Bogusz Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Super . Zazdroszcze . Milego i szerokiej na powrocie . Wypiles za wszystkich piwko kuflowe ? Pozdro. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Autor Użytkownicy+ Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Stara Lubowla, zamek zwiedzony, teraz czekam na michę, bo już głód mnie dopadł.
Bogusz Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Powrot przez Piwniczna ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Autor Użytkownicy+ Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Micha obezwładniona, jeszcze zapora w Niedzicy i powrót dołem ale jak? Wyjdzie w praniu.
Bogusz Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Smacznego . Knedliczki wyborne widze . Spokojnego powrotu zycze Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Administrator xmarcinx Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Administrator Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Smacznego . Knedliczki wyborne widze . Właśnie odwrotnie. A gdzie sosik? Bez sosu to sama buła.
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Autor Użytkownicy+ Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Sosik był bigosu. Pycha.
Bogusz Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Widze po opisie , a przede wszystkim po extra fotkach wypad udany . Baterie na tydzien naladowane . Milego zycze .
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Autor Użytkownicy+ Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Jeszcze małe podsumowanie, wyjechałem o godzinie 8.00, powróciłem około godziny 21.30. Przejechałem 443 kilometry. Pogoda była słoneczna i upalna, skuter wytrzymał, ja również, zużyłem dwie butelki wody i trzy bezalkoholowe złote bażanty, z czego dwa do obiadokolacji, skuter tylko paliwo. To co mnie zaskoczyło, to to, że jeżeli w Bardejowie przez zlot pojazdów po tuningu było trochę ludzi, to w Presovie prawie nikogo, wrażenie wymarłego miasta. Co do Bardejova, to bardzo fajna starówka z zachowanym układem architektonicznym i częściowo zachowanymi murami miejskimi. Rynek z ratuszem kamieniczkami i katedrą są bardzo malownicze. Wejście na wieżę po spiralnych schodach, kamiennych, ostatni etap na taras widokowy po schodach drewnianych z których można popatrzeć na dzwony. Tak jak już pisałem Presov wywarł na mnie wrażenie wymarłego miasta, na ulicach prawie nie było ludzi, sklepy w sobotę czynne do godziny 12.00. Starówka piękna, zdjęcia tego nie oddają. Znalazłem nawet muzeum wina, winotekę, ale nie jestem smakoszem więc nie wchodziłem do środka. Koń o którym pisałem w sobotę jest wykonany w podków. Fajny odlewany plan miasta.Parkingi są płatne od poniedziałku do piątku, weekendy za darmo. Na koniec Stara Lubowla, zamek duży robi spore wrażenie, bilet 5€ i dostajemy przewodnik papierowy, gdzie wszystko jest opisane, jest też narysowany plan zamku, zwiedzanie bezproblemowe, przedstawione są związki historyczne zamku z Polską, który przez wiele lat do niej należał, w jednej z sal są wystawiane repliki przedmiotów koronacyjnych. Jeżeli ktoś nie zna technologii produkcji piwa, no też można się zapoznać. Wejście na wieżę zaczyna się od schodów drewnianych, a później są drewniane ale prowadzą wewnątrz muru, widoki z wieży przepiękne. Są też ptaki drapieżne. Miała być jeszcze zapora w Niedzicy, ale już trochę mi brakło czasu, więc odpuściłem i podjąłem decyzję o powrocie do MSD. Na koniec jeszcze jedna fotka, instrukcja korzystania z pisuaru, gdyby ktoś nie umiał .
Bogusz Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 To teraz jest full relacja Grzesiek . Mam nadzieje , ze ten opis z fotkami trafi na forum ogolne do odpowiedniego dzialu o wycieczkach . Pelny szacun ! Pewnie byl to Twoj trening przed czekajacymi Ciebie trasami . Male sprostowanie : Stara Lubovna ! Ok ? Wracales do Rzeszowa wzdluz granicy ? Tzn . ze Starej Lubovna przez Slowacje na Bardejov i Svidnik na Barwinek ? Tam jest fajna i luzna traska . Jezdzilem ta trasa w Tatry wzdluz granicy po stronie Slowackiej . Fajne widoki i winkle .Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Autor Użytkownicy+ Opublikowano 6 Sierpnia 2018 1 minutę temu, Bogusz napisał: Male sprostowanie : Stara Lubovna ! Ok ? Tak, dokładnie jak piszesz. 2 minuty temu, Bogusz napisał: Wracales do Rzeszowa wzdluz granicy ? Niestety nie, było już późno, ja byłem trochę klapnięty, więc Nowy Sącz, Gorlice, Jasło, Rzeszów. Jazda na Słowacji nie sprzyja poganianiu "kucyków", a mnie zaczęło się spieszyć.
Bogusz Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Grzesiek . Wbrew pozorom ta trasa powrotu o ktorej pisalem jest szybsza . Ok . Trza to wyprobowac . Zazdroszcze . Ale nic straconego . Pogadamy na spocie . Pozdrawiam i milegoWysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Użytkownicy+ Opublikowano 7 Sierpnia 2018 No piękna wycieczka Być może nie długo ją częściowo powtórzę i na pewno skorzystam ze wskazówek, choć jako główny cel mam ścieżkę w koronach drzew. 13 godzin temu, Saper napisał: J A to jak dla mnie - mistrzostwo świata chyba wydrukuję, za laminuję i przykleję nad pisuarkiem w robocie.
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 3 Września 2018 Autor Użytkownicy+ Opublikowano 3 Września 2018 Była niedziela, słonko świeciło, w lagach nowy olej, że sprężyn nie wspomnę, więc trzeba by sprawdzić jak to się sprawuje, tylko gdzie? Do fortu 51 1/2 Swoszowice, wykombinowałem sobie, a że jeszcze tam nie byłem, to w drogę. Z racji, że autobany nie są moimi ulubionymi drogami, to pojechałem "starą czwórką". Na miejscu okazało się, że remont fortu jeszcze się nie zakończył, ale Muzeum Spraw Wojskowych pomimo to było czynne. Wewnątrz w starym forcie zobaczyłem jak dotąd największą kolekcję amunicji artyleryjskiej z czasów I wojny światowej, oraz zapalników, a trochę tego w życiu widziałem. Jest też fantastyczna kolekcja amunicji strzeleckiej i pudełek, a absolutnym rarytasem jest kolekcja przekrojów amunicji strzeleckiej, po prostu cudo. Później przegrupowałem się "rzutem kołowym" do Muzeum Armii Krajowej, gdzie na trzech piętrach zgromadzono pamiątki po AK, ale dla mnie najbardziej interesujące okazało się piętro trzecie gdzie pokazana jest bardzo bogata kolekcja broni palnej, było na co patrzeć. Później jeszcze odwiedziłem rodzinę, ale to już prywata. W domu byłem około 21-ej, licznik pokazał 430 km. Niedzielę uważam za zaliczoną, było fajnie.
Bogusz Opublikowano 3 Września 2018 Opublikowano 3 Września 2018 Nie bede sie rozpisywal - super ! Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 3 Września 2018 Użytkownicy+ Opublikowano 3 Września 2018 E tam super czołgów nie było to się nie liczy no dobra - fajne było ale bez nas więc nie mogłem pochwalić
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 4 Września 2018 Autor Użytkownicy+ Opublikowano 4 Września 2018 No tak, czołgów nie było, ale jest zagadka - co to jest?
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 4 Września 2018 Użytkownicy+ Opublikowano 4 Września 2018 Godzinę temu, Saper napisał: ......... ale jest zagadka - co to jest? ?? jak dla mnie to trochę "lepszego" złomu parę kilo mosiądzu ? albo jeszcze lepiej miedzi. Nie mów że tą maszynką robiło się te naboje co widać z przodu ?
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 4 Września 2018 Autor Użytkownicy+ Opublikowano 4 Września 2018 Zgadza się tylko to, że jest to wykonane z mosiądzu i na pewno nie robiło się tym tych nabojów . Gramy dalej .
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 4 Września 2018 Autor Użytkownicy+ Opublikowano 4 Września 2018 Nie jest to chłodnica, wręcz przeciwnie . Gramy dalej.
Bogusz Opublikowano 4 Września 2018 Opublikowano 4 Września 2018 Podgrzewacz hi hiWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 4 Września 2018 Autor Użytkownicy+ Opublikowano 4 Września 2018 Dokładnie, podgrzewacz albo kuchenka benzynowa wykonana z tego co mieli pod ręką, czyli łuski, zapalniki itp. Wykonanie bardzo misterne i dokładne, kawał pięknej roboty, ktoś kto to wykonał miał niebywały talent i umiejętności. Piękna robota.
Bogusz Opublikowano 4 Września 2018 Opublikowano 4 Września 2018 Bingo !Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 4 Września 2018 Użytkownicy+ Opublikowano 4 Września 2018 no popatrz a ja już miałam napisać że to jakiś samowar lub inny podobny czort
Rekomendowane odpowiedzi