Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

Pasi, godz. 14, C66. !happybth

• Odpowiedzi 277
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• monk

43

• magart

39

• ptaku_1

34

• Glub

21

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A ja zadam pytanie szanownym Białołękowiczom. Jaką macie technikę jazdy ul. Mehoffera (od Modlińskiej do Choszczówki)? Jestem zmuszona często jeździć tamtędy i odpada mi tyłek na tych niemiłosiernych dziurach. Wcześniej jeździłam 50/h, ale teraz odkryłam, że jadąc 80, skuter "przelatuje" góra i mniej telepie. Jeździcie tam szybko, czy wolno? Chyba, że nikt tam nie jeździ... Pozdrawiam.

Opublikowano

Ano niestety ta droga to masakra. Śmigam tamtędy na sobotnio-niedzielne spacery w okolicach Zakątka Dzik (czy jakkolwiek się to nazywa). Śmigam by 4oo i plomby próbują same wylecieć z zębów.

Co do Twojego pytania to skłaniałbym się do wolniejszego przejazdu i odpowiedniego wybierania drogi (choć to ciężkie w tym przypadku) - poprostu szkoda sprzętu. Alternatywnie sugeruję jazdę (1) ul. Klasyków i w okolicach kościoła w lewo w Fletniową; lub (2) Klasyków, i za torami kolejowymi w lewo w Wałuszewską i dalej Polnych Kwiatów. Niestety - jest dalej, ale obie drogi są sympatyczne i w lepszym stanie niż wspomniana Mehoffera.

Opublikowano

Mieszkam na Chszczówce i jeżdżę Mehoffera dosyć często, jakoś nigdy tam na licznik nie patrzę :lol: A ze względu na opisane przez Ciebie dziury wolę jeździć ul.Klasyków

Opublikowano

No tak, czasami korzystam z tego objazdu, ale jak np. złapie mnie deszcz jadę Mehoffera, żeby było szybciej. Nie wiem, czy wiecie, dlaczego ta droga tak wygląda... To wina rozbudowy oczyszczalni Czajka. Mieli zbudować droge techniczną, a rozwalili zupełnie drogę obok oczyszczalni - nie istnieje juz, a teraz rozjeżdżają Mehoffera. przewalają się tam ciężarówki z różnymi syfami.

Opublikowano
Zakątka Dzik (czy jakkolwiek się to nazywa).

Dziki Zakątek :lol:

Opublikowano
Zakątka Dzik (czy jakkolwiek się to nazywa).

Dziki Zakątek :o

No przecież mówię, że "jakoś tak" :lol::D;)

Opublikowano

A nie mielibyście ochoty w najbliższy piątek zamiast kulania, wyskoczyć gdzieś na Białołęce na piwko czy dwa?

Moja dusza usilnie domaga się khatarsis, poza tym skoro już przy temacie "Dzikiego Dzika"... :lol:

Opublikowano

Bartek myślę że tooo bardzo słuszna koncepcja :D;);)

Opublikowano

TAAAAAAAAAAAAAAAAK! :D;);)

Opublikowano

miód na moje.. oczy ;) czyli pić do misia z teczki nie będę :D

Poczekajmy jeszcze na chętnych i wybierzemy jakieś lokum, będące wypadkową naszych odległości ;)

Opublikowano

Czas przejsc do konkretow, bo nam sie impreza rozejdzie.

Proponuje 20:30.

Teraz Wasza kolej: gdzie?

Opublikowano

No to może i ja bym do was dołączył, żeby zapić smutki i bule po moim wczorajszym szlifie ;)

Opublikowano
No to może i ja bym do was dołączył, żeby zapić smutki i bule po moim wczorajszym szlifie ;)

Dawaj. Napijemy sie razem! Co za tydzien...

Opublikowano

Jak uporam się z robotą wsiądę na skuta i zrobię rekonesans. Chyba, że macie jakieś sprawdzone "murki". Potrzeba nam i piwa i żarła !piwko

Mi niestety zamknęli Beczkę pod blokiem, a fajna knajpka była ;)

Opublikowano
A nie mielibyście ochoty w najbliższy piątek zamiast kulania, wyskoczyć gdzieś na Białołęce na piwko czy dwa?

No to co, pozostalo mi życzyć Wam udanego wieczoru i dużo gości ;)

Ps. I pamiętać szlifa można zaliczyć bez 2oo ;) (wiem coś o tym)

Hej ja zaraz też odpalam, ale !piwko

Opublikowano

Niestety, wygląda na to, że Tarchomin w piątki kładzie się spać o 21-22, albo słucha dicso polo do 23, albo śpiewa karaoke w namiotach do białego rana.

Stanęło więc na "dzikiego dzika zakątkowego" ok. 20.30. !piwko

Opublikowano

Ja dzis raczej odpadam, chyba ze mi sie cos zmieni.

Ale moge wam zaproponowac knajpe ktora jest otwarta praktycznie do ostatniego goscia.

Jak jedziecie modlinska w strone Jablonny i jest rozjaz na legionowo i centrum jablonny, na swiatlach trzeba skrecic w prawo i zaraz w lewo, jechac wzdluz obwodnicy az do pierwszego skrzyzowania (jakies 500m). Na skrzyzowaniu jest knajpka.

Zazwyczaj dosc pustawa ma tez ogrodek dania typowo grilowe (nic wyszukanego). Ma ten plus ze piwo jest duzo tansze niz w dzikim (chyba 6zl). Dla pijacych przystanek autobusowy (Buchnik) jest na przed rozwidleniem jakies 100m tam gdzie sie zjezdza z obwodnicy autobusy to 723, 731 nocny N63

To chyba nie jest duzo dalej od was niz choszowka.

Opublikowano

Przeganiamy dziś swoje rumaki/klacze? :o !scooter

Opublikowano

Ja dzis odpadam mam dyzur pod kompem, poza tym wlasnie wyczyscilem 2oo i nie chce uswinic bo jutro przyjzdza potencjalny zainteresowany.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hm.... z pewną dozą nieśmiałości zapytuję, czy ktoś ma się ochotę dzisiaj kulnąć w tej iście wiosenno-syberyjskiej aurze ? !V:). Ratusz godz. 20.00. Propozycja traski - okolice Jabłonny z postojem na herbatę/kawę w McLegionowo

Opublikowano

Ja moze podjade jak mi stuki-puki odpala, Proponuje tez niesmialo godzinke 19,00 (bedzie troszke cieplej)

Opublikowano

Paweł wiem, że obecnie każda godzina wczesniej = cieplej. Ale fizycznie nie dam rady na 19.00 !V

Opublikowano
Paweł wiem, że obecnie każda godzina wczesniej = cieplej. Ale fizycznie nie dam rady na 19.00 !V

Ja też bym preferował 20:00 i mam nadzieję, że w końcu uda mi się dojechać ;)

Pozdr.

Pisklak

Opublikowano

To 20,00 postaram sie byc. Mam nadzieje ze Burek odpali bo stoi nie ruszany 2 dni na tym mrozie.