TGBF409 Opublikowano 3 Marca 2017 Opublikowano 3 Marca 2017 Dostałem kilka kolejnych zdjęć Burego. Trochę przeraża mnie ta duża ilość rdzy na przednich tarczach, lagach, uchwytach przy tylnym błotniku oraz na dolnych elementach podwozia. Wygląda trochę na egzemplarz popowodziowy czy coś w tym stylu. Czy dwa kluczyki w zestawie to punkt na plus? Sprzedawca zapewnia o pisemnej gwarancji na 1000km na wady ukryte ale znając życie i koszt odwożenia moto do Rzeszowa to można sobie tą gwarancje między bajki włożyć.
dr.big Opublikowano 3 Marca 2017 Opublikowano 3 Marca 2017 Dla mnie nalbardziej niepokojące są widoczne wykwity delikatnej rdzy na lagach... Po tym co widać na fotach można się spodziewać uszczelniaczy do wymiany, a przy odrobinie pecha porysowanych rur... Haczyki przy tylnym błotniku też wydają się MOCNO zardzewiałe...
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Administrator Opublikowano 3 Marca 2017 Jakbyś pływał tydzień w garażu po manety w szlamie to też byś zardzewiał A tak poważnie, stan chromu na rurach lag nie nastraja optymizmem. Obym się mylił, że to utopek. Ps.W lewym zbiorniczku za mało DOT' a.
nierob Opublikowano 3 Marca 2017 Opublikowano 3 Marca 2017 co o tych sprzętach można powiedzieć. do czego przyczepić? http://allegro.pl/yamaha-majesty-400-2009-nowy-model-okazja-i6725427546.html http://allegro.pl/yamaha-majesty-400-2009-nowy-model-okazja-i6736877108.html
Berkut 42 Opublikowano 3 Marca 2017 Opublikowano 3 Marca 2017 Dnia 2.03.2017 o 20:04, mkapilkr napisał: Ja przyczaiłem że osłona napędu taczarna jest przykręcona śrubą imbus a nie oryginalną jak np ta siwa osłona (chyba że się mylę) Strasznie pordzewiały przy stopce te tylne zaczepy u mnie tak nie było przy 22 000 Stopka malowana z jednej strony czarna z drugiej normalna brak zatrzasku nad stopką. stopka coś za blisko plastiku przyjrzyj sie czy nie obciera o plastik rysa na tłumiku a na osłonie już nie ideał strasznie odstają mocowania dolne od osłony chłodnicy tak jak by tam kołków już nie było - ale w sumie to norma burków Przecież jak to ma 15 000 to jeszcze nikt nie powinien go rozbierać Napęd przy po około 20 000 dopiero się rozbiera (jak dla mnie ) Ja swój robierając przy 24 000 około miałem org klocki i tarcze nissin wiec tam jak pisał kolega wyżej powinny być jeszcze org do jazdy (zależy jak kto chulał) BRAK ZNACZKA SUzUKI NA NOSKU (w sumie ja w swoim sam usunąłem ) Moję spostrzeżenia a za experta się nie uważam, Co do tej śruby masz rację gość ma teraz wystawionego czerwonego burka i z oryginalną śrubą, i bez śladu rdzy choć o rok starszy i przebieg 22000 coś ci włosi ostatnio chyba na spacery z kijkami musieli się przerzucić że tak mało kilometrów kręcą
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 4 Marca 2017 Użytkownicy+ Opublikowano 4 Marca 2017 23 godziny temu, TGBF409 napisał: Dostałem kilka kolejnych zdjęć Burego. Trochę przeraża mnie ta duża ilość rdzy na przednich tarczach, lagach, uchwytach przy tylnym błotniku oraz na dolnych elementach podwozia. Wygląda trochę na egzemplarz popowodziowy czy coś w tym stylu. Czy dwa kluczyki w zestawie to punkt na plus? Sprzedawca zapewnia o pisemnej gwarancji na 1000km na wady ukryte ale znając życie i koszt odwożenia moto do Rzeszowa to można sobie tą gwarancje między bajki włożyć. Byłem (byliśmy - wziąłem na przejażdżkę Sapera ) oglądnąć te skutery. Generalnie szkoda zachodu. Czerwony wygląda jak by miał małego dzwona przodem - niby na pierwszy rzut oka jakoś poskładany, ale po dokładnych oględzinach widać popękane i źle złożone plastiki. Saper nawet dopatrzył się śladów prostowania stelaża przedniej czaszy. Srebrny - faktycznie wygląda jak by jakiś czas cały był zalany, albo przynajmniej poddany działaniu dużej wilgoci. Zaśniedziałe nawet śrubki od środka w kufrze. Dużo nie oryginalnych śrub - np. przy pokrywie silnika pod siedzeniem. Akumulator padnięty tak że nawet nie zaświecił się licznik. Obydwa skutery mają dość mocno skorodowane lagi - wprawdzie po wyżej miejsca gdzie pracują, ale nie wygląda to dobrze. A co do przebiegów ciekawostka Przy okazji oglądnęliśmy B 650 chyba z 2009 roku. Pod kanapą była książka serwisowa z wpisanymi przeglądami na: 700 km, 8 000 km, 15 000 km i 21 000 km. Ostatni przegląd ten na 21 000 km zrobiony w 2012 roku. I nagle Włoch przestał jeździć ? Stan licznika na dziś coś niewiele ponad 22 000 km
TGBF409 Opublikowano 4 Marca 2017 Opublikowano 4 Marca 2017 @Endriubis, @Saper wielkie dzięki za wizytę i rzeczową relację. Czyli idealny stan Burgmana z opisu posypał się jak domek z kart, tak się ostatecznie spodziewałem. Teraz pozostaje mi czekać na ofertę z naszego forum na 400AN K7, może się trafi jakaś oferta w promieniu jakiś 100-200 km. Jeszcze raz dziękuję za pomoc i pozdrawiam Krzysztof
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 4 Marca 2017 Klubowicze Opublikowano 4 Marca 2017 4 godziny temu, EndriuBis napisał: Przy okazji oglądnęliśmy B 650 chyba z 2009 roku. Pod kanapą była książka serwisowa z wpisanymi przeglądami na: 700 km, 8 000 km, 15 000 km i 21 000 km. Ostatni przegląd ten na 21 000 km zrobiony w 2012 roku. I nagle Włoch przestał jeździć ? Stan licznika na dziś coś niewiele ponad 22 000 km Endriu, z moim poprzednim Burkiem było podobnie... Też spora luka w zapisach w książce serwisowej. Po prostu pękł pasek w skrzyni i chyba Włocha przeraził koszt naprawy (wyspa Capri ze stromymi podjazdami)... po długim staniu Burek trafił do Polski, gdzie jakiś "kowal" go reanimował... Może w tym przypadku jest podobnie?
Sympatycy Urbi Opublikowano 4 Marca 2017 Sympatycy Opublikowano 4 Marca 2017 Sławek, Ciebie, starego wyjadacza o to nie podejrzewałem... Już doszło do tego, żeby uspokoić sumienie i rozwiać obawy, to kupujący-sami sobie dopowiadamy - tworzymy historie, żeby zaakceptować podejrzanie niski, skręcony-cofnięty licznik.
pawelp Opublikowano 4 Marca 2017 Opublikowano 4 Marca 2017 TGBF jeżeli chcesz kupić dobry sprzęt, to nie ograniczaj się do jakichś 100-200km... po dobrego jedź choćby na drugi koniec Polski! ps. ta majesty 400 (Bronisze/Ożarów Mazowiecki), ta za 12900, z 3tys przebiegu już znikła z olx... a ja właśnie dzisiaj sprzedałem vulcana 900.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 6 Marca 2017 Użytkownicy+ Opublikowano 6 Marca 2017 Dnia 4.3.2017 o 20:42, pawelp napisał: TGBF jeżeli chcesz kupić dobry sprzęt, to nie ograniczaj się do jakichś 100-200km... Chłopak się nie ogranicza. Chciał gonić z nad morza (Tczew) do Rzeszowa - bez mała 600 km, chyba że to jakiś inny Tczew A ja jestem zdania że lepiej szukać właśnie do 200 km - w naszej Polskiej rzeczywistości duże ryzyko gonić 500 czy 700 km aby się rozczarować. Dnia 4.3.2017 o 19:39, SlawoyAMD napisał: Endriu, z moim poprzednim Burkiem było podobnie...... Może i tak jest, ale jednak ryzyko duże. Być może gdyby cena była adekwatna, czyli około 50 % aktualnej ceny rynkowej to takie ryzyko można ponieść. Jak ktoś jest zainteresowany tym B 650 - to dawać znać - podejdę do tematu raz jeszcze, choć ten sprzedawca nie oferuje go na Otomoto. Ale ja akurat nie jestem dobrym doradcą w tej kwestii. Swój skuter (pierwszy i na razie jedyny) kupiłem niby od motocyklisty (nie od handlarza), nie szukałem daleko a i tak okazał się wielką wtopą no ale ile się na nim nauczyłem, to tego mi nikt nie zabierze.
BURISMAN Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 Dnia 4.03.2017 o 18:47, TGBF409 napisał: Teraz pozostaje mi czekać na ofertę z naszego forum na 400AN K7, może się trafi jakaś oferta w promieniu jakiś 100-200 km. Trzeba poszerzyć horyzonty i nie ograniczać się do ilości kilometrów, bo tak naprawdę ograniczasz się do ilości ofert. Ja swojego kupiłem używanego od handlarza przywiezionego z Francji i tragedii nie było, oczywiście trzeba było na początku włożyć startowe, ale to normalne, ze nikt dobrego (gotowego do jazdy) nie sprzedaje, choć bywają wyjątki i okazję, ale trudno trafić. Wiele rzeczy naczytałem się o motoryzacji we Włoszech i Francji, że niby same złomy, zaniedbane itp. Auta miałem 3 z Włoch, stan idealny i na dodatek nie były zgniłe od soli i innej chemii z dróg. Skuter jest z Francji i też tragedią nie jest, a wymieniłem tylko to co trzeba było (klocki,opony,tarcze), reszta to już moje zachcianki . Najlepszą i bezpieczną jest opcja zakupu skutera na forum, bo tu ludzie dbają o sprzęt, ale jak ktoś coś ma fajnego, to już raczej kolega na ten egzemplarz czeka .
TGBF409 Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 Znalazłem inną dosyć ciekawą ofertę i zamierzam podjechać te 230km na oględziny. Proszę o opinię czy warto. Przegląd i OC do lipca https://www.olx.pl/oferta/suzuki-burgman-400-rok-2008-CID5-IDjBJ0X.html Na razie warn słowny: nie wrzucaj 10 dużych fotek z kolejnego ogłoszenia! Forum to nie śmietnik! Link wystarczy! Administracja
markali Opublikowano 9 Marca 2017 Opublikowano 9 Marca 2017 Może ktoś z forumowiczów był właścicielem tego SW 600? https://www.otomoto.pl/oferta/honda-silver-wing-zarejestrowana-ID6y7SdW.html Popatrzcie też proszę na tego Kymco: https://www.otomoto.pl/oferta/kymco-downtown-abs-jeden-wlasciciel-ID6yEI3T.html Ma też w ofercie kilka Burgmanów 400. Któryś godny uwagi?
Klubowicze robson Opublikowano 10 Marca 2017 Klubowicze Opublikowano 10 Marca 2017 Dnia 3.03.2017 o 17:44, nierob napisał: co o tych sprzętach można powiedzieć. do czego przyczepić? http://allegro.pl/yamaha-majesty-400-2009-nowy-model-okazja-i6725427546.html http://allegro.pl/yamaha-majesty-400-2009-nowy-model-okazja-i6736877108.html Obydwa skutery chce sprzedać ta sama osoba pod dwoma różnymi ksywkami na Allegro, tylko po co? Trochę to dziwne, raczej typowy handlarz podejrzewam.
nierob Opublikowano 11 Marca 2017 Opublikowano 11 Marca 2017 no już nie, bo biała jest teraz na olx. ale pewnie masz rację.
PiTkom Opublikowano 12 Marca 2017 Opublikowano 12 Marca 2017 Dnia 11 marca 2017 o 00:16, robson napisał: Obydwa skutery chce sprzedać ta sama osoba pod dwoma różnymi ksywkami na Allegro, tylko po co? Trochę to dziwne, raczej typowy handlarz podejrzewam. Istotnie, coś ma do ukrycia, ten sam numer kontaktowy a dwa różne konta, może to zbyt szybko wyciągnięte wnioski ale czujność powinna wzrosnąć.
holdek Opublikowano 14 Marca 2017 Opublikowano 14 Marca 2017 Witam, może ktoś coś wie na temat tego skutera. Nie chciałbym jechać ponad 250 km i się rozczarować. https://www.olx.pl/oferta/suzuki-an-650-burgman-executive-abs-CID5-IDjWcRB.html https://www.olx.pl/oferta/suzuki-burgman-650-executive-abs-CID5-IDhkNN3.html Bardzo dziękuje za każde info.Pozdrawiam.
marco Opublikowano 14 Marca 2017 Opublikowano 14 Marca 2017 Może ktoś z forumowiczów był właścicielem tego SW 600?https://www.otomoto.pl/oferta/honda-silver-wing-zarejestrowana-ID6y7SdW.html Popatrzcie też proszę na tego Kymco:https://www.otomoto.pl/oferta/kymco-downtown-abs-jeden-wlasciciel-ID6yEI3T.html Ma też w ofercie kilka Burgmanów 400. Któryś godny uwagi? Witaj. Z tego co rozpoznalem jest to istotnie firma SOKÓŁ w Mizerowie niedaleko Pszczyny. Byłem kilka razy u niego obejrzeć kilka motocykli bo doszły mnie słuchy że facet przywozi z Włoch motocykle w całości, nie porozbijane. Wiadomo, że należy zachować czujność. Faktycznie motocykle w tej firmie wyglądają solidnie i na pewno warto podjechać obejrzeć to czym sie jest zainteresowany.
xcracer Opublikowano 14 Marca 2017 Opublikowano 14 Marca 2017 Koledzy czy ktoś może wypowiedzieć się na temat tego Burka : https://www.olx.pl/oferta/witam-sprzedam-piekny-skuter-suzuki-burgman-250-CID5-IDkD9Q8.html Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi
zucio1 Opublikowano 14 Marca 2017 Opublikowano 14 Marca 2017 No na pewno przebieg to między bajki włożyć.
xcracer Opublikowano 14 Marca 2017 Opublikowano 14 Marca 2017 To na pewno ale pomijając stan licznika widać coś bardzo niepokojącego? Zdaję sobie, że z tego rocznika nie ma co liczyć na super stan ale dobrze gdyby wszystko kupy się trzymało.
Lucjan73 Opublikowano 14 Marca 2017 Opublikowano 14 Marca 2017 Poczytaj dział techniczny, silnik 250 w Burgmanie to bardzo zły wybór.
xcracer Opublikowano 14 Marca 2017 Opublikowano 14 Marca 2017 Dzięki, zgłębię temat. Generalnie szukam jakiegoś skuta dla mojego ojczulka do sporadycznych wypadów latem "wokół komina".
Sympatycy KriSSo Opublikowano 17 Marca 2017 Sympatycy Opublikowano 17 Marca 2017 Wydaje się ładny, Beverly 500 . Jak oceniacie?
Rekomendowane odpowiedzi