Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3247 tematów w tym forum
-
|wiat Motocykli numery 2007 1 2 3
przez Hoffi- 52 odpowiedzi
- 7.4 tys. wyświetleń
Witam ?wi?tecznie;-) W natłoku przed?wi?tecznych zakupów i spacerów, natkn?łem się na stycznowy numer |M, który zakupiłem, aby mieć cosik na ?więta:) Znajdziecie tam m.in. całkiem obszerny jak na to czasopismo test Suzuki Burgmana 400 K7 (całe 3 strony!) Pozdrawiam zatem i miłej lekturki:) Hoffi
Ostatnia odpowiedź: PC800, 27 Listopada 2007 -
człowiek z pasj? :)
przez ortos- 4 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
pozdr... ortos
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 21 Listopada 2007 -
KU PRZESTRODZE!!!
przez Gość adasko_maly- 18 odpowiedzi
- 3.5 tys. wyświetleń
Poniżej przedstawiam swój post który wpisałem na pożegnanie z klubem CITYRAIDER z Poznania. Warto przeczytać aby wiedzieć gdzie nie naprawiać w Poznaniu skuterów: LINK: http://www.skuter.org/forum/viewtopic.php?p=12356#12356 TEKST: Witam! Chciałbym Wam zakomunikować że opuszczam klub CR. Proszę więc szefostwo o wykre?lenia mnie z listy członków klubu. Powód mojego odej?cia nawarstwiał się od jakiego? czasu a zacz?ł się po zlocie w Stegnie. Jak wiecie po zlocie w Stegnie podczas powrotu rozleciał się silnik w moim Burgmanie. Skuter został przewieziony do jedynej w okolicy firmy która zechciała mi pomóc (MASTER-TOM w Gdańsku). I tu zaczęło się pierwsze rozczarowanie, …
Ostatnia odpowiedź: PITer, 20 Listopada 2007 -
Awarie, martwy dział?
przez Gość majon- 21 odpowiedzi
- 1.9 tys. wyświetleń
Witam uprasza sie administracje strony o uzupelnienie dzialu w menu strony "Awarie" Bo jeszcze jestem sklonny uwierzyc i nie tylko ja ze w nowszych burgmanach nic sie nie psuje . To tak celem pobudzenia Was do dyskusji, niech zyje wloszczyzna!!!! A moze rozserzyc ten dzial tez do innych dzapanskich marek ? pozdr majon
Ostatnia odpowiedź: dr.big, 16 Listopada 2007 -
Honda Helix w pogoni za lisem ?!?
przez Gość Izzy- 3 odpowiedzi
- 962 wyświetleń
Wła?nie ogl?dałem na TVN Turbo program "Raport". Jestem cały w skowronkach, że nareszcie od czasu do czasu pojawi się co? o motocyklach w naszej krajowej TV. Reportaż tyczył się corocznej, popularnej imprezy znanej jako "Pogoń za lisem". Dla niewtajemniczonych - jest to impreza o terenowym charakterze. Tuż obok YZ`ek, EXC, WR`ek i innych zauważyłem wspomnianego Helixa... Co to za pozytywny ?wir ja się pytam? Kto? co? wie ?
Ostatnia odpowiedź: Jurek_mwo, 14 Listopada 2007 -
Targi EICMA Milano 2007
przez Gość scottie- 7 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Witam, jako że ?wieżo wróciłem z targów w Mediolanie, zapodałem zdjęcia na picase i podaje linki dla zainteresowanych. Skutery, motocykle, hostessy, zabytki - dla każdego co? miłego Z nowo?ci skuterowych: Kymco 700 Piaggio X7 Sym Citycom 300 Piaggio MP3 z przyczepk? i trochę innych dziwactw http://picasaweb.google.pl/scottie2x - zapraszam
Ostatnia odpowiedź: Gość, 12 Listopada 2007 -
CHCĘ KUPIĆ BURGMANA
przez DIZEL- 12 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
WITAM KOLEGÓW BURGMANIAKÓW !!! NA WIOSNE KUPUJE SKUTER . PO WIELU ZA I PRZECIW WYBÓR PADŁ NA AN 400. PROBLEM W TYM ŻE NIE WIEM GDZIE KUPIĆ CZY SALON SUZUKI CZY IMPORT POZA SIECIˇ SUZUKI BO Sˇ TROCHE NIZSZE CENY. MOŻE CO| PORADZICIE !? POZDRAWIAM Duże litery na forum oznaczaj? KRZYK! Zalecam wył?czenie caps locka. MariuszBurgi
Ostatnia odpowiedź: DIZEL, 10 Listopada 2007 -
Następny pomylił forum 1 2
przez Kisiel- 40 odpowiedzi
- 5.9 tys. wyświetleń
zobaczcie sami ... no comment
Ostatnia odpowiedź: Arecki, 9 Listopada 2007 -
Piaagio X7 na 2008r
przez PC800- 1 odpowiedź
- 997 wyświetleń
Pewnie Mariusz niedługo zamie?ci w Newsach, ja już krótko teraz (za angielskim MCN): nowy skuter klasy ?redniej, z silnikiem o pojemno?ci 125ccm (15KM) lub 250ccm (21KM lub 22KM?) oczywi?cie spełniaj?cym normy Euro3. Koło przednie 14", tylne 13", masa ok. 150-160kg, orientacyjna cena 3300-3400euro. Pierwsze zdjęcia Piaggio X7 Tak jakby konkurent dla Beverly lub X-max'a?
Ostatnia odpowiedź: Gość, 9 Listopada 2007 -
Wypadek - Warszawa
przez Gość mzyka- 15 odpowiedzi
- 2.4 tys. wyświetleń
Dzi? po południu jak podało TVP3 przy Chełmskiej na kobietę na skuterze najechał samochód jednej z firm ochroniarskich (wyjechał jak szalony z jednej z uliczek podporz?dkowanych)... Poszkodowana z licznymi obrażeniami została przewieziona do szpitala. No po prostu brak słów jest nas tak mało (kobitek na jedno?ladach) i Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, mocno trzymam kciuki!!!! http://ww2.tvp.pl/tvppl/5321,20071103593511.strona
Ostatnia odpowiedź: Arecki, 6 Listopada 2007 -
Zlot skuterów.
przez Bobas- 10 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
Nie mogę doczekać się pierwszego zlotu naszych skuterów. Jestem pocz?tkuj?cy. Mam w zwiazku z tym pytanie : czy jad?c na zlot spotykacie się po drodze i łaczycie w wieksze grupy? Przejechałem na swoim Piaggio dopiero 2 tys. km i chyba miałbym cykora jechać samemu przez,np. jakie? duże miasto. Pozdrawiam wszystkich członków klubu.
Ostatnia odpowiedź: pidzam, 5 Listopada 2007 -
Czy wypada
przez Gość Kołderka- 19 odpowiedzi
- 2.3 tys. wyświetleń
Witam .Mam na imię Zbyszek-lat ponad pól wieku i mam problem czy dalej kleić ten w?tek jad?c do pracy na ul.Czerniakowsk? w naszej Warszawie Burgmanem 400 z r 1999 rozważam o wdepnięciu do Starego Młyna ,tylko brak mi odwagi ze względu na siwiznę.Mówi mi wnuczka że to dla dziadkowi nie wypada na ten wiek.Poproszę o poradę .Zbyszek.
Ostatnia odpowiedź: Arecki, 4 Listopada 2007 -
Zapal ?wieczkę....... 1 2 3
przez Pleban- 62 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
Dla tych których zabrał los. Dla tych, którym nie możemy postawić ?wieczki. Dla tych których nam brakuje........ Wieczny odpoczynek... ['] ['] [']
Ostatnia odpowiedź: Profesor, 3 Listopada 2007 -
Bus-pasy w Wawie
przez Gość Kamil- 9 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Zasłyszane dzi? rano na TVPINFO: wczoraj tj. 24X policja ustawiła się na trasie W-Z i wyłapywała amatorów jazdy Buspasem (w tym przypadku to raczej jest Tampas ale brzmi do?ć dziwnie). W?ród ilu? tam użytkowników pojazdów ukaranych mandatami znalazło się 3 motocyklistów. Ot takie info.
Ostatnia odpowiedź: Olsen, 2 Listopada 2007 -
Jadę po skuter 1 2 3
przez Gość Menios- 68 odpowiedzi
- 16.9 tys. wyświetleń
W poniedziałek wyruszam do Niemiec po Burgmanka 650-kę. Już cały chodzę podekscytowany mimo, że to jeszcze kilka dni... W zwi?zku z tym mam tradycyjnie kilka pytań : Mam zamiar wypożyczyć lawetę do przewozu motocykli. Czy jest to bezpieczny sposób na przewóz skutera czy lepiej wypożyczyć zwykł? przyczepę na Statoil-u ? Jak przymocować skuter do lawety ? ( wiem ,że pasami, ale nie wiem iloma, i które strategiczne punkty skutera przypasać do lawety?). Druga sprawa jest następuj?ca: Skuter będę kupował od prywatnego użytkownika. Jakie dokumenty muszę od niego uzyskać aby nie mieć problemów z rejestracj? w Polsce ? Skuter prawdopodobnie jest już wyrejestrowany. Z te…
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 29 Października 2007 -
Sytuacje na drogach i mordercy w samochodach
przez Gość shrek- 15 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
Witam i zakładam w?tek z jakimi sytuacjami spotykamy się na drodze. Coraz czę?ciej każdego dnia uprzykrzaj? nam życie kierowcy mordery w 4oo z róznymi skutkami finalnymi. W?tek ten ma służyć o opisaniu danej histori i podanie numery rejestracyjnego danego kilera. !OK Pozdrawiam Shrek
Ostatnia odpowiedź: Gość, 27 Października 2007 -
Tragedia na zakończenie sezonu motocyklowego 1 2 3
przez MISIEK- 54 odpowiedzi
- 7.9 tys. wyświetleń
W sobotę było oficjalne zakonczenie sezonu motocyklowego w Poznaniu. Powiem szczerze, że były czasami niemiłe sytuacje: jakie? przepychanki potr?canie, wyprzedzanie "na siłę". Po co to komu potrzebne! Po co ten po?piech ??? W przyszłym roku jadę ostatni, a za mn? może jechać tylko radiowóz. Tego dnia było do?ć chłodno i ...mokro. Nie znam dokładnych szczegółów wypadku: ponoć zderzyły sie dwa motocykle, powracaj?ce po paradzie, na wyjeżdzie z Poznania znanym z wypadków ...jeden motocyklista "zakończył sezon" ...niestety nie żyje !!! Wnioski, ...wnioski czas wyci?gn?ć !
Ostatnia odpowiedź: Gość, 26 Października 2007 -
Informacje prasowe o skuterach marki Honda
przez PC800- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Dla chc?cych poznać historię, kolorystykę itp poszczególnych modeli skuterów (i motocykli) marki Honda z lat 1998-2005 proponuję przejrzenie materiałów: Materiały prasowe Honda (m.in Helix, Pantheon,Foresight, Spacy, Jazz, Silver Wing, Dylan)
Ostatnia odpowiedź: PC800, 24 Października 2007 -
Wzorce do na?ladowania 1 2
przez MISIEK- 28 odpowiedzi
- 3.5 tys. wyświetleń
Tknęło mnie by rozpocz?ć taki temat: Który z poniższych kierowców powinien być wzorem do na?ladowania: 1.) Kierowca spokojny opanowany z wyobraĽni?, który nigdy się nie spieszy, stara się przestrzegac przepisów bo jest odpowiedzialny, jeĽdzi w mie?cie ok 50-60km/h a w trasie ok. 100km/h i nazywany przez to "zawalidrog?" czy 2.) Kierowca nerwowy bez wyobraĽni, wręcz agresywny, oczywi?cie zawsze spóĽniony, łami?cy nagminnie przepisy i przekraczaj?cy dwu, ...trzykrotnie dozwolone prędko?ci, zdarza się że i "pod wpływem", nazywany "wariatem drogowym" Jak my?licie, który z tych kierowców stwarza niebezpieczniejsze sytuacje. Czy powinni?my być bardziej rozważni i przestać…
Ostatnia odpowiedź: tomekmajesty, 24 Października 2007 -
Dane o kosztach eksploatacji
przez Gość beowe- 23 odpowiedzi
- 5.4 tys. wyświetleń
Serdecznie witam wszystkich. Mam wielk? pro?bę do was, forumiczów, starych lisów i wyjadaczy, obeznanych w temacie i maj?cych ogromne do?wiadczenie. A więc zaczynam. Stan?łem przed wyborem kolejnego skutera i jak to bywa w takich sytuacjach nie wiem, co wybrać. Mam trzy typy: 1. Suzuki Burgman 650 2. Yamacha T-Max 500 3. Kymco Xciting Oczywi?cie będ? to skutery używane, więc mam parę pytań z tym zwi?zanych. Mówię od razu, że jeĽdziłem każdym i wiem, jakie posiadaj? walory użytkowe. Znam ich plusy i minusy, je?li chodzi o przeznaczenie, ale interesuj? mnie: • koszty ich utrzymania (nie chodzi o spalanie, bo to wiem), • okresy między serwisowaniem i koszty tych …
Ostatnia odpowiedź: Gość, 17 Października 2007 -
Piaggio x9,a Burgman 650.
przez Bobas- 0 odpowiedzi
- 1.3 tys. wyświetleń
Cze?ć, niedawno kupiłem Piaggio x9 500. Wahałem się między tym modelem, a Burgmanem 650. Nie wiem, czy dokonałem dobrego wyboru. Czy kto? z Was dosiadał obu modeli i może porównać je ze sob??
Ostatnia odpowiedź: Artix, 16 Października 2007 -
Mała petycja w sprawie małych skuterków 1 2
przez regis- 43 odpowiedzi
- 4.4 tys. wyświetleń
W naszym małym skuterkowym ?wiatku w zwi?zku z planami zmian przepisów dotycz?cych motorowerów wyszła inicjatywa petycji do Ministerstwa Infrastruktury. Większo?ć z Was zaczynała od pierdzidełek. Pamiętam jeszcze na skutery.net dyskusje o panuj?cym systemie zdobywania uprawnień, a także jego archaicznych zapiskach. Zachęcam zatem do przeczytania w?tku, który znajduje sie: TUTAJ Jest w nim zawarte wszystko co niezbędne. Nie namawiam do rejestracji, je?li kto? uważa ze pomysł jest bez sensu i nie chce sie rejestrować, proszę o maila z uzasadnieniem - zamieszczę na forum w formie oryginalnej. Mój mail regis@jednoslad.pl Pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 15 Października 2007 -
"Kiosk" na trzech kółkach?
przez Abach- 1 obserwujący
- 20 odpowiedzi
- 3.4 tys. wyświetleń
Czy kto? to widział na własne oczy? Odwrotka MP3? http://www.motoforum.pl/31/ublo.html
Ostatnia odpowiedź: PC800, 14 Października 2007 -
Cwiczenia dla amerykanskich strozow prawa...
przez Pollacco- 1 obserwujący
- 13 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
Witam, przyklady cwiczen dla amerykanskich strozow prawa na motocyklach do sciagniecia w pdf-ach... chyba fajne.... co prawda motocykle wieksze niz nasze skutery ale zawsze mozna z ciekawosci luknac:) http://www.motorcops.com/police_training/m...onepatterns.asp pozdr.Pollacco
Ostatnia odpowiedź: Radio, 12 Października 2007 -
Czerwony jak... Osa
przez Macek- 14 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Witajcie, Jakis rok temu moj kolega z pracy opwiadal mi, ze ma jakies czesci do starej Osy i ze planuje jej odbudowe. Prace trwaly prawie rok, wliczajac w to poszukiwanie czesci i dorabianie akcesoriow. Kilka dni temu odbyl pierwsze jazdy testowe i zrobil mala seske zdkeciowa. Mimo, iz to zaden maxi to z sentymentu (zmieszanego z podziwem i lekka meska zazdroscia ) zamieszczam kilka zdjec polskiej legendy skuterowej. Efekt zobaczcie sami tutaj... Pelny respect !yeah Eh, lza sie w oku kreci... Robocizna kosztowala..... 500 zl! Jak porownam koszty przegladow naszego Xcitinga .... Pozdrawiam, Macek
Ostatnia odpowiedź: Gość, 11 Października 2007