Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano

Sądząc po dachu to wersja pure :lol:

A co do pakowności Smarta - wyjazd do Marl był dowodem na to, że Fortwo to mała ciężarówka :lol:

Opublikowano

Tak, to wersja pure - więc "golas" - bez klimy i elektryki - chociaż w lecie rewelacyjnie sprawdza się otwarta tylna szyba (bagażnik) - super "wyciąga" całe gorące powietrze...

Z dodatków: radio (niefirmowe), schowek na płyty CD, popielniczka - jako śmietniczka, półka w bagażniku...

Co do pakowności - niektórych to zdziwi - do smarta jestem w stanie zapakować więcej niż "pod półkę" do bagażnika Subaru Forestera :lol:

Opublikowano

Minelo kilka dni i ja tez moge sie "pochwalic ;) " wersja ForTwo 451 cdi w wersji Passion... Smarcik stal sie bardziej "samochodowy", stracil jeden bieg, zbiornik to kosmiczne (jak na smarta) 35 litrow ON!!! (wczesniejsza wersja 22 litry).

Ogolnie baaaardzo fajny samochodzik i (jako ze mam zdjeta blokade) lata "cale" 150 km/h... :blink: GPSowe :) ... Na liczniku widnieje wtedy 160 km/h :) .

Opublikowano

Jak już się tak chwalisz !happybth Zapodaj jakieś zdjęcia :blink:

• Administrator
Opublikowano

Składam gratulacje 451 razy !happybth

Zmiany, zmiany, zmiany... najważniejsze, że coś się dzieje a my zdobywamy kolejne doświadczenia :blink:

Widziałem, śliczny, kolorek też cacy !happybth

Czyli co, cabrio następnym razem? !happybth

• Sympatycy
Opublikowano

No Bigu, gratki ;)

Czekam na jakieś FOTO !happybth

Opublikowano

Bigu - wielkie gratki, wersja całkiem, całkiem ;) - ale nie fruwaj tym pojazdem 150 km/h....

Ja w swoim przy 140 już muszę mocno dzierżyć kierownicę.

Przy "motorku" cdi i takim zbiorniku zobaczysz jak fajnie się tankuje. Na pytanie przechodniów "ile to pali" - zawsze odpowiadam że raz do roku przy wymianie oleju uzupełniam również paliwo w baku ;)

Miłego turlania :)

• Administrator
Opublikowano
Przy "motorku" cdi i takim zbiorniku zobaczysz jak fajnie się tankuje. Na pytanie przechodniów "ile to pali" - zawsze odpowiadam że raz do roku przy wymianie oleju uzupełniam również paliwo w baku ;)

CDI pali faktycznie mało ale pod warunkiem, że jeździmy ~90-100 km/h. Jeżdżąc szybciej (nie mówiąc o dłuższej jeździe 140- 150 km/h) nie ma już takich rewelacji... choć oczywiście nawet 5 litrów na setkę to wynik ;)

Co do silnika benzynowego to nie popadałbym w taki hiper optymizm, że "tankuje raz do roku..." :)

Opublikowano

Na razie "powalil" mnie zbiornik -> 35 litrow :lol: ...

Zdjecia robione "na juz" :D :

p101065811.jpg

p101066011.jpg

• Sympatycy
Opublikowano

Miodzio :D:lol: Gratulacje. :D

• Administrator
Opublikowano

Piekny :lol: a 35 litrow zbiornik to juz jak ciezarowka ma zasieg :D i do tego w moim ulubionym kolorze :D

Opublikowano

Bardziej pasuje mi jednak (na razie?) 450, mimo tego, ze 451 ma naprawde duzo wiecej miejsca na bagaze i kozacki wyglad (w porownaniu z 450), to jednak jest kilka drobnostek, ktore mi przeszkadzaja. Nie jest juz "gadzetem", tylko stara sie na sile byc "normalnym samochodem dla 2 osob" :lol: ...

• Sympatycy
Opublikowano
Nie jest juz "gadzetem", tylko stara sie na sile byc "normalnym samochodem dla 2 osob" :D ...

No niestety, to racja. Zabaweczka to już nie jest, nawet jak ma czułki :lol: . Jeszcza raz gratki, kolor mi nie pasuje ale ja nim nie będę jeździł :D , 450 masz ładniejszy.

• Administrator
Opublikowano

"Take cuś": cycepka Smart

Może ja się nie znam ale... nie ma przegubu kulowego (mocowana na sztywno), w zasadzie brak amortyzacji. Co z zawartością "przyczepy" przy najechaniu na większą nierówność? :D

Ot, taka ciekawostka ;)

Ps. Cappo, zapytaj przy okazji ziomla z terenu :D

Opublikowano

Hahaha, dobra ta "przyczepka", musi byc fajne uczucie przy jezdzie ponad 100km/h po nierownej nawierzchni !happybth .

O wygladzie to juz nawet nie wspomne, bo wyglada jak ... kupa !happybth ...

• Sympatycy
Opublikowano

Najbardziej mi sie podoba po złożeniu (4 fotka). !happybth Można smarta postawić "do pionu". !happybth !happybth

• Sympatycy
Opublikowano

Buuuuhahahaha, widziałem wczoraj na Smartlandii ale jakoś dopiero dzisiaj dotarły do mnie szczegóły konstrukcji tego "pojazdu". Powinien mieć jeszcze nalepkę "Uwaga zachodzi na zakrętach" !happybth

Rozumiem, że koło przyczepki jest "wleczone" czyli na zasadzie kółek wózka sklepowego !happybth

• Sympatycy
Opublikowano
w zasadzie brak amortyzacji.

Jak to ? toż to substytut belki skrętnej jest !happybth !happybth

pzdr

Opublikowano

Jeszcze jedno, ciekawe, jak reaguje na taki wynalazek Policja przy kontroli :D ?

• 4 tygodnie później...
  • Administrator
Opublikowano

Ja wlasnie jestem po trasie ponad 4 tys km w tydzien, z czego 1300 km zrobione za jednym zamachem, niestety tak wyszlo, plan byl troche inny. To chyba moja najdluzsza jednorazowa wyprawa Smartem i powiem ze w zadnym aucie po 13 h jazdy nie czulem sie tak wypoczety i nie zmeczony droga. Srednie spalanie w granicach 4,2 litra na 100 km. Nie wyobrazam sobie nie miec Smarta i jezdzic innym autem w trasy. Zimowa wersja jest zdecydowanie bardziej komfortowa niz letnia no i ma wiekszy zasieg. Hmm musze jakies wakacje zaplanowac wlasnie Smartem :) Ehh zeby jeszcze w blocie robil :)

Opublikowano

No, dodaj jeszcze w jaka pogode :) , w porownaniu, moj wyjazd do Wloch robi sie dziecinna igraszka :) ...

Wczoraj wieczorem, to nawet drzwi w pociagu zamarzly...

Opublikowano
Ehh zeby jeszcze w blocie robil :)

Oj już nie narzekaj, mówisz i masz... możesz podłubać w długie zimowe wieczory i na sezon może się wyrobisz :)

SMART OFF ROAD :)

• Administrator
Opublikowano

Smart- śmieciarka? Nie możliwe? A jednak... !happybth

Wczoraj ustrzelone w Wawie:

zdjcie0062f.jpg

zdjcie0064.jpg

• Sympatycy
Opublikowano

Dobrze ze to tylko reklamowka !happybth !OKK !OK