Gość mzyka Opublikowano 3 Listopada 2007 Opublikowano 3 Listopada 2007 Dzi? po południu jak podało TVP3 przy Chełmskiej na kobietę na skuterze najechał samochód jednej z firm ochroniarskich (wyjechał jak szalony z jednej z uliczek podporz?dkowanych)... Poszkodowana z licznymi obrażeniami została przewieziona do szpitala. No po prostu brak słów jest nas tak mało (kobitek na jedno?ladach) i Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, mocno trzymam kciuki!!!! http://ww2.tvp.pl/tvppl/5321,20071103593511.strona
Slavequs Opublikowano 3 Listopada 2007 Opublikowano 3 Listopada 2007 "Pijany kierowca zabił 15-latka! Na ul. Łagiwnickiej pędz?cy z ogromn? prędko?ci? fiat tempra na warszawskich numerach rejestracyjnych, którym podróżowali dwaj pijani w sztok mężczyĽni, staranował wczoraj 15-latka na skuterze. 15-letni Łukasz był uczniem trzeciej klasy gimnazjum. Auto wręcz zmiażdżyło motorek gimnazjalisty, a on sam wpadł na maskę samochodu, z impetem odbił się od szyby i upadł na jezdnię. Zmarł na miejscu. Do tego potwornego wypadku doszło kilkana?cie minut po godz. 14, gdy 15-latek, wyjeżdżaj?c z ul. Dolnej, skręcił w prawo w ul. Łagiewnick?. - Fiat tempra jechał w kierunku ul. Zawiszy Czarnego. Jego kierowca nawet nie próbował hamować. Praw? stron? samochodu uderzył w chłopaka, po czym dodał gazu i odjechał - opowiada starszy mężczyzna, który był ?wiadkiem zdarzenia. Fiat z rozbit? szyb?, zniszczonym zderzakiem i nadkolem, z duż? prędko?ci? przejechał skrzyżowanie ul. Łagiewnickiej z ul. Organizacji WiN. PóĽniej skręcił w lewo w ul. Zawiszy Czarnego, w ostatniej chwili unikaj?c zderzenia z ciężarówk? wioz?c? piasek. Tam się zatrzymał, a kierowca i pasażer pieszo rzucili się do ucieczki, klucz?c między blokami. - Zobaczyli?my fiata, zanim się zatrzymał. Widz?c, jak jest pokiereszowany, nie miałem w?tpliwo?ci, że kierowca jest po kielichu i spowodował wypadek - opowiada mieszkaniec jednej z miejscowo?ci koło Zgierza, który z 20-letnim synem jechał renault trafic ul. Łagiewnick?. Po chwili mężczyĽni zobaczyli leż?ce na jezdni zwłoki. Szybko zawrócili i ruszyli w pogoń za fiatem. - Na ul. Zawiszy Czarnego wysiedli?my z auta i na piechotę zaczęli?my penetrować teren - relacjonuje 20-latek. - Po kilku minutach na ul. Wojska Polskiego zauważyli?my jednego z poszukiwanych. Przez komórkę wezwali?my policję. Uciekinier został zatrzymany. Jak się okazało, był to 45-letni pasażer tempry. 29-letniego kierowcę fiata funkcjonariusze dopadli na ul. Zachodniej przy ul. Ogrodowej. Pocz?tkowo mężczyĽni szli w zaparte. Dopiero póĽniej przyznali się, że jechali fiatem. Zostali zakuci w kajdanki i przywiezieni na miejsce wypadku. Tam, gdy przesiadali się do innego radiowozu, pod ich adresem ze strony gapiów posypały się wyzwiska. Gdyby nie obecno?ć funkcjonariuszy, zostaliby zlinczowani. Podinsp. Mirosław Micor, rzecznik prasowy Komendy Miejskiej Policji w Łodzi, podaje, że mężczyĽni nie maj? stałego miejsca zamieszkania. Młodszy miał 2,2 prom. alkoholu w wydychanym powietrzu, starszy 1,5 promila. Grozi im do 10 lat więzienia. Zabity 15-letni Łukasz był uczniem trzeciej klasy gimnazjum. Jechał w odwiedziny do kolegi. (em)" ?ródło: Express Ilustrowany.
mak Opublikowano 3 Listopada 2007 Opublikowano 3 Listopada 2007 Tak jak jestem przeciwny karze ?mierci, takich gnojów należałoby u?pić, jak bydło.
Gość Dragon Opublikowano 3 Listopada 2007 Opublikowano 3 Listopada 2007 Tak jak jestem przeciwny karze ?mierci, takich gnojów należałoby u?pić, jak bydło. Mak-u... nie porównój tych morderców do bydła - wszak bydło jest pożyteczne... Swoj? drog? po co usypiać? - trzeba takich poj...bów genetycznych zakopywać żywcem... Muszę napisać, że ręce mi się trzęs? dalej ze zło?ci po przeczytaniu "relacji"... Bardzo współczuję rodzicom... rodzicom którzy (pewnie) spełnili marzenie swojego dziecka o "motorku"... Łza się w oku kręci...
Sympatycy Worlan Opublikowano 3 Listopada 2007 Sympatycy Opublikowano 3 Listopada 2007 To jest straszne. I jeszcze próbowali uciec . Tak jak napisał Dragon, ci zabójcy nie zasługuj? na porównanie do bydła. Współczuję rodzicom A koleżance z Warszawy życzę szybkiego powrotu do pełnej sprawno?ci. Na temat sprawców wypadku nie będę się wypowiadał. !OKK !OKK
Sympatycy Arecki Opublikowano 3 Listopada 2007 Sympatycy Opublikowano 3 Listopada 2007 Wszystkie takie przypadki potwierdzaj? tylko słuszno?ć pomysłu akcji społecznych takich jak? proponuje Burgi i Polacco. Temat pijanych kierowców wraca zawsze przy okazji akcji "znicz" czy innych wielkich wyjazdów czy powrotów i statystyki policyjne s? ci?gle zatrważaj?ce i potwierdzaj? jak trudno zmienić "swojsk?" mentalno?ć wielu polaków, okazuje się, że ani restykcyjne prawo ani akcje społeczne pod hasłem "piłe? nie jeĽ" ci?gle w niewielkim stopniu zmniejszaj? liczbę kierowców na "podwójnym gazie". po prostu ci?gle jest zbyt duże przyzwolenie np. rodzin takich kierowców. Samo oburzanie się sytuacji nie zmieni jeżeli widz?c wsiadaj?cego do samochodu po kielichu czy jad?cego zygzakim sami nie będziemy reagować. To w kogo trafi pijany jest już loteri? choć wiadomo, że kierowca 2oo ma dużo mniejsze szanse. Wyrazy współczucia dla rodziny tego chłopaka i oby takich informacji było jak najmniej.
adams Opublikowano 3 Listopada 2007 Opublikowano 3 Listopada 2007 Ja najchętniej ukarałbym wymiar sprawiedliwo?ci za zbytni? pobłażliwo?ć. Kiedy? w Szwecji złodziejom obcinano ręce i złodziejstwo zostało wyplenione. W NY wydano bezwzględn? wojnę przestępczo?ci i ta znacz?co zmalała. Takim pijakom to tylko obóz pracy, a nie żebym ja musiał takich więĽniów utrzymywać.
Waluś Opublikowano 4 Listopada 2007 Opublikowano 4 Listopada 2007 We ?rodę wyci?gneli?my ze znajomymi pijanego traktorzystę. Pracujemy teraz przy budowie burzówki na jednej z ulic u nas w mie?cie. Jest tam ruch wahadłowy i wszystko obstawione pachołkami, do tego ciasno. Jakiż był nasz szok jak zobaczyli?my że do ?wiateł podjeżdża ci?gnik jad?c od krawężnika do krawężnika do tego z przyczep?. Do ?rody my?lałem że takie rzeczy to tylko w filmach. Jak typ ruszył z pod ?wiateł od razu operator koparki rzucił mu łyżkę na asfalt i przyblokował typa. We 3 wpadli?my do kabiny i wywlekli?my typa za wsiarz. jeden z kolesi odjechał ci?gnikiem co by nie blokować ruchu. Nawet minuta nie mineła jak pojawiła sie Policja (kto? już wcze?niej zawiadomił). Pojechałem z nimi na komędę jako ?wiadek. Tym miał 3 promile !!!!!!! Gdzie sie rodz? takie bezmuzgowce ?? Klient nawet nie potrafił ustać na nogach. jak by?my go nie przyblokowali to nie ma bata że wjechał by nam w wykop, a był taki prawie 3 metrowy. Z drugiej strony szkoda że nie wjechał. Może by sie zabił i był by spokój. Takich ludzi powinno sie izolować. Potencjalni mordercy w swych maszynach z którymi motocykle i piesi nie maja szans.
Gość kamilus Opublikowano 4 Listopada 2007 Opublikowano 4 Listopada 2007 Ja pierdziele to co sie dzieje na Polskich drogach to jest szok poprostu
Gość mzyka Opublikowano 4 Listopada 2007 Opublikowano 4 Listopada 2007 To ja sobie pozwolę zacytować post mojego starego z Forum Motocyklistów z 30.09.07. Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło a pijany kretyn odpowie za swoje wyczyny: A bylo tak pojechalismy sobie na mecz do Pruszkowa Ela na swoim plastiku razem z SYNEM a ja swoim.Po meczu wracamy jade prawym pasem mijam jakiegos zdezelowanego passata na numerach LB cos tam jakos tak dziwnie zajezdzal mi droge dalem gazu minolem i zapomnialem.Na swiatlach Ela mowi ze on pijany jedzie no to zaczekalem na niego pierwsze podejscie do wysadzenia zrobilem na prostej w korku ale sie nie dalo szybko zwial przy skrecie z glownej drogi auto mu zgaslo w poprzek drogi(NIE MUSZE WAM MOWIC CO BY SIE STALO JAK BY JAKIS RIDERS SOBIE JECHAL)zostawilem moto na poboczu pobieglem do goscia a on znow gaz i pojechal,wskoczylem na moto rura dogonilem bez problemu zrownalem sie z nim i o dziwo gosc na moja prosbe zjechal na pobocze, a potem to juz normalnie klepanie pysia i takie tam i oczywiscie po calosci z panem bylo, mial 2,91 promila takze to juz pozostawiam bez komentarza.Orderu nie dostalismy ale mysle ze moglismy komus uratowac zycie pozdrawiam choc wiem ze odchodzi sie od pozdrowien Dodam jeszcze, że pan poszedł za kratki na trzy lata, odwiesili mu wcze?niejsze podobne wybryki....
drogowiec Opublikowano 4 Listopada 2007 Opublikowano 4 Listopada 2007 Do dzis do południa w karju pond 1500kierowców na dwuch gazach złapano. Ilu sie przemknęło? Jaki odsetek ?miertelnego żniwa naszych dróg tego długiego łykendu ma swoj? przyczynę w kieliszku? Mnie wszystkie podróże ?wi?teczne skończyły się bez "przygóg", czego i Wam życzę. Pozdrówka
ppabloo Opublikowano 4 Listopada 2007 Opublikowano 4 Listopada 2007 Okropnie mnie ruszyła wie?ć o wypadku, o jakim pisał Slavequs. Ale nikt nie napisał o wspanialej postawie dwóch ludzi którzy postanowili zawrócić i gnać za przestępcami. To naprawdę jest godne uwagi - bo gdyby nie oni możliwe, ze uszło by płazem takie przestępstwo. Ja osobi?cie składam im hołd i podziękowania, że usunęli z naszych ulic kolejnych morderców (nie tylko motocyklistów), ale i pieszych i innych użytkowników dróg...
Olsen Opublikowano 6 Listopada 2007 Opublikowano 6 Listopada 2007 Wszystkie taksowki, jakie do tej pory widzialem w Fukuoce, sa oklejone napisami: "Bedziesz pil - wez taksowke, piles - wez taksowke". Moze i u nas warto by pomyslec o zorganizowaniu takiej akcji o zasiegu ogolnokrajowym? Tylko nie wiem, czy takie napisy zamieszczane akurat na taksowkach beda skuteczne; ludzie moga myslec: No tak, taksiarze chca zarobic pod plaszczykiem rzekomej troski o bezpieczenstwo. Ale przeciez oprocz taksowek mamy pociagi, metro, tramwaje...
Gość Dzastin Opublikowano 6 Listopada 2007 Opublikowano 6 Listopada 2007 Następny wypadek, tym razem w Gdyni http://polskalokalna.pl/wiadomosci/pomorsk...yklisty,1005570 !OKK
MISIEK Opublikowano 6 Listopada 2007 Opublikowano 6 Listopada 2007 Ja pierdziele to co sie dzieje na Polskich drogach to jest szok poprostu Brak mi słów... ...i więcej też nie chcę komentować bo (...kurcze) zawsze znajduje się jaki? chętny by się po?miać...
Sympatycy Arecki Opublikowano 6 Listopada 2007 Sympatycy Opublikowano 6 Listopada 2007 Dzi? rano usłyszałem w radiu komentarz policji dotycz?cy kierowców zatrzymywanych za jazde "pod wpływem", wynikało z niego, że spora czę?ć takich kieruj?cych to nie bezmy?lni mordercy tylko ludzie my?l?cy, że wypity np. wieczorem alkohol wywietrzeje z nich po kilku godzinach i s? mocno zdziwieni, że badanie wykazuje promile.
Rekomendowane odpowiedzi