Mrówa Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 13 minut temu, dr.big napisał: Tak, wystarczy używać jakiegoś "suchego- przezroczystego" czy "suchego- białego" sprayu do łańcucha, nie brudzi felgi, jest tylko w momencie natrysku naprawdę płynny, po chwili penetracji nie kapie ani nie ma właściwości klejących (kurz z drogi, brud). Zgadza się. Ja używam S100 DRY LUBE KETTEN i polecam. Zero brudu dookoła i łatwość aplikacji. Chyba najlepszy suchy smar do łańcuchów motocyklowych na rynku.
hormig Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 10 godzin temu, Piootr napisał: W sumie to może warto zapytać o cenę. Jak by była dobra to można kupić i odrazu zindywidualizować kolorystycznie folią. A jaki koszt takiego oklejenia skutera?
Klubowicze Piootr Opublikowano 7 Marca 2020 Klubowicze Opublikowano 7 Marca 2020 A jaki koszt takiego oklejenia skutera? [mention=7862]hormig[/mention], nie mam bladego pojęcia . Wiem tylko, że oklejenie tak skomplikowanych kształtem i miękkich (plastik) elementów może być kosztowne. Może znajdą się jednak fani takiego leśnego wymalowania ? Ja zielonych Hond nie lubię, bo mam bardzo przykre wspomnienia Zgadza się. Ja używam S100 DRY LUBE KETTEN i polecam. Zero brudu dookoła i łatwość aplikacji. Chyba najlepszy suchy smar do łańcuchów motocyklowych na rynku. Potwierdzam i też używam takiego smaru. Zamiennie z tej samej firmy smarem tzw. białym. Przejechałem na nim i xmarcinx na NK i z powrotem w trudzie, deszczu, chłodzie i znoju i felga czysta była O ile pasek jest prawie bezgłośny, o tyle przeniesienie napędu łańcuchem jest głośniejsze. Oj tam, oj tam. W pewnym wieku wszystkiego nie da się usłyszeć Tak się zastanawiam, czy ja zbyt aktywny w tym wątku nie jestem ? Może niedługo moja Integra pójdzie pod młotek ? Sam nie wiem.
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 8 Marca 2020 Klubowicze Opublikowano 8 Marca 2020 19 godzin temu, Piootr napisał: Tak się zastanawiam, czy ja zbyt aktywny w tym wątku nie jestem ? Może niedługo moja Integra pójdzie pod młotek ? Sam nie wiem. Idziesz słuszną drogą Piootr ? A i malowanie czerwone moim zdaniem najładniejsze w iksie ?
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 8 Marca 2020 Autor Administrator Opublikowano 8 Marca 2020 Ostatnie miesiące trawiłem tematykę. RC89 vs RC95? Jedną i drugą konstrukcję znam na wskroś. Finalnie, po skrupulatnym podsumowaniu + / - ... wygrała (dla mnie) Integra RC89 full led ? Z drugiej strony dobrze, że jest wybór. Jedna i druga propozycja to, moim zdaniem, najlepsze co dziś oferuje rynek.
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 8 Marca 2020 Klubowicze Opublikowano 8 Marca 2020 1 godzinę temu, MariuszBurgi napisał: Finalnie, po skrupulatnym podsumowaniu + / - ... wygrała (dla mnie) Integra Mariusz każdy ma swoje jakieś preferencje . Jeśli chodzi o sam asfalt to Integra dla mnie jest skuterem doskonałym bez dwóch zdań .Jako że zawsze ciągnęło mnie lekko w stronę off road to Iksem Honda mnie kupiła od razu. Nie mogłem sobie wymarzyć lepszego połączenia jako miłośnik Maxiskuterów i "delikatnych" szutrów. Jestem tylko ciekaw "czy" i "kiedy" inne marki spróbują wykombinować jakieś DCT ...?,bo jak narazie uważam ,że ani IKS ani Integra konkurencji nie mają ...
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 8 Marca 2020 Autor Administrator Opublikowano 8 Marca 2020 Jak ktoś lubi czasem leśne dukty albo szutry to pełna zgoda - IKs gites ?
Klubowicze Piootr Opublikowano 8 Marca 2020 Klubowicze Opublikowano 8 Marca 2020 Integra RC89 full led Fajnie było, aby był full led. Kierunki na zwykłych żarówkach. Trochę to przedpotopowe . Może ktoś kiedyś rozkmini jak założyć kierunki z Iksa do Integry ?
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 8 Marca 2020 Klubowicze Opublikowano 8 Marca 2020 21 minut temu, Piootr napisał: Może ktoś kiedyś rozkmini jak założyć kierunki z Iksa do Integry ? Żaden problem ,możesz założyć jakiekolwiek kierunki ledowe po zastosowaniu adapterów pod Hondę i wymianie oryginalnego przerywacza który znajduje się pod prawą przednią osłoną na allegrowy dedykowany do Hondy pod LED Z doświadczenia powiem ,że "chińczyki" nie zawsze mrygają jak powinny jeśli chodzi o widoczność .....w Integrze miałem Rizomy i świeciły jak należy ..... Tu masz np adaptery https://allegro.pl/oferta/adaptery-redukcje-pod-kierunkowskazy-led-honda-7906305303?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czescimaszyn_pla_części_i_akcesoria_motocyklowe&ev_adgr=Części+i+akcesoria+motocyklowe&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czescimaszyn_|1539703379|g|c&ev_adgr=|95695359803|420160223692&utm_term=aud-389724427398:pla-495363761164|-|-1011615&utm_content=pla|mc:137652719-p:7906305303||&gclid=CjwKCAiAzJLzBRAZEiwAmZb0ak9opWNeAJDJXojUZd_5NLhMPvKOIqheeIesmM3Sr4sww_zhnRsOWxoCo7AQAvD_BwE A tu przerywacz ,żeby mrugały odpowiednią częstotliwością https://allegro.pl/oferta/przerywacz-kierunkowskazow-led-12v-honda-vtr-vtx-6766069846
Klubowicze Piootr Opublikowano 8 Marca 2020 Klubowicze Opublikowano 8 Marca 2020 W myśl zasady pytasz i masz. Dzięki Septic Tak sobie pomyślałem, że zmienił bym kierunki na led z tyłu. Przednie są w kloszu więc w zasadzie potrzebne by były tylko same żarówki. Czy masz może jakieś fotki swojej Integry z tymi zmianami ? Żeby nie zaśmiecać wątku Iksa może być na priv.
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 8 Marca 2020 Klubowicze Opublikowano 8 Marca 2020 25 minut temu, Piootr napisał: Czy masz może jakieś fotki swojej Integry z tymi zmianami ? Żeby nie zaśmiecać wątku Iksa może być na priv. Jutro poryję jak ? w kalafiorach i jak znajdę wyślę Ci na PW
dr.big Opublikowano 11 Marca 2020 Opublikowano 11 Marca 2020 Klamki: no ja do X-ADV widziałem takie: V-Trec, numer KBA (co ważne przy kontrolach w Austrii, Niemczech czy Szwajcarii) jest od razu widoczny...
Bart1 Opublikowano 11 Marca 2020 Opublikowano 11 Marca 2020 Jest dobrze ? Dziwięk na plus i nie drze japy za bardzo
hormig Opublikowano 12 Marca 2020 Opublikowano 12 Marca 2020 Witam panowie ? Jak zapewne niektórzy wiecie Ronin sprzedaje swoją X-adv, a że w grupie musi być równowaga to............. stało się ;))))
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 12 Marca 2020 Autor Administrator Opublikowano 12 Marca 2020 Czyżby nowy zielony X ? ?
RONIN Opublikowano 12 Marca 2020 Opublikowano 12 Marca 2020 @hormig co ona taka obklejona? Wody się boi?? Równowaga będzie zachowana bo możliwe, że ja sprzedam ale xadv zostanie tu w grupie, zresztą ja też, tylko wymienię na większą siostrę?
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 12 Marca 2020 Autor Administrator Opublikowano 12 Marca 2020 5 minut temu, RONIN napisał: co ona taka obklejona? Też tak zawsze wożę na przyczepce 2oo. Pełny ostrecz ?
Klubowicze Piootr Opublikowano 12 Marca 2020 Klubowicze Opublikowano 12 Marca 2020 11 minut temu, RONIN napisał: wymienię na większą siostrę? Tak przypuszczałem. Zresztą nie tylko ja ?
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 12 Marca 2020 Klubowicze Opublikowano 12 Marca 2020 Godzinę temu, RONIN napisał: tylko wymienię na większą siostrę? A jak rozmawialiśmy kiedyś przez telefon to się zaklinał ....,że tylko maxiskuter ,że tylko pozycja dająca możliwośc zmiany położenia nóg? ...a jednak 1 godzinę temu, hormig napisał: że w grupie musi być równowaga to............. stało się ;)))) Dawaj więcej fotek ,a nie szczujesz ? Green Kamuflaż first łan na forum ??
RONIN Opublikowano 12 Marca 2020 Opublikowano 12 Marca 2020 @SzymonSeptic jeden dzień w Pamirze i też to zrozumiesz?. Zresztą mam zamiar czarnulę trochę przerobić, żeby była bardziej skuterowa, nogi muszą być wyprostowane? tego nie zmienię. Zresztą druga Honda zostaje w garażu a może nawet zamieni się w sh300 bo skuter musi być ?
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 12 Marca 2020 Klubowicze Opublikowano 12 Marca 2020 3 minuty temu, RONIN napisał: jeden dzień w Pamirze i też to zrozumiesz? jak mnie kiedyś zabierzesz ? 4 minuty temu, RONIN napisał: Zresztą mam zamiar czarnulę trochę przerobić Pochwal się może w końcu nowym nabytkiem który i tak będzie w garażu numerem DWA ,bo... 5 minut temu, RONIN napisał: bo skuter musi być ?
Yazinz Opublikowano 12 Marca 2020 Opublikowano 12 Marca 2020 2 godziny temu, hormig napisał: Witam panowie ? Jak zapewne niektórzy wiecie Ronin sprzedaje swoją X-adv, a że w grupie musi być równowaga to............. stało się ;)))) Gratulacje! Bezpiecznego użytkowania ?
dr.big Opublikowano 13 Marca 2020 Opublikowano 13 Marca 2020 Gratki, i następna X-ADV na forum?. PS. Czarny tylny wachacz super, chociaż złote lagi we wcześniejszych "podpasowywują" mi lepiej, są takie "öhlinowskie" ? ... i pasują do czerwonego...
hormig Opublikowano 13 Marca 2020 Opublikowano 13 Marca 2020 19 godzin temu, MariuszBurgi napisał: Czyżby nowy zielony X ? ? 18 godzin temu, SzymonSeptic napisał: Green Kamuflaż first łan na forum ?? Zielony to on był... ? 19 godzin temu, RONIN napisał: @hormig co ona taka obklejona? Wody się boi?? Równowaga będzie zachowana bo możliwe, że ja sprzedam ale xadv zostanie tu w grupie, zresztą ja też, tylko wymienię na większą siostrę? Nie boi się ale mniej czasu zajmuje ostreczowanie niż później mycie ? 17 godzin temu, Yazinz napisał: Gratulacje! Bezpiecznego użytkowania ? 8 godzin temu, Yarorot napisał: Gratulacje Rafał niech się spisuje. dziękuje;) Wkrótce pierwsze mody ? Szymon wysoko postawił poprzeczkę ale myślę ze dam rade ?
Rekomendowane odpowiedzi