Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Grupa Zachodniopomorska Szczecin - gdzie się spotykamy

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

A my dzisiaj, podczas przeprawy promowej, wracając do Szczecina, widzieliśmy chyba jedynego w naszym województwie, X-Max'a 400 w czarnym kolorze, na numerach świnoujskich...

Serdecznie pozdrawiamy kierownika i jego przeuroczą młodą blond pasażerkę, w brązowo-złotym kasku - prawdopodobnie córkę.

P.S. Drodzy koledzy ze Świnoujścia, może warto byłoby zainteresować się nowym kolegą i zaprosić na lokalne spotkanie... My niestety przez dość duży ścisk na promie, nie mieliśmy jak do nich podejść, chociaż przed samym zjazdem, zostaliśmy zauważeni.

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Urbi

226

• ArtCho

103

• bilety

61

• Rzelu

56

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

A ja wczoraj spacerując po Wałczu niestety pieszo :kwasny: zatchnąłem się na piaggio x9 500 czarny metalik na numerach ZWA ... Może ktoś zna, a może też sie odezwie :ninja: zapraszamy ! :)

• Sympatycy
Opublikowano

Damian, Piaggio X8 maksymalnie miało montowany silnik 400... chyba że widziałeś czarne X9... to wtedy 500 się zgadza...

Opublikowano

Poprawione :) bo nie zauważyłem wczesniej błędu ...

• 2 tygodnie później...
  • Sympatycy
Opublikowano

Koledzy, czy tylko mi się wydaje, czy podobnie i Wy zauważyliście większy ruch skuterów na ulicach naszego miasta... ?!? Pojawiły się nowe maxi skutery w Szczecinie i województwie i wcale nie są to tylko 125-tki ale rownież większe pojemności. Widziałem ostatnio białą Yamahę X-Max, białego Kymco Xciting'a 500 (takiego jak miał Wooferai). Kierowników bardzo serdecznie pozdrawiam i do zobaczenia.

• Sympatycy
Opublikowano

Widziałem również białe Piaggio X10 i na nim kierownika w białej kurtce (zdaje się) oraz białym kasku - znakomity efekt tzw "na bogato" :). Pozdrawiam kierowcę - motocyklistę :).

• 2 tygodnie później...
  • Klubowicze
Opublikowano

Koledzy w Świnoujściu mają nowego skuteromaniaka, a ja dziś sprzedałem stary śmietnik i po kilku minutach rozmowy okazało się, że chłop kupił właśnie Burgmana 125. Jest ze Stargardu i zaprosiłem go na forum :)

• Klubowicze
Opublikowano

Super... do pełnego lata może nas być całkiem sporo :)

• Sympatycy
Opublikowano

Dziś w Zachodniopomorskim jeden wyspiarz szykował swoją maszynkę co by go nie zawiodła na sobotniej wycieczce ;)

a0c8f5c44ab5e7ba.jpg

• Klubowicze
Opublikowano

A inny w inny sposób przygotowywał się do wyjazdu. I to jest różnica miedzy użytkownikami sprzętów na B i na H ;)

16d8e4fca885ad283dd8217613a3b129.jpg

Opublikowano

Witam ze Świnoujścia. Od soboty jeżdżę białą Yamahą Majesty S 125. SlawoyAMD już znam (dorwał mnie na stacji paliw), chętnie poznam innych kolegów. Pozdro serdeczne

• Klubowicze
Opublikowano

Powitać! Będziesz na Majówce? Zakładam, że tak, bo masz blisko! :)

• Klubowicze
Opublikowano

A inny w inny sposób przygotowywał się do wyjazdu. I to jest różnica miedzy użytkownikami sprzętów na B i na H ;)

16d8e4fca885ad283dd8217613a3b129.jpg

Artur :thumbsup:

• Klubowicze
Opublikowano

ArtCho, ja tylko oponkę wymieniłem, profilaktycznie nowe łożyska w tylnym kole założyłem, bo na liczniku już 43K wybiło i wybrałem luz na tylnym wahaczu... Gdybym miał swoją Suzi od nowości, pewnie bym też pił białe wino, ale browar w "drewutni" też był dobry :P

PS - o świecach zapomniałem wspomnieć... Nówki NGK założone :)

• Klubowicze
Opublikowano

ArtCho, ja tylko oponkę wymieniłem, profilaktycznie nowe łożyska w tylnym kole założyłem, bo na liczniku już 43K wybiło i wybrałem luz na tylnym wahaczu... Gdybym miał swoją Suzi od nowości, pewnie bym też pił białe wino, ale browar w "drewutni" też był dobry :P

PS - o świecach zapomniałem wspomnieć... Nówki NGK założone :)

Sławek, przecież to był żarcik z serii o wyższości świąt Wielkanocy nad świętami Bożego Narodzenia. Tak mi się po prostu skojarzyło: przecież wiemy, że przysłowiowy kierownik Hondy staje co 300 km, żeby zatankować palwio, a przysłowiowy kierownik Burgmana, żeby zatankować i dolać olej ? (albo żeby ostudzić akumulator ?). To tak, jakbyś chciał się pośmiać z kierowcy biegowa, który nie ma gdzie schować rękawiczek, musi smarować łańcuch, a przy jeździe po deszczu wszystko zaraz ma mokre.

Ja wczoraj też grzebałem w swoim: założyłem tylny błotnik (taki dodatkowy na koło). Ostatnio jak jechaliśmy w deszczu (o czym napisał minimi) pryskała jak cholera na wszystkie strony. Buty miałem mokre po dwóch minutach. Przedłużyłem więc przedni błotnik (są takie przedłużki) i założyłem tylny. Zobaczymy jak to wyjdzie. Myślę jeszcze o ochraniaczach na kierownicę (osłonach dłoni), ale niestety nie podobają mi się. Na skutkach jeszcze jako tako wyglądają, ale na moto mi się nie podobają... Ale rękawice tez miałem mokre...

PS

A świece ngk, irydowe, założyłem 3 tygodnie temu :)

PS 1

Moje Varaderko nie jest od nowości, więc wiem co to znaczy wymiana rożnych rzeczy. Niedawna wymieniałem np. opony.

PS 2

Niestety "wysłano z iPada", ktory podczas pisania sam decyduje o tym jaki wyraz chciałem napisać, stąd możliwe są braki polskich znaków, albo przekręcone wyrazy. Ale nie chce mi się już tego poprawiać...

• Klubowicze
Opublikowano

Oj przecie wiem :P Tak mnie wczoraj naszło dokończyć wszystkie pozostałe jeszcze, zaplanowane przed sezonem akcje serwisowe, że jak wlazłem przed 15-tą, to skończyłem 22.30 i to po wrzaskach żony :P

Opublikowano

(albo żeby ostudzić akumulator ?).

HA HA HA

:confused:

• Klubowicze
Opublikowano

HA HA HA

:confused:

:D

• Sympatycy
Opublikowano

Arku, a swoją drogą udało się usunąć tę usterkę? Wiesz już może, co powodowało problem?

• Klubowicze
Opublikowano

Arku, a swoją drogą udało się usunąć tę usterkę? Wiesz już może, co powodowało problem?

Problem to S w H tego nie ma.

Opublikowano

Problem to S w H tego nie ma.

A podobno to ja się czepiam ;)

• Klubowicze
Opublikowano

A podobno to ja się czepiam ;)

Ty masz H więc się nie czepiasz, Arek moja propozycja nadal aktualna

Opublikowano

Na razie doszedłem co za alarm mam w skucie.

Dedyk do marki S.

Jutro sprawdzę czy dojadę i czy odłączenie aku i reset "czegoś" z braku napięcia rozwiązuje problem przynajmniej tymczasowo.

A później może do moto46 na jaki komputer czy coś takiego podjadę.

Ale najpierw jeszcze popryskam se czymś wszystkie złącza i docisnę kostki.

• Klubowicze
Opublikowano

A mierzyłeś jakimś multimetrem ile masz ładowania na V wolnych i szybkich obrotach? Może to po prostu regulator napięcia się kończy?

Opublikowano

Arek ciachnij go sekatorem i po sprawie