Administrator MariuszBurgi Opublikowano 15 Października 2005 Administrator Opublikowano 15 Października 2005 Bieszczadzkie Anioły - kliknij i w tym klimacie jak najbardziej można dymić z podeszwy Bieszczadzkie Anioły s? miłe dla ucha ale bardziej jako kołsanka do snu Ciężko będzie przy tym kawałku podymić podeszw?... no chyba, że zrobimy "extended dance version " czyli małego covera Aniołów specjalnie pod wyjazd Burgmanii w Bieszczady . oraz słynne placki po bieszczadzku z farszem mięsnym i ?mietan?zupę chrzanow? nale?niki z niedĽwiedzim czosnkiem mięsa grillowane w domowych marynatach nale?niki z jagodami krupniak na żebrach parzybrodę zrazy zawijane schab ze ?liwk? A idĽ ty... cholera ! Dostałem ?linotoku !OKK
dr.big Opublikowano 15 Października 2005 Opublikowano 15 Października 2005 Dobra, dobra... dzwonilem tam i prosili o kontakt z "organizatorem" - Szpakiem, tzn "tymi ktorzy byli ogladac wczoraj" !OKK . Jest tam jeszcze w ten weekend troche ludzi, nawet jakas grupa ze Slowacji. Barana tez sie da zorganizowac i jeszcze chcieli jakies inne "atrakcje" wymyslac. Wstepnie powiedzialem, ze przyjedzie ok dwudziestoosobowa grupa "na skuterach". Zespolu nie chcemy! Barana pieczonego chcemy! Przewodnika chcemy? A na reszte to juz nie mialem czasu, zreszta kobieta byla troche zakrecona...
dacja Opublikowano 15 Października 2005 Opublikowano 15 Października 2005 Przewodnika chcemy? A w czym miałby nam przewodzić ten przewodnik ? !OKK A Stare Dobre Małżeństwo i ich piosenki ..... hmmm stare , wspaniałe czasy
Pleban Opublikowano 15 Października 2005 Opublikowano 15 Października 2005 Wstepnie powiedzialem, ze przyjedzie ok dwudziestoosobowa grupa "na skuterach". My?lę że powinni?my liczyć około 25 osób z tendencj? raczej wzrostow?. Pytanie podobnie jak do Cisnej. Czy mamy sami dzwonić i rezerwowac sobie tam pokoje?
dr.big Opublikowano 15 Października 2005 Opublikowano 15 Października 2005 "Szefowa" prosila o kontakt z organizatorem , widzialem prognoze... w nocy snieg z deszczem ... ale bedzie fajnie , moze spadnie chociaz z 10 cm sniegu !OKK ?
Gość SZPAK Opublikowano 15 Października 2005 Opublikowano 15 Października 2005 Witam Rozumiem , że Latarnia zostaje zaakceptowana więc jutro ( niedziela ) potwierdzam 100 % , ustalam szczegóły i zapodam Wam co jest do wyboru . orkiestra najwyżej będzie grała gdzie? w stołówce i będzie można sie na chwile oderwac od szalonych rytmów . Przewodnik oczywi?cie do zwiedzania - własciciel oprowadza go?ci po pobliskich terenach , ale z tego co wiem w tym czasie go nie będzie więc chyba ta opcja odpada . umawiamy sie tak , że ja zamawiam i rezerwuję , żeby nie robic zamieszania , a jak ktos ma jakies specjalne wymagania czy życzenia to prosze o kontakt ze mn? . Myslę , że tak będzie najlepiej . Kontakt najlepiej tel. 0-607-922-002 , w przypadku jak bym nie mógł odebrać ( niestety czesto ) to prosze zostawić wiadomo?ć lub SMSa , a na pewno oddzwonię . Ze wstępnych ustaleń pokoje s? następuj?ce : 8 pokoi 3 osobowych ( które traktujemy jako 2-ki ) i dwa pokoje z pięcioma łóżkami tez z mozliwo?ci? do wykorzystania przez mniejsza grupę osób ( co daje nam spokojnie 25 miejsc ). Pierwsze pytanie organizacyjne - baran ma byc w pi?tek , w sobotę czy i tu i tu . Moja propozycja to sobota , a w pi?tek co? innego - co Wy na to ? Pozdrawiam
dacja Opublikowano 15 Października 2005 Opublikowano 15 Października 2005 Wszystko ok - tylko ten baran w pi?tek i baran w sobote - toć istna bomba kaloryczna !OKK - my?lę, że najlepiej jest jak ostaniemy na baranie sobotnim bo wtedy bedzie nas komplet a w piatek to roznie moze byc A w pi?tek poproszę pieczone koniki polne pozdrawiam
dr.big Opublikowano 16 Października 2005 Opublikowano 16 Października 2005 W piatek cos innego, fajnego . Baran w sobote. Zespolowi to chyba podziekujemy, bo kto chce jeszcze sluchac jakiegos wycia po 450km drogi . Wycie wiatru za kierownica wystarczy . PS. Dzisiaj w Berlinie byl pierwszy szron , wyjazd zapowiada sie calkiem ciekawie !zorro .
Administrator Artix Opublikowano 16 Października 2005 Administrator Opublikowano 16 Października 2005 No ja tez ogladalem prognozy dlugoterminowe, !zorro snieg z deszczem i +2 C, no dobra twardy bede i dojade, choc zdziebko po was bo i pozniej z Krisem wyjezdzamy no coz taki lajf wczesniej sie nie da ale grunt ze i tak sie da. Planuje ze dobijemy na miejsce w okolicach 20-stej wiec rozpalone juz ognisko na pewno rozgrzeje Poproste tylko jakis szkic sytuacyjny jak tam trafic, bo po ciemku moga byc problemy. Pozdrawiam
Sympatycy Kubo Opublikowano 16 Października 2005 Sympatycy Opublikowano 16 Października 2005 Heja, wła?nie wróciłem do domu po 3 dniowej nieobecno?ci(miałem pierwsze zajęcia na uczelni) i niestety NIE JEST DOBRZE... Dostali?my plan na najbliższe kilka miesięcy zajęć Iii... Zreszt? co będę opisywał, macie wszystko czarno na białym... Sb 07:50 - 10:20 22.10.05 wykład Encyklopedia prawa Michałowska Kinga, dr Sb 10:30 - 13:00 22.10.05 wykład Fizyka Gajewski Andrzej, prof. AE Sb 13:05 - 14:45 22.10.05 wykład Matematyka Stanisz Tadeusz, prof. Nd 10:30 - 13:00 23.10.05 ćwiczenia Język obcy Nd 13:05 - 15:35 23.10.05 ćwiczenia Matematyka Więc wykłady jeszcze dałoby się jakos omin?c bez póĽniejszych problemów, jednak ćwiczenia s? całkowicie obowi?zkowe i nie da się tutaj nic z tym powojować... Tak więc nie mam żadnego pomysłu jak t? sprawę rozwi?zać i raczej muszę napisać, że nie zobaczycie mnie na spotkaniu, bo jak??(chyba, że kto? ma m?dre pomysły, lub znajomo?ci na mojej uczelni?) A je?li nie jade ja, to Scottie też nie pojedzie, bo ma zaproszenie na impreze, które odwołał jedynie przez to, ze Go lekko "sterroryzowałem", a jak nie pojade, to nie będzie miał aż takich chęci jazdy samemu...(ale niech się wtedy wypowie sam, bo moze o czym? nie wiem0. Więc je?li nie znajdziemy wyj?cia z tej sytuacji(może ja na "gor?co" nie jestem w stanie nic skumać, a odpowiedĽ jest prosta?? ) to nic się nie zrobi i będe grzał tyłek na stołku uczelnianym... Pozdrawiam, Kuba(pełny nadziei na dobry Weekend)... !zorro
dr.big Opublikowano 16 Października 2005 Opublikowano 16 Października 2005 Wstepnie powiedzialem, ze przyjedzie ok dwudziestoosobowa grupa "na skuterach". My?lę że powinni?my liczyć około 25 osób z tendencj? raczej wzrostow?. Mysle ze powinnismy jednak brac pod uwage 20 osob z tendencja spadkowa w razie nieciekawej zapowiedzi pogodowej ... Ale wszystko okaze sie juz za 5 dni !zorro .
pidzam Opublikowano 16 Października 2005 Opublikowano 16 Października 2005 Stawiam na tendencje wzrostowa z s3m jesli dobrze pojdzie moze dojada jeszcze 4 sztuki.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 16 Października 2005 Administrator Opublikowano 16 Października 2005 Tendencja już jest wzrostowa... Własnie kolejna osoba do mnie dzwoniła i chce jechać z nami z Warszawy. !zorro Co do pogody to dzi? w telewizorze mówiło się, że w pi?tek w Polsce ?rednia temperatura ma wynosić 16 st. i ma być słonecznie
Gość scottie Opublikowano 16 Października 2005 Opublikowano 16 Października 2005 Tak jak Kubo juz napisal, jezeli on nie jedzie to ja tez nie, zreszta i z nim nie wiem czy bym pojechal bo mam impreze prawie rodzinna i musze na niej byc...
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 17 Października 2005 Administrator Opublikowano 17 Października 2005 Stawiam na tendencje wzrostowa z s3m jesli dobrze pojdzie moze dojada jeszcze 4 sztuki. Pidzam... a może jednak pomy?lisz aby jechać na oklep bo po samym 3M w deszczu jeĽdzić nie wypada. Trza być twardym a nie miętkim !zorro
Klubowicze MAXIMUS Opublikowano 17 Października 2005 Klubowicze Opublikowano 17 Października 2005 Stawiam na tendencje wzrostowa z s3m jesli dobrze pojdzie moze dojada jeszcze 4 sztuki. Łeb sobie urwę a te 4 sztuki muszę zobaczyć !zorro
Gość SZPAK Opublikowano 17 Października 2005 Opublikowano 17 Października 2005 Witam Dopiero dzisiaj bede mial kalkulacje kosztow , ale wszystko co poprzednio pisalem jest potwierdzone . W piatek na kolacje beda szaszlyki , kaszanka , karkoweczka , w sobote sniadanie raczej standartowe , obiad jemy w terenie , a kolacja to juz glowna czesc biesiady , czyli baran + do tego jakies dodatki (zdajemy sie tutaj na szefa ) . W niedziele jest sniadanko , ale jak ktos chce zostac do obiadu (albo bedzie musial) to nie ma problemu . Jezeli chcemy jakies wycieczki to musimy dac znac wczesniej , choc nie wiem czy bedzie na to czas. Co do pokoi to prosze o sygnaly kto w jakim chce spac , na razie mam jedno zamowienie na 2-czke , a jest ich w sumie 8 (wolnych zostaje 7 ). Na razie tyle , jesli sa jakies bledy to przpraszam , ale mam awaria internetu i pisze z telefonu. Pozdrawiam p.s. pogoda u mnie malo ciekawa , zimno i "pachnie" sniegiem , ale na szczescie ma byc ocieplenie na koniec tygodnia
ciochin Opublikowano 17 Października 2005 Opublikowano 17 Października 2005 Hej, To ja też poproszę o dwujeczke od pi?tku do niedzieli CIOCHIN i KASIA !zorro Pozdrawiam ciochin
dr.big Opublikowano 17 Października 2005 Opublikowano 17 Października 2005 Pozwolilem sobie zadzwonic tam w sobote i dwojke mam juz zarezerwowana telefonicznie . A jedzonko ... MNIAM !zorro ...
Administrator Artix Opublikowano 17 Października 2005 Administrator Opublikowano 17 Października 2005 No to ja poprosze pokoik dla 2-jeczki !zorro
dacja Opublikowano 17 Października 2005 Opublikowano 17 Października 2005 Kolejna dwojeczka - dla Dacji ładnie poproszę !zorro
Kasik Opublikowano 17 Października 2005 Opublikowano 17 Października 2005 Co do pokoi to prosze o sygnaly kto w jakim chce spac , na razie mam jedno zamowienie na 2-czke , a jest ich w sumie 8 no to ja też poproszę dwójeczke Kasia + Pleban p.s 1 S3M zostaje w Bieszczadach do poniedziałku ( ale jeszcze nie wiemy czy nie będziemy zmieniać miejscówki ;-) ) p.s. 2 postawiona do raportu przez Mariusza napisałam swój pierwszy (dziewiczy ) post na forum !zorro
Gość SZPAK Opublikowano 17 Października 2005 Opublikowano 17 Października 2005 Witam Na to wyglada , ze pokoje 2-osobowe sie skonczyly . Zostaly 2 pokoje z 5 lozkami . Pozdrawiam
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 17 Października 2005 Administrator Opublikowano 17 Października 2005 Więc tak... oto plan startu osób ruszaj?cych z Warszawy w Bieszczady: W pi?tek o godzinie 9. 30 jest ustawka w restauracji "U Mikulskich" w Wi?zownej pod Warszaw?. Restauracja jest przy trasie wylotowej z miasta w kierunku na Lublin, tuż za Góraszk? 1. 5 km po lewej stronie. U Mikulskich zjemy szybkie ?niadanie i punktualnie o 10. 00 czasu ?rodkowo europejskiego ruszamy z pełnymi zbiornikami w stronę Lublina. W Lublinie powinni?my być najpóĽniej ok. 12 stej gdzie jeste?my zaproszeni na gor?c? herbatkę w LCM Sokół Suzuki Qwaki Corporation na ul. Montażowej O godzinie 13- stej rozgrzani i ponownie zatankowani ruszamy w kierunku Bieszczad. W czasie drogi planowane s? jeszcze przynajmniej dwa postoje m. in na tankowanie. W Woli Miechowej powinni?my być w/g logicznych wyliczeń ok. 17 stej. Po przyjeĽdzie zaczynamy się czuć jak u siebie w domu i czekamy z karniakami w ręku na osoby, które wyjad? z Warszawy ok. 14stej i powinny dotrzeć na miejsce ok 20- ej... Mam tu na my?li Artixa i Krisa. Jakie? dodatkowe sprawy, które pomin?łem?
Administrator Artix Opublikowano 17 Października 2005 Administrator Opublikowano 17 Października 2005 To ja jeszcze dodam od siebie. O godzinie 13 rusza kolejna grupa goniaca pierwsza Zero sniadanek, zero herbatki. Tankowanie bez zdejmowania kasku, max 5 min straty na stacji, lycha 110 km/h co 250-300 km przerwa na tankowanie. Zero sikania po drodze, zero zatrzymywania sie bo tylek boli. Planowany czas dojazdu 18:00.
Rekomendowane odpowiedzi