dr.big Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 W sumie na zdjęciach bardzo fajny skuter, podoba mi się . Sam czekam, aby go obejrzeć z bliska i porwać na próbną jazdę. Edit: Najciekawsze chyba: 3 zawory na cylinder, ze czego jeden z dwóch zaworów ssących otwiera się dopiero przy wyższych obrotach. Podobno takie rozwiązanie mocno zmniejsza zużycie paliwka...
Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 5 Października 2016 Użytkownicy Opublikowano 5 Października 2016 Kurcze ciekawostka widzę ze pasek ma do zajechania taki tmax zobaczymy do wiosny smigam burkiem a dalej ho ho Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Kordziuk tu masz pole do popisu: paski są raczej dwa Jestem bardzo ciekaw jak będzie on wyglądał "organoleptycznie" Ile miejsca na nogi i pozycja za kierownicą. Pozdrawiam
Sobier Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 Pomijając podobieństwa bardzo ładny skuter, chętnie obejrzę go na "żywo" Mam nadzieje ze będzie okazja przejażdżki
rafal11 Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 Bardzo mi się podoba. Czekam na ceny i nie wiem czy mój Burgman nie pojawi się w dziale Giełda
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 5 Października 2016 Autor Administrator Opublikowano 5 Października 2016 3 godziny temu, dr.big napisał: Edit: Najciekawsze chyba: 3 zawory na cylinder, ze czego jeden z dwóch zaworów ssących otwiera się dopiero przy wyższych obrotach. Podobno takie rozwiązanie mocno zmniejsza zużycie paliwka... W specyfikacji jest mowa o dwóch tłokach pracujących przeciwsobnie dzięki którym motor będzie pracował z wysoką kulturą ale jeśli chodzi o głowicę to jest DOHC >4 zaworowa<. Z ciekawostek Intermotu i pierwszego bezpośredniego kontaktu... Nowy AK550 jakościowo budzi zaufanie. Ponoć najwięksi malkontenci chodzą na stoisku Kymco i cmokają z pozytywnym podziwem w kwestii wykończenia i detali. Faktem jest, że Tajwańczycy zainwestowali w ten projekt ogromne środki finansowe i z premedytacją zamierzają zrobić mocne zamieszanie na rynku. Bezpośrednia konkurencja, czyli Tmax i C650 Sport od 2017 roku będą miały bardzo poważną konkurencje. Teraz cena... Już wiem, że będzie mooocno konkurencyjna AK550 ma wejść do sprzedaży we Włoszech już w lutym 2017. Dokładna data pojawienia się w PL salonach jeszcze nieznana.
dr.big Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 15 minut temu, MariuszBurgi napisał: W specyfikacji jest mowa o wałkach wyrównoważających dzięki którym motor będzie pracował z wysoką kulturą ale jeśli chodzi o głowicę to jest DOHC >4 zaworowa<. (...) Ocztywiście, nie wiem jak mogłem bezkrytycznie uwierzyć w tą "mądrość" i "rozprowadzać" ją dalej ...
Sobier Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 38 minut temu, MariuszBurgi napisał: Teraz cena... Już wiem, że będzie mooocno konkurencyjna 9000-9500 euro?
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 5 Października 2016 Autor Administrator Opublikowano 5 Października 2016 7 minut temu, Sobier napisał: 9000-9500 euro? Sobier, będzie dobra
Klubowicze .maniek Opublikowano 5 Października 2016 Klubowicze Opublikowano 5 Października 2016 To jakieś 10 tysięcy tańszy od Tmaxa.
dr.big Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 Maniek, 10 tysiecy euro tańszy ?
Sobier Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 6 minut temu, dr.big napisał: Maniek, 10 tysiecy euro tańszy ? Jeśli tak to biorę kilka sztuk
dr.big Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 No ba, ale żarty na bok ... Zobaczymy jaka będzie faktycznie finalna cena.
Klubowicze .maniek Opublikowano 5 Października 2016 Klubowicze Opublikowano 5 Października 2016 Przecież ja nie pisałem że euro?
dr.big Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 Wiem, wiem ... Czyż nie byłoby to wspaniałe? Nowy AK550 za 1699 euro ? Aaaaa, a te 10 tysi to na benzynę ...
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 5 Października 2016 Użytkownicy+ Opublikowano 5 Października 2016 Chyba pogoda za oknem na niektórych źle wpływa. Za 1700 ojro to nawet chińczyka 250 ccm nie kupi. pewnie że pomarzyć można, ale to jest jak z tą zabawą bez alkoholu, niby można .... Ja tam się nie nastawiam na kupno nowego, ale patrząc po postach, w przyszłym roku może być kilka ciekawych używanych sprzętów do wzięcia
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 5 Października 2016 Autor Administrator Opublikowano 5 Października 2016 Rozkład masy 50 do 50 i bezkluczykowy system obsługi nowego Kymco. Kolejna prezentacja AK550
dr.big Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 Duży plus to brak żarówek. Przede wszystkim w kierunkach i stopie duże brawa dla producenta. Zegary takie trochę "oczopląsowe"... Ale o gustach się podobno nie dyskutuje.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 5 Października 2016 Autor Administrator Opublikowano 5 Października 2016 Kilka szybkich ujęć z bliska bezpośrednio z targów
Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 5 Października 2016 Użytkownicy Opublikowano 5 Października 2016 Powiem tak, jeśli cena będzie "dobra" to konkurencyjne firmy będą miały nad czym pomyśleć Pozdrawiam
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 5 Października 2016 Użytkownicy+ Opublikowano 5 Października 2016 Rynek w Italii bardzo szybko zweryfikuje cenę, a po kilku miesiącach zobaczymy jakie "choroby wieku dziecięcego" się ujawnią. Jak tych chorób będzie mało to dopiero wtedy konkurencja będzie "myśleć" Ceny dumpingowej raczej nie będzie. Jak włożyli sporo kasy w projekt, to teraz trzeba zarobić.
Klubowicze .maniek Opublikowano 5 Października 2016 Klubowicze Opublikowano 5 Października 2016 Powiem że Nowe Kymko robi wrażenie.
franekbp Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 A ja znalazłem coś takiego ale ni chuchu z tego nie ponimaju. Może ktoś wyczyta coś ciekawego. http://forum.jorsindo.com/thread-2503581-1-1.html
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 5 Października 2016 Autor Administrator Opublikowano 5 Października 2016 Kolejna porcja fotek A550 z targów
dr.big Opublikowano 6 Października 2016 Opublikowano 6 Października 2016 Tu Kymco zamierza sobie za niego życzyć 9600 ojro...
Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 6 Października 2016 Użytkownicy Opublikowano 6 Października 2016 Taniej od konkurencji, ale .....to KymcoPozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi