Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Październik w Zachodniopomorskiem

ArtCho

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 128
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• ArtCho

20

• bilety

18

• burgifan

15

• VOLF

13

Top użytkownicy w tym temacie

to wspomnień ciąg dalszy. Będąc dzieckiem od 5 klasy szkoły podstawowej zbierałem na motorynkę. Odkładałem wszystko co dostawałem na SKO, zbierałem makulaturę, butelki itd. Jak obywatel Piszczyk- nie jadłem czekoladek, nie kupowałem zabawek, wszystko zbierałem. *

Koniec 8 klasy- mam całą kasę tylko motorynek nie ma - sierpień roku 1980 jestem na obozie harcerskim- wracam, nie ma nic a jak się pojawiły znowu- moje oszczędności życia z tylu lat starczyły mi już tylko na rower

Ciekawa historia. No i taka prawdziwa. Mój kolega miał motorynkę, raz dał mi sie karnąć, to od tamtej chwili opętało mnie. Marzyłem o czymś podobnym; o Ogarze, lub Simsonie B51, ściany w pokoju były wypełnione po brzegi zdjęciami, plakatami motocyklów, motorowerów (oczywiście z epoki PRL), a jak na ulicy widziałem "etkę" to noc na bank była nie przespana. Ale co z tego. Mieszkałem w wieżowcu. W WIEŻOWCU ! Oczywiście że nie mieliśmy garażu. A z resztą kto miał garaż w centrum... A nawet pomijając problem garażu, to ciekawe za co by mi rodzice kupili mój wymarzony motorower. Cieszyłem się że na komunię rower dostałem. Z resztą jeździłem nim chyba z 10 lat, albo i lepiej; stary koń na takim małym rowerku :Jumpy: Tak było. Dobrze że za marzenia nie karają...

• Klubowicze

Co Ty wiesz o fajnych czasach- Ty młody byłeś - :) w uzupełnieniu traumy skuterowej

oglądamy od 1h.24min

Ludzie ludziom zgotowali ten los - że tak polecę klasykiem...

Ja chciałem mieć Jawę pięćdziesiątkę, ale i kasy nie było, i miejsca na trzymanie (blok). A jak zaczynałem zbierać pieniądze, to cel się oddalał, bo ciagle było za mało, tak ceny rosły... Pózniej były inne priorytety: rodzina, mieszkanie... To głupie, że zaczęło mnie być stać na takie ekstrawagancje koło pięćdziesiątki - tzn. w sensie kupienia i miejsca do przechowywania. Choć ponoć życie zaczyna się po pięćdziesiątce. A niektórzy mówią, że po dwóch :)

Nie będę dziś pod Pleciugą...

I co, był w ogóle ktoś ?

Mam pytanko do kamizelkowiczów; Czy na plecach oprócz logo Burgmania jest jeszcze jakiś napiś typu frakcja zachodniopomorska, lub cos w tym stylu ? Bo nie jestem pewien na stówę, a zamówiłem i chciałbym mieć taką samą. Z góry dzięki za odpowiedź, albo wklejenie może zdjęcia tylnej części, dziękuję.

• Klubowicze

Melduję zakończenie sezonu. Moja Apka już zagarażowana, aku wyjęty i czekamy na wiosnę.

A ja dziś zrobiłem rundkę wkoło komina. Okazało się, że poprzednia niedziela nie była ostatnią piękną niedzielą tej jesieni. Dziś znowu dobrze wykorzystałem dwie godzinki w środku dnia. Oczywiście NRD :) Rosow, Tantow, Hohenreinkendorf, Petershagen... 100 km strzeliło jak z bicza :)

6be7e9ccdcda6abf5c0ab0a50a91b9e7_zps7f0fa654.jpg

a0c476f882bd66ccb6a2263bab76380f_zps4040f87e.jpg

th_1977447da7c8a22a9ce272f79b4d84fd_zps147a8072.jpg th_d729ce257f5bf7631f03396da9422706_zps85d86a6c.jpg th_ef26dafd6837a6e82c382e76d74c7bf4_zps626e7214.jpg th_1781f4ddb4e9c45059eabd1f15a02b31_zpsb6dbc10c.jpg

th_fb6436449b81f2e29233fad8d0b4f038_zps0e33b925.jpg th_20a9fb6a680d25ce20160922706d60c9_zps94fe9745.jpg th_71c459cb37c39f22b1d5902ba1e2798f_zps6a55ffed.jpg th_f49c63e173bb66c690f50d5c14c16cc2_zps59ca4ad0.jpg

• Klubowicze

Czym Ty robisz takie ładne zdjęcia, bo chyba nie telefonem z ręki?

Dziękuję za uznanie :)

Niestety tym razem robiłem telefonem z ręki - Nokia E72, 5 MPix, ale: każde zdjęcie "podciągnąłem" iPadowym podstawowym edytorem (tzn. poprawa kontrastu i nasycenia - funkcja automatycznej poprawki "magic"), a 3 z tych zdjęć przepuściłem przez filtr "Drama" i podciągnąłem nasycenie kolorów - myślę, że widać które.

Ale zdjęcia podstawowe też wyszły nieźle - przy dobrym naświetleniu ten aparat nie jest najgorszy do pewnej wielkości zdjęcia. Jak spojrzysz tu i też tu to są to zdjęcia tym samym telefonem, bez żadnego filtrowania. Też niezłe :-) Ale jak mniej światła, to już widać pikselozę.

• Sympatycy

Artcho,

widzę, że masz bardzo dobre wyczucie czasu i miejsc na przejażdżki... Gratuluję !

Niestety mój skuter (kucyk) zapadł już, w trochę wymuszony zimowy sen - w związku z planami jego pana (czyli mnie) - muszę poddać go drobnej "operacji plastycznej" i zabiegom kosmetycznym, więc jest już w narkozie.

Ale jak tylko rozpocznie się nowy, wiosenny sezon, nie omieszkam dołączyć się do Ciebie i potowarzyszyć Tobie w tych weekendowych wycieczkach.

Pozdrawiam

Dziś rano 6:15 temperatura jaką pokazywał mi komputer w aucie wynosila -7 stopni. Sezon motocyklowy chyba trzeba uznać za zamknięty ;) . A może zrobimy jakąś imprezke na zakończenie? Jakieś Kafe Jerzy, PRL albo jakies inne propozycje, posiedzimy, potańczymy i ze smutkiem pożegnamy nasze maszynki do marca :)