kiniu Opublikowano wczoraj o 14:08 Opublikowano wczoraj o 14:08 @ComoDoPod co podłączazz olejarkę i czy dajesz do tego przekaźnik.Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
Użytkownicy ComoDo Opublikowano wczoraj o 15:52 Użytkownicy Opublikowano wczoraj o 15:52 1 godzinę temu, kiniu napisał(a): @ComoDo Pod co podłączazz olejarkę i czy dajesz do tego przekaźnik. Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka Podłączyłem plus po stacyjce tzw bypassem w skrzynce bezpieczników pod Tail czyli tylne światło . Bypass z podwójnym gniazdem bezpieczników . Jeden wstawiłem oryginał 10A , a drugi 5 A na olejarkę . Nawet gdyby jakimś cudem zrobiło się zwarcie w olejarce to padnie piecioamperowy bezpiecznik dodatkowego układu ,a dziesiątka zostanie i wszystko poza olejarką będzie działać . Nie dawałem przekaźnika bo nie było potrzeby . Sterownik sam dozuje zadane wartości , włączając i wyłączając przepływ oleju przez elektrozawór . Minus prosto z klemy . https://allegro.pl/oferta/6szt-przejsciowka-do-skrzynki-bezpiecznikow-bypass-bezpiecznik-16116219208
Użytkownicy ComoDo Opublikowano 22 godziny temu Użytkownicy Opublikowano 22 godziny temu Jeszcze takie pytanko do właścicieli tej nowej forzy 750 . Nie wiem czy to tylko u mnie ale zauważyłem, że czujnik świateł mijania jest nieco nadpobudliwy . Zielona kontrolka świateł zapala się i gaśnie w momencie gdy obrysówki świecą same lub zapalają się dodatkowe światła włączane czujnikiem "zmierzchu" . Samo działanie układu zrozumiałe i jest ok tyle ,że czułość tego czujnika wydaje się zbyt duża . W piękny słoneczny dzień wystarczy przejechać pod niewielkim wiaduktem lub kilkoma drzewami i przełącza światła . U was jest podobnie czy nikt nie zwrócił na to uwagi ?
kiniu Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Tak u mnie jest podobnie z tymi światłami. Mam jeszcze pytanie jak założyłeś ten bypass to ta pokrywa bezpieczników się domknęla ? Ba ja u siebie wycialem dziurkę bo bypass był za wysoki,choć to najniższy jaki:udało mi się kupić.Ja u siebie podłączyłem dodatkową ładowarkę pod bezpiecznik od świateł przednich bo ta fabryczna z żadnym moim samsungiem nie wzpółpracowała i włączało sie wolne ładowanie i telefon się rozładowywał. Jak byłem diś na przeglądzie to im wyskakiwał błąd 4-1 usterka zapłonu (zbyy niskie napięcie) i zaczął rozbierać bok i zobaczył ten bypass i mowił że to przez to. Nie wiem czy podłączenie pod bezpiecznik od świateł może dawać taki objaw. W ubieglym roku też to miałem i błędu nie było albo olali. Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
Użytkownicy ComoDo Opublikowano 19 godzin temu Użytkownicy Opublikowano 19 godzin temu Bypass faktycznie trochę odstaje bo jest wyższy ale nic nie wycinałem . Po prostu lekko docisnąłem pokrywę opaską osłaniając dodatkową gumą żeby zrobić osłonę przed ewentualnym zachlapaniem wodą chociaż to i tak wszystko jest pod osłoną . Co do ładowarki w kierownicy to samsung S20FE pokazuje mi szybkie ładowanie a dodatkowo pod przewody z przed gniazda tej ładowarki mam wpięty dodatkowy wyświetlacz android auto. Mimo to i tak jest szybkie ładowanie więc nie wiem skąd ten problem u Ciebie . Może spróbuj przepiąć bypass na TAIL .
kiniu Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Ja podejrzewałem i siebie od początku że coś z tą oryginalną ładowarką jest nie tak. Chociaż sama ładowarka jest ok bo podłączona pod bypass ładuje normalnie. Na oryginalnym kablu ltóry dochodzi do ładowarki napięcke jest ok.Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
Użytkownicy ComoDo Opublikowano 11 godzin temu Użytkownicy Opublikowano 11 godzin temu Godzinę temu, kiniu napisał(a): Ja podejrzewałem i siebie od początku że coś z tą oryginalną ładowarką jest nie tak. Chociaż sama ładowarka jest ok bo podłączona pod bypass ładuje normalnie. Na oryginalnym kablu ltóry dochodzi do ładowarki napięcke jest ok. Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka Nie wiem czy dobrze zrozumiałem . Na przewodach dochodzących do ładowarki masz dobre napięcie ale ładowarka zamulała na wolnym ładowaniu więc zrobiłeś jej zasilanie z innego miejsca i jest ok ?
kiniu Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Dokładnie tak. Zaraz po kupnie jak to odkryłem byłem w serwisie i jak to zwykle a to zły kabel a to telefon nie ten. Stwierdziłem że szkoda czasu i pociągnąlem kabel. Tym bardziej że do serwisu to muszę jechać albo do Rzeszowa albo Wieliczki. Jeden czorrt.Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
Użytkownicy ComoDo Opublikowano 7 godzin temu Użytkownicy Opublikowano 7 godzin temu 50 minut temu, kiniu napisał(a): Dokładnie tak. Zaraz po kupnie jak to odkryłem byłem w serwisie i jak to zwykle a to zły kabel a to telefon nie ten. Stwierdziłem że szkoda czasu i pociągnąlem kabel. Tym bardziej że do serwisu to muszę jechać albo do Rzeszowa albo Wieliczki. Jeden czorrt. Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka Dziwna sprawa bo ja do tego samego przewodu zasilającego tą ładowarkę bezpośrednio przed nią wpiąłem" splajsami " przewody zasilające ekran android auto i mimo to nadal mam szybkie ładowanie , ekran działa i wszystko jest ok nawet na zgaszonym silniku czyli trochę niższym napięciu . U Ciebie sama ładowarka już nie miała szybkiego ładowania a po zmianie źródła zasilania się poprawiło czyli moduł ładowarki sprawny. Jedyne co mi przychodzi do głowy to być może jest jakiś problem z masowaniem tego oryginalnego przewodu . Napięcie będzie pokazywał 12 ale będzie za słaby prąd żeby ładowarka działała na pełnej mocy . W serwisie im się nie chce szukać takich niuansów . Oni podpinają komputer i jak nie wywala błędów a wszystko działa to mają w D.. szukanie dziury w całym . Pewnie gdzieś jest źle zaciśniety przewód w pinie albo coś słabo łączy w konektorze ale to trzeba by prześledzić trasę po której idą te przewody i posprawdzać wszystkie styki i piny tyle, że to za dużo roboty z rozbieraniem owiewek i szukaniem którędy i dokąd idą przewody . Faktycznie szybciej było dorobić nowy przewód zasilania .
kiniu Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Wiesz mażna by te piny wyciągnąć z oryginalnego konektora i sprawdzić na końcówce przed ładowarką, ale ten kabel jest taki krótki że robota nie warta czasu i zachodu. Stwierdziłem że tak zostaje i koniec. Może kiedyś jak będzie jakaś wielka nuda.Notabene panowie z serwisu "nie zawiedli". Rozbierając bok żeby sprawdzić ten błąd 4-1 i dostać się do bezpiecznoków uje.....li ten zaczep w dolnej części boczka zakrywającego bezpieczniki. Możesz dać zdjęcie tego "slajsa'Ciekawi mnie jak to wyglądaWysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
Użytkownicy ComoDo Opublikowano 6 godzin temu Użytkownicy Opublikowano 6 godzin temu 19 minut temu, kiniu napisał(a): Wiesz mażna by te piny wyciągnąć z oryginalnego konektora i sprawdzić na końcówce przed ładowarką, ale ten kabel jest taki krótki że robota nie warta czasu i zachodu. Stwierdziłem że tak zostaje i koniec. Może kiedyś jak będzie jakaś wielka nuda. Notabene panowie z serwisu "nie zawiedli". Rozbierając bok żeby sprawdzić ten błąd 4-1 i dostać się do bezpiecznoków uje.....li ten zaczep w dolnej części boczka zakrywającego bezpieczniki. Możesz dać zdjęcie tego "slajsa' Ciekawi mnie jak to wygląda Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka Domyślam się że złamali ten fragment zaczepu na tylnej krawędzi przy nadkolu który wyglądał jak haczyk . Obudowę trzeba w tym miejscu delikatnie pchnąć do przodu motocykla żeby wyszła z zaczepu a dopiero wtedy odciągnąć do zewnątrz . Niestety panowie w serwisach mają ewidentne problemy z demontażem tych elementów . Na oficjalnej serwisówce mają tylko rysunki na których w zasadzie mało co widać więc większość robi to na macanta i takie są efekty. W Rzeszowie jak próbowali się dostać do filtra powietrza to sam musiałem jeszcze raz plastiki spinać . Na fotce masz Splice czyli aluminiowa tulejka w którą z jednej strony wsuwasz jeden przewód do połowy tulejki i ją zaciskasz z tej strony , poten z drugiej strony robisz to samo wsuwając jeden lub więcej przewodów i zaciskasz drugą stronę. W ten sposób z jednego przewodu masz albo łączenie z drugim albo rozgałęzienie z kilkoma . Wcześniej na przewód wsuwa się taką rurkę termokurczliwą która ma klej na końcach (te niebieskie paski) . Po zaciśnięciu przewodów na łączenie wsuwasz tą rurkę i grzejesz opalarką aż się skurczy i rozpuści się klej na końcach wyciskając go i doszczelniajac hermetycznie połączenie .
kiniu Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Rozumiem że to jest rurka zaciskowa i robiłeś z jednej strony jeden przewód a z drugiej dwa do konektora i drugi do android auto.Dobrze myślę ? Bo jeszcze może się zbiorę i przez tą oryginalną wtyczką się zapnę i sprawdzę czy wtedy jest okWysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
Użytkownicy ComoDo Opublikowano 6 godzin temu Użytkownicy Opublikowano 6 godzin temu 4 minuty temu, kiniu napisał(a): Rozumiem że to jest rurka zaciskowa i robiłeś z jednej strony jeden przewód a z drugiej dwa do konektora i drugi do android auto. Dobrze myślę ? Bo jeszcze może się zbiorę i przez tą oryginalną wtyczką się zapnę i sprawdzę czy wtedy jest ok Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka Dobrze myślisz. Edytowałem poprzedni post żeby dokładniej wyjaśnić. Ja łapałem androida przed samą wtyczką do ładowarki właśnie w ten sposób. Tyle że u mnie działała bez problemu na szybkim ładowaniu więc przewody były ok
kiniu Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Z tego co pamiętam te przewody do ładowarki są chyba owijane jakąś izolacją ale to nie problem.Przy okazji. Zamówiłem na przeglądzie kanapę i może będzie pod koniec tygodnia to dam znać jak z komfortem.Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
Użytkownicy ComoDo Opublikowano 6 godzin temu Użytkownicy Opublikowano 6 godzin temu U Ciebie jest problem z tym oryginalnym przewodem który dochodzi do tej ładowarki albo z samymi pinami na tym przewodzie na wejściu do ładowarki więc jak już dociągnąłeś tam nowy z innego źródła to może niech tak już zostanie żeby niepotrzebnie nie kombinować . Kanapę też zamówiłem to przynajmniej będziemy mieć porównanie i damy znać czy warto .
kiniu Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Masz rację żeby to zostawić ale wiesz jak to jest. Czlowiek ciekawy i może by coś dłubnąć. Na razie na pewno nie bedę się za to brał tylko jak już to po sezonie..Tak zbaczając z tematu. Ja przesiadłem sie AK550 i powiem tak poza DCT w Hondzie to Kymco też bardzo fajny sprzęt. Wcale nie gorszy. Po prostu inny ale bardzo fajny.Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi