cezzar Opublikowano 4 Lutego 2024 Opublikowano 4 Lutego 2024 W dniu 30.11.2023 o 14:40, 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 napisał(a): Sprawdź czy twoje auto może tankować nową benzynę E10 Cieszmy się z E10. Podobno trwają już rozmowy nad wprowadzeniem E85. A gdzie? W Polsce!
Kazekkazek Opublikowano 4 Lutego 2024 Opublikowano 4 Lutego 2024 https://www.money.pl/gospodarka/rachunki-za-prad-wzrosna-nawet-o-80-proc-sami-nawarzylismy-to-piwo-6990698436500416a.html ciekawe jak to się przełoży na branżę motoryzacją. 47 minut temu, cezzar napisał(a): Cieszmy się z E10. Podobno trwają już rozmowy nad wprowadzeniem E85. A gdzie? W Polsce!
Kazekkazek Opublikowano 4 Lutego 2024 Opublikowano 4 Lutego 2024 W dniu 31.01.2024 o 13:02, Kazekkazek napisał(a): No właśnie o to chodzi, że nigdy nie wiadomo w którą stronę pójdzie postęp i właśnie polityka będzie tutaj głównie rozdawać karty. Czy nas to obejmie to druga sprawa 😏 a może po prostu spirytus 🤔 2 minuty temu, Kazekkazek napisał(a): W dniu 31.01.2024 o 13:02, Kazekkazek napisał(a): No właśnie o to chodzi, że nigdy nie wiadomo w którą stronę pójdzie postęp i właśnie polityka będzie tutaj głównie rozdawać karty. Czy nas to obejmie to druga sprawa 😏 a może po prostu spirytus 🤔 Rozwiń
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 4 Lutego 2024 Klubowicze Opublikowano 4 Lutego 2024 56 minut temu, Kazekkazek napisał(a): Tylko nie potrafisz wskazać tych zakazów. Znalazłeś już przepis który zabrania jazdy konnej po drogach publicznych? 😏 Albo np. hodowli koni? Fakt że nie chce mi się teraz szukać ale czy można trzymać/hodować konie w miastach/ich centrach ? A tak kiedyś ludzie robili Powozownie i stajnie przy domach. Ale smród i bród zmusiły do likwidacji . Teraz owszem jeździć możesz ale spróbuj tak jak już wcześniej napisałem skrzyknąć się z kolegami i w 500 wozów drabiniastych pojedź do centrum Warszawy. Albo na osiedlu postaw stajnię. 56 minut temu, Kazekkazek napisał(a): I tak jeszcze spytam z ciekawości, prowadzisz tutaj jakaś krucjatę 🤔😏 bo zdecydowanie dłużej wypowiadasz się w tym temacie odemnie 😁😏 Krucjatę to nie. Ale już od ok 4 lat jestem zafascynowany tą technologią . Czytam i oglądam prawie wszystko o samochodach elektrycznych. Od starych Nissanów Leaf gen1 i gen2 przez Renault ZOE do teraźniejszych modeli Kia czy Tesli. O wielu mógłbym mówić na wyrywki o ich wadach i zaletach . Znam ich możliwości jak i słabsze strony. Staram się być na bieżąco. Dlatego już 2 lata temu zacząłem myśleć o EV dla żony .I jak mówiłem w międzyczasie te małe podrożały i się przestało spinać ( więc na moment temat odłożyłem ) a teraz po zmianach w moim sposobie przemieszczania mógłbym zamienić dwa spalinowe na jeden EV ale właśnie większy ( ale też niestety droższy 😡 ) Pojazdy EV dla MNIE już dzisiaj przy tej infrastrukturze nie stanowią problemu. Nie jeżdżę co tydzień nad morze czy do Chorwacji , a ewentualny urlop czy tez inny wypad to nie problem nawet jeśli trzeba by spędzić kilka razy po te 20 czy 30 min na kilku ładowaniach.( skuter z zasięgiem 300km czy samochód na LPG z takim samym zasięgiem tez wymusza częstsze postoje .Tyle że były by odrobinę dłuższe . A tak jeszcze w kwestii mojego zaangażowania to tak samo miałem( i mam dalej ) w kwestii fotowoltaiki,magazynów energii i pomp ciepła. Sam mam pewne rozwiązania od 4 lat a już ze dwa lata wcześniej rozmawiałem o tych tematach z ludźmi z forum ( częściej na żywo niż w formie pisanej ) I tak jak teraz byli ludzi sceptyczni lub wręcz nastawieni negatywnie twierdząc "to się nie opłaca" . I co ? Tylko wśród najbliższych znajomych 3 osoby udało się przekonać i jakoś są zadowolone ( a biorąc pod uwagę wzrost cen energii to bardzo - a jeden taki co nie musi dokładać węgla ,rozpalać codziennie rano w warsztacie i domu , sprzątać , nosić i mieć ciepło i energię za DARMO to powinien po każdym sezonie zimowym stawiać mi flachę 😉 ) Tak to jest już z tymi nowinkami. Wielu po prostu boi się nowości , twierdząc że " stare sprawdzone jest dobre to poco kombinować"
Kazekkazek Opublikowano 4 Lutego 2024 Opublikowano 4 Lutego 2024 1 minutę temu, arturo-bb napisał(a): Fakt że nie chce mi się teraz szukać ale czy można trzymać/hodować konie w miastach/ich centrach ? A tak kiedyś ludzie robili Nie nie można, ale piszemy o ruchu drogowym. Fabryk już też teraz rzadko buduje się w mieście 😏 3 minuty temu, arturo-bb napisał(a): Teraz owszem jeździć możesz ale spróbuj tak jak już wcześniej napisałem skrzyknąć się z kolegami i w 500 wozów drabiniastych pojedź do centrum warszawy. Koledzy już przesiedli się na auta 😁 ale nie dlatego, że im ktoś kiedyś zabronił jazdy wozem 😏 5 minut temu, arturo-bb napisał(a): Tak to jest już z tymi nowinkami. Wielu po prostu boi się nowości , twierdząc że " stare sprawdzone jest dobre to poco kombinować" Przed chwilą pisałeś, że ich nie stać 😏 ludzie są nieufni bo- kupcie piec na olej będziecie ekologiczni i będzie taniej to jest przyszłość, wierzba energetyczna, pellet , ekogroszek, gaz to już przecież cud miód i orzeszki. Na wszystko eko-doplaty. I co???? Wszystko poparte badaniami naukowymi itp... Teraz płacz tych co pozakładali pompy ciepła a będzie jeszcze większy. I uwaga, robimy wszystko na prąd ale oszczędzajmy prąd. 14 minut temu, arturo-bb napisał(a): Krucjatę to nie. Ale już od ok 4 lat jestem zafascynowany tą technologią Noo czyli Ty masz prawo do swoich wypowiedzi i fascynacji a ja prawo do sceptycyzmu i tak niech zostanie. 🙂
RONIN Opublikowano 4 Lutego 2024 Opublikowano 4 Lutego 2024 Jakoś mam pompę ciepła od 8 lat i nie płacze a jeżeli już to bardziej mnie zabolało jak półtora roku temu drewno do kominka podrożało 250-300% ale wydaje mi się @Kazekkazek że zaczynamy odbiegać od tematu, trzymajmy się samochodów 😉
Użytkownicy Nazir Opublikowano 4 Lutego 2024 Użytkownicy Opublikowano 4 Lutego 2024 🤪 Tego jeszcze nie grali..ale co tam może to załagodzi te sfary.. https://suski.dlawas.info/porady-prawne/kon-i-jezdziec-w-ruchu-drogowym-porady-malopolskiej-policjantki/cid,12745,a Korzystając z dróg publicznych, jeździec oraz woźnica powinni korzystać z pobocza. W sytuacji, gdy droga nie posiada odpowiedniego pobocza, wówczas można poruszać się konno po jezdni. Jeźdźców i woźniców obowiązują takie same podstawowe zasady ruchu drogowego. https://bezprawnik.pl/jazda-konno-po-drogach-publicznych/ Nic innego nie znalazłem🤣🤣
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 4 Lutego 2024 Klubowicze Opublikowano 4 Lutego 2024 @Nazir też to znalazłem . Próbowałem tylko koledze @Kazekkazek uzmysłowić że aby JEŹDZIĆ trzeba to coś POSIADAĆ/TRZYMAĆ w mieście. To gdzie ? Na ogródku ? A może pod blokiem ? No nie da się . Więc i jeździć się jakby nie da. ( w znaczeniu takim samym jak samochodem - na co dzień do pracy po bułki czy do sklepu kina ,teatru ) 52 minuty temu, Kazekkazek napisał(a): Noo czyli Ty masz prawo do swoich wypowiedzi i fascynacji a ja prawo do sceptycyzmu i tak niech zostanie. 🙂 To prawda . Tylko jak to ma być dyskusja to było by miło gdybyś uzasadniał swoje wypowiedzi w konkretny sposób . Pełnymi zdaniami prezentując swoją opinię. Co , jak , dla czego uważasz tak a nie inaczej . Podając konkretne przykłady . A jak do tej pory twoje wypowiedzi to bardziej przypominają takie szczekanie małego pieska. Krótkie , nic nie wnoszące , zaczepne ale często nie odnoszące się do całej wypowiedzi tylko do jakiegoś wyrwanego z kontekstu kawałka. Sorry jeśli poczułeś się obrażony ale tak Ja to widzę.
Kazekkazek Opublikowano 4 Lutego 2024 Opublikowano 4 Lutego 2024 23 minuty temu, RONIN napisał(a): Kazekkazek że zaczynamy odbiegać od tematu, trzymajmy się samochodów 😉 Tak jak @arturo-bb koni,😏 okej 👍 24 minuty temu, RONIN napisał(a): Jakoś mam pompę ciepła od 8 lat i nie płacze a jeżeli już to bardziej mnie zabolało jak półtora roku temu drewno do kominka podrożało 250-300% ale wydaje mi się @Kazekkazek że zaczynamy odbiegać od tematu, trzymajmy się samochodów 😉 A serio to ma dużo wspólnego z autami, ciągle mówimy o źródła energii, najlepiej taniej energii. 🙂 23 minuty temu, Nazir napisał(a): 🤪 Tego jeszcze nie grali..ale co tam może to załagodzi te sfary.. https://suski.dlawas.info/porady-prawne/kon-i-jezdziec-w-ruchu-drogowym-porady-malopolskiej-policjantki/cid,12745,a Korzystając z dróg publicznych, jeździec oraz woźnica powinni korzystać z pobocza. W sytuacji, gdy droga nie posiada odpowiedniego pobocza, wówczas można poruszać się konno po jezdni. Jeźdźców i woźniców obowiązują takie same podstawowe zasady ruchu drogowego. https://bezprawnik.pl/jazda-konno-po-drogach-publicznych/ Nic innego nie znalazłem🤣🤣 Czyli zakazu nie ma 🙂 a o to tutaj chodzi o przeskok technologiczny bez zakazów , nakazów i dopłat 🙂. 13 minut temu, arturo-bb napisał(a): uzmysłowić że aby JEŹDZIĆ trzeba to coś POSIADAĆ/TRZYMAĆ w mieście. 13 minut temu, arturo-bb napisał(a): Kazekkazek uzmysłowić że aby JEŹDZIĆ trzeba to coś POSIADAĆ/TRZYMAĆ w mieście. Zaskoczę Cię 😁 mam auto i mieszkam we wiosce a codziennie jeżdżę nim do miasta 😏 32 minuty temu, RONIN napisał(a): Jakoś mam pompę ciepła od 8 lat i nie płacze No tak, a ja kredyt we frankach i też mi pasuje 😏 a jednak są tacy co z jednego i drugiego powodu płaczą. Też uważam, że to ich problem ale nie każdy na wszystkim musi się znać. Co do drewna to były rzeczywiście cyrki ale już się dosyć ustabilizowało, przynajmniej u mnie 🙂
RONIN Opublikowano 4 Lutego 2024 Opublikowano 4 Lutego 2024 @Kazekkazek tak z ciekawości jak się ustabilizowało? Bo w centralnej Polsce ta stabilizacja polega na tym, że jest te 250% drożej niż było 2 lata temu, stabilizacja polega tylko na tym, że można kupić. PS2 wydawało mi się, że dyskutujemy o pojazdach elektrycznych i alternatywnych źródłach zasilania a nie źródłach energii bo jak tak to mogę wrzucić info, że startują dopłaty do przydomowych wiatraków 😉. A co do zakazu to po zastanowieniu chciałbym zapytać kto Ci coś zakazuje? Bo z tego co wiem to zakaz dotyczy producentów aut? Z tego co pisałeś użytkujesz używane auto na LPG czyli ten zakaz nie dotyczy Ciebie przez najbliższe 20 lat. Popatrz na to jak dar od losu, wszyscy będą kupować elektryki a Ty taniej wyrwiesz auto spalinowe. Już bardziej bym Cię rozumiał gdybyś walczył wprowadzaniem stref czystego transportu bo to szybciej może wyeliminować Twoje auto.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 4 Lutego 2024 Klubowicze Opublikowano 4 Lutego 2024 45 minut temu, Kazekkazek napisał(a): Zaskoczę Cię 😁 mam auto i mieszkam we wiosce a codziennie jeżdżę nim do miasta 😏 No to teraz z tej wioski możesz dojechać tym koniem do miasta. I gdzie go zostawisz na te 8 godzin ? W centrum ? PS To są właśnie te twoje odpowiedzi .😡 Niby coś piszesz a nic z tego nie wynika bo nie odnosisz się do sedna zagadnienia Takie właśnie szczekanie ratlerka🐕
Kazekkazek Opublikowano 4 Lutego 2024 Opublikowano 4 Lutego 2024 12 minut temu, RONIN napisał(a): @Kazekkazek tak z ciekawości jak się ustabilizowało? Bo w centralnej Polsce ta stabilizacja polega na tym, że jest te 250% drożej niż było 2 lata temu To tu jest lepiej, tylko jakieś 100% drożej, ale mieszkam we wsi to ceny trochę też pewnie niżej, jutro jak nie zapomnę to zadzwonię i się dowiem jakie konkretnie ceny. Ja generalnie kupuję olchę bo moim zdaniem najlepszy stosunek ceny do jakości. 😊 16 minut temu, RONIN napisał(a): alternatywnych źródłach zasilania a nie źródłach energii bo jak tak to mogę wrzucić info, że startują dopłaty do przydomowych Generalnie uważam, że tak 😊 jeżeli ktoś będzie lądował auto w domu i dzięki temu ma tanie " paliwo" to ma to związek z z sensem zakupu takiego auta. 19 minut temu, RONIN napisał(a): A co do zakazu to po zastanowieniu chciałbym zapytać kto Ci coś zakazuje? Bo z tego co wiem to zakaz dotyczy producentów aut? Z tego co pisałeś użytkujesz używane auto na LPG czyli ten zakaz nie dotyczy Ciebie przez najbliższe 20 lat. Popatrz na to jak dar od losu, wszyscy będą kupować elektryki a Ty taniej wyrwiesz auto spalinowe. Już bardziej bym Cię rozumiał gdybyś walczył wprowadzaniem stref czystego transportu bo to szybciej może wyeliminować Twoje auto. Mam małe auto benzynowe, LPG to stara historia, między czasie dwa diesle 🙂 dotyczy producentów czyli nie będę mógł kupić 🙂 paradoksalnie może być tak, że akurat ceny używanych aut spalinowych wzrosną i nici z daru losu 😏 ja z nikim nie walczę, nie wiem skąd Ci się to wzięło 🙂 po prostu wyrażam swoje zdanie tak jak Ty swoje. Przecież od tego jest forum, prawda? 13 minut temu, arturo-bb napisał(a): No to teraz z tej wioski możesz dojechać tym koniem do miasta. I gdzie go zostawisz na te 8 godzin ? W centrum ? PS To są właśnie te twoje odpowiedzi .😡 Niby coś piszesz a nic z tego nie wynika bo nie odnosisz się do sedna zagadnienia Takie właśnie szczekanie ratlerka🐕 No z Ciebie to prawdziwy amstaff, który myślał, że mu do telefonów dopłacają 🤣 Co do koni to przecież Ty napisałeś, że ktoś zabronił. To Twój argument, ja napisałem tylko, że to nie prawda, a ty ciągniesz dalej temat. Cofnij sprawdź, jeżeli jest inaczej wrzuć cytat. Przecież to proste 😏
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 4 Lutego 2024 Klubowicze Opublikowano 4 Lutego 2024 W dniu 3.02.2024 o 14:00, arturo-bb napisał(a): Raczej chodziło mi o "posiadanie w mieście " a co się z tym wiązało jazda ( kiedyś tych powozów , zaprzęgów , bryczek , itp. było cała masa ) Wyobrażasz sobie np dzisiaj w Wa-wie 500szt wozów drabiniastych z węglem ,meblami , ziemniakami albo jako kurierzy do InPostu jak próbują jechać przez centrum ? Niby zakazu nie ma ale te korki hałas co płoszy konie itp. I co niby jako właściciele mogą a jednak nie mogą. 11 minut temu, Kazekkazek napisał(a): Co do koni to przecież Ty napisałeś, że ktoś zabronił. To Twój argument, ja napisałem tylko, że to nie prawda, a ty ciągniesz dalej temat. Cofnij sprawdź, jeżeli jest inaczej wrzuć cytat.
Kazekkazek Opublikowano 4 Lutego 2024 Opublikowano 4 Lutego 2024 W dniu 3.02.2024 o 11:57, arturo-bb napisał(a): To samo mówili właścicieli powozów konnych jak im zabronili jeździć po miastach bo konie sr...ą i śmierdzi . A samochody spalinowe były nowością i drogie 😉 Pierwszy wpis na temat koni 🤣 pomogłem? 😏
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 4 Lutego 2024 Klubowicze Opublikowano 4 Lutego 2024 Godzinę temu, arturo-bb napisał(a): @Nazir też to znalazłem . Próbowałem tylko koledze @Kazekkazek uzmysłowić że aby JEŹDZIĆ trzeba to coś POSIADAĆ/TRZYMAĆ w mieście. To gdzie ? Na ogródku ? A może pod blokiem ? No nie da się . Więc i jeździć się jakby nie da. ( w znaczeniu takim samym jak samochodem - na co dzień do pracy po bułki czy do sklepu kina ,teatru ) To prawda . Tylko jak to ma być dyskusja to było by miło gdybyś uzasadniał swoje wypowiedzi w konkretny sposób . Pełnymi zdaniami prezentując swoją opinię. Co , jak , dla czego uważasz tak a nie inaczej . Podając konkretne przykłady . A jak do tej pory twoje wypowiedzi to bardziej przypominają takie szczekanie małego pieska. Krótkie , nic nie wnoszące , zaczepne ale często nie odnoszące się do całej wypowiedzi tylko do jakiegoś wyrwanego z kontekstu kawałka. Sorry jeśli poczułeś się obrażony ale tak Ja to widzę. Dobra odpuszczam. Jak nauczysz się czytać ze zrozumieniem to może jeszcze kiedyś w jakimś temacie ........ Na tę chwilę znikam bo szkoda mich palców ( ja mam odciski od pisania a ty tylko Hau hau 😉)
Kazekkazek Opublikowano 4 Lutego 2024 Opublikowano 4 Lutego 2024 2 minuty temu, arturo-bb napisał(a): Jakoś inni potrafią to zrozumieć a Ty zachowujesz się jak rozkapryszone dziecko w przedszkolu😏 przezwiska i foch😏 akurat lubię psiaki więc dla mnie to nie obraza. Tak to jest, że często używa się skrótów myślowych, myślałem, że tak inteligentna osoba o tak wszechstronnej wiedzy o tym wie 😏 wypunktowałem wielokrotnie twoje manipulacje i niewiedzę i to Cię boli. Do tego widzisz, że nie masz wsparcia od większości uczestników tej dyskusji i tu następny cios 🙂 ktoś przyszedł nie wiadomo skąd nikt go tu niezna osobiście a Ty przeciez taki autorytet.....
RONIN Opublikowano 4 Lutego 2024 Opublikowano 4 Lutego 2024 @Kazekkazek sprawdź bo u mnie a też mieszkam na wsi przy lesie 2 i pół roku temu płaciłem po 140 zł za metr przestrzenny połapanego z dowozem i było to już sezonowane drewno, teraz 350 za najtańsze i to świeże dopiero co ścięte, sezonowanego nie ma. Dajmy już spokój koniom, skupmy się na mechanicznych bo jakoś nie widzę siebie, żeby z Żoną konno na zakupy do Kauflanda jeździć 🤣. Kazek nikt nie twierdzi, że dla Ciebie auto EV jest ekonomicznie uzasadnione w tym momencie bo jak jeździsz dieslem do 20-30k to co najwyżej najstarszego Leana z najmniejszą baterią mógłbyś kupić. Dlatego właśnie mamy jeszcze kilkanaście lat na te zmiany. Może okazać się, że w 2035 nie będziemy gotowi na całkowity zakaz z infrastrukturą, teraz to gdybanie. Poza tymi wszystkimi bardziej przyziemnymi argumentami zapominamy o chyba najważniejszym, jak pokazały ostatnie lata. Naszą ulubioną ropę sprowadzamy Do Europy głównie z Rosji, bliskiego wschodu i trochę z Ameryki pewnie. Zasoby Norwegii i UK nie wystarczą. I pewnie nikt o tym nie mówi głośno ale czas najwyższy zależność energetyczną od tak mało stabilnych źródeł jak Rosja i Bliski Wschód.
Kazekkazek Opublikowano 4 Lutego 2024 Opublikowano 4 Lutego 2024 Godzinę temu, RONIN napisał(a): @Kazekkazek sprawdź bo u mnie a też mieszkam na wsi przy lesie 2 i pół roku temu płaciłem po 140 zł za metr przestrzenny połapanego z dowozem i było to już sezonowane drewno, teraz 350 za najtańsze i to świeże dopiero co ścięte, sezonowanego nie ma. Dajmy już spokój koniom, skupmy się na mechanicznych bo jakoś nie widzę siebie, żeby z Żoną konno na zakupy do Kauflanda jeździć 🤣. Kazek nikt nie twierdzi, że dla Ciebie auto EV jest ekonomicznie uzasadnione w tym momencie bo jak jeździsz dieslem do 20-30k to co najwyżej najstarszego Leana z najmniejszą baterią mógłbyś kupić. Dlatego właśnie mamy jeszcze kilkanaście lat na te zmiany. Może okazać się, że w 2035 nie będziemy gotowi na całkowity zakaz z infrastrukturą, teraz to gdybanie. Poza tymi wszystkimi bardziej przyziemnymi argumentami zapominamy o chyba najważniejszym, jak pokazały ostatnie lata. Naszą ulubioną ropę sprowadzamy Do Europy głównie z Rosji, bliskiego wschodu i trochę z Ameryki pewnie. Zasoby Norwegii i UK nie wystarczą. I pewnie nikt o tym nie mówi głośno ale czas najwyższy zależność energetyczną od tak mało stabilnych źródeł jak Rosja i Bliski Wschód. No i tutaj całkowicie się zgadzam z Tobą 👍🙂 przecież napisałem już i to nie raz obyście to wy mieli rację. 🙂 Jestem sceptycznie nastawiony bo jednak kilka razy byliśmy wmanewrowani w różne nowoczesności a potem było tak jak było. Właśnie o to chodzi, że sobie gdybamy, może rzeczywiście z braku codziennego jeżdżenia do pracy skutem 🙂 😁 🙂 😁 🙂
RONIN Opublikowano 4 Lutego 2024 Opublikowano 4 Lutego 2024 To przypomnij sobie co było w październiku przed wyborami, objeździłem kilka Orlenów w Łodzi i dopiero za miastem zatankowałem. To wyobraź sobie rozwój konfliktu w strefie gazy, albo udany atak na kolejny statek przez bojowników Huti. Scenariuszy jest wiele. Ponieważ prąd jest potrzebny do wielu innych rzeczy, u mnie bez prądu nie ma wody😉 to może jednak jest to bezpieczniejsza alternatywa?
Kazekkazek Opublikowano 4 Lutego 2024 Opublikowano 4 Lutego 2024 1 godzinę temu, arturo-bb napisał(a): Dobra odpuszczam. Jak nauczysz się czytać ze zrozumieniem to może jeszcze kiedyś w jakimś temacie ........ Na tę chwilę znikam bo szkoda mich palców ( ja mam odciski od pisania a ty tylko Hau hau 😉) Znów stara śpiewka. Ale czego się spodziewać po kimś kto myślał od 96 roku, że mu do telefonu dopłacali ale dziękuję, że zostawiłeś bramkę bo jak ja bym teraz żył 🤣 7 minut temu, RONIN napisał(a): To przypomnij sobie co było w październiku przed wyborami, objeździłem kilka Orlenów w Łodzi i dopiero za miastem zatankowałem. To wyobraź sobie rozwój konfliktu w strefie gazy, albo udany atak na kolejny statek przez bojowników Huti. Scenariuszy jest wiele. Ponieważ prąd jest potrzebny do wielu innych rzeczy, u mnie bez prądu nie ma wody😉 to może jednak jest to bezpieczniejsza alternatywa? No właśnie, ciekawa sprawa, czytałem o tym , że paliwa wszędzie brak. A byłem akurat w Środzie Wlkp i paliwo było chyba na każdej stacji dostępne. Koło mnie gdzie mieszkam też było. A rzeczywiście wszędzie wokół paliwa brak. No nic zobaczymy co czas pokaże 🙂
RONIN Opublikowano 4 Lutego 2024 Opublikowano 4 Lutego 2024 U mnie na wsi też było jeszcze przez 3 dni ale w większych miastach jest tak duże zapotrzebowanie, że momentalnie zabrakło, to dowód, że jedna głupia polityczna decyzja może sporo namieszać.
Kazekkazek Opublikowano 5 Lutego 2024 Opublikowano 5 Lutego 2024 9 godzin temu, RONIN napisał(a): U mnie na wsi też było jeszcze przez 3 dni ale w większych miastach jest tak duże zapotrzebowanie, że momentalnie zabrakło, to dowód, że jedna głupia polityczna decyzja może sporo namieszać. A czy od początku nie pisałem, że głównie polityka rozdaje karty 🙂 https://www.mobimaniak.pl/375612/toyota-samochody-elektryczne-opinia/ tu co prawda nie polityka, ale takie wypowiedzi na plus dla elektryfikacji też nie są.
RONIN Opublikowano 5 Lutego 2024 Opublikowano 5 Lutego 2024 Na forach EV podsumowali gościa jednym zdaniem: nie potrafisz robić elektryków to twierdzisz, że się nie przyjmą. Toyota ma ogromne problemy z EV, nie potrafi ich robić a to co wypuszcza to jest jedna wielka pomyłka i nikt nie chce tego kupować, ich EV się nie przyjęły to mają wytłumaczenie , że to nie jest ich wina😉.
Kazekkazek Opublikowano 5 Lutego 2024 Opublikowano 5 Lutego 2024 36 minut temu, RONIN napisał(a): Na forach EV podsumowali gościa jednym zdaniem: nie potrafisz robić elektryków to twierdzisz, że się nie przyjmą. Toyota ma ogromne problemy z EV, nie potrafi ich robić a to co wypuszcza to jest jedna wielka pomyłka i nikt nie chce tego kupować, ich EV się nie przyjęły to mają wytłumaczenie , że to nie jest ich wina😉. Możliwe, chodzi mi bardziej jako wypowiedź i odbiór przeciętnego człowieka. 🙂 Jak to się przełoży na pobyt. Przekonanych nie trzeba przekonywać. A nieprzekonanych wzmocni na nie
RONIN Opublikowano 5 Lutego 2024 Opublikowano 5 Lutego 2024 2000 km na jednym ładowaniu? Niepalna bateria, masa mierzona w kilogramach a nie setkach kg, a najlepsze że nie ładujemy jej tylko tankujemy😉. Zaawansowanie badań robi nadzieję. https://www.facebook.com/share/p/5rs4Vr9VGFgfYP5D/?mibextid=K35XfP
Rekomendowane odpowiedzi