ALFI Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Złoto też będzie ???? fiu, fiu. Pożyjemy zobaczymy...
radi Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Złoto też będzie ???? fiu, fiu. Pożyjemy zobaczymy... Nie nie , felgi zostawiam czarne . Oklejam je na wersje sport . Już je mam , kupiłem na http://allegro.pl/na...4733055682.html Złote felgi na 2015 rok już są nie modne :-)))) Proponuje założyć nowy temat . W związku z licznymi pytaniami i wskazówkami na "Tajna sekta Hondy Integra 700/750 :-)))) "
marek_m Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 ...Proponuje założyć nowy temat . W związku z licznymi pytaniami i wskazówkami na "Tajna sekta Hondy Integra 700/750 :-)))) " Proszę mnie wpisać jako członka-emeryta
radi Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Napewno nie zapomnimy , kto bedzie nam dawał tyle dobrych wskazówek do ulepszania maszyny :-) ?
ALFI Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Dobry pomysł z osobnym wątkiem, zapodajcie jakąś nazwę, chyba że Admini nie będą mieli nic na przeciw naszym wpisom z zastrzeżeniem że będą dotyczyły jedynie Integry, ale to pytanie do nich... Mnie osobiście nie przeszkadza to w tym miejscu
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Administrator Opublikowano 1 Grudnia 2014 Z i n t e g r o w a n i ? Brakuje też wątku, na wzór innych modeli typu "Ulepszone Hondy Integry".
ALFI Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Mnie pasuje, jednak niech inni się jeszcze wypowiedzą...dorobimy jeszcze jakiś fajny znaczek i będzie git
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Administrator Opublikowano 1 Grudnia 2014 dorobimy jeszcze jakiś fajny znaczek i będzie git Fajny znaczek już mamy i łączy nas wszystkich nieprzerwanie od 2004 roku.
radi Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Z i n t e g r o w a n i ? Brakuje też wątku, na wzór innych modeli typu "Ulepszone Hondy Integry". Jestem za :-)
ALFI Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 No tak, taki dziś nie ogarnięty jestem...
romano77 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Według Honda UK moja też się kwalifikuje na wymianę licznika. PS. dzisiaj zamontowałem kufry na ścianie, mocowania wyszły dobrze. Mam nadzieję ze dzięki temu uchronię je przed porysowaniem w stanie spoczynku.
radi Opublikowano 2 Grudnia 2014 Opublikowano 2 Grudnia 2014 A może by zrobić sobie taką ciekawą kanapę :-) ?
Jerry_R Opublikowano 2 Grudnia 2014 Opublikowano 2 Grudnia 2014 W aktualnym magazynie "Motocykl" jest test dlugodystansowy NC700, pisza, ze po zajrzeniu do silnika - brak sladow zuzycia. 50k km przejechala maszyna czy cos takiego... :D
ALFI Opublikowano 2 Grudnia 2014 Opublikowano 2 Grudnia 2014 W moim przypadku kanapa jest do wywalenia, przerobienia. Po 30 km czuję się mało komfortowo. Radi, ta kanapa fajnie wygląda, ciekawe czy jest wygodna. Ja będę przerabiać wg takiego wzoru szukam teraz jakiegoś tapicera w W-wie, do którego będę mógł podjechać i porozmawiać n/t moich problemów. Poza tym IMHO wygląda obłędnie. Radi - pytanie, możesz coś powiedzieć n/t oklejania, koszty, czas. Jestem mocno zainteresowany. Mam dogadany demontaż plastików w Hondzie do oklejania na mieście. Może u ciebie będzie taniej
radi Opublikowano 2 Grudnia 2014 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Czyli jednak nie sprzedajesz :-)))) Miło . Ja tez mam to co szukałem :-))) Alfi , ale bedziesz przerabiał czy kupujesz taką ? Radi - pytanie, możesz coś powiedzieć n/t oklejania, koszty, czas. Jestem mocno zainteresowany. Mam dogadany demontaż plastików w Hondzie do oklejania na mieście. Może u ciebie będzie taniej Koszt oklejenia z naklejkami to 675 zł . Cena kosmos , ale te naklejki są naprawdę super i są bardzo dobrej jakości , nie jak te chińskie . Ja swoją będę miał wyklejaną za tydzień . Więc będę miał się czym pochwalić . Oczywiście w temacie mam zakupiłem :-)
ALFI Opublikowano 2 Grudnia 2014 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Ooooo to mnie zaskoczyłeś z tym kupowaniem. Nie bardzo wiem ile kosztuje kanapa, nie szukałem, chyba oddam tą którą mam. Kosmos, to posłuchaj co jest odległą galaktyką. Pewna znana firma mieszcząca się na Puławskiej wyceniła oklejenie dostarczonych plastików Integry na 2000-3000 tys + vat. W cenie jest czarna matowa folia. Tak więc cena którą podajesz jest jak najbardziej OK. Będziesz oklejał wg jakiegoś konkretnego wzoru, możesz coś wrzucić.... Ooooooo widzę że moje wczorajsze 4 godziny sklejania Hondy + Integry nie poszło na marne. Cieszę się że się podoba
radi Opublikowano 2 Grudnia 2014 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Ale ja nie robie Integry swojej na mat , tylko oklejam ją na mój czarny lakier . Chodzi tu tylko o te naklejki z Integry sport (przetłoczenia )
ALFI Opublikowano 2 Grudnia 2014 Opublikowano 2 Grudnia 2014 OK, może i stąd ta różnica. Ja robię czarny mat. Kupiłem z tą myślą i taka ma być!
radi Opublikowano 2 Grudnia 2014 Opublikowano 2 Grudnia 2014 OK, może i stąd ta różnica. Ja robię czarny mat. Kupiłem z tą myślą i taka ma być! Aż tak to nie będę chyba inwestował . Już raz wpakowałem 3k w Xmaxa 400 a później sprzedałem półroczną brykę :-)
Jerry_R Opublikowano 2 Grudnia 2014 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Co Wy wiecie o wkladaniu i sprzedawaniu KANAPA Wracajac do tematu - zmuszony ciut za wysoka szyba GIVI - podnioslem sie 1-1.5cm przez poduszke AIRHAWK. Od tej pory - ani razu nie poczulem 4 liter, czy kregoslupa, jest kapitalnie. Raz poduszke na chwile zdjalem - 4 litery czulem juz po 30km. Jezdzac na oryginalnej czlowiek sie jakos tam przyzwyczaja, ale po zdjeciu AIRHAWK'a - roznica jest wyczuwalna. Rozwazalem kupno kanapy SHAD COMFORT. Przeczytalem na forum wloskim, ze gosc porownywal ja oraz AIRHAWK'a - i poleca bardziej AIRHAWK'a. TAPICER Ja znam CHRIS'a, mozna mu dac zdjecie wzorcowe, obgadac wszystko, itp. Ale glowa reczyc nie bede, pilnowac trzeba, jak zawsze: https://www.facebook...=3&l=5f961391a3 OCHRONA PRZED ZIMNEM Jedna rzecz wymaga podkreslenia. Wcale nie spodziewalem sie tego kupujac Integre! GORA - chodzi o ochrone przed wiatrem, zimnem. Jest najwieksza ze wszystkich maxi jakie mialem. Jest kapitalna. Pisze o zestawie: Integra + turystyczna GIVI. W innych maxi - rowniez mialem szyby turystycze - ale w przypadku Integry, ze wzgledu na pozycje - jest ona blisko korpusu i glowy. Do tego - jest naprawde szeroka! Dzieki temu cala gora jest super chroniona. Plus cisza w kasku oczywiscie. DOL - mam wrazenie, ze mniej powietrza wieje na nogi, niz na niejednym maxi z motokocem, ktory moze podwiewac od dolu. To samo z pasazerem - uda, kolana. Nie moglem uwierzyc - zaslonilem kolano syna rekawica - i myslalem, ze sie pomylilem, ze reka jest za moimi plecami. Wyszedlem rekawica bardziej na zewnatrz, "za obrys nog" - dopiero tam odczulem duzy powiew. PS: kufry boczne stanowia oparcie dla nog pasazera, chronia przed wiatrem i zimnem od tylu. NIEROWNOSCI Zadne wczesniejsze maxi nie chronilo tak dobrze przed nierownosciami, jednoczesnie tak dobrze trzymajac sie drogi. Zadnych sprezyn progresywnych, zadnej zmiany ustawien, zadnego oparcia kierowcy - nie czuje potrzeby. SPALANIE Patrze na srednie w stopkach SW600, AN650... Integra miala mniejsze na WBN (jazda 0:1), niz inni maja srednie... * * * Dobra, koncze, bo zaraz jakis kontratak drugiej sekty sie zacznie PS: Alfi, mozesz zrobic logo sekty bardziej panoramiczne, uciac troche pasek z gory oraz troche wiecej z dolu? Moze cos w tym stylu:
romano77 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Ja już zamówiłem Shad Comfort, http://www.shad.es/e...mar1modmotr134/ Na stronie producenta pojawiły się dwie wersję siedzenia, jedno z nich jest podgrzewane??, mają to mi potwierdzić. Na oryginalnym siedzeniu po 40 km zaczyna się wiercenie i częsta zmiana pozycji, znośniej jest przy pozycji typowo motocyklowej z podkurczonymi nogami, no ale nie po to kupowałem wygodny skuter...... Pocieszające jest że po 300km przestajesz czuć cokolwiek , raz zdarzyło mi się zrobić ponad 500 jednego dnia to następnego nawet się nie zbliżałem do 200.
ALFI Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Jak dostaniesz informację podziel się. Zamawiałeś w Polsce, jaka cena? Jerry, jak znajdę dłuższą chwilę, to popracuję nad tą panoramą
Jerry_R Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Wow, tak, sa dwie wersje!! SHH0I740C - zwykle siedzisko (najtaniej znalazlem za 267 EUR) (~1 121 PLN) SHH0I740CH - grzane siedzisko (najtaniej znalazlem za 389 EUR) (~1 633 PLN) Zalety grzania 4 liter opisuje Rafi TU
kitenation Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 O kurcze... To ja chyba zacznę oklejać motocykle na drugi etat... Bo to jest całkiem prosty temat (okliłem narazie u siebie lusterka 2 owiewki). W zimie, tj. jak spadnie śnieg mam zamiar okleić wszystkie owiewki (nie licząć czarnych plastików) na biały mat w tym równiez osłonę tłumika. Koszt... no cóż, folia zalezy jaką się kupuje. 3m ok. 130 zł za 1,5m2, Avery Denison i Oracal, które moim zdaniem są porównywalnej jakości jakieś 100 zł 1,5m2. Oklejanie... trudne nie jest, trochę upierdliwe, ale po paru próbach wychodzi elegancko. Piotrek
Jerry_R Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 O ile dobrze zrozumialem - ALFI chce obkleic cala maszyne, a RADI tylko kolorowe paski nakleic.
Rekomendowane odpowiedzi