Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Honda Integra NC 750d RC71 po upgrade MY2014 i kolejnym RC89 MY2016-18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cairo a nie prościej lapka w plecaku wozić?

Opublikowano

Moja Integra dostała zestaw hondowskich kufrów :) Przegląd po roku, wymiana licznika.

Widzę, że Roman też szybę zmienił.....gdyby kogoś interesowały NOWE części do Integry, to prosze o priva. Na pewno mam: szybę, klamki, kierownicę, kompletny komin, kufer Givi wraz ze stelażem, tylne światła, rączki (uchwyty) pasażera, i pewnie coś tam jeszcze. Postaram się w najbliższych dniach spisać, obfocić i jakoś zamieścić.

Opublikowano

W schowku pod kanapą najlepiej wozić obiad - po godzinie jazdy osiąga temperaturę serwowania. Po dwóch godzinach może być już lekko rozgotowany :laughing::msn-wink:

Opublikowano

W schowku pod kanapą najlepiej wozić obiad - po godzinie jazdy osiąga temperaturę serwowania. Po dwóch godzinach może być już lekko rozgotowany :laughing::msn-wink:

W GP 800 to pod kanapą możesz obiad ugotować. Przed wyjazdem wrzucasz surowe składniki, po powrocie obiad gotowy. I to zdrowo, na parze :)

Opublikowano

To gotowanie można by dopisać do zalet maxi (wybranych modeli), ale wątek już zamknięty :msn-wink:

• Klubowicze
Opublikowano

W schowku pod kanapą jest dużo miejsca u góry, ponad krawędzią dolnej komory. Wymyśliłem patent, żeby wpakować graty do worka od kasku. W ten sposób można wykorzystać całą przestrzeń schowka.

Opublikowano

Tak, połowa objętości jest w górnej części.

2_zps34aa734d.jpg

1_zps0db00240.jpg

Opublikowano

Marek,

czy ta kierownica jest tej samej szerokosci co oryginalna? Jesli tak, to czy sadzisz, ze mozna ja skrocic np. po 1.5-2cm z kazdej strony?

Mysle o zwezeniu pojazdu ze wzgledu na czeste przeciskanie sie miedzypasem.

Opublikowano

Nie pamiętam, musiałbyś zapytać kol. Cheng.

Jeżeli chcesz mieć węższą kierownicę, to zmierz oryginał i szukaj akcesoryjnej węższej. Na pewno coś znajdziesz. Skracać też oczywiście można, ponieważ akcesoryjne kiery są puste w środku (montaż ciężarków jest na "kołkach rozporowych").

Opublikowano

Dzieki, wkrotce powinienem przetestowac jedno rozwiazanie, to dam znac co i jak.

Radi,

ile Ci ta Integra spalila podczas wyjazdu w Bieszczady?? Bo w Motorusie (pozdrowienia) nie moga uwierzyc :)

Opublikowano

Średnio 3,3l/100km, nie tylko mi bo koledze Skała NC tyle samo ?

Opublikowano

Średnio 3,3l/100km, nie tylko mi bo koledze Skała NC tyle samo ?

Nieźle, mój V-Strom 650 przy w miarę spokojnej jeździe pali około 4.2.

Opublikowano

.... a T-Max 5,4 :(

Opublikowano

Wg mojego doświadczenia spalanie 3,3 to jazda bez szaleństw, wręcz zgodna z przepisami...

Opublikowano

.... a T-Max 5,4 :(

Przy spokojnej? Wiesz mój V-Strom też np. na autostradzie spali 5 albo i więcej (prędkości 140-160).

Spokojna jazda w moim rozumieniu to 80-110. Wtedy pali od 3.9 do 4.2.

Opublikowano

Od kupna, wskaźnik spalania pokazuje 5,3 - 5,5.

Opublikowano

Kazdy ma inna definicje spokojnej jazdy, nie ma sie co spierac. Dla mnie bardziej chodzi o brak ciaglych hamowan i przyspieszen (u mnie one przynosza najwiekszy skok spalania).

Dojazd, Bieszczady, powrot - to na pewno w duzej mierze jednostajna jazda (przynajmniej w wykonaniu ekipy o ktorej mowa).

Wiesz mój też np. na autostradzie spali

Mozesz uzupelnic profil? Bo nie wiadomo o czym piszesz.

• Administrator
Opublikowano

Przy bardzo zbliżonej, w moim rozumieniu, spokojnej, płynnej i bez przekraczania 120-130 km/h porównywalnej jazdy mam tak:

- Tmax SJ06: 4.7- 5.0 l/100

- Integra 700/750: 3.5- 4.0 l/100

Mierzone od stacji do stacji, bez sugerowania się wskazaniami AVG.

Opublikowano

Kilka dni temu wróciłem z wypadu do czeskiej Pragi. W sumie zrobiłem prawie 1400 km. Integra mocno dociążona. Wyładowane kufry boczne oraz tylni + 2 osoby. 90 % trasy to autostrady i drogi ekspresowe. Moja Integra spaliła:

autostrada 120-130 km/h - 4,09 l/100 km

autostrada 150-160 km/h - 5,27 l/100 km

droga krajowa przez Góry Izerskie 80-90 km/h - 3,26 l/100 km

średnie spalanie z całej trasy 1400 km wyszło - 4,20 l/100 km

Opublikowano

Integry to jednak oszczędne bestie :)

• Administrator
Opublikowano

autostrada 150-160 km/h - 5,27 l/100 km

Mi w podobnych warunkach, no może ciut szybciej, wciągała 6,5 l/100 km.

"Biedak" migał już po 160 km od tankowania ;)

Integra, jak żaden inny skuter, spalanie ma mocno uzależnione od prędkości jazdy.

Opublikowano

Mi w podobnych warunkach, no może ciut szybciej, wciągała 6,5 l/100 km.

"Biedak" migał już po 160 km od tankowania ;)

Integra, jak żaden inny skuter, spalanie ma mocno uzależnione od prędkości jazdy.

To prawda, im szybciej tym dużo wyższe spalanie.

U mnie przy tych najwyższych prędkościach migać zaczęła po 216 kilometrach. Pewnie dlatego że jechaliśmy nieco wolniej.

Opublikowano
Wiesz mój też np. na autostradzie spali

Kurcze, czytam jeszcze raz i nadal nie wiem, czy piszesz o sprzecie z Twojej stopki, czy masz rownolegle TMaxa ;)

Ktos za jakis czas bedzie czytal watek, rowniez moze miec problem :(

Opublikowano

Kurcze, czytam jeszcze raz i nadal nie wiem, czy piszesz o sprzecie z Twojej stopki, czy masz rownolegle TMaxa ;)

Ktos za jakis czas bedzie czytal watek, rowniez moze miec problem :(

Masz rację, edytowałem posty. Dodałem w stopce, że mam V-Stroma. Wcześniej też pisałem o spalaniu V-Stroma.

W każdym razie, mam nadzieję że teraz wszystko jest jasne.

Opublikowano

Dzieki :)