Klubowicze robson Opublikowano 13 Kwietnia 2024 Klubowicze Opublikowano 13 Kwietnia 2024 Miałem Forzę 700, rocznik 2012, teraz GT 2016 od 3 lat. Porównać mogę , choć nie jest łatwo. Zalety GT, to przede wszystkim komfort jazdy i ochrona przed deszczem, wiatrem. Bagażniki pod siedzeniem na plus, w Hondzie praktycznie żaden. Nie mogłem się przestawić z Hondy, jednak ten silnik i jego brzmienie w porównaniu do BMW 😊. Prowadzenie w GT na przewagę pomimo mniejszych kół, max prędkość 180 nie robi na nim większego wrażenia, w Hondzie ledwo 170 licznikowe i już się męczył... Teraz po przejechaniu ponad 24tys.km już mi prawie wszystko pasuje😉, ale nie ma sprzętów idealnych. Już nie wspomnę o podgrzewanej kanapie, manetkach , kontroli trakcji, elektrycznej szybie na przewagę GT-ka. Może nie jestem jakimś doskonałym kierowcą, ale GT-kiem jakoś lepiej i pewniej mi się jeździ. Jedyne co mnie w.....a to serwis, teraz np. chcąc wymienić świece, trzeba rozebrać połowę plastików🫣. Choć większość prac serwisowych ogarniam, to jednak w Hondzie było jakoś łatwiej😁.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Użytkownicy+ Opublikowano 14 Kwietnia 2024 11 godzin temu, robson napisał(a): Miałem Forzę 700, rocznik 2012, .... 😊 🫣 Był taki model ? 🤔
Klubowicze grzybek Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Klubowicze Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Jak zwykle , czepiasz się szczegółów. Więcej wyobraźni 😉 Może silnik po częściowej kastracji do poj. 700???
Klubowicze robson Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Klubowicze Opublikowano 14 Kwietnia 2024 5 godzin temu, EndriuBis napisał(a): Był taki model ? 🤔 Oj tam,Integra znaczy się. Takie to wszystko podobne😁
Marek1050 Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Opublikowano 15 Kwietnia 2024 21 minut temu, grzybek napisał(a): Zaśmiecanie wątku ,,BMW C 650 GT-wątek ogólny". Może admin gdzieś to przenieść? THX ....posprzątałem grzybku skoro tak Ci "to" przeszkadza. 😁 Admin proszę usuń mój wpis... bo forum zaśmiecam
stics Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Opublikowano 21 Kwietnia 2024 W dniu 11.03.2024 o 08:24, 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 napisał(a): No właśnie niekoniecznie. Wczoraj z @Długi 1973 wracaliśmy "S" i na moje oko mocy było jakby więcej niż zwykle. Nie wiem, może jechaliśmy z wiatrem (?), a jak wiadomo - najgorszy jest wiatr 😁 Czyli lać lepiej 98? Ostatnio taki dodatek testuję w autach jak poniżej.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Administrator Opublikowano 22 Kwietnia 2024 W ostatnich miesiącach leję nową E10. Finalnie, jak do tej pory nie zauważam żadnych zmian. Czy to w 2oo czy w 4oo.
stics Opublikowano 26 Kwietnia 2024 Opublikowano 26 Kwietnia 2024 Czy ktoś montował płytę M7 do kufra Givi/Kappa do oryginalnego mocowania kufra BMW? Czy to możliwe bez kupowania nowego stelaża?
Sympatycy Cormoran Opublikowano 26 Kwietnia 2024 Sympatycy Opublikowano 26 Kwietnia 2024 Poczytaj wątek „ ulepszone BMW” i ewentualnie tam pytaj. 1
stics Opublikowano 8 Maja 2024 Opublikowano 8 Maja 2024 Cześć. Mam parę pytań do Was. Już długo jeździcie GTkami i macie doświadczenie. Jakie macie ciśnienie w oponach? Na jakim Wam się najlepiej jeździ? Czy ktoś utwardzał wstępne naprężenie tylnej sprężyny i czy było lepiej? Ostatnio utwardziłem tył z 2 pozycji na 4, chyba z 7, do jazdy z pełnym załadunkiem we dwójkę na trasie i zaraz po tym wyniosło mnie z zakrętu ale do tego czasu wydawało mi się, że jest lepiej, mniej bujało na nierównościach. Do tego miałem podniesione ciśnienie o 0,2 w oponach ale 300 km trasy z samą zmianą ciśnienia bez utwardzania tyłu było ok.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 8 Maja 2024 Klubowicze Opublikowano 8 Maja 2024 47 minut temu, stics napisał(a): Czy ktoś utwardzał wstępne naprężenie tylnej sprężyny i czy było lepiej? Co prawda nie w BMW a Hondzie SW-T 600 ale ja ( inie tylko ja ) zmieniłem nastawy na MAX ( na początku bo często jeździłem w 2 osoby+bagaż a potem już mi nie chciało się tego kręcić z powrotem a po paru latach jeszcze dodałem podkładkę pod sprężynę aby jeszcze utwardzić zawias.) Z przebytymi kilometrami sprężyna nie ma już takich parametrów jak trzeba. 50 minut temu, stics napisał(a): zaraz po tym wyniosło mnie z zakrętu ale do tego czasu wydawało mi się, że jest lepiej, mniej bujało na nierównościach. Obstawiam że to po prostu przypadek. Bo właśnie po utwardzeniu mniej buja i lepiej się trzyma drogi . 54 minuty temu, stics napisał(a): Do tego miałem podniesione ciśnienie o 0,2 w oponach ale 300 km trasy z samą zmianą ciśnienia bez utwardzania tyłu było ok. Ciśnienie w oponach trzymam wg manuala ( jadę sam to mniejsze - jadę na max obładowany to większe ale nie przekraczam zakresu z Manuala )
stics Opublikowano 8 Maja 2024 Opublikowano 8 Maja 2024 Ciśnienia wg instrukcji nie zmienia się wraz z obciążeniem dlatego tylko nieznacznie dodałem bo więcej jeździmy razem niż ja sam. Zawias z tyłu jak nie był usztywniony mam wrażenie, że lepiej kleił pomimo nierówności drogi. Sam już nie wiem.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 8 Maja 2024 Klubowicze Opublikowano 8 Maja 2024 19 minut temu, stics napisał(a): Zawias z tyłu jak nie był usztywniony mam wrażenie, że lepiej kleił pomimo nierówności drogi. Sam już nie wiem. Nie wiem jak w BMW ale z reguły zawias jest wstępnie ustawiony tylko pod kierowcę ( i to np 70kg ) potem wraz ze wzrostem masy (cięższy kierowca , kierowca+pasażer , Kierowca+pasażer+ bagaż ) zwiększa się napięcie wstępne sprężyny
stefanekmac Opublikowano 8 Maja 2024 Opublikowano 8 Maja 2024 Mam założony chiński miernik ciśnienia. Rośnie sobie i rośnie temp opony. Amplituda Ok 0.3 atmosfery i 20 stopni w ciągu pół godziny. Potem już nie. Dotyczy tylnej. Przednia o wiele mniej.
stics Opublikowano 9 Maja 2024 Opublikowano 9 Maja 2024 Kiedy wymieniać olej, po sezonie czy przed? Co ile wymieniać olej? Ciekawy film wyjaśniający te zagadnienia: 1
falco Opublikowano 11 Maja 2024 Opublikowano 11 Maja 2024 Zmiana ciśnienia opon w zakresie 0.2 - 0.3 bar jest jak najbardziej normalna, to zwykła rozszerzalność cieplna następująca wraz ze wzrostem temperatury opony. Też mam proste, elektroniczne wskaźniki TPMS w 4 jak i 2 kółkach, które porównywałem z różnymi miernikami i wskazania były zbliżone.
Hipolit Opublikowano 30 Maja 2024 Opublikowano 30 Maja 2024 Dziś wpadła mi w oko c650gt. Żona powiedziała, że jest ładniejsza od Burgmana 650. No i w związku z ostatnimi przebojami z moim Burgmanem nabrałem ochoty na zmianę. Tylko czy warto? Na co zwrócić uwagę przy zakupie? W ogóle nie znam tego modelu.
blaz Opublikowano 2 Czerwca 2024 Opublikowano 2 Czerwca 2024 witam kolegów zakupiłem ten wynalazek opisywany tutaj;p jest taki problem. że pompa paliwa nie podaje i maszyna nie zapala.. jak dam plus na pompe z akku to pompa dziala i skuter zapala, kabel do przekaźnika od pompy ma przejście wiec kabel jest ok.. co mozna jeszcze sprawdzić? jakieś podpowiedzi? przekazniki żółte są 3 i zamieniałem je miejscami i nic. pompa nie startuje
cezzar Opublikowano 2 Czerwca 2024 Opublikowano 2 Czerwca 2024 Może jest jakaś blokada, taki immobiliser home made.
ComoDo Opublikowano 3 Czerwca 2024 Opublikowano 3 Czerwca 2024 10 godzin temu, blaz napisał(a): witam kolegów zakupiłem ten wynalazek opisywany tutaj;p jest taki problem. że pompa paliwa nie podaje i maszyna nie zapala.. jak dam plus na pompe z akku to pompa dziala i skuter zapala, kabel do przekaźnika od pompy ma przejście wiec kabel jest ok.. co mozna jeszcze sprawdzić? jakieś podpowiedzi? przekazniki żółte są 3 i zamieniałem je miejscami i nic. pompa nie startuje Tak jak pisał cezar może być zrobione ręcznie dodatkowe zabezpieczenie . Miałem takie w samochodzie lata temu . Był dodatkowy przełącznik na kablu zasilania pompy paliwa I bez włączenia go można było piłować rozrusznikiem aż padł akumulator . Najprostszy i najskuteczniejszy sposób zabezpieczenia . Bez lawety nie ukradniesz . Czasem ale rzadziej stosowali to właściciele motocykli ukrywając dodatkowy przełącznik w sobie tylko znanym miejscu chociaż raz widziałem w oryginalnym przełączniku od jakiegoś nieużywanego bajeru . W moto jest skuteczne ale jednak dobrze mieć do tego mechaniczną blokadę kierownicy lub koła .
blaz Opublikowano 3 Czerwca 2024 Opublikowano 3 Czerwca 2024 a od czego są pozostałe przekazniki? sa 3szt tych żółtych. do pompy idzie kabel zielono-niebieski i jak do tego kabla podam prąd to pompa rusza, może pozostałe przekazniki też padły? ogólnie to ogladalem to tydz temu i nie chciał odpalić, potem już odpalał, po tygodniu pojechałem po niego, ale na miejscu już nie sprawdzałem, bo nie było po co..
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 3 Czerwca 2024 Administrator Opublikowano 3 Czerwca 2024 26 minut temu, blaz napisał(a): a od czego są pozostałe przekazniki? W skrzynce mamy 3 przekaźniki, które odpowiadają za: 1. Przekaźnik główny K14 (prawy): sonda lambda, wtryskiwacze, zawór odpowietrzania zbiornika, cewki zapłonowe, 2. Przekaźnik K12 (środkowy): pompa paliwa 3. Przekaźnik wewnętrzny (lewy) K5: wentylator elektryczny 1
Rekomendowane odpowiedzi