Bobas Opublikowano 1 Listopada 2007 Opublikowano 1 Listopada 2007 Nie mogę doczekać się pierwszego zlotu naszych skuterów. Jestem pocz?tkuj?cy. Mam w zwiazku z tym pytanie : czy jad?c na zlot spotykacie się po drodze i łaczycie w wieksze grupy? Przejechałem na swoim Piaggio dopiero 2 tys. km i chyba miałbym cykora jechać samemu przez,np. jakie? duże miasto. Pozdrawiam wszystkich członków klubu.
Sympatycy orzech Opublikowano 1 Listopada 2007 Sympatycy Opublikowano 1 Listopada 2007 Witaj. Różnie to jest ze zlotami. Często ludzie spotykaj? się po drodze i docieraj? na zloty w grupach, czasami w 2-3 !happybth albo tak jak w bieszczady z wawy wyjechało 9 !happybth a na końcu było 12 !scooter . Przed zlotem musisz w "regionalnych" zapodać temat wspólnej podróży i kto? się pewnie znajdzie.
Administrator Artix Opublikowano 1 Listopada 2007 Administrator Opublikowano 1 Listopada 2007 Roznie, przewaznie jedna wieksza grupa rusza razem, potem jeszcze ze 2 grupy male sie tworza. Oczywiscie kwestia ilosci osob z danego miasta. Na koncu pojedyncze skutery jada ci ktorzy nie maja szans jechac z innymi. Takim przykladem jestem ja. Zawsze solo gnam prawie wszedzie na zloty a wracam juz z grupa !happybth zdecydowanie wolniej ale sympatyczniej !happybth
Mareczek Opublikowano 4 Listopada 2007 Opublikowano 4 Listopada 2007 Przed każdym Zlotem czytaj dokładnie Forum. Ja lub który? z kolegów z 3-miasta na pewno napisze plan wyjazdu i czas „przelotu” przez różne miejscowo?ci, oraz miejsce spotkania na trasie tak aby wjechać duż? grup? na Zlot. !bicz !w00t
mak Opublikowano 4 Listopada 2007 Opublikowano 4 Listopada 2007 W grupie jedzie się zdecydowanie wolniej, ale jak napisał Artix, znacznie sympatyczniej. Osobi?cie uwielbiam jazdę w grupie (bez podtekstów !w00t), to naprawdę robi wrażenie !bicz.
Sympatycy Arecki Opublikowano 4 Listopada 2007 Sympatycy Opublikowano 4 Listopada 2007 mak napisano 4-11-2007, 20:58 W grupie jedzie się zdecydowanie wolniej, ale jak napisał Artix, znacznie sympatyczniej. Osobi?cie uwielbiam jazdę w grupie (bez podtekstów ), to naprawdę robi wrażenie . Zdecydowanie wolniej, zwłaszcza jak z jednego ze skuterów cieknie olej z przekładni . Też uważam, że jazda w grupie jest ?wietna i robi wrażenie, do?wiadczyłem tego przy okazji Bieszczad i uważam, że było super , choć z tym wolniej bym nie przesadzał bo jad?c 250 w grupie z 400 i 500 mocno się musiałem sprężać żeby chwilami nad?żyć. Osobi?cie nie mogę się doczekać podobnych wyjazdów choć na pewno dopiero w przyszłym sezonie. !bicz !w00t ........
Więcek Opublikowano 4 Listopada 2007 Opublikowano 4 Listopada 2007 Przejechałem na swoim Piaggio dopiero 2 tys. km i chyba miałbym cykora jechać samemu przez,np. jakie? duże miasto. Bobas duże Miasto to tak jak małe tylko ma więcej ulic, skrzyżowań, ?wiateł i samochodów. Dobrym rozwi?zanie jest przed podróż? po miesicie opracować plan drogi, albo jak jest to ruch tranzytowy to jechać głównymi ulicami wedle znaków. !bicz Jeżeli chodzi o podróżowanie na zloty, to koledzy się już wypowiedzieli ale jedno jest pewne, jak pojeĽdzisz w grupie to spróbuj również podróży samemu, jest to inne doznanie i na co innego zwracasz uwagę !w00t Pozdrawiam Więcek
Gość Mitsumiuu Opublikowano 4 Listopada 2007 Opublikowano 4 Listopada 2007 Nawi?zujac do tematu. Jak bym chciał pojechać na jakis zlot grupowy to skuter o poj. 150cm3 nadaje sie?? . Jaka jest przewaznie sr. predkosc podrozowania w grupie??
Sympatycy Arecki Opublikowano 4 Listopada 2007 Sympatycy Opublikowano 4 Listopada 2007 Nie mam noże zbyt dużego do?wiadczenia jeżeli chodzi o podróżowanie w grupie, przynajmniej w porówaniu do "weteranów" takich wypraw, ale moje spostrzerzenia s? takie, że jazda w grupie przez miasto np. typu Warszawa to co? trochę innego niż jazda na trasie (choć to oczywiste). W pierwszym przypadku bardzo przydaj? do?wiadczenia i umiejętno?ci nabyte w trakcie samodzielnego poruszania się po mie?cie !bicz !w00t , zwłaszcza gdy nie zna się dobrze drogi bo łatwo się zgubić na ?wiatłach czy rozjazdach. Jazda w grupie na trasie to prawdziwa frajda i do?ć szybko można załapać o co chodzi i na czym polega jej specyfika. Samodzielna jazda zwłaszcza w trasie też ma bardzo wiele uroku i dostarcza trochę innych doznań zwłaszcza, że samemu reguluje się tempo jazdy.
dr.big Opublikowano 5 Listopada 2007 Opublikowano 5 Listopada 2007 Nawi?zujac do tematu. Jak bym chciał pojechać na jakis zlot grupowy to skuter o poj. 150cm3 nadaje sie?? . Jaka jest przewaznie sr. predkosc podrozowania w grupie?? Oczywiscie, na dwusuwowym Hexagonie zaliczylem np. Lebork i Chmielno, a to ok. 450 km. Nie ma strachu !bicz , nic tylko jechac -> predkosc podrozna ~ 100 km/h. Co do jazdy w grupie, to wszystko zalezy skad i kiedy sie jedzie. Jesli jedziesz dzien wczesniej z kierunku z ktorego przyjezdza niewiele skutow, to jedziesz raczej sam !w00t , ale nie wydaje mi sie to jakims wielkim problemem. Dodatkowo uwazam, ze jazda solo jest duzo latwiejsza od jazdy w grupie, gdzie nie mozna pozwolic sobie na "indywidualizm" .
pidzam Opublikowano 5 Listopada 2007 Opublikowano 5 Listopada 2007 Jesli bedziesz mial zyczenie zabrac sie z grupa 3miejska nie bedzie zadnego problemu.Przewaznie wyjezdzaja dwie-szbsza i wolniejsza(i kilku indywidualistow)Przed kazdym wyjazdem umawiamy sie telefonicznie lub na forum,napewno znajdziesz swoje powolanie po pierwszym wspolnym wyjezdzie. Szkoda ,ze tak pozno zadajesz pytanie bo kilka razy w miesiacu robimy przejazdzki po Kaszubach i moglbys czasami dolaczyc. No ale jeszcze sezon nie skonczony,jak bedziemy sie wybierac(zalezy od pogody)na jakis wypad dam Ci znac na PM,moze bedziesz mial czas i checi. P.S. Wlasnie dzis piekna pogoda i najprawdopodobniej jade z Lechem(poszukamy miejsca na Sylwestra),moze w strone Chojnic?
Rekomendowane odpowiedzi