Administrator MariuszBurgi Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Administrator Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Lucek, oczywiście, oferta była dobra (niektórzy potrafili jeszcze ponad to coś "ugrać" stojąc z cash'em w ręku )... a z tego co wiem, ten wątek też się znacząco przyczynił do szybszej >wyprzedaży< NC700D z rocznika 2014 Niestety, trochę mniej komfortową sytuację mają klienci, którzy np. jeszcze tydzień temu wpłacili zaliczkę i nabyli Integrę po cenie "detalicznej"... no ale tak to już jest.... Niezbadane są koleje losu A co do tematu... Testy Integry 750 dobiegł końca... a na nasz "warsztat" już wjechała kolejna maszyna
Geni Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 PS "- Adventure - NC750X i 700X," - no to tu już pojechałeś po bandzie to Honda tak pojechała po bandzie, bo to ich terminologia. A tak między nami mówiąc z tego X-a jest taki sam Adventure, jak z Integry i CTX-a .
marek_m Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 ...A tak między nami mówiąc z tego X-a jest taki sam Adventure, jak z Integry i CTX-a . Na szczęście nie wszyscy o tym wiedzą
Geni Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Na Helixie też ktoś wystartował w Erzbergu, a Vespy pojechały w P-D . http://www.pinterest.com/pin/418623727834992082/ To, że ktoś zaciągnął na siłę tego miejsko-podmiejskiego SUV-a w teren nie czyni z niego konkuretna Tenery i następcy starej AT.
dr.big Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 (...)A tak na marginesie, stojący w moim garażu T-Max 530 jakością nie powala(...) Wierz mi lub nie , po wykonaniu SJ06 SJ09 jest lepszy, a przynajmniej jest taki na razie w moim wyobrażeniu ... Za parę dni postawię Zółtka i BlackMaxa obok siebie i porównam spasowanie.
marek_m Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Nie porównuje do poptzedniego modelu, a jedynie oceniam na tle moto z ostatnich lat. Sent from my HTC One
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Administrator Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Jeśli jesteśmy przy temacie jakości to w Integrze też jest kilka takich miejsc gdzie księgowi faktycznie przeholowali. Tap by dualsim.
marek_m Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Owszem, ale kupując Integrę zostaje Ci w kieszeni ok. 10k PLN, na otarcie łez.
Lucjan73 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Owszem, ale kupując Integrę zostaje Ci w kieszeni ok. 10k PLN, na otarcie łez. A jak zaczniesz ją trochę "poprawiać" po fabryce i księgowych (kufry, siedzenie, osłony itp) to akurat te 10 k masz jak znalazł...
marek_m Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 A jak zaczniesz ją trochę "poprawiać" po fabryce i księgowych (kufry, siedzenie, osłony itp) to akurat te 10 k masz jak znalazł... "Poprawianie" Integry kosztowało mnie ok. 6,5k PLN, w przypadku T-Max'a obawiam, się że 10k PLN może nie wystarczyć
Lucjan73 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 A kupowałeś komplet trzech kufrów czy tylko centralny ?
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Administrator Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Nie wiem o co chodzi z tą kanapą, dla mnie (kierowcy) jest wygodna. Moja druga połowa też nie narzekała na jazdę na tylnej "gąbce" ... a na Integrach zrobiliśmy, łącznie ~3000 km. Fakt faktem, tyłek już po 300 km zaczyna boleć ale to akurat mam na większości 2oo. Tap by dualsim
marek_m Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 A kupowałeś komplet trzech kufrów czy tylko centralny ? Do Integry kupiłem centralny, a do T-Max'a nie planuję kupować żadnego. Nie wiem o co chodzi z tą kanapą, dla mnie (kierowcy) jest wygodna. Moja druga połowa też nie narzekała a na Integrach zrobiliśmy, łącznie ~3000 km. Fakt faktem, tyłek już po 300 km zaczyna boleć ale to akurat mam na większości 2oo. Siedzisko kierowcy uniosłem do góry (z przodu ok. 5 cm, a z tyłu ok. 2 cm), przesunąłem maksymalnie do tyłu (do samej krawędzi) i dodałem wkładkę żelową. Siedzenie pasażera pozostało bez zmian. Dzięki tej przeróbce siedziało się wygodniej, a nogi mogłem mieć niemal całkowicie wyprostowane.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Administrator Opublikowano 9 Sierpnia 2014 "Poprawianie" Integry kosztowało mnie ok. 6,5k PLN, w przypadku T-Max'a obawiam, się że 10k PLN może nie wystarczyć Do Tmaxa jest tyle różnych extrasów, że dyszka pęka szybko :-) Do Integry nie ma takiego wyboru, więc mniej idzie $ Tap by dualsim
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Administrator Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Dzięki tej przeróbce siedziało się wygodniej, Ja mam 182 cm. Wszystko da się poprawić. Tap by dualsim
Lucjan73 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Wszystko da się poprawić. Tap by dualsim No tak tylko po zakupie kufrów (tak aby powiedzmy zwiększyć ładowność i poprawić funkcjonalność) usprawnieniu siedzenia, zakupu jakiejś osłonki na łańcuch (bez szaleństwa i rozrzutności) cena robi się mniej atrakcyjna.
marek_m Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Ja mam 182 cm. W takim razie jesteśmy tego samego wzrostu. ...Wszystko da się poprawić. Oczywiście, my to wiemy, wiedzą to też w AMG
ŁukaszWP Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 No tak tylko po zakupie kufrów (tak aby powiedzmy zwiększyć ładowność i poprawić funkcjonalność) usprawnieniu siedzenia, zakupu jakiejś osłonki na łańcuch (bez szaleństwa i rozrzutności) cena robi się mniej atrakcyjna. "niestety" każde moto można poprawiać i inwestować bez końca
Lucjan73 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 "niestety" każde moto można poprawiać i inwestować bez końca Mi nie chodzi o jakiś wyrafinowany tiuning ale skoro umieścili ten npojazd w dziale ze Skuterami to jakiś schowki powinien posiadać a tu niestety nie ma wyboru jesteś zmuszony do zakupu kufra a najlepiej kompletu tak aby można było mówić o funkcjonalności skutera. No chyba że wystarczy komóś ten mały schowek pod siedzeniem....
marek_m Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 No tak tylko po zakupie kufrów (tak aby powiedzmy zwiększyć ładowność i poprawić funkcjonalność) usprawnieniu siedzenia, zakupu jakiejś osłonki na łańcuch (bez szaleństwa i rozrzutności) cena robi się mniej atrakcyjna. OK, ale po tych wszystkich wydatkach, cena "poprawionej" Integry jest nadal niższa niż cena "gołego" T-max'a, który również wymaga dofinansowania. Możemy oczywiście zrezygnować z akcesoriów Rizomy, ale sam kufer centralny ze stelażem Yamahy to wydatek ok. 1600 PLN.
Lucjan73 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 OK, ale po tych wszystkich wydatkach, cena "poprawionej" Integry jest nadal niższa niż cena "gołego" T-max'a, który również wymaga dofinansowania. Możemy oczywiście zrezygnować z akcesoriów Rizomy, ale sam kufer centralny ze stelażem Yamahy to wydatek ok. 1600 PLN. Zgoda, z tym że w T- maxie masz do dyspozycji jakiś schowek pod siedzeniem + coś w kokpicie. Od biedy coś tam "upchniesz" i kufer nie jest tak bardzo niezbędny jak w Integrze.
Bogart58 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 niestety, komplet oryginalnych kufrów do Integry to koszt ponad 4000 zł
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Administrator Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Największym problemem >kufra top case< jest to że... psuje linię :-\ I tu masz Lucjan rację, w tmaxie obejdziesz się, w Integrze MUSISZ go domontować, a to koszt 2tpln. Komplet ponad 4.
cheng13 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Ja mam 181cm i po Marka przeróbce siedzenie w Integrze jest dla mnie "szyte na miarę" - prowadzi mi się lepiej niż w Kymco XC400i. Do tego zmieniona i trochę cofnięta kierownica i jest dosłownie bajka. A schowek.... nieistotny aż tak bardzo, jeśli na plecach wożę "bagażnik dachowy". Poza tym niewielki kufer centralny w moim odczuciu wcale nie psuje linii.
Rekomendowane odpowiedzi