Klubowicze Jack Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Klubowicze Opublikowano 29 Marca 2018 Prognoza pogody na Wielkanoc. Proponuję przyspieszyć wyjazd Źródło: https://www.ilmeteo.it/notizie/meteo-pasqua-e-pasquetta-temporali-e-grandine-al-nord-gran-caldo-al-centrosud-video?refresh_cens
Klubowicze Jack Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Klubowicze Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Pogoda na następny tydzień https://www.ilmeteo.it/notizie/meteo-da-gioved-dieci-giorni-alta-pressione-sole-caldo-primavera?refresh_cens Są jeszcze wolne miejsca Na razie mamy 6 osób pewnych. Morwa, nocujesz w Milówce i jedziesz z grupą, czy indywidualnie?
Klubowicze Jack Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Klubowicze Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Nie zjeżdżamy na Hvar. Nocleg z soboty na niedzielę (28-29.04) gdzieś w Bośni lub Chorwacji.
Klubowicze morwa37 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Klubowicze Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Napisz gdzie konkretne będziecie nocować chociaż 2,3 dni tam dojadę.
Klubowicze Jack Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Klubowicze Opublikowano 17 Kwietnia 2018 27.04 Milówka 28.04 gdzieś po drodze 29.04 do 4.05 u Zorana Potem z 5-6 dni w Albanii i powrót przez Kosowo. Szkoda, że Pazdzioch nie jedzie. Byśmy sobie te transparenty uszyli...
Klubowicze morwa37 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Klubowicze Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Czy na wjazd do Czarnogóry trzeba mieć zieloną kartę.
Klubowicze Jack Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Klubowicze Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Kiedyś Arturo wjeżdżał do Bośni bez zielonej karty. Znaczy miał, ale coś tam było przekreślone , poprawione. Pogranicznik mówi: uuu, Artur, ty nie pojedziesz. Ty mog by pokupit, ali u nas prazdnik tri dana (święto 3 dni). Szto dziełat? Pogranicznik napisał na kartce 40€. Arturro wziął pisak, skreślił i napisał 20. I tak my pajechali
Klubowicze Jack Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Autor Klubowicze Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zoran się podrożył. Oferta dla 5 facetów i 1 ženy Wklejam co mi odpisał. Zdravo Jacek,od 29.04. do 04.05.2018. mogu ti ponuditi:3 muskarca------Apartman-No.8 -konforan(2+1; 2 kreveta)-spavaca soba sa bracnim krevetom, klimatizovana, teresa sa pogledomna more,kupatilo,dnevni boravak u kom se nalazi trosed na rasklapanje,trpezarijom i kuhinjom( aparat za filter kafu,el.cajnik, pegla, fenza kosu) , TV+ satel.ant, internet, WI-FI, klima,peskiri,sapun/sampon, masina za ves.CENA: 60,00Eur dan za 3 persone2 muskarca----Apartman- No.9 - konforan (2+1; 2+1 krevet)-spavaca soba sa bracnim krevetom + 1 singl krevet,- 2 kupatila (pegla, fen za kosu, peskiri za umivanje I tusiranje)-dnevni boravak u kom se nalazi trosed na rasklapanje i fotelja narasklapanje sa trpezarijom,-kuhinja komplet opremljena(sporet na plin, frizider+friz, posudje, aparat zafilter kafu,el.cajnik, mikro-talasna ;klimatizovana, teresa sa pogledom na more TV+satel.ant., Internet Conect.,CENA:40,00 Eur/dan z 2 persone1 zena------Soba No.4-( 2 kreveta)(bracni krevet ,svoje kupatilo (peskiri za tusiranje Iumivanje, fen za kosu), klimatizovano,TV+sat.ant., frizider, terasa sagarniturom za sedenje na koju se ne izlazi direktno iz sobe, pogled na more)CENA: 20,ooEur/danCekam tvoj odgovorPozdravZoran
Klubowicze Jack Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Autor Klubowicze Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Rezerwacja w Milówce załatwiona. Po 90PLN od chłopa Od ženy, czyli Ani za jedynkę może być ciut więcej. Zoranowi wysłałem rano maila z propozycją po 15E za persone. Na razie się nie odzywa. Morwa, Wicold - zróbcie sobie tego Vibera, bo bez tego to muszę każdemu z osobna meldować co się dzieje Zoran odpisał, cytuję: Dobro. Moze.15 Eur/po coveku. 7 person x 15 Eur =105,00 Eur x 5 dan =525,00 EurPozdrav
Klubowicze Jack Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Autor Klubowicze Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Po drodze będziemy nocować w hotelach, raczej ze śniadaniami. Ale na miejscu to będą pensjonaty. Do dyspozycji zwykle jest jakiś czajnik, kuchenka, czasem kubki, garnki. Ja biorę zawsze taki zestaw: kawa, cukier, kubek, grzałka. Jak ktoś lubi rano wypić swoją ulubioną kawę lub herbatę, to warto wziąć. Powoli zaczynam pakowanie
ZibiGo Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Dobro jutro ! Zgłasza się kolega Witolda,uczestnik wyprawy na Bałkany.Pozdrawiam i do zo w Milówce.
Klubowicze Jack Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Autor Klubowicze Opublikowano 24 Kwietnia 2018 O! Drugi Zibi Pozdrav! To mamy skład wyklarowany: Ania "rodzynka" ozdoba grupy, AndrzejPK, Spring, Morwa, Wicold, ZibiGo, Jack. Vidimo se w piątek wieczorem, hotel Beskid w Milówce. Rezerwacja na nazwisko Jacek Jankowski.
ZibiGo Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 I swe jasno.Byti tamo blizi 17-18 godina. Pozdra Zbyszek
Klubowicze morwa37 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Klubowicze Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Ja już jestem spakowany miejsce spotkania piatek godz. 12.30 stacja Lotos autostrada A2.
ZibiGo Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Morwa,Którą drogą będziesz naginał?Ja wpadam na E7 za Radomiem kierunek Kielce.....
Klubowicze morwa37 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Klubowicze Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Dnia 17.04.2018 o 22:00, Jack napisał: Kiedyś Arturo wjeżdżał do Bośni bez zielonej karty. Znaczy miał, ale coś tam było przekreślone , poprawione. Pogranicznik mówi: uuu, Artur, ty nie pojedziesz. Ty mog by pokupit, ali u nas prazdnik tri dana (święto 3 dni). Szto dziełat? Pogranicznik napisał na kartce 40€. Arturro wziął pisak, skreślił i napisał 20. I tak my pajechali A2 na Łódź
Klubowicze Jack Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Autor Klubowicze Opublikowano 27 Kwietnia 2018 No to za chwilę ruszamy. Ciekawe kto tym razem nie weźmie dokumentów albo zatankuje diesla tfu tfu tfu! Od tej pory posty z pozdrowieniami, pytaniami i komentarzami są mile widziane w celu rozdzielania naszych postów z relacją z wyprawy.
Klubowicze DaniL Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Klubowicze Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Udanej wyprawy i tylko pozytywnych przygód
Klubowicze Jack Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Autor Klubowicze Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Jesteśmy. Springa brakuje jeszcze. Tapatalk nie działa. Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Następny nocleg Srednjoškolska 1878000 Banja LukaBośnia i Hercegowina
Klubowicze Jack Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Autor Klubowicze Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Dotarliśmy do Banja Luki. Będzie banja
Klubowicze Jack Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Autor Klubowicze Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Jesteśmy w trasie. Dojechaliśmy zmęczeni. Zakupy, żarcie, picie. Na razie nie ma z czego fotek puścić. Dojezdzając do Banja Luki wyprzedzilismy googlowóz.Jest szansa, że będziemy na googlemaps z Bośni w hoteliku z właścicielem Jakieś takie żółte siki niby, ale jest moc! Wyjazd z hotelu w Milówce Szyba w robaczkach, ale wizerunek policyjny robi robotę Granice HRK - BIH przekraczalismy w Gradiskach. Kolejka z 7 km. Ostrożnie omijamy przepisowo po lewej. Tam, gdzie linia przerywana lecimy bez strachu. Ale co chwila jest ciągła, a wszędzie pełno chorwackiej policji. Zatrzymuję się, chowając za jakimś autokarem, żeby nas nie zhaltowali. Policjant i tak nas widział, że jechaliśmy przez ciągłą. Wychodzi, jest tak z 50m przed nami, i macha do nas gestem ku sobie. Ooo, już se myślę, będzie lipa, po 100 euro. Podjeżdzamy, a on pokazuje, żeby jechać dalej. No to jedziemy pomimo ciąglej linii. Kilkaset metrów dalej następny policjant. Ja ośmielony powolutku ostrożnie jadę mimo ciągłej. Myślę, w razie czego powiem, że ten wcześniej kazał jechać. Ale spoko, ten też macha, żeby przejeżdżać. Wbijamy pomiędzy autami pod budki graniczne. Stawiamy moto na miedzypasie, zsiadamy i podchodzimy do budek. Jakiś Niemiec prawie na mnie najeżdża dociskając mnie swoim autem do budki i wykrzykuje coś do strażnika, że się wepchałem a jego żona wciska strażnikowi ich niemieckie paszporty. Z rozmowy wnioskuję, że to nie żaden Niemiec, lecz miejscowy na niemieckich papierach. Strażnik do niego coś tam - spoko, spoko, motoristi, turisti. Oddał mi papiery. Wycisnąłem się spomiędzy budki i tego auta. Całe przejście przez granicę zajęło nam ok pół godziny. Ale nie dziwię się zdenerwowaniu tych ludzi, którzy w autach stali tam co najmniej pół dnia. ... A mieli kiedyś taki piękny jeden duży kraj, to się pobili i go sobie podzielili i teraz mają granice. Morwa się od nas oddzielił i pojechał swoją drogą. Pisze, że jest w Senj. Spotkamy się u Zorana.
Klubowicze Jack Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Autor Klubowicze Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Wiciu, Zbysiu i Jack zameldowani u Zorana. Reszty ni widu ni słychu. Edit Dojechali Ania, Andrzej i Spring. Morwa się zgubił. Zoran powiedział, że i tak za rezerwację trzeba płacić Filmy może będą. U Bosniaków na mniejszych stacjach benzynowych, gdy podjeżdża grupa moto, musisz pilnować licznika, bo następny klient może skasować odczyt. Wczoraj Zbyszek zapłacił prawdopodobnie za tankowanie austriackiego GSa, który tankował chwilę przed nim z tego samego dystrybutora. Ja nauczony już doświadczeniem, cykam fotkę po tankowaniu. Tu miała być ta fotka, ale tapatalk ne radi, to niech już będzie bez. Nie wiem czemu nie mogę się zalogować na forum przez Tapatalka???
Rekomendowane odpowiedzi