Gość Cappo Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Opublikowano 8 Sierpnia 2005 no mozesz lecieć przez Toruń to podjedziemy razem.Tylko że ja swoje biwakowanie zaczynam od czwartku Chętnie się podł?cze. Toruń jest na szlaku. Kwestia czwartku do ustalenia, czwartek rano czy po pracy ? ale mam takie pytanko Cappo: jeste? z samego Poznania może, czy gdzie? z "głębi" województwa wielkopolskiego? Generalnie kręce się po Kiekrzu i PrzeĽmierowie. Na pewno wiesz gdzie to jest. Może jaki? spocik regionalny ? Dane uzupełnie w tygodniu, muszę fotkę lady zrobić pozdro all
ERMI Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Opublikowano 8 Sierpnia 2005 no raczej czwartek okolo godz. 12 chciałbym wyjeżdzać
dr.big Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2005 O, to widze ze Burgmania urzeduje juz od czwartku ... hehe...
Gość legut7 Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Chcialbym bardzo pojawic sie w Stegnie, ale narazie nikt z Ekipy Krakowskiej nie wyraza nawet checi wyjazdu
dr.big Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Chcialbym bardzo pojawic sie w Stegnie, ale narazie nikt z Ekipy Krakowskiej nie wyraza nawet checi wyjazdu CK nie ruszy dupy ??? Na jedyny ogolnopolski zlot skuterowy? Do tego nad morze? Nieee no panowie... Kuba, przeprowadz akcje mobilizacyjna !
Sympatycy Kubo Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Sympatycy Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Cholera Bigu, popatrz co się dzieje... Czę?ć nie jedzie, czę?c chce jechać na mazury... Wygl?da na to, iż chyba pojadę sam... Zobaczę... Jestem wła?nie w trakcie montowania prezenciku dla Burga... Jesli BikePics zadziała, to juz dzi? zobaczycie CO montuję(Ci zmy?lniejsi będ? wiedzieli od razu, co od dłuższego zcasu mi się marzy...). A co do Stegny, to tak naprawde okaże się, KTO jedzie dopiero jaki? tydzień przed zlotem... Ja przyjade choćby nawet poci?giem... A więc do pogadania po składanku...Kubo
ERMI Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Nie no grupa CK po prostu musicie być i już bo będę chodził sam i ?piewał po nocach "już nie ma dzikich plaż" chyba nikt tego nie chce co?
Gość ziutas Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Opublikowano 9 Sierpnia 2005 ... a ja wam powiem że nie mam w?tpliwo?ci co do tego czy przyjadę bo wszyzcy z 3miasta będ? ale najprawdopodobniej przyjadę na pożyczonym motocyklu bo mój skuter będzie miał nowego wła?ciciela .... na wszelki wypadek zaparkuję gdzie? z boku
dr.big Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Hehe, no juz nie przesadzajmy z tym parkowaniem z boku . Wszystko zalezy od organizatorow . Powoli trzeba utrzymywac temat "on top" , zeby nikt nie zostal "zaskoczony" wiadomoscia o zlocie ...
dacja Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Do zlotu już tuż tuż Już mi się buzia na sam? my?l o tym fakcie ?mieje. Wiem, że Wawa Zone wstępnie zaczyna się ustawiać na wyjazdy. Z informacji jakie do mnie doszły wynika,że czę?ć ekipy wybiera się : 1. w ?rodę 2. w pi?tek rano 3. w pi?tek po pracy Ponieważ łaskawcy z mojej Matrixowskiej Korporacji z okazji tak zacnego zlotu udzielili mi urlopu na pi?tek = ja wybieram się swoj? srebrn? Ypk? w pi?tek rano. Wstępnie wiem, że razem ze mn? wybierze się także pare osób, lecz napewno jest sporo Warszawiaków ( i nie tylko), którzy także chcieliby w piatek rano z Nami pojechać ) Uprzedzam jednak, że wyjazd w pi?tek rano nie jest jedynie jazd? z punktu A (WaWa Zone ) do punktu B ( Stegna ) a po drodze wstępnie planowane jest : 1. Elbl?g a w zasadzie Całuny lub inne miejscowo?ć z pochylni? ( podziwianie jak fajnie s? przeci?gane statki ) 2. Malbork ( smaczny obiadek, rodzinne zdjęcie pod wspaniałym czerwonym Zamkiem, fakultatywnie wizyta w hurtowni ubrań i różnorakiego sprzetu dla szaloonych motocyklistów Mikołajki Pomorskie po drodze do Malborka( podobno wg Maximusa miejsce warte odwiedzenia ) Wszyscy zainteresowani, bardzo proszę o zgłaszanie akcesu na forum ( dokładny plan wyjazdu - godzina, miejsce startu itp - zostan? podane w póĽniejszym okresie) PS -Kubo ( Warto czekać - THX ) = Nocleg dla Grupy Kraków u mnie załatwiony
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Administrator Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Z informacji jakie do mnie doszły wynika,że czę?ć ekipy wybiera się : 1. w czwartek 2. w pi?tek rano 3. w pi?tek po pracy Magda... mała poprawka. Miałem wyjeżdżać w czwartek ale wyjeżdzam............. w ?rode Po wstępnych ustaleniach z Bigiem podjeli?my decyzje, że łapiemy się w 3M już w ?rode i załapujemy się na sume trójmiejskich skuterzystów. Co potem jeszcze nie wiemy... Może polecimy już na miejsce zlotu albo do Juraty na jedn? kime Generalnie ja ruszam już w ?rode.
Sympatycy pawel883 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Sympatycy Opublikowano 16 Sierpnia 2005 czesc o ktorej zamierzacie wyruszyc z wawy,jak dam rade się wyrwac chciałbym do kogo? doł?czyc( wyjeżdzam z jastrzębia zdroju).może warto bybyło podać orientacyjne trasy i godziny wyjazdu danych grup. ps. odwalilem w pracy cały długi wekendzik to może uda sie wyskoczyć na stegne pozdrawiam pawel883
Administrator Artix Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Administrator Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Ja z Wawki wyruszam solo okolo 17, coz praca. Bez niej nie bylo by hobby. Jak by co mozna na trasie sie podlaczyc. Pozdrawiam
dacja Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 o ktorej zamierzacie wyruszyc z wawy, Dokładna godzina jeszcze nie jest znana , my?lę że będziemy to ustalać jak już będziemy wiedzieli kto ? , sk?d ? jedzie a to będzie się klarowało przez najbliższy tydzień
RobB. Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 A w tym Malborku to tak mniej więcej o której planujecie być, ja z Cór? wyjeżdżam w pi?tek rano (ok8-9) no to wła?ciwie nic by nie stało na przeszkodzie aby zabł?dzić na ten obiadek do Malborka (o hurtowni nie wspomnę). Czy mogę Dacjo prosić o jaki? namiar tel. PMR moze jeszcze nie załapać Poproszę na priva. Pozdrawiam i do zobaczyska RobB.
Klubowicze MAXIMUS Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Klubowicze Opublikowano 17 Sierpnia 2005 1. Elbl?g a w zasadzie Całuny lub inne miejscowo?ć z pochylni? ( podziwianie jak fajnie s? przeci?gane statki ) 2. Malbork ( smaczny obiadek, rodzinne zdjęcie pod wspaniałym czerwonym Zamkiem, fakultatywnie wizyta w hurtowni ubrań i różnorakiego sprzetu dla szaloonych motocyklistów Mikołajki Pomorskie po drodze do Malborka( podobno wg Maximusa miejsce warte odwiedzenia ) Gwoli wyja?nienia opisywana tutaj przez Dację hurtownia nie jest hurtowni? tylko sklepem z odzież? motocyklow?(buty kurtki spodnie rękawice i wszystko inne) i kaskami w bardzo dużym wyborze i cenach niższych niż przykładowo w Warszawie o jakie? 30%. Co za? się tyczy obejrzenia przeci?gania statków po "ł?kach" to może być to ciężkie do zrealizowania gdyż pływaj? tylko dwa statki dziennie i ciężko będzie trafić , ale może telefonicznie uda nam się dowiedzieć o godzinie przeci?gania i jako? postaramy się zgrać z nimi.I jeszcze sprawa jest taka że nie odbywa sie to w Elbl?gu tylko niedaleko Małdyt co można prze?ledzić na stronie żeglugi http://www.zegluga.com.pl/pol/index_pg.htm My?lę że szczegóły dogramy na czwartkowych spotkaniach w R 66 na które zapraszamy wszystkich - ciebie RobB-ie też
dacja Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Co za? się tyczy obejrzenia przeci?gania statków po "ł?kach" to może być to ciężkie do zrealizowania gdyż pływaj? tylko dwa statki dziennie i ciężko będzie trafić Je?li godziny przeci?gania statków nie będ? zbyt odpowiednie to pewnie zrezygnujemy z tego punktu programu, aby nie kolidowało to zabardzo z czasem dojazdu na zlot ( ale tylko tym razem ). Aktualne jednak i samo w sobie fajne pozostaje Wspólne Foto pod Zamkiem w Malborku i smaczny obiadek w restauracji Zamkowej. No i oczywi?cie dla zainteresowanych ( sklep z ubrankami ) Wszystkich zainteresowanych zapraszam bardzo, bardzo serdecznie
Klubowicze MAXIMUS Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Klubowicze Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Rekonensasik telefoniczny przeprowadzony i znane s? już godziny przeci?gania statków na pochylni Jelonki niedaleko Pasłęka gdzie jak mnie poinformowano można to zobaczyć beż zsiadania ze skuterka . Więc s? to w przybliżeniu (z dokładno?cia do 1/2h) 9.30 i 16.00 . Komus może podpasować która? z godzin więc jeszcze link do mapki z zaznaczonymi pochylniami http://www.zegluga.com.pl/pol/mapa2b.jpg .
Gość biały Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Witam Mam pytanko natury organizacyjnej. Zapewne jest kilka osób albo i nie kilka, które na tak? kilku dniow? dalsz? imprezę wybieraj? się pierwszy raz lub nawet pierwszy raz wyjad? poza swoja okolicę . Powiedzcie Ci bardziej do?wiadczeni , jakie żeczy należy ze sob? zabrać. Ja sam nawet chciałbym wiedzieć czy w grę wchodz? tylko pokoiki wynajmowane czy też jest opcja typu namiociki, ?piwory itd. My?lę, że niejedna osoba maj?c takie wyposażenie będzie chciała tak nocować ( chociaż noce s? już chłodne i trzeba się mocno wtulać do tych drugich "połówek" ). PS: Ot, tak sobie pomy?lałem o info dla niedo?wiadczonych. Pozdr.
dacja Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Ja sam nawet chciałbym wiedzieć czy w grę wchodz? tylko pokoiki wynajmowane czy też jest opcja typu namiociki, ?piwory itd. Wszystkiego możesz się dowiedzieć na stronie zlotowej strona zlotowa Tam masz informacje odno?nie zakwaterowania, a dokładniej info ,że moższ nocować zarówno w domku jak i w namiocie ( to Twoja decyzja ) Jesli wybierasz opcje spania w domku to musisz ze sob? zabrać tylko swoje rzeczy osobiste. Je?li za? zdecydujesz się jechać z namiotem to proponuje oprócz namiotu zabrać , spiwór , mate lub materac no i oczywi?cie co? do ubrania Jedzonko to też , Twoja decyzja - jak chcesz się żywić - możesz skorzystać z wyzywienia oferowanego przez o?rodek ewentualnie pojechać naje?ć się do oklicznej knajpki lub też w wersji oszczędno?ciowej zabrać ze sob? puszki z pasztetem itp. pozdrawiam i do zobaczenia
Ssylwia Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 no prosze prosze... Widze, ze w przyszła srode... bedzie silna reprezentacja nie 3miejska... Zapraszamy i jooz sie nie mozemy doczekac... Pozdrawiam...
Administrator Artix Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Administrator Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Bialemu chyba chodzilo o sprawy techniczne. No coz, jesli skuter masz sprawny i rzetelnie sa wykonywane przeglady, a takze jest zadbany to chyba wystarczy tylko benzyna i olej, bo Ypki niestety lubia czasem opic sie oleju w trasie przy wiekszych predkosciach. Z opcji innych Dacja juz wyjasnila chyba wszystko. Pozdrawiam
Gość Cappo Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Witajcie! Ja będe leciał z poznania w pi?tek rano. Jest kto? chętny do podł?czenia na tej trasie? Kiedy dokładnie spotykacie się w Malborku ? pozdro all
dacja Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Kiedy dokładnie spotykacie się w Malborku ? Cóż , na pewno wcze?niej niż planowali?my a to ze wzgledu na fakt, iż musimy sobie darować jednak podziwianie przeciagania statków. Wyruszymy z Warszawy pewnie co? około 10 tej godziny , po drodze planowany jest mały przystanek w sklepie z ciuchami moto w Mikołajkach Pomorskich ( 291 km , ?rednia prędko?ć około 100 km/h, jedno tankowanie ) - jeste?my tam w granicach godziny 13.15 . 30 minut na małe poogl?danie oferty sklepu - ewentualnie zakupy - godzina 13.45 ruszamy w stronę Malborka Całkowita odległo?ć Mikołajki Pomorskie => Malbork to 8,6 km Wychodzi na to , że około godziny 14 tej powinni?my już siedzieć i zamawiać smaczny gor?cy obiadek w Restauracji Zamkowej 1,5 godziny na jedzonko i rodzinne zdjęcia przy o?wietlonym słoneczkiem Zamku Krzyzackim - wyruszamy około 15.30 w stronę Stegny 25 km przejechane ze ?redni? prędko?ci? spacerow? ( obiadek musi się ułożyć ) około 75 km/ h to kolejne 20 minut Z moich wyliczeń więc wynika, że grupa Wawa Zone melduje się w Biurze Zlotowym około godziny 16 tej - najedzona i radosna Proszę to jednak traktować jako wstępny plan , gdyż dokładne informacje będziemy podawać póĽniej
Gość Cappo Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Dacja, twoje wyliczenie przypomina mi niejakiego Wolfa z Pulp Fiction Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to stawię się w sklepie z ciuchami o wyznaczonej godzinie. Upewniam się, że mówimy o pi?tku? pozdro all
Rekomendowane odpowiedzi