Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

Mamy już odpowiedni wątek poświecony temu modelowi.

Ale będąc w temacie AK550 pojawiły się akcesoryjne szyby francuskiej firmy Ermax. O długiej turystycznej już pisałem. Teraz kolej na krótką sportową. Dostępne są w 4 odcieniach w tym jedna w czarnym macie. Poniżej fotki szybki w czarnym połysku. Cena 90 Eurasów plus przesyłka.

windshield-sport-ermax-for-AK-550-2017-2017-__article_photo_6189.jpg

windshield-sport-ermax-for-AK-550-2017-2017-__article_photo_6192.jpg

• Klubowicze
Opublikowano

Coś się ostatnio odpakowało. Info w odpowiednim dziale. Zapraszam.

• Klubowicze
Opublikowano

Kolejne dodatki oferowane jako Kymco OEM. Podesty. Komplet 119 $

19430186_1699503566729938_8909829986488362494_n_1024x1024.jpg

oraz stelaż pod kufer centralny. Bardzo estetyczny na wzór pierwowzoru. Cena 179 $. I wszystko byłoby dobrze gdyby nie koszt wysyłki do PL - 70 $

20170627154695_1024x1024-2.png

Opublikowano

mam pytanie do osób posiadających bądź tych, którzy mieli okazje jechać AK 550; na filmikach z jazdy AK 550, dostępnych między na youtubie widać... migające zegary, tak jest na każdym dostępnym filmiku z jazdy Ak 550. One faktycznie tak migają? Rozważam zakup AK 550, ale takiej dyskoteki bym nie zdzierżył..

• Klubowicze
Opublikowano
16 minut temu, corolla294 napisał:

na youtubie widać... migające zegary, tak jest na każdym dostępnym filmiku z jazdy Ak 550. One faktycznie tak migają?

Nie to efekt fizyczny różnic częstotliwości pracy między matrycą wyświetlaczy zegarów a matrycą kamery... Nasze oczy odpierają to trochę dziwnie. Normalnie wyświetlacz stabilnie sieci.

• Administrator
Opublikowano

Live widzisz tak jak na tym video...

Ps. Apropos... Dziś widziane takie coś u takiego jednego

5ccf14a65308b3fd4a3beb02621fb305.jpg

Opublikowano

Piootr, ten stelaż zdecydowanie lepiej wygląda niż te Shada z rurkowatymi rączkami, czegoś takiego mi brakowało do xcitinga.

Opublikowano

Tzn że nawigacje też da się puścić z telefonu na ten wyświetlacz czy źle rozumiem ?

• Klubowicze
Opublikowano
Tzn że nawigacje też da się puścić z telefonu na ten wyświetlacz czy źle rozumiem ?

Niestety jeszcze nie, ale mam nadzieję, że Kymco nad tym pracuje. Rozdzielczość i wielkość środkowego ekranu jest z pewnością wystarczająca dla Google Maps. Czekamy
  • Klubowicze
Opublikowano
14 godzin temu, MariuszBurgi napisał:

Apropos... Dziś widziane takie coś u takiego jednego emoji12.png

Ale kontrast ,ciekawe ... :D Nieaktualna ,przestarzała,obciachowa tapeta w nowym ładnym sprzęcie  ....Buahahah

• Klubowicze
Opublikowano

To oczywiście rzecz gustu. Ja jestem zdecydowanie odmiennego zdania :kicking:

Na włoskim fanpejdżu modelu "AK OK Italia", znalazłem
fotkę ładnej krótkiej szyby. Chyba podobna zagości u mnie na lato.
09377059a60f64194942423dc919cc42.jpg

• Klubowicze
Opublikowano
Dnia 16.09.2017 o 19:51, MariuszBurgi napisał:

Ps. Apropos... Dziś widziane takie coś u takiego jednego emoji12.png

O! czyli właściwy sprzęt trafił do właściwego kierownika, :) który w odpowiedni sposób umie wykorzystać możliwości sprzętu :)

21 godzin temu, SzymonSeptic napisał:

Ale kontrast ,ciekawe ... :D Nieaktualna ,przestarzała,obciachowa tapeta w nowym ładnym sprzęcie  ....Buahahah

Szymon, to tak nieładnie, chyba nikt Ci nie mówił na Burgmanii, że chodzisz w obciachowej przestarzałej koszulce ;)

• Klubowicze
Opublikowano
2 godziny temu, DaniL napisał:

Szymon, to tak nieładnie, chyba nikt Ci nie mówił na Burgmanii, że chodzisz w obciachowej przestarzałej koszulce ;)

To też fakt ,sorki jak kogos uraziłem ;) 

Myslałem ,że wjedzie riposta w stylu Legia Warszawa-Mistrz Polski.... Wtedy byłaby tapetka "na czasie" :) 

Opublikowano

Nie ma znaczenia co kto ma na tapecie.! Jeden ma Legię, inny Stal Gorzów a jeszcze inny gołą d.. ę. I jest O. K. - co kto lubi. W każdym razie ciekawa opcja z tym wyświetlaczem.

Skupmy się na AK-550 bo to naprawdę przyjemny i bardzo ciekawy maxi- skuter i na dodatek w bardzo przyjemnej cenie atrakcyjnej do T-Maxa.! 

Liczę, że wreszcie uda mi się zobaczyć i usłyszeć Kymco na żywo już za kilka dni w Świnoujściu, bo na Motor Show w Poznaniu zobaczyłem tylko...plakat...

Opublikowano
2 godziny temu, MISIEK napisał:

W każdym razie ciekawa opcja z tym wyświetlaczem.

Michał ciekawie, a przede wszystkim praktycznie  byłoby gdyby można było wyświetlać tam również nawigację, a tak jest to bajer.

• Klubowicze
Opublikowano
Nie ma znaczenia co kto ma na tapecie.! Jeden ma Legię, inny Stał Gorzów a jeszcze inny gołą d.. ę. I jest O. K. - co kto lubi. W każdym razie ciekawa opcja z tym wyświetlaczem.
Skupmy się na AK-550 bo to naprawdę przyjemny i bardzo ciekawy maxi- skuter i na dodatek w bardzo przyjemnej cenie atrakcyjnej do T-Maxa.! 
Liczę, że wreszcie uda mi się zobaczyć i usłyszeć Kymco na żywo już za kilka dni w Świnoujściu, bo na Motor Show w Poznaniu zobaczyłem tylko...plakat...

Michał, jak zawsze mądrze i rzeczowo, temat klubowy wyszedł przypadkowo, a nie miejsce na to tutaj.

Mam nadzieję, że na majówkę swoim AK550 wybierze się Sławek, bo ja jeszcze nie. Za wcześnie dla mnie na takie dalekie wojaże. Zresztą muszę go dotrzeć, a idzie to powoli z powodu braku odpowiedniej aury. Zrobiłem dopiero 75 km. Zapraszam do Warszawy to zrobimy prezentację.

• Klubowicze
Opublikowano

18 minut temu, 1912michał napisał:

Michał ciekawie, a przede wszystkim praktycznie  byłoby gdyby można było wyświetlać tam również nawigację, a tak jest to bajer.

Takie mamy czasy ze dzisiaj dla wielu ważniejsze są e-maile ,wpisy na fejsie czy tweety.

A nawigacja jak to próbowali mi wytłumaczyć z centrum pomocy Here w Berlinie tylko z punktu A do B . Bo nikt już podobno nie chce wyznaczać trasy samemu ( a jak podałem konkretny przykład to się zamknęli bo wyszło że trzeba wytyczać osobno 40-60 tras na odcinku 130km ! - od skrzyżowania do następnego i tak w kółko.)

Dzisiaj ważniejsza jest nawi po centrum handlowym między Rossmanem a sklepem z butami - w Here jest taka możliwość.

A jak już będzie możliwośc wyświetlić nawi na Noodoe to pewnie tylko z Googla on line.Bo znów nikt nie bierze pod uwagę że są miejsca gdzie nie ma zasięgu internetu !sciana

Opublikowano

OT krótko, odnośnie jazdy z navi... Ja np. używam nawigacji Google Maps jeżdżąc  nawet 5 czy10 km (miasto) od domu po doskonale i od lat znanych trasach. Moim zdaniem wielki plus to fakt, że czasy przejazdu samochodu są aktualizowane w czasie rzeczywistym,  również wypadki czy inne zdarzenia drogowe są od razu widoczne. I to mi, jako kierowcy, bardzo odpowiada :) . Garmin z TMC czy inne "śmiecie" wylądowały głęboko w szufladzie. Oczywiście połączenie online w takim wypadku to podstawa, ałe kto go dzisiaj nie ma?

PS. A co do AK550 - ja bym TYLKO czarną mini przykręcał :) ...

• Administrator
Opublikowano
3 godziny temu, arturo-bb napisał:

A jak już będzie możliwośc wyświetlić nawi na Noodoe to pewnie tylko z Googla on line.Bo znów nikt nie bierze pod uwagę że są miejsca gdzie nie ma zasięgu internetu !sciana

Opcja google maps jest najbardziej realna jako "zasilanie" navi w systemie Noodoe, choć nie można wykluczyć, że informatycy Kymco nie opracują swojego systemu navi. Na tą chwilę jest jak jest ale w/g zapewnień producenta - aplikacja Kymco Noodoe ma być poszerzana.

57 minut temu, dr.big napisał:

Oczywiście połączenie online w takim wypadku to podstawa, ałe kto go dzisiaj nie ma?

Znam takich co byli stale "online" a już nie są ;)

Ps. Jak mawiają mędrcy... Jeszcze przyjdą takie czasy, że zatęsknimy za analogowymi 2oo, 4oo, i offline'owymi Nokiami 6310i !wchair :whistling:

Pierwsze "korzyści" cyfryzacji już mamy... to np.  pakowanie keyless'ów na noc w woreczki z folii aluminiowej B)

Opublikowano

Napisałem "ma", a ciągle włączony to ma człowiek, delikatnie mówiąc ;) , niefrasobliwy. Włączam tylko wtedy, kiedy jest mi potrzebny mail i maps. Z srajzbuków, twiczerów, tapasralków i innych "na rzadko" raczej nie korzystam :) . Z jednych wcale, z innych raczej.

Pokusa będzie dla posiadaczy, jak google da się "wbić" na zegary AK550... Oj, wielka pokusa ;) ...

• Klubowicze
Opublikowano
4 godziny temu, Piootr napisał:

Zrobiłem dopiero 75 km

JAAAAK ??? :)  Nie wytrzymałbym chyba jakby takie cacko w garażu stało ....

• Klubowicze
Opublikowano
17 minut temu, SzymonSeptic napisał:
JAAAAK ???   Nie wytrzymałbym chyba jakby takie cacko w garażu stało ....

A to tak, nie ma czasu, a i pogoda nie sprzyja. Zauważyłem też braki w umundurowaniu motocyklowym i muszę zamówić.

Dziś znalazłem foto na którym widać dash AK550 w bardziej konwencjonalnym wydaniu. 

7951c5d583cf06d232d06384a517471c.png

• Administrator
Opublikowano

Piootr, to była wersja beta zegarów w pierwszym dummy (patrz 1 str. tego topicu), pokazana na początku 2016 roku.

Zwróć uwagę na kontrolery i "gibownik" kierunków w wersji proto.

• Klubowicze
Opublikowano
Dnia 18.09.2017 o 19:18, MariuszBurgi napisał:

Zwróć uwagę na kontrolery i "gibownik" kierunków w wersji proto.

Tak się na tym 'gibowniku" podczas jazdy koncentruję, że świata całego nie widzę. A tak serio. Naprawdę nie widzę różnicy w obsłudze przełącznika kierunkowskazów. Może jestem "spaczony" 1,5 roczną przerwą w prowadzeniu jednośladów !scooter. Wedle zasady AK -> OK ! Polecam wszystkim. Ex user SW-T600.

Dziś znalazłem fotki AK550 w dość specyficznym zestawieniu kolorystycznym. Wiśnia z żółtymi felgami. Może to już propozycja producenta na rok modelowy 2018. Oceńcie sami.
468110e9be259de48b82c4915c96882d.jpg
1f24b54c9a03daeb2ebef8f0f8fc5776.jpg
7cd4dc4e1f318da8e0b6dd479989e0f7.jpg
53e1e4ae267da7d1e7ef7ee424800994.jpg

• Klubowicze
Opublikowano

Czego ci bracia z Italii nie wymyślą ? Zrobili AK550 „Ferrari Limited Edition”, a więc się zaczęło :-)
f9cdb05b6ddb3e2f97d373a0ebbd91d6.jpg
efd90e8d546a7abec2ceca9a463b6700.jpg
c2d14bb16a457047859d7e97f189f9a4.jpg
c7efc89bd705b9c4db2334ccd7e7e1f2.jpg

Czy Wam się podoba ? Mi niestety nie. Wrzuciłem jako ciekawostkę.