Pleban Opublikowano 14 Października 2005 Opublikowano 14 Października 2005 Tylko czy po pi?tkowej nocy będziemy w stanie wstać z łóżka i jechać dalej?? !OKK !NOT Tego się wła?nie boję. Je?li chodzi o resztę- dopasuję się choć nie ukrywam, ze nadal wolę Bieszczady a nie miasto pod Bieszczadami.
Klubowicze MAXIMUS Opublikowano 14 Października 2005 Klubowicze Opublikowano 14 Października 2005 Pozwoliłem sobie troszeczkę poszperać i oto co znalazłem i nawet powiem więcej dzwoniłem http://www.bobrka.com/ Więc sprawy maj? się następuj?co: rzeczony weekend jest dostępny dla naszej grupy jeżeli chodzi o ilo?ć to nawet powyżej 30 osób się zmie?ci. Cena za tak? grupę wynosi 35 pln od osoby a pokoje jakie s? każdy może przeczytać. Z tego co widać na zdjęciach gospodarstwo jest nieĽle wyposażone co nie znaczy że Szpaku nie powinien podjechać i sprawdzić(jeżeli dysponuje jeszcze czasem). Pan z którym rozmawiałem powiedział że pogoda ma być jeszcze tydzień !NOT i dojazd pod same drzwi jest asfalcikiem !OKK co jak sam zaznaczył dla naszych pojazdów nie jest wcale bez znaczenia. I jeszcze jedno do Szpaka rozmawiaj?c z wła?cicielem powiedziałem że możesz wpa?ć do niego i lookn?ć na obiekcik i z potwierdzeniem rezerwacji bedzie czekał do poniedziałku do godziny 20.00.
pawko Opublikowano 14 Października 2005 Opublikowano 14 Października 2005 Je?li chodzi o t? ofertę, któr? znalazł Maximus to jak dla mnie pierwsza klasa ( jeżeli oczywi?cie zdjęcia pokrywaj? się z rzeczywisto?ci? )... Bardzo ładnie, czysto, cena do zaakceptowania a może jeszcze do potargowania... A to co przyci?ga i zachęca mnie najbardziej to te "...warsztaty bibułkarstwa artystycznego...". A więc "chłopy na maszyny a kobity do bibułek biegiem marsz" hihihi TYlko że ja nadal nie wiem czy pojadę !OKK !NOT
ERMI Opublikowano 14 Października 2005 Opublikowano 14 Października 2005 http://www.bieszczady.info.pl/17,6,7,2,noclegi.html to link do strony z agroturystuykami w miejscowo?ci Polańczyk niedaleko zalewu Solińskiego. Byłem tam swojego czasu i strasznie mi sie podobało bo to "strategicznie" rzecz bior?c dobre miejsce na wypady po drogach dobrej jako?ci - wszędzie jest mniej więcej tak samo blisko. !OKK Z tego co pamietam nocowałem w pensjonacie "Karino" - firma rodzinna spanie na wysokim poziomie, jedzenie też. w każdym pokoju nawet telewizor. Cenowo Ľle nie wygl?dało. Tel. 134 610 166 Bogumił i Ania. Przesympatyczni i mili ludzie.
Administrator Artix Opublikowano 14 Października 2005 Administrator Opublikowano 14 Października 2005 No 450 km w jedna strone uwazam za dystans sredni i bez wyzwania, inna sprawa ze jadac w grupie jest to troche dluzej niz np solo. Solo czy duo to max 6 h i to z przerwami. Juz z Krisem nie raz pokonywalismy taki dystans wyjezdzajac nawet o godzinie 18. Ja sie dostosuje, choc nie powiem ze nawet bardziej mi sie podoba podzielenie odcinka na 2 etapy. W koncu w tym roku juz i 750 km dziennie robilem !OKK Pozdrawiam
dr.big Opublikowano 14 Października 2005 Opublikowano 14 Października 2005 Lipa totalna, szukajcie czegos przyzwoitego, jak sie nie znajdzie -> to w najgorszym razie hotel + bacowka !OKK . No a co z pieczeniem barana ??? 3x3m to lekka przesada ... a mowili mi przez phona, ze maja dla mnie "ladny" pokoik !NOT, a to sie okazuje ze nocleg zastepczy... @Maximus: Wszystko fajnie, tylko ja widze tu maly problem ... ja osobiscie chcialbym dwojke z lazienka ... a pewnie chetnych znajdzie sie duzo wiecej niz jest takich pokoi . @Artix: Nie zapominaj ze tym razem jedziemy "maluchami" skuterowymi ...
dacja Opublikowano 14 Października 2005 Opublikowano 14 Października 2005 Szkoda Bacówki tak ładnie wygl?dała na zdjęciach O ile nie przeszkadza mi wielko?c pomieszczenia do spania ( nic nie może być mniejszego od pawilonów na Białorusi ) , nie przeszkadza mi, także brak kontaktów w pokoju - czy tez jestem nawet w stanie przeżyć toalete poza pokojem . Szkoda jednak tego miejsca na ognisko , i troche mnie zmroziła my?l o tym podjezdzie ( cały czas mi sie przypomina ostatnia niedziele brrrrr..... !NOT ) Podoba mi się za to bardzo propozycja Maximusa Ładne, czyste pokoje, sala z kominkiem ( oj jak był przydatny kominek w czasie I Zimowego Zlotu Trwardzieli ) asfalcik pod wejscie ( niebagatelna sprawa gdyby zaczeło lać , lub jak to czasami bywa w pazdzerniku - spadł ?nieg ) I najbardziej urocza sprawa : warsztaty BIBUŁKOWE !OKK BOMBA !!! mogliby?my może nauczyć się robić Skuterek z bibułki albo inne porzyteczne bibułkowe rzeczy Nie bardzo podoba mi sie wyjscie kombinowane - czyli 2 różne noclegi . W sobote rano może być pare osób , które nie będ? się nadawały do jazdy ( ) więc zbieranie się do drogi może być długotrwałe - a dni s? coraz krótsze....
Gość SZPAK Opublikowano 14 Października 2005 Opublikowano 14 Października 2005 Witam mam mało czasu więc szubciutko -bacowka pod Honem dla mnie raczej odpada -mam inne miejsce zarezerwowane ( www.latarnia.pl ) , zdjecia przesłałem Mariuszowi ( baran i inne atrakcje s? tez zarezerwowane ) -namawiam na podzielenie trasy na dwa , jak bedzie czas i ochota to możemy zrobic mała trase po przedsionku Bieszczad ( Kalwaria , Arłamów , Trójca - polecam ) Jeszcze się odezwę Pozdrawiam
dr.big Opublikowano 14 Października 2005 Opublikowano 14 Października 2005 Ja tylko chcialbym w miare cieply i czysty pokoik z mozliwoscia wykapania sie w cieplej wodzie !NOT . No i tego pieczonego barana... wiem ze staje sie nudny !OKK ...
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 14 Października 2005 Administrator Opublikowano 14 Października 2005 Kurcze... nie mam za bardzo czasu ale postaram się podrzucić większo?ć fotek, które dostałem dzi? od Szpaka... Oto one: Je?li mam być szczery to mi pasuje ta Latarnia Wagabundy. Tym czasem muszę spadać... a Wy dumajcie !OKK
Administrator Artix Opublikowano 14 Października 2005 Administrator Opublikowano 14 Października 2005 I O TO CHODZI !NOT WYPAS !OKK
Sympatycy Qw@ki Opublikowano 14 Października 2005 Sympatycy Opublikowano 14 Października 2005 Co do trasy grupy wawa – krócej będzie przez Rzeszów......no i chciałbym nas umówić na obiad w Wilczej Jamie w miejscowo?ci Muczne ( wszyscy zachwalaj? ale niestety jeszcze sam nie próbowałem – podobno warto )... Bieszczadzki Twardziel 2004 potwierdza: trasa przez Lublin !OKK -Rzeszów-Sanok-Lesko-Cisna jak najbardziej wygodna dla maxi skuterów (nasza baza noclegowa na skuterowym rajdzie w 2004 była w Baligrodzie po drodze do Cisnej 17km wcze?niej) W Wilczej Jamie jedli?my póĽny obiad i rzeczywi?cie smacznie i oryginalnie tam daj?. Pogoda od ?rody poprawia się i ma być ocieplenie. Ostatnie 7000km przez ocean troche mnie zmęczyło (a raczej 20 dni pobytu w?ród polonii kanadyjskiej) ale już mnie ci?gnie do nastepnych podróży.... !NOT
Klubowicze MAXIMUS Opublikowano 14 Października 2005 Klubowicze Opublikowano 14 Października 2005 Jeżeli chodzi o latarnię http://www.latarnia.pl/ to może być wszystko ok, tym bardziej że mamy potwierdzenie z miejsca samego Szpaka. Mój wyjazd zaczyna nabierać rumieńców i im bliżej imprezy tym sznse bardziej wzrastaj? !OKK . Wyjazd planuję z rana tak jak czę?ć grupy warszawskiej i ta odległo?ć nie będzie dla mnie przeszkod? gdyż prawdopodobnie zostanie pokonana jeszcze za widnego. A oto namiaary miejscowo?ci http://mapa.szukacz.pl/?x=730170&y=156119&zoom=3
Gość SZPAK Opublikowano 14 Października 2005 Opublikowano 14 Października 2005 Witam Najpierw napisze o bacówce pod Honem : cena za nocleg 20 , 21 lub 22 zł za osobę w zależno?ci od pokoju , do dyspozycji mamy 1 pok. 2 osobowy , 1 pok. 3 osob. i 5 pokoi 4 osobowych . Opłata za po?ciel to 4 zł , chyba , że kto? ma własny ?piwór . Cena za ?niadanie to 8 zł , łazienka i ubikacja niestety wspólna , miejsce na ognisko to raczej kawałek wolnego miejsca i tyle ( w razie deszczu odpada całkowicie ) . Do tego ogniska (jak nie będzie padało)( 50 zł za drewno na opał ) dostajemy barana porcjowanego , gotowanego w piwie . Cało?ć zostaje po ugotowaniu przeniesiona w okolice ogniska (cena za t? przyjemno?ć to 400 zł ) . W pokojach nie ma możliwo?ci podł?czenia czegokolwiek elektrycznego ( wymogi p.poż. ) (Mariusz zapomnij o farelce , a reszta ogame-owców zapomnijcie o graniu ) . Pokoje s? raczej ciasne , widziałem tylko 8 osobowy w którym stało 4 łóżka rozsuwane . Niestety nie widziałem pokoi 4 osobowych , czyli tych naszych , ale pani powiedziała , że s? mniejsze . Jest jeszcze jedna bardzo ważna rzecz – dojazd jest ciężki , droga tzw. mało gruntowa , pod górę i bardzo ?lisko ( li?cie ) . Ogólnie jak podjechałem pod bacówkę to pierwsza my?l – gdzie my się tu wszyscy pomie?cimy . Powiem wprost – ogólnie to mało mi się to podoba . A teraz cos o miejscu zastępczym . 15 km dalej ( kieruj?c się do granicy ) jest miejscowo?ć Wola Michowa i tam znalazłem „Latarnia Wagabundy” . Okre?lane jest to jako schronisko , ale ja widzę duż? różnice porównuj?c do tego pierwszego . Pokoje które s? na zdjęciach s? 5 osobowymi i s? większe od tych 8 osobowych pod Honem . Pokoje 3 osobowe s? raczej małe , ale trzeba je traktować jako 2 i przede wszystkim jest w ?rodku kibelek , umywalka i prysznic . Nie jest to komfort , ale ogólnie o?rodek jest większy , dwie stołówki w tym jedna z kominkiem , na zewn?trz kilka ławek na wolnym powietrzu i kilka zadaszonych , a kilka metrów dalej jest spore palenisko + zadaszona altanka + co? tam jeszcze ( widać na zdjęciu ) . Co do imprezy przy ognisku (grilu) to tak jak poprzednio mog? nam przygotować barana ( tylko tutaj może być podany w cało?ci – jak kto woli ) , mog? być tez inne dobrodziejstwa typu indyk czy inne . Przy biesiadowaniu może nam przygrywać Echo Bieszczadzkie i z tego co zrozumiałem jest to jaka? kapela miejscowa czyli nastrojowo . Ogólnie jestem nastawiony pozytywnie i ja zdecydowanie wybrałbym ta drug? opcję . Na koniec ceny – nocleg 25 zł od osoby , ?niadanie 10 zł , obiadokolacja 15 zł . Co do barana czy innych atrakcji to nie znam dokładnej ceny , ale my?lę , że powinno być podobnie . Mam potwierdzona informacje od kolegi , który biesiadował tam w tamtym roku , że jedzonko jest po prostu palce lizać . Wstępna rezerwacja jest i do poniedziałku musze dać odpowiedĽ zarówno pod Honem jak i w Latarni . Dlatego proszę o w miarę szybk? odpowiedĽ czy pasuje Wam opcja nr 2 -Wagabunda . Jest jeszcze jedna wiadomo?ć – niestety z kolejki musimy zrezygnować bo dzisiaj był ostatni kurs w tym sezonie . Szkoda . Dla zainteresowanych podaje jeszcze jedno miejsce www.bieszczady.pl/nawzgorzu . Widziałem te domki i mogę powiedzieć , że to s? domki super komfortowe , zadbane , każdy z kominkiem , aneksem kuchennym ( z pełnym wyposażeniem ) , dwa pokoje na górze jeden duży na dole . W domku mieszka spokojnie 6 osób , a cena za domek to 160 zł ( przy komplecie daje nam to po ok. 27 zł na głowę ) . W tej chwili domków jest więcej , a nie jak podaj? na stronie tylko 3 . Miejsca jeszcze s? więc jest to kolejna propozycja pod rozwagę . Oczywi?cie też altanka i miejsce na upieczenie czego? tłustego . Przed chwil? dostałem tez informacje , że mam wstępn? rezerwację w HOTELU Górskim w miejscowo?ci Wetlina . Ceny przystępne , warunki ponoć bardzo dobre . Niestety informacje o tym obiekcie mam tylko od mojego kolegi i nie mogę znaleĽć nic w internecie , a nie wiem czy będę miał czas pojechać tam jeszcze raz . Jak kto? się czego? takiego doszuka w sieci to proszę dać znać . I teraz małe podsumowanie – może się wydawać , że jest to wszystko trochę na wariackich papierach , ale musicie zrozumieć , że ja tu jestem sam i nie znamy się jeszcze na tyle ,żebym trafił od razu w Wasze oczekiwania . Mimo tego , że jest mało czasu to my?lę że wszystko pójdzie dobrze . Nie czuję się na tyle organizatorem żeby zarezerwować i zorganizować spotkanie narzucaj?c warunki z góry . Chciałbym aby?my cos wspólnie ustalili i wspólnie się spotkali w miłych warunkach . UWAGA – zastrzegam sobie jednak , że je?li zdania będ? podzielona to ja mimo wszystko rezerwuję wg. swojego uznania !OKK Pozdrawiam gor?co i do zobaczenia .
Pleban Opublikowano 14 Października 2005 Opublikowano 14 Października 2005 Jestem za opcj? drug?- Wagabunda. Ceny dobre i baran może tam być. Wolę jednak wszystkie noclegi w jednym miejscu np. w Latarni, a nie dzieleniu na Przemy?l i Latarnię. Chodzi choćby o "zespół dnia wczorajszego" albo jak kto woli "zespół suchej wargi". Poza tym miejsce wydaje mi się lepsze dla nas od hotelu.
Gość SZPAK Opublikowano 14 Października 2005 Opublikowano 14 Października 2005 Ja nie biorę tego pod uwagę , bo bez względu na to czy ?pimy w Przemy?lu , czy w Woli Michowej to i tak na drugi dzień siadamy na skutery i jeĽdzimy więc je?li ma cos przszkadzać to będzie przeszkadzać i tu i tu .
Klubowicze MAXIMUS Opublikowano 14 Października 2005 Klubowicze Opublikowano 14 Października 2005 Tak jak przedstawiciel S3M jestem za latarni? , warunki bardziej godziwe i możliwe do zaakceptowania więc moje poparcie dla tej opcjji. !OKK
dacja Opublikowano 14 Października 2005 Opublikowano 14 Października 2005 No dobra- więc tak : Ja jako reprezentacja kobiet - kierowców na Maxi ( Madzia, Kasia, Rav i inne Panie mam nadzieje , mnie popr? - je?li wyraż? chęć jazdy ) głosuje za Latarni? ( byle nie była czerwona ) Łóżka wprawdzie bardzo malutkie jak dla mnie ( ehhhh ..... troche mi sie urosło ) ale my?lę, że się zmieszcze jako? Niech będzie więc Latarnia Wagabundy po raz trzeci !OKK Z poważaniem i licz?c na zrozumienie i szybkie decyzje , naszej społeczno?ci - Wasza Dacja vel. Magda .M.
dr.big Opublikowano 15 Października 2005 Opublikowano 15 Października 2005 Ale chyba zespol nie bedzie nam potrzebny !OKK ???
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 15 Października 2005 Administrator Opublikowano 15 Października 2005 Nie wiem na ile będzie potrzebny zespół regionalny (klimacik byłby co prawda fajny ) ale ja zabieram boomboxa !OKK Jak na swoje niewielkie rozmiary dudni i cyka całkiem nieĽle więc napewno będzie przy czym pu?cić dym z podeszwy Zalecam także każdemu aby zabrał swoje favorites CD Jak już pisałem... jestem za Latarni? Wagabundy.
Sympatycy Qw@ki Opublikowano 15 Października 2005 Sympatycy Opublikowano 15 Października 2005 To powiem jeszcze, że hymnem Bieszczadzkiego rajdu 2004 był utwór zespołu Stare Dobre Małżeństwo - Bieszczadzkie Anioły i w tym klimacie jak najbardziej można dymić z podeszwy Mam nadzieję, że słuchaj?c tego utworu już teraz poczujecie klimat najdzikszej czę?ci Polski w której zawsze co roku jestem, więc czytaj?c nowe posty koniecznie wł?czcie muzyczny podkład !OKK P.S. plik chwilkę się pobiera bo ma około 4,5MB ale dwie minuty to nie wieczno?ć
ciochin Opublikowano 15 Października 2005 Opublikowano 15 Października 2005 !OKK Latarnia Wagabundy JESTE|MY NA TAK, no i nie dzielmy przelotu na dwie czę?ci. Pozdrawiam ciochin
zibi Opublikowano 15 Października 2005 Opublikowano 15 Października 2005 No co Ty Qwaki,to dla emerytów;)Niespodziewałem sie tego po Tobie !OKK JUż nie słuchasz rocka?
Sympatycy Qw@ki Opublikowano 15 Października 2005 Sympatycy Opublikowano 15 Października 2005 Akurat w tej czę?ci Polski najbardziej odpowiada mi wła?nie ten rodzaj muzyki, na co dzień mam pod dostatkiem rocka, popa i hip-hopa, a w Bieszczadach zawsze wspaniale odpoczywam i integruje się z otoczeniem. !OKK Aby żoł?dek również miał uciechę: Typowe dania kuchni łemkowskiej i bojkowskiej: -żur z m?ki owsianej (kisełycia) jedzony z ziemniakami -polewki z suszonych owoców -zacierka na soku z kwaszonej kapusty (kwasówka) -zacierka na mleku z roztopion? bryndz? (maczanka) -kleik m?czny z masłem (mastyło) -gęsta kasza pszenna z owocami -kapusta z fasol?, grochem albo kwaszona -pierogi z m?ki razowej z nadzieniem z kapusty -pierogi z kasz? gryczan?(krysze) -placuszki z kiszon? kapust? (huczki) oraz słynne placki po bieszczadzku z farszem mięsnym i ?mietan? zupę chrzanow? nale?niki z niedĽwiedzim czosnkiem mięsa grillowane w domowych marynatach nale?niki z jagodami krupniak na żebrach parzybrodę zrazy zawijane schab ze ?liwk?
zibi Opublikowano 15 Października 2005 Opublikowano 15 Października 2005 Aaaaa,to co innego A jogę też będziesz ćwiczyć? Ja wolę takie rytmy:http://www.udo-online.de/media-2005/body_media.htm CZy ktos będzie jechać z Krakowa ok.południa w piatek? Dawno nie byłem na liscie,a tu patrze jestem jaki? w?chacz spalin !OKK
Rekomendowane odpowiedzi