KOT66 Opublikowano 21 Lipca 2013 Opublikowano 21 Lipca 2013 no gratulacje slawoj teraz ja nie wiem czy ci dotrzymam kroku predkosci ladna bestia ...pozdro...
Klubowicze ArtCho Opublikowano 21 Lipca 2013 Klubowicze Opublikowano 21 Lipca 2013 Slavoy - gratulacje! To się teraz zacznie kulanie!
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 21 Lipca 2013 Klubowicze Opublikowano 21 Lipca 2013 No czeka mnie jeszcze poprawianie poprzednich właścicieli... Na przykład ktoś zerwał gwint spustu oleju. Poprzednik zastosował uszczelniacz i jakoś trzymało, ale po wymianie oleju cieknie, więc albo gwintować, albo na razie zastosuję taśmę silikonową Takich drobiazgów jest więcej (zamek od kanapy nie działa, plastik ma uwalone zaczepy, coś trzeba będzie podkleić)... Najdroższa to będzie wymiana tej słynnej zębatki przeniesienia napędu (Mirek z Hajnówki), bo trzeba wydać około 600 PLN, ale mocno mi "diesluje", więc wyjścia nie ma... Jak dopieszczę, to na pewno się pokażę, zwłaszcza że dziś sprzedałem Piaggio X8 i kasa na pieszczenie jest... Jeszcze nie przerejestrowany...
Klubowicze ArtCho Opublikowano 21 Lipca 2013 Klubowicze Opublikowano 21 Lipca 2013 ZWAłcza go masz? Ale ile radochy przynosi dopieszczanie pozakupowe, prawda? Z innej beczki: muszę się Wam pochwalić z nawijania kilometrów, ale pieszo Poerwszy dzień za nami. Trochę za późno włączyłem śledzenie. Powinno być od Wildspitzlift - górna stacja kolejki (widać na mapie). Ale wrażeńia niezapomniane... http://www.endomondo.com/workouts/219488391/9207969 https://www.dropbox.com/s/f4b689n3srma696/2013%20Alpy%20063.jpg https://www.dropbox.com/s/4jvfvvqb3omtqjn/2013%20Alpy%20117.jpg https://www.dropbox.com/s/745xf5j77hfbtgb/2013%20Alpy%20053.jpg https://www.dropbox.com/s/v4un726ntyutn7i/2013%20Alpy%20056.jpg
Rzelu Opublikowano 21 Lipca 2013 Opublikowano 21 Lipca 2013 Ja dziś zaliczyłem wypad do Łukęcina. Rano 100 km pokonane w 80 minut mimo 3 sporych korków po drodze, część kierowców puszek była mocno zirytowana faktem, że jednoślad może ich ominąć, jeden nawet stanął "przypadkowo" na skos pasa próbując mi to uniemożliwić... Powrót nocą, z pięknym księżycem w pełni nad głową, ale nie szybciej niż 120 bo ziiimno
Klubowicze ArtCho Opublikowano 22 Lipca 2013 Klubowicze Opublikowano 22 Lipca 2013 Ja dziś zaliczyłem wypad do Łukęcina. Rano 100 km pokonane w 80 minut mimo 3 sporych korków po drodze, część kierowców puszek była mocno zirytowana faktem, że jednoślad może ich ominąć, jeden nawet stanął "przypadkowo" na skos pasa próbując mi to uniemożliwić... Powrót nocą, z pięknym księżycem w pełni nad głową, ale nie szybciej niż 120 bo ziiimno Czyli pierwszą jazdę nocną masz za sobą! Co do zajeżdżania: kiedyś jak wjeżdzałem do Warszawy doczepiłem się do grupy harlejowców, która pięknie omijała korki wjazdowe. I znalazł się jeden taki, jak ten, o którym piszesz. Chłopaki stanęli zeszli z motorów i... Widziałem tylko początek wyjaśniania, że tak się nie robi
Sent Opublikowano 22 Lipca 2013 Opublikowano 22 Lipca 2013 Bilety!!! Ludzi straszysz Ok. 10:20 na zjeździe z A6 się zatrzymałeś, a TIR zjeżdżający jak Cię zobaczył to pełen hebel ( a i tak jechał grzecznie bo też jechałem w kamizelce )
Klubowicze bilety Opublikowano 22 Lipca 2013 Klubowicze Opublikowano 22 Lipca 2013 Bilety!!! Ludzi straszysz Ok. 10:20 na zjeździe z A6 się zatrzymałeś, a TIR zjeżdżający jak Cię zobaczył to pełen hebel ( a i tak jechał grzecznie bo też jechałem w kamizelce ) Myślę że był to Maciek (VOLF) ma taki sam skuter z identycznym kufrem i taką kamizelkę, nie wspomnę o białym kasku
VOLF Opublikowano 22 Lipca 2013 Opublikowano 22 Lipca 2013 Tak to byłem ja, a wycieczka ta kosztowała mnie ponad 2000 PLN tyle musiałem zapłacić mandatu dla kochanej inspekcji transportu drogowego tyle wynosi mandat za brak tarczki w samochodzie ciężarowym na odcinku 300 metrów , mówi się że mamy dziurę w budżecie więc ja już chyba mam swój udział w jej łataniu - przyznacie, że mało osób miało wątpliwą przyjemność tak drogiej jazdy na tak marnym odcinku!
burgifan Opublikowano 23 Lipca 2013 Opublikowano 23 Lipca 2013 Tak Volf, zgadza się, zapłaciłeś dwa wiaderka i jesteś wqrzony, oczywiście, ja też bym był, ale niestety wszyscy wiedzą że nie w tych starych samochodach nie można jeździć bez tarczki (jazda jest liczona jak tylko się koło poruszy, czyli nawet 10 cm), tak samo jak nowszymi bez karty i nic na to nie poradzisz. O znajomych w firmie też tak raz było, z tym że panowie dodatkowo postanowili srawdzić wszystkie tarczki z okresu do 5 lat wstecz (jest obowiązek przechowywania ich w firmie, z kartą nie ma tyle problemu, bo ją masz zawsze przy sobie) i po sprawdzeniu znaleziono już dużo więcej nieprawidłowości (a uwerz mi że zawsze są) i w rezultacie za zsumowane niby drobne przewinienia firma musiała zapłacić ponad 50 tys. zł kary w terminie do 7 dni !
Klubowicze bilety Opublikowano 23 Lipca 2013 Klubowicze Opublikowano 23 Lipca 2013 Może ktoś potrzebuje kask mam na zbyciu Nolan N42 rozmiar L
KOT66 Opublikowano 23 Lipca 2013 Opublikowano 23 Lipca 2013 cos ktos jakos na czwartek cos tego tam tego ??...
burgifan Opublikowano 23 Lipca 2013 Opublikowano 23 Lipca 2013 Że co ??? Bo zrozumiałem tylko "czwartek"
wooferai Opublikowano 24 Lipca 2013 Opublikowano 24 Lipca 2013 Czy ktoś zna super tani nocleg w Berlinie? W jakichkolwiek warunkach byle bezpiecznie. Ewentualnie jakaś darmowa miejscówka (np.dworzec jako podróżny?) na parę godzin snu. I znowu warunek - bezpiecznie. :-) Tak pytam, bo może bym się wybrał (plany) do Berlina(louis, zabytki, itp na dwa dni w weekend po "taniości"....
stiopa Opublikowano 24 Lipca 2013 Opublikowano 24 Lipca 2013 Witam. Chętnie w czwartek (1.08) się z Wami spotkam, mam plan być w Szczecinie po południu . Dajcie jakieś namiary adres, gdzie i o której zwykle się spotykacie bo już nie będę od soboty raczej śledził forum. Za dwa dni startuję
Klubowicze ArtCho Opublikowano 25 Lipca 2013 Klubowicze Opublikowano 25 Lipca 2013 Spotykamy się w czwartki o 19.00 przy teatrze lalek "Pleciuga" (koło fontanny). Dojazd od Twojego hostelu - wjechać na Trasę Zamkową, a dalej dość łatwo: (link do wydrukowania: http://s1246.photobucket.com/user/ArtChoOp/media/2013-07-2508_31_00-MapyGoogle_zps3a014d4c.png.html )
kowal Opublikowano 25 Lipca 2013 Opublikowano 25 Lipca 2013 Ja niestety do roboty, pogoda piękna na wypad więc pewnie gdzieś wyskoczycie...Widziałem dzisiaj o 16:30 aprilkę sprint na osiedlu, taka szara, pojemność nieznana.Kierownik w t-shircie i wyprzedzanie przed przejśiem za całe 10 pkt. A pro po punktów wyłapałem 8 za malutkie przekroczenie , a co... :clapping: Szerokości życzę.
Sympatycy Urbi Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Sympatycy Opublikowano 25 Lipca 2013 Ja niestety dzisiaj też nie dam rady podjechać na spotkanie... Mam dzisiaj popołudnie i wieczór z synkiem... - myślałem jeszcze do ostatniej chwili, że może uda mi się zostawić go ze starszym bratem, ale starsze dziecko nie wróciło ze spotkania... Życzę Wszystkim dzisiejszym uczestnikom spotu udanego spotkania i fajnych wrażeń ze wspólnej przejażdżki. Pozdrawiam i do następnego razu. P.S. Wczoraj, kwadrans po 19 mijałem się na ul. Szerokiej z naszym nowym kolegą na X10... Pozdrowiłem Jego, ale chyba nie zauważył... Również jechał ubrany na "południowca" t-shirt i krótkie spodnie...
Klubowicze ArtCho Opublikowano 25 Lipca 2013 Klubowicze Opublikowano 25 Lipca 2013 Mam nadzieję, że spotkanie się udało! Ja też ze dwa tygodnie temu spotkałem naszego nowego kolegę "na południowca". Chwilę pogadaliśmy na światłach nt. zestawów bluetooth. Ja będę w najbliższy czwartek. Póki co,jeszcze się urlopuję i się podniecam, że niedługo też tak będę
YAMAHAFAN Opublikowano 25 Lipca 2013 Opublikowano 25 Lipca 2013 Witam dziś niestety mimo chęci nie dałem radę podjechać pod Pleciugę, ze względu na kontuzję , za tydzień razem z kolegom od Piaggio X10 "południowca " , który non stop lata w T-shircie podjedziemy - pozdrawiam skuterzystów
burgifan Opublikowano 25 Lipca 2013 Opublikowano 25 Lipca 2013 Hmmm, no to po kolei: - Kowal, tą Aprilkę (chyba tą) widziałem już kilka razy ostatnio na mieście, produkowałem się, machałem, gwizdałem, skakałem, krzyczałem, trąbiłem ale niestety właściciel jest rejczel niesłyszący... A co do Twoich 8 punktów, to wyłapałeś je na skucie, czy autem ? - Urbi liczyłem na Ciebie, bardzo chciałem się przywitać z Twoją nową zabawką, no trudno, siła wyższa, jeszcze będzie okazja. - Atrur jeszcze raz, korzystaj z każdej chwili, ja nie wiem co to są wakację, więc Ty musisz podwójnie odpoczywać żeby potem opowiadać jak tam w świecie się żyje... - YAMAHAFAN chyba nie muszę mówić że masz super fajnego oryginalnego nicka, na pewno nikt nie ma nawet podobnego , wpadaj do nas, pośmigamy. - Arek, Marek, Maciek mechanik z przyczepką, Krzysiek, Rzelu dzięki za spotkanko, Mc'Donalds rządzi i nie ma jak to zakupy w Lidlu... Może następnym razem troszkę dłuższy lansik po wiosce ?
Klubowicze ArtCho Opublikowano 25 Lipca 2013 Klubowicze Opublikowano 25 Lipca 2013 (...) Może następnym razem troszkę dłuższy lansik po wiosce ? Jestem za, zwłaszcza że trzeba będzie pokazać kawałek Szczecina naszemu koledze z Kielc na gościnnych występach (Stiopie)
burgifan Opublikowano 25 Lipca 2013 Opublikowano 25 Lipca 2013 Tak, a jeszcze zapomniałem; dzięki Krzysiu za pifko, powiem Ci że na prawdę jest całkiem całkiem. Bardzo mi smakowało, wrzuciłem do zamrażalki na pół godzinki i się delektowałem, super ! Zawsze jak będę miał do wyboru dobry sex i dobre pifko, to wybieram pifko
Rekomendowane odpowiedzi