Skocz do zawartości
Forum Burgmania

SYM.... Dlaczego nie.. Dlaczego tak....

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+
Opublikowano

Nie wiem czy było, ale w przyszłym roku SYM ma sprzedawać takie coś:   SYM ADX TG 400    jako konkurencja dla Hondy ADV 350.

Ładnie to wygląda 🙂  Ciekawe jaka będzie cena ?

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

No i kupiłem SYMa ADXTG 400. Na razie nie szaleje bo zarówno skuter jak i kierowca są na dotarciu. Nie jestem fanem skuterów ale nie jeździłem motocyklem od dobrych 20 lat i już nie chce mi się bawić manualną skrzynią biegów. Wybór modelu był podyktowany tym, że w ramach dość rozsądnej ceny dostaje coś możliwie motocyklopodobnego w automacie. Szkoda, że to CVT a nie DSG, ale coś za coś. Za Hondę X-ADV 750 musiałbym zapłacić drugie tyle i w gratisie dostałbym kolejne 36 kilo złomu. A już ADXTG to ciężkie bydlę. Generalnie jak na skuter jest bardzo zgrabny. Wykonanie też OK. Na dzień dobry zamontowałem kamery i radar do wykrywania pojazdów w polu martwym. Oryginalne lusterka były nędzne, więc wrzuciłem panoramiczne.

P_20250726_113134_1_1.jpg

Opublikowano

Oglądałem i przymierzałem się do takiego jakiś miesiąc temu. Rzeczywiście kawał maszyny, pozycja wygodna, tylko ta masa przez którą chyba już nigdy nie będzie mi się chciało kupić nic o pojemności silnika większej niż 150 ccm :D

Opublikowano

Fajne są lekkie maszyny ale pasażera już nie weźmiesz.

• Użytkownicy
Opublikowano

Mam nadzieję @Calamardo, że Ci ta ewidentna niechęć do🛵 przejdzie i pozwoli na miłe spędzanie czasu na 2oo. Szerokości i....więcej optymizmu 😉👍

• Użytkownicy+
Opublikowano
W dniu 15.08.2025 o 23:27, Calamardo napisał(a):

.... Nie jestem fanem skuterów ale nie jeździłem motocyklem od dobrych 20 lat i już nie chce mi się bawić manualną skrzynią biegów. ....

nie ty pierwszy i nie ostatni 😉 a swoją drogą:  fajnie że piszesz, ale ....  na początek zawsze warto oficjalnie się przywitać tutaj klik   🙂 (możesz to jeszcze nadrobić 😉),  potem możesz poprosić administrację aby dodała Twój model skutera do listy, bo pewnie go jeszcze nie ma, a w wolnej chwili możesz założyć nawet nowy wątek o tym modelu i w nim opisywać wady i zalety ADXTG 400.  No i zapraszam na jakieś wspólne spotkanie. Chętnie obejrzał bym ten Twój nowy nabytek na żywo. 🙂

PS: od razu dobra rada. Wywal ten rowerowy uchwyt na telefon i zakup normalny, bez pokrowca. W tych "foliowanych" telefony w czasie jazdy z podłączoną ładowarką mocno się nagrzewają szczególne w upalne dni i może dojść nawet do samoistnego restartu "srajfona" 😜 , a o ciężkim żywocie baterii nawet nie wspominam.

Opublikowano
11 godzin temu, EndriuBis napisał(a):

Wywal ten rowerowy uchwyt na telefon i zakup normalny, bez pokrowca. 

Podziwiam spostrzegawczość ale to pierwsze zdjęcia zanim dojechały gadżety. Ogólnie to już wcale nie planuje używać telefonu ( szkoda mi go ), mam na kierownicy dedykowany uchwyt na TomToma. Dedykowany GPS jest zdecydowanie bardziej poręczny ( i tańszy ) niż smartfon. 

Opublikowano
W dniu 18.08.2025 o 18:44, Calamardo napisał(a):

E tam, regularnie jeżdżą że mną dzieci w wieku 6-11 lat i 25-35 kg masy, a żonę też zdarza się przewieźć :)

• Klubowicze
Opublikowano
W dniu 20.08.2025 o 10:13, yossarian napisał(a):

E tam, regularnie jeżdżą że mną dzieci w wieku 6-11 lat i 25-35 kg masy, a żonę też zdarza się przewieźć :)

W dniu 18.08.2025 o 18:44, Calamardo napisał(a):

Na pewno?

P62841183.thumb.JPG.722197e8d9ee443383acbb0e6b3a8d4d.JPG

Tam i nie tylko.

P7014945.thumb.JPG.372b7a63693ec94b21b7d899977436a2.JPG

Tych dwoje, jednym skuterem.

P6294388.thumb.JPG.57e2f5193e5d9a104966777ab87681c5.JPG

Tak zapakowanym🛵 125,   nie da się 🤔😉.

Opublikowano

Jedno i drugie po 55 kg. Ja kupiłem 250 od gościa jak ja Plus kobieta 80. Razem bez bagazy 180. A to jest 60 kg różnicy. Kosmos.

• Klubowicze
Opublikowano
3 godziny temu, stefanekmac napisał(a):

Jedno i drugie po 55 kg. Ja kupiłem 250 od gościa jak ja Plus kobieta 80. Razem bez bagazy 180. A to jest 60 kg różnicy. Kosmos.

Dzięki 👍, ale ja w ciuchach moto. 100, w młoda prawie 80, plus bagaż 60.

• Użytkownicy
Opublikowano

Aaa - tu są zdjęcia🤪

Ładny sprzęt - jak dla mnie się podoba sie💪💪

Szerokości👍

Opublikowano
39 minut temu, Nazir napisał(a):

Aaa - tu są zdjęcia🤪

Galerie naszych maxi skuterów - Zasady prezentacji:

3. Galerię mogą zamieszczać oraz komentować użytkownicy z min. 50 postami na liczniku 🤷‍♂️

• Użytkownicy
Opublikowano

Zasady są dla zasady - inaczej byłby kwas😜

Niech pierwszy rzuci kamieniem, co zasad nie łamał☝️😁

Pewno Ci, co je pisali też w terenie zabudowanym 50km/h nigdy nie przekroczyli🤭🤣🤣

• Użytkownicy+
Opublikowano

@Calamardo ładny sprzęt. Mam dwa pytania.

Handbary są fabryczne ? Bo mocowane na śrubach od klamek. 

A to oparcie dla plecaczka ? Na takim cienkim druciku ? 🤔 Czy zdjęcie oszukuje ?

• Użytkownicy
Opublikowano

@Calamardo ja z kolei zapytam o to ustroństwo na lusterkach - co to? kierunkowskazy?, czy kamery do nagrywania z różnych ujęć grymasów twarzy podczas jazdy?🤪

• Klubowicze
Opublikowano
7 godzin temu, EndriuBis napisał(a):

Handbary są fabryczne ? Bo mocowane na śrubach od klamek. 

Wszystkie są tak mocowane . W Hondzie też.

25 minut temu, Nazir napisał(a):

ja z kolei zapytam o to ustroństwo na lusterkach - co to?

Pewnie sygnalizacja pojazdu w martwym polu.

Opublikowano
15 godzin temu, EndriuBis napisał(a):

@Calamardo

Handbary są fabryczne ?  

A to oparcie dla plecaczka ?

Handbary są fabryczne. Ale dedykowanych aftermarketowych też jest multum: do wyboru, do koloru.

Screenshot 2025-08-28 at 14-45-16 Sanyang ADXTG 25 tigre con dientes de sable respaldo trasero marca Taiwán XILLA Gila accesorios modificados - AliExpress.png

8 godzin temu, Nazir napisał(a):

@Calamardo to ustroństwo na lusterkach - co to? 

Innovv RC6

Radar działający w paśmie milimetrowym 77-79 GHz obejmuje obszar 50 metrów

i kąt obserwacji 150°, umożliwiając jednoczesne wykrywanie do 64 celów.

innovv.jpg

Opublikowano

Wygląda ciekawie ten SYM, a szczególnie napęd. Widzę, że jest łańcuch i CVT ale jakie? Z info na stronie wynika, że sprzęgło mokre a przekładnia też?

Gdzie masz najbliższy serwis? Ja też z pomorza.

W dniu 15.08.2025 o 23:27, Calamardo napisał(a):

Za Hondę X-ADV 750 musiałbym zapłacić drugie tyle i w gratisie dostałbym kolejne 36 kilo złomu.

Twój SYM waży 213 kg a X-ADV 237 kg, więc to tylko 24 kg.😉

Opublikowano
1 godzinę temu, cezzar napisał(a):

...SYM waży 213 kg a X-ADV 237 kg, więc to tylko 24 kg.😉

I nawet to 213kg to o dobre 25kg za dużo😩

W terenie każdy kilogram mniej się mocno czuje.

Opublikowano
Godzinę temu, Calamardo napisał(a):

nawet to 213kg to o dobre 25kg za dużo

Zgadzam się. 200 kg to powinien być max na sprzęt tej klasy. 

• Użytkownicy
Opublikowano
W dniu 27.08.2025 o 23:00, EndriuBis napisał(a):

A to oparcie dla plecaczka ? Na takim cienkim druciku ? 🤔 Czy zdjęcie oszukuje ?

Andrzejku to jest czytnik GPS 🤣😜🛵