TomaszAgent Opublikowano 16 Czerwca 2024 Opublikowano 16 Czerwca 2024 U mnie też chyba zaniża spalanie komputer,ale nie powiem dokładnie o ile.Ogolnie jestem zadowolony z ak550 z 2021roku.pozdrawiam Jakby co pytać, jestem otwarty na pytania.
skumetyl Opublikowano 16 Czerwca 2024 Opublikowano 16 Czerwca 2024 13 minut temu, TomaszAgent napisał(a): U mnie też chyba zaniża spalanie komputer,ale nie powiem dokładnie o ile.Ogolnie jestem zadowolony z ak550 z 2021roku.pozdrawiam Jakby co pytać, jestem otwarty na pytania. To ja mam pytanie. Nigdzie nie widziałem recenzji aplikacji noodeo oraz tej nawigacji. Jak to w praktyce działa? Jak w praktyce wygląda np. planowanie trasy? Np. da się zaplanować na kompie i wysłać na tel/moto? Jak w praktyce wygląda korzystanie z komunikacji typu odpowiadanie na sms czy odbieranie połączeń? Każdy w internetach mówi tylko, że jest takie coś, ale czy to jest użyteczne czy uciążliwe, to już nikt nie mówi :)
TomaszAgent Opublikowano 17 Czerwca 2024 Opublikowano 17 Czerwca 2024 Witam Jeśli chodzi o noode kymco,wypowiem się jakie jest moje doświadczenie. Mianowicie gdy kupiłem motocykl rok temu zainstalowałem aplikację na telefon która jest dostępna za darmo oczywiście. Instalacja Przeszła w miarę bezproblemowo, zaktualizowałem dane i pobrałem mapę w wersji polskiej która jest darmowa. Następnie używając ją w języku angielskim oczywiście bo nie ma wersji polskiej mam na myśli samą aplikacje, jest dosyć prosta w obsłudze ma dużo możliwości ustawienia środkowego licznika wyświetlacza, można zmieniać różne tapety zdjęcia motywy dowolnie jak się chce, można sobie ustawiać trasę którą chce się przejechać następnie komunikując się ponownie z motocyklem po wcześniejszym sparowaniu przez Bluetooth mapa automatycznie się wczytuje i akceptujemy wprowadzoną trasę i zaczyna się nawigacja naszej trasy. Cóż mogę powiedzieć generalnie aplikacja dobrze się sprawuje albo sprawowała ponieważ ostatni kilka tygodni mam z nią problem żeby ją w ogóle uruchomić i nie wiem dlaczego tak się dzieje. Do tej pory wszystko działało bez zarzutu mimo trudności które opisywali inni użytkownicy U mnie tego nie było. Sama Nawigacja działa dosyć intuicyjnie ładnie wyświetla nakazy jazdy na wyświetlaczu jest Też głos można się skomunikować z interkomem słuchawkach. Chciałem dodać jedynie jeśli chodzi o sms-y i powiadomienia z telefonu obojętnie jakich aplikacji wszystko można ustawić z poziomu aplikacji w telefonie jakie chce się otrzymywać powiadomienia. Kymco zadba o bezpieczeństwo jeśli chodzi o powiadomienia I wyświetlają do momentu kiedy staniesz na światłach na przykład i wtedy dopiero ci pokażę kto co pisał ewentualnie dzwonił do ciebie w czasie jazdy nie pokazuje tego Jedynie jest jakieś krótkie sygnał że coś przyszło jeśli chodzi o komputer to nie ma takiej możliwości jedynie tylko z poziomu aplikacji się ustawia wszelkie ustawienia i dane dobrą rzeczą jest też położenie motocykla które można sobie podglądać w dowolnej chwili przez aplikację oczywiście Gdzie znajduje się nasz motocykl to tyle na tą chwilę co mogę ci pomóc. Pozdrawiam 2
kiniu Opublikowano 17 Czerwca 2024 Opublikowano 17 Czerwca 2024 Ja mam podobne doświedczenia z tym systemem jak kolega wyżej z tym że u mnie wszystko działa. Od ostatnich dwóch wersji zmniejszyli a raczeĵ wyłąc:yli możliwość personalizacji ekranów środkowego wyświetlacza. Support pisze że to wróci ale na razie skupiają się na łataniu aplikacji.Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
Sambor Opublikowano 17 Czerwca 2024 Opublikowano 17 Czerwca 2024 W dniu 16.06.2024 o 21:55, TomaszAgent napisał(a): Jakby co pytać, jestem otwarty na pytania. Jeździsz głównie trasy czy po mieście między autami również? Chodzi mi o to jak się spisuje w ruchu miejskim, czy nie jest za duży/ciężki do manewrowania między autami Pzdr i szerokości
kiniu Opublikowano 18 Czerwca 2024 Opublikowano 18 Czerwca 2024 @gregorykaU mnie spalanie przekłamuje sporo. Wynik z dzisiejszego tankowania:Komputer 3.2 - licznik trip aDystrybutor 4.16277 kilometrów - paliwa weszło 11.54 litra.Przekłamanie o 30% trochę sporo.Mam przejechane 3900 km i obserwuję cały czas spadek zużycia.Te 4.16 to wynik w dwie osoby, kufer do pełna, tobra na przekrok i jeszcze po siedzeniem.W sumie nieźle wychodzi tylko na komputerze polegać nie można.Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
Klubowicze Campto Opublikowano 18 Czerwca 2024 Klubowicze Opublikowano 18 Czerwca 2024 23 godziny temu, Sambor napisał(a): Jeździsz głównie trasy czy po mieście między autami również? Chodzi mi o to jak się spisuje w ruchu miejskim, czy nie jest za duży/ciężki do manewrowania między autami Pzdr i szerokości Jeżdżę po mieście jak i po trasie. W ruchu miejskim nie ma problemu, aczkolwiek czasami (rzadko) trzeba lekko złożyć lusterka. Nie mam problemu z jazdą w korku pomiędzy autami. :) 1
Użytkownicy zicoo62 Opublikowano 19 Czerwca 2024 Użytkownicy Opublikowano 19 Czerwca 2024 Spawa jest prosta z jazdą w korku. Jak przejdą lusterka, to przejdzie i skuter😉. Chociaż zdarzyło mi się złożyć komuś raz lusterka przy przepychaniu się, ale uśmiech załatwił wszystko. Co do wskazań spalania się nie wypowiem, bo po prostu na to nie patrzę i nie liczę, wychodzę z założenia, że jest to zabawka i jak mi pokazuję ostatnią białą kreskę, to tankuję na najbliższej stacji. Skuter oceniam bardzo pozytywnie, daje dużo frajdy i ma bardzo ładny dźwięk wydechu. Odnośnie noody to działa to całkiem nieźle, sama nawigacja bardzo fajnie pokazuje, tylko jeżeli zmienisz choć trochę to jest upierdliwa i każe wracać do zadanej trasy nie adaptując się do nowej, tak jak to czyni google. Szkoda, że nie ma możliwości wczytywania z telefonu innych aplikacji i map, wtedy za ten system należałaby się wielka piątka z plusem.
Użytkownicy zicoo62 Opublikowano 21 Czerwca 2024 Użytkownicy Opublikowano 21 Czerwca 2024 Oj, przechwaliłem Noode, coś szwankuje, navi nie działa.
TomaszAgent Opublikowano 25 Czerwca 2024 Opublikowano 25 Czerwca 2024 U mnie z node jest w tej chwili tak że nie mogę się połączyć z telefonem niby pisze że sparowano telefon ale nie mogę uruchomić w aplikacji ustawień aplikacja Pokazuje że jest nie połączone.nie wiem dlaczego czy ktoś wie oco chodzi??Miał ktoś podobny problem.?
Użytkownicy zicoo62 Opublikowano 25 Czerwca 2024 Użytkownicy Opublikowano 25 Czerwca 2024 Wina apki, mam dokładnie to samo
Klubowicze Campto Opublikowano 25 Czerwca 2024 Klubowicze Opublikowano 25 Czerwca 2024 Mi pomogła ponowna instalacja apki.
gregoryka Opublikowano 25 Czerwca 2024 Opublikowano 25 Czerwca 2024 U mnie było tak samo...telefon, który do tej pory "współpracował" z kymco przestał działać z Noodoe. Niby się parował...ale nic nie działało. Resetowanie ustawień aplikacji ... bez efektu. Deinstalacja i ponowna instalacja również bez rezultatu. Zainstalowałem noodoe na innym telefonie (z nowszym androidem) i wszystko zaczęło działach.
orynski Opublikowano 1 Lipca 2024 Opublikowano 1 Lipca 2024 ja apke w skali 10pkt oceniam na 4. nawigacja taka sobie ale to jeszcze ujdzie. reszta rzeczy to "smieci" jak dla mnie (personalizacja wyswietlacza to panie jakis zart). apka co jakis czas wlasnie ma etapy kiedy przestaje działać (nie mozna sie zalogowac nie łaczy sie). niestety pomimo ze apka free, to mapy juz nie - ja mialem tylko aktualizacje przez 2 lata - teraz moge tylko pobrac jakąs starą mapę. zreszta w samochodzie niby mialem miec przez cały czas 4 aktualizacje roczne, to teraz aktualizacje map jak wyjdzie jedna w roku, czasem dwie to sukces. ale to niestety trend na rynku moto - płać abonamenta...
skumetyl Opublikowano 31 Lipca 2024 Opublikowano 31 Lipca 2024 Ten odpowiedź został doceniony przez MariuszBurgi! skumetyl otrzymał(a) odznakę 'Helpful' i 5 punktów. Nakręciłem już niecałe 1200 km od odbioru moto z salonu w drugiej połowie czerwca. Mam już kilka spostrzeżeń. - lusterka: moim zdaniem kiepskie. Muszę gdzieś zakupić sferyczne wklejki, to może będzie coś więcej widać - hamulce: bardzo dobre. Lepsze niż w moim poprzednim Suzuki DL650 - hamulec ręczny: wspaniały bajer :) Nawet nie wiedziałem, jakie to potrafi być użyteczne. Jedyny minus to usytuowanie dźwigni hamulca ręcznego. Jest to tak rozmieszczone, że mniej więcej w 50% kiedy zaciągam ten hamulec, to przypadkowo naduszam klakson - spalanie: zdziwiłem się, bo pokazywał idealnie z dystrybutorem! Zobaczymy jak będzie dalej - elektryczna szyba: wspaniała rzecz! - nawigacja: śmiech na sali. Używałem jej powiedzmy z 15 razy w dłuższych wypadach 100-200 km i ZAWSZE zaprowadziła mnie tak, że musiałem zawracać i szukać na telefonie jak pojechać. Uznaję ją za bezużyteczną. Mooooże np. w mieście się nada ale w trasę mniejszym drogami odpada. Oczywiście jak wytyczę sobie np. trasę Brzesko - Busko-Zdrój, to pewnie poprowadzi raczej dobrze. Ale jak wytyczyłem sobie Kraków - jezioro mucharz czy jak ono się tam nazywa, to koło Wadowic, to poprowadziło mnie w taki sposób, że dojechałem do szlabanu, za którym był szlak pieszy. No i tyczyć można tylko na telefonie, co jest absurdem, bo jak będę sobie chciał zaplanować trasę na 5 dni przez 20 różnych punktów, to chyba oszaleję zanim to wyklikam na telefonie - obsługa zegarów/komputera: już się przyzwyczaiłem, ale jest niepotrzebnie skomplikowana. Np. strzałką do góry przewija się tylko górną linijkę na ekranie, a strzałką w dół, dolną. Co za pajac to wymyślił? Np. do tej pory nie wiem jak wyłączyć trakcję :) Kolejna sprawa, tylko chyba na trip A czy tam trip B wyświetla średnie spalanie. W pozostałych pozycjach menu nie wyświetla :) Nie no, pajac to projektował. Ogólnie obsługę komputera oceniam na 1 na 10. Dramat. - tempomat: bajka. Pierwszy raz mam w moto. Świetna sprawa. - podgrzewanie manetek: bardzo dobrze działa. Jest bardzo zadowolony. - pojemność kibla pod kanapą... hmm.. duży kask wchodzi tylko w odpowiednim ułożeniu. Już się nauczyłem wkładać tak kask, że bez problemu się zamyka kanapa, ale wystarczy przechylić o 15 stopni, i już kanapa się nie domknie - przyspieszenie i prędkość: jeździłem już mocniejszymi sprzętami, więc im nie dorównuje ale ogólnie jest nieźle. Po dotarciu leciałem już nim chyba 160 po autostradzie i było całkiem ok. Jeszcze był zapas i jeszcze by trochę więcej poszedł. - oświetlenie LED: świeci bardzo dobrze. Lepiej widać, niż w moim poprzednim v-strom 650 - port usb w schowku: no jest tak usytuowane, że jeszcze trochę i bym musiał córkę poprosić, żeby małą ręką wpięła mi tam kabel usb na stałe, bo bym nie dał rady. Jakoś tam łapę wsadzam, ale jest bardzo ciasno - schowek zewnętrzny: niezamykany na klucz. Wiedziałem o tym przed zakupem. Trzeba pamiętać o tym i już - system bezkluczykowy: kurde, jaka to wygoda. Człowiek ma ubrane rękawice i weź tu teraz wyjmij kluczyki np. z kieszeni spodnie. Bardzo praktyczny bajer Chyba tyle. Podsumowując: są duże kolorowe wyświetlacze i wbudowana nawigacja ale ich użyteczność jest na tak niskim poziomie, że nie korzystam. Zakupiłem już minimalistyczną navi (beeline moto II) i z niej będę korzystał. Reszta moto jest dobra lub bardzo dobra. Ogólnie jestem zadowolony. Może poprawią tą nawigację jakimiś upgradami firmware i upgradami aplikacji na telefonie i wtedy będzie ok. 2
ERYK Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Dziwną rzecz zauważyłem z AK 550 ,wszyscy z forum co je pokupowali to na początku chwalą, ale po 2- 3 ( max.4 ) latach posprzedawali . Ja nie ukrywam ,że też tak zrobiłem. Chyba jednak nie jest to skuter aż tak dobry jak się poczatkowo wydawało...a do tego jego cena stała się " bardzo wyrazista" ,zakup za 36 k miał sens ,teraz już niekoniecznie. Tym niemniej pozdrawiam wszystkich użytkowników i życzę szerokości i przyczepności.
Sympatycy Cormoran Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Sympatycy Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Myślę że to indywidualne podejście i każdy podchodzi do tego na swój sposób. Ja gdyby nie wjechanie mi w dupę pewnie do tej pory bym jeżdził Akaczem bo bardzo byłem zadowolny z jedo osiągów itd. No i druga sprawa że lubię zmieniać 😉. Ale tak myśląc ogólnie po prostu 4 lata to taki najbardziej dobry czas na zmianę moto i mówię tu tylko o Ak ale i innych sprzętach.
kiniu Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Inna sprawa że z maxi jest coraz mniejszy wybór.Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
Użytkownicy zicoo62 Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Użytkownicy Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Chodziła mi po głowie zmiana mojego akacza na Forza 750, ale po ostatnim serwisie akacza mi to przeszło. Po pierwsze, stan techniczny póki co na 5 ( małe dokuczliwe problemy zostały zażegnane), dwa, cena odkupu mało satysfakcjonująca i za dużo do dołożenia na Forzę, po trzecie, cena Forzy też nie niska, bo o ile bazowa do akceptacji to chcąc ją wyposażyć to jest mniej miło. Ponadto akaczem za dobrze mi się jeździ i pewnie trzeba będzie wymyślić coś innego w temacie dwóch kółek 🙂. Ostatnio tak niechcąco zrobiłem Tatry dokoła i po przejechaniu winkli upewniłem się co do decyzji. A na Słowacji asfalt jeszcze do końca nie skończony, ale w porównaniu z zeszłym rokiem sytuacja wygląda dużo lepiej. Przeinstalowanie aplikacji w telefonie też pomogło i Noodoe zaczął współpracować.
kiniu Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Ja na wiosnę byłem w salonie Hondy bo też chodziła mi po głowie zamiana na Forzę ale ostatecznie zrezygnowałem. Kymco jeździ się bardzo dobrze a przebieg mojego egzemplarza to 3900 km. Docelowo jeżeli zdrowie dopisze to Forza pewnie się pojawi ale to przyszłość.O jakich zarzegnanych problemach piszesz ?Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
Użytkownicy zicoo62 Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Użytkownicy Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Bestia mi piszczała przy dodaniu gazu, no i standard, cieknące lagi. Ja już najechałem 25 tys. i wymieniłem podczas ostatniego serwisu paski, reszta póki co ok. Obecna cena za ten model to lekkie nieporozumienie, gdybym był na kupnie od zera, to zdecydowanie Forza. Co nie znaczy, że jestem z akacza niezadowolony. Gdybym miał podjąć decyzję zakupu w realiach jak został zakupiony to bez wahania wybrałbym go ponownie. Był ponad 15 tys. zł tańszy od Forzy. Teraz, gdy praktycznie cena zrównała się z Forzą wybór wydaje mi się bardzo prosty, choćby ze względu na utratę wartości w trakcie użytkowania i łatwości odsprzedaży. Kymco odwdzięcza się za to wielkim fanem podczas jazdy, zwłaszcza w zakrętach i dużą jak dla mnie wygodą.
stics Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Opublikowano 9 Sierpnia 2024 2 godziny temu, zicoo62 napisał(a): Ostatnio tak niechcąco zrobiłem Tatry dokoła i po przejechaniu winkli upewniłem się co do decyzji. A na Słowacji asfalt jeszcze do końca nie skończony, ale w porównaniu z zeszłym rokiem sytuacja wygląda dużo lepiej. A czy mógłbyś powiedzieć jaką trasą objechałeś Tatry? Wybieram się za tydzień, czy taka jak poniżej będzie ok? Coś warto zobaczyć?
Użytkownicy zicoo62 Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Użytkownicy Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Trasa bardzo słuszna i malownicza, polecam burgera w Liptowskim Mikulaszu w Route 66, (knajpka w stylu amerykańskim), po drodze Tatralandia ale to poza sezonem i więcej czasu trzeba na moczenie nóg, Tatrzańska Kotlina z Belańską Jaskinią, ewentualnie można zrobić skok w bok w stronę Starej Lubowni (knajpa - Szałas u Franka), gdzie po drodze Hniezdowo z fabryką wihski, nie trzeba pić, można nabyć na wieczór. Wiem, słowacki wiskacz brzmi to groteskowo, ale warto kupić, w cenie 25-35 eurasków można nabyć naprawdę zacny trunek.
stics Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Dzięki, skorzystam z Twoich podpowiedzi. Pozdrawiam 😃
kiniu Opublikowano 11 Sierpnia 2024 Opublikowano 11 Sierpnia 2024 @zicco62Jak u Ciebie jest ustawiony pas napędowy na zębatce tylnego koła. Jest centralnie czy nie całkiem ? Możesz wrzucić zdjęcie ?Robiłeś u Mateusza w Tarnowie ?Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi