisbar0- 68 odpowiedzi
- 12.8 tys. wyświetleń
Witam opiszcie swoje pierwsze wrażenia z jazdy na maxa swoim skutem , mój "Runny- FXR 180 2T" jest jak go-kart, ci?gnie niesamowicie do 40km/h z samego gazu na koło w pion staje, powyżej 40km/h trzeba podrzucić lekko i to samo-pion, aż do maxa(140km/h- w realu) ci?gnie bez żadnych dołów czy jaki? zaduszeń jest Best, polecam każdemu taki skut o nie znacznej pojemno?ci ale ci?gle rasowymi kucami PS.
Ostatnia odpowiedź: Radio, 6 Września 2007 -
Skuter z USA
przez Gość dlugi- 3 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Witam! Przymierzam sie do sprwadzenia (jesli bedzie to oplacalne) poprzez rodzinke w stanach maxi skutera. Moze ktos z Was juz sprowadzil skuter z USA i podpowie mi jakie modele warto sciagac (cena, popularnosc)? Koszty wiadome to poza cena skutera: clo 9% + 22% VAT (akcyza w wypadku jednosladow nie wystepuje) no i transport kontenerem okolo 1000$. Mam na szczescie chetnych do wspolnej wysylki kontenerem wiec koszt transportu dziele na 3-4 osoby. Z gory dzieki za info. Pozdrawiam Piotr
Ostatnia odpowiedź: Gość, 2 Września 2007 -
pytanie do posiadaczy burgmana
przez Gość camel_74- 0 odpowiedzi
- 923 wyświetleń
witam mam zamiar kupic burgiego 400 z 1999 roku ma przejechane 40 000 km po dlugim targowaniu facet z 2000 € zlecial na 1300 € wysle wam link zeby go zobaczyc moze poradzicie co i jak sprawdzic zeby niewpasc na mine http://www.2dehands.be/suzuki-burgman-400-...r=20&qq=burgman pozdro dla wszystkich
Ostatnia odpowiedź: Gość, 1 Września 2007 -
Skuter od klubowicza Burgmanii
przez Gość pszym- 0 odpowiedzi
- 856 wyświetleń
Witam, Jak pisałem ostatnio, szukałem dla siebie jakiego? fajnego skuterka żeby przesi??ć się z 50 na co? większego. Zaczynałem poszukiwania od 400, potem od 250 i ...skończyłem na 125. Po głębokich przemy?leniach ile czasu będę spędzał w mie?cie, a ile w trasie wybrałem opcję najbardziej praktyczn? i stałem się wła?cicielem pięknego Burgmana 125. My?lę, że taka opcja pozwoli mi się oswoić z większym skuterem, a jednocze?nie będę miał już pocz?tki dla czego? większego. Ale generalnie chodzi mi o co? innego, skuter kupiłem od Izzy`ego z Burgmani i mam kilka przemy?leń. Skuter jest utrzymany wzorowo, ma zrobiony przegl?d 1000 km wcze?niej, widać że jest ?wietnie utrzyman…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 31 Sierpnia 2007 -
młodzież na 50-tkach 1 2
przez tomekmajesty- 1 obserwujący
- 47 odpowiedzi
- 5.4 tys. wyświetleń
w Polsce maxiskutering jest jak wiadomo mało popularny dlatego rozpoczynam dyskusję - jak to zmienić - proszę o pomysły stawiam pierwszy pod dyskusję: może młodych kolegów na 50 zapraszać na spotkania jako go?ci, aby zaszczepili się ide? maxi? ponadto mam kolegów po 30-40 lat, którzy zaczęli jeĽdzić na 50 z braku prawka, ale już dzi? kończ? kurs i będ? kupowali maxi - a to, dzięki temu, że jeĽdzili ze mn? i zaszczepili się
Ostatnia odpowiedź: ERMI, 31 Sierpnia 2007 -
nowy nabytek yp 250 :D
przez Gość svga1- 2 odpowiedzi
- 1.1 tys. wyświetleń
Witam wszystkich, jak już niektórzy czytali wybierałem się do Hamburga po ypke no i przywiozłem j? jestem bardzo zadowolony z zakupu, warto było przejechać 600km, trochę byłem zmęczony podróż? tam i z powrotem ale już odpocz?łem. ypka stoi w garażu od wtorku ( 1 rano ) jak by tego było mało o 8 rano tego dnia miałem egzamin na prawko A, które zdałem bez problemu, jestem zadowolony że wszystko potoczyło się tak pięknie, teraz tylko rejestracja sprzętu i jazda Pozdrawiam !! Ps. jaki s? koszty pierwszego przegl?du i co na nim powinni sprawdzić ?
Ostatnia odpowiedź: Gość, 31 Sierpnia 2007 -
Fascynujące Spotkanie 1 2
przez Kubo- 37 odpowiedzi
- 6.5 tys. wyświetleń
Witajcie. Musze Wam opowiedzieć pewn? historię, jaka przytrafiła Mi się dnia wczorajszego(tj. ?roda 11.07). Otóż siedzę sobie w pracy u rodziców jak zwykle... Podjeżdża sobie ok. godz. 11 skuterek Aprilia SR50 i siedz?cy na NIej kierowca. Troszkę dziwnie wygl?da na pierwszy rzut oka, gdyż ma założony wielki plecak na stelażu na plecach... Zsiada ze skutera i pod?ża w stronę salonu(a ja zastanawiam się co On wogóle robi). Lukn?łem na rejestrację a tam KR xxxx. No to sobie my?lę 'pewne gdzie? na wycieczkę jedzie i taki przygotowany JAKBY CO'. Go?c wchodzi i pyta, czy mamy olej do skuterka... Ja na to oczywi?cie JAKI? ;o) Ten w odpowiedzi NIE WIEM(standarcik). No to …
Ostatnia odpowiedź: Smuggler, 30 Sierpnia 2007 -
Pantheon - zmiany
przez yorick- 1 odpowiedź
- 1 tys. wyświetleń
Szanowni, Chciałem zapytać o zmiany w Hondzie Pantheon wprowadzone wraz ze zmian? nadwozia bodajże w 2004. Czy kto? mógłby napisac co? więcej? Czy razem z bardziej kosmicznym wygl?dem zmieniło się co? w silniku ? Zawieszeniu? pozdrawiam Łukasz
Ostatnia odpowiedź: Gość, 28 Sierpnia 2007 -
Pi?tkowa sytuacja w drodze z pracy
przez mak- 12 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
Zastanawiałem się, czy w ogóle o tym pisać, jest już po fakcie i nic nie mogę z tym zrobić, ale jednak napiszę, choćby po to, żeby pokazać, że i takie sytuacje się zdarzaj?. Do tej pory kiedy czytałem na foum o zachowaniu niektórych kierowców, szczególnie w Warszawie, czasem aż nie bardzo chciało mi się wierzyć, że mog? żyć na ?wiecie tacy debile i gnojki. Choćby ostatnia przygoda Orzecha i inne... Jeżdż?c po Warszawie miałem szczę?cie spotkać się raczej z pozytywnymi reakcjami kierowców. Nikt mi specjalnie nie zajeżdżał, nie otwierał drzwi, nie spychał z drogi - często nie ułatwiał (choć i takich przypadków nie jest wcale mało) ale i nie przeszkadzał. Chyba raz kto? zły…
Ostatnia odpowiedź: Wojtecki, 27 Sierpnia 2007 -
Kupno Majesty i co dalej ???
przez kopajt- 5 odpowiedzi
- 3.7 tys. wyświetleń
Witam. Chcę kupić Yamahę Majesty 250 - oczywi?cie używkę Chciałbym podej?ć do tematu bardziej kompleksowo, czyli kupić sprzęt i wymienić wszystko co trzeba od razu, nie tak jak zrobiłem z samochodem - czyli kupno za cał? kasę i jazda z dusz? na ramieniu czy się nic nie stanie... dopiero wymiana płynów, pasków i innych pierdół po uzbieraniu kasy. Do tego zestawienia potrzebuję mniej więcej informacji co się wymienia w tym modelu i ew. cenę danej czę?ci lub płynów. Czyli: olej (jaki i ile litrów) paski (jakie i cena) klocki (jakie i cena) i co jeszcze ??? Żeby nie było że nic nie przegl?dałem - z forum wyszło mi że nie ma co kupować pasków zamienników tylko orygi…
Ostatnia odpowiedź: adams, 26 Sierpnia 2007 -
Moto-Kompleks z Mińska Maz. Zna kto??
przez Gość YARECK- 0 odpowiedzi
- 823 wyświetleń
Czy kto? miał do czynienia z tym komisem lub może chociaż cosik o nich słyszał? Niestety nie maj? strony www, ale swoje moto wystawiaj? na allegro. Gdyby kto? bywał w pobliżu i do tego zna się co ogladać w moto używanym żeby poznać czy padaka czy nie to prosiłbym o obejrzenie tego sprzętu i podzielenie się spostrzeżeniami. http://moto.allegro.pl/item224967128__suzu..._rok_1999_.html Ja pewnie tez się tam wybiorę, ale jak kto? ma czas i ochotę to może dojrzy cosik więcej niz ja mógłbym ... sami wiecie o co chodzi. Po jakims tygodniu mozna temat wywalić jak nie będzie odpowiedzi.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 24 Sierpnia 2007 -
Nie dać się ubezpieczycielowi
przez Walter44- 18 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
Go?ć wymusił pierwszeństwo wynikiem czego przewróciłem się i przetarłem lew? stronę; moj? i sqta- honda dylan 2004. Doznałem paru obrażeń, na zwolnieniu jestem ponad miesi?c. Był biegły obejrzeć sqta. Po wizycie byłem zadowolony. Stwierdził parę plastików do wymiany i uszkodzon? kurtkę. Ustaliłem ceny u dealera. Wychodziło ponad 2000z. Pomy?lałem, że nawet 1500z by mnie urz?dzało, gdyż co? bym podreperował, a co? może dostał w używce. Ostatnio dowiedziałem się trelefonicznie, że Samopomoc (firma sprawcy) przygotowała 1300z minus vat, czyli ok. 900, gdzie same dwa boczki trzymaj?ce tyln? lampę kosztuj? 1400z. Byłem u dealera hondy aby mi dał wydruk cen czterech elementów z…
Ostatnia odpowiedź: orzech, 22 Sierpnia 2007 -
Porada dotyczaca kupna skutera
przez Jurek_mwo- 5 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Witam wszystkich. Mam prosbe, a mianowicie posiadam skuter marki Yamaha Majesty 250cm, a mysle o kupnie hondy Silver lub burgmana 400. Bardzo prosze o jakies porady. Jesli ktos wie, gdzie sa jakies sklepy gdzie mozna to zakupic w systemie ratalnym, to prosze o info. Czekam na wasze opinie. Pozdrawiam i z gory dziekuje.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 21 Sierpnia 2007 -
Japończycy...Ci to kochaj? skutery
przez MariuszBurgi- 8 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Miło?ć do maxi skuterów jaka u nas zaczyna dopiero się rodzić w Japonii istnieje już od wielu, wielu lat. Pierwszym maxi rollerem jaki zapocz?tkował to wyższe uczucie była Honda Helix Cn250. Skutery które jeżdż? po tamtejszych drogach s? głębokim rozwinięciem tego co pojawiło się w 1985.Mamy tam teraz cał? masę Majestek 250(ciekawie poprzerabianych optycznie), Siliverów, Forza (model bardzo tam popularny), Burgmanów (to oczywiste ) i wiele,wiele innych. Oczywi?cie miło?ć o której tu piszę poł?czona jest ze zlotami... zobaczcie jak bawi? się Japończycy-miło?nicy maxi skuterów na swoich zlotach i czym tam ?migaj? ::: http://www.bigscooter.com/column/bsmt2003.html
Ostatnia odpowiedź: Radio, 20 Sierpnia 2007 -
Refleksje po wizycie Włochów
przez RobB.- 24 odpowiedzi
- 2.2 tys. wyświetleń
W sobotę mięli?my z Zołz? okazję spędzić popołudnie i kawałek nocy z motocyklistami z Włoch. Traf chciał, że podróżujac sobie po naszym kraju w jednym z Ducati skończyła się tylna oponka. Ponieważ jedyny serwis Ducati w Łodzi był tylko do 16:00 czynny, a Włochom nie udało by się do niego dotrzeć na czas, Dee Jay od Którego wyjechali, przekazał sprawę udzielenia Im pomocy w nasze ręce. Dojechali, wymienili?my oponkę w Liberty-Motors błyskawicznie i z rabatem, za co serdeczne dzięki, więc wszystko OK. Ale w?tek założyłem aby się podzielić z Wami paroma refleksjami jakie nasunęły mi się po jazdach i rozmowach z Nimi. Jad?c za Nimi zaintrygowało mnie, że co jaki? czas wy…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 20 Sierpnia 2007 -
Widziałe? plame?... reaktywacja :P
przez Abach- 5 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
W dniu dzisiejszym ok godz. 18 zadzwoniła do mnie moja te?ciowa z informacj?, że córka wywróciła się skuterem na plamie oleju. Byłem blisko i natychmiast przyjechałem na Morenę (dzielnica Gdańska). Córka cała, na szczę?cie nic się jej nie stało. Skuter drobne ryski. Generalnie odetchn?łem. Wszystko OK, więc udałem się na miejsce zdarzenia. A tam na zakręcie długa (ok 50-60m) plama po oleju napędowym. Nigdy wcze?niej nie dzwoniłem na nr 112 i zaraz przypomniał mi się stary w?tek o plamie warszawskiej, niemożno?ci zawiadomienia służb, nieodbieranym numerem 112 itp. Ale OK, spróbuję.... Wykręciłem numer 112, cztery, pięc sygnałów i zgłosił się dyżurny Policji. Jak tylko us…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 19 Sierpnia 2007 -
problem prosze o wyrozumialosc :)
przez anx- 2 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
witam jestem tutaj nowy i prosze admina o wyrozumialosc i o przeniesienie tematu w odpowiednie miejsce gdyz nie moge rozpoczac tematu w innym dziale !guns chodzi mi o produkt yamahy , model versity , co sadzicie o tym skuterku ? zainteresowala mnie ta oferta skuter ma przebieg 26 tysiecy ( czy to duzo na jednocylindrowca o pojemnosci 260 cm ) i jeszcze jedno pochodzi on z wloch i w dokumentach jest wpisany jako MBK czy to normalne czy kombinacje ? jeszcze raz sorki i dzieki za porady pzdr Andrzej temat przeniesiony z "serdeczno?ci" do odpowiedniego działu Artix
Ostatnia odpowiedź: jagroski, 18 Sierpnia 2007