Ogólne
Tutaj rozmawiamy ogólnie o wszystkim co związane z Maxi- Skuterami.
3196 tematów w tym forum
-
Plama benzyny na zakręcie 1 2
przez ortos- 2 obserwujących
- 32 odpowiedzi
- 3.1 tys. wyświetleń
...a więc i ja po raz pierwszy i wierzę , że ostatni zaliczyłem szlifa go?ciowi wylał się bak benzyny wyjechałem z zakrętu i dalej to już był szus dobrze, że tylko obojczyk i skuter trochę przetarty pozdr... ortos ps. miałem na głowie NOWEGO Schubertha J1 - głowa cała
Ostatnia odpowiedź: wentyl, 22 Czerwca 2007 -
Jaki skuter na pocz?tek? 1 2
przez Gość pszym- 1 obserwujący
- 35 odpowiedzi
- 6.1 tys. wyświetleń
Witam, Może najpierw się przedstawię. Mam na imię Paweł i wła?nie zastanawiam się nad kupnem maxi skutera. Proszę o poradę co byłoby godne uwagi na pocz?tek... Problem nie polega głównie na tym jaka marka - chociaż tu też mam spory problem - podoba mi się i x9 i x8 i Atlantic. Bardziej interesuje mnie opinia czy miałaby to być 250 cm, czy może od razu 400, 500? Kiedy? mialem krótk? przygodę z motorem, teraz w końcu kończę prawo jazdy A ( teraz jeżdżę skuterem 50 cm ), ale obawiam się jednej rzeczy: Duży skuter może się nie sprawdzić w mie?cie, a ja również chciałbym czasami wyskoczyć gdzie? na trasę... Czy jest jaki? złoty srodek? Czy 250 tka poradzi sobie na trasie?…
Ostatnia odpowiedź: mak, 22 Czerwca 2007 -
Krótkie video-prezentacje skuterów...
przez PC800- 1 obserwujący
- 9 odpowiedzi
- 2.2 tys. wyświetleń
W serwisie przedstawiono 44 videoprezentacje skuterów m.in Peugeot Satelis 500 a także APRILIA Atlantic 125 APRILIA Scarabeo 125 GT 05 APRILIA Scarabeo 500 DAELIM S2 125 DAELIM S2 125 FI DERBI GP-Max 125 GILERA Fuoco 500 GILERA Nexus 125 GILERA Nexus 250 HONDA Pantheon 4T HONDA PS 125i HONDA SH 300i HONDA Silver Wing 400 HYOSUNG MS3 KYMCO Grand Dink 125 KYMCO XCiting 250 MALAGUTI Madison3 125 MBK Skyliner 125 07 PEUGEOT Geopolis 125 PEUGEOT Geopolis 250 PEUGEOT Ludix 2 One biplace PEUGEOT Satelis 125 ABS PEUGEOT Satelis 125 K PEUGEOT Satelis 500 PIAGGIO MP3 125 PIAGGIO MP3 250 PIAGGIO X8 125 Premium PIAGGIO X8 400 PIAGGIO X8 Street PIAGG…
Ostatnia odpowiedź: maciejbilu, 20 Czerwca 2007 -
Finansowanie drogiego hobby w Polsce 1 2
przez szorstki- 29 odpowiedzi
- 3.4 tys. wyświetleń
W nawi?zaniu do tematu: jak oni chc? rozbujać sprzedaż maxi ? Postawiłem tam tezę, że tylko dwie sprawy, jako tako, nakręcaj? sprzedaż nowych maxi w Polsce: 1: Pasja ekskluzywnej grupy motocyklistów 2: Korzystne formy finansowania zakupu (kredyt/leasing) Ankieta jest anonimowa, więc my?lę, że nie ma problemu. Może udowodnić postawion? przezemnie tezę lub jej zaprzeczyć . !tut Może również w jakim? sensie pomóc sprzedawcom, dostosować w pewnym stopniu ofertę, do możliwo?ci finansowych mieszkańców naszego pięknego Kraju. pzdr
Ostatnia odpowiedź: tomekmajesty, 19 Czerwca 2007 -
kolejna osoba odeszła 1 2
przez gumis- 1 obserwujący
- 41 odpowiedzi
- 3.8 tys. wyświetleń
http://wiadomosci.onet.pl/1552588,12,item.html [*] [*] !scooter
Ostatnia odpowiedź: Maciek, 16 Czerwca 2007 -
ktokolwiek widział,ktokolwiek wie...
przez robson- 0 odpowiedzi
- 835 wyświetleń
witam wszystkich ponieważ prawdopodobnie już niebawem sprzedam swojego Foresighta , wolałbym nie mieć zbyt długiej przerwy w oddawaniu się przyjemno?ci z jazdy chciałbym kupić jakiego? , najlepiej pojemno?ci 400ccm w rozs?dnej cenie ( max. 9-10tys.) . z pewnego żródła , a takie pewnie znaj? Burgmaniacy czekam z niecierpliwo?ci? na jakie? namiary od Was. pozdrawiam - robson
Ostatnia odpowiedź: robson, 14 Czerwca 2007 -
Gilera GP800
przez Gość Andreas- 0 odpowiedzi
- 996 wyświetleń
Moze to tylko ja dopiero sie o tym dowiedzialem, ale jakby co, podaje linka: http://www.scigacz.pl/Gilera,GP800,nowy,krol,2515.html Pozdro all Andreas Aj, dobra, stary "news", przepraszam, to ze zmeczenia :/ Andreas zmęczenie, zmęczeniem, a kliknięcie "edytuj" nie boli zamiast dopisywać kolejnego posta, posty ł?cze, następne będę kasował Artix
Ostatnia odpowiedź: Gość, 14 Czerwca 2007 -
Rejestracja Problem
przez Gość Svempas- 7 odpowiedzi
- 1.4 tys. wyświetleń
Witam. Mam pytanie, kupiłem niedawno FJR 1300 sprowadzon? z Niemiec, załatwiłem skarbówke, przegl?d, tłumaczenia itd. Ide dzisiaj go zarejestrować a babka w okienku mówi że brakuje mi jeszcze opłaty recyclingowej ( bagatela 500PLN). Pytanie tylko czy tak aby motocykle i motorowery nie s? z niej zwolnione tak czasem?? Może kto? z was ostatnimi czasy rejestrował sprzęt sprowadzony, i mógłby udzielić mi odpowiedzi na to pytanie. Z góry dziękuje. Wojtek
Ostatnia odpowiedź: slaw, 14 Czerwca 2007 -
Pierwszy dzwon za mn?
przez Gość sosna- 16 odpowiedzi
- 2.1 tys. wyświetleń
No niestety stało sie. Teren zabudowany - centrum Krakowa, 3 pasy ruchu o tym samym kierunku. Dwa pasy zupełnie zakorkowane - wszyscy stoj? Jade powoli prawym brzeżnym pasem ok 30km/h. ze ?rodkowego pasa katamaran rusza zdecydowanie skrecajac w prawo ( na mój pas) Facet rozpoczał manewrmajac mnie prawdopodobnie w martwym polu lusterka - przez ramie nie sprawdził bo po co. uderzył mnie przednim kołem w lewy bok na wysoko?ci tylnej podpórki na nogi dla pasażera. Przesun?ł mnie z 1,5 metra w prawo w strone krawęznika, na moje szczęscie bez wywrotki. Poszło troszke plastików w zasadzie kilka zaczepów wyłamam\nych. wygiety podnózek ( jego rzdeń ze stali dla pasażera, zarysowa…
Ostatnia odpowiedź: gumis, 13 Czerwca 2007 -
HONDA JAZZ 1 2
przez pawko- 25 odpowiedzi
- 9.8 tys. wyświetleń
Witam. Na allegro pojawiła się żadko spotykana maszynka... Co o niej my?li szanowne Towarzystwo, bo mi się nawet podoba?? A i do Międzychodu mam do?ć blisko...Prosze o opinie http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=94273242
Ostatnia odpowiedź: Gość, 13 Czerwca 2007 -
Aprilia Leonardo - co s?dzicie o tym...
przez Gość PatricK- 1 odpowiedź
- 1.1 tys. wyświetleń
Witam wszystkich... Mam pewien problem, bo mam do kupienia aprilie leonardo 150 4t... Co s?dzicie o tym skuterze? Jakie sa wady i jakie zalety? na co w tym akurat modelu zwracac uwage przy kupnie?
Ostatnia odpowiedź: Gość, 13 Czerwca 2007 -
Co wybrać
przez Gość golkow- 9 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
Cze?ć, zgromadziłem już kapitał na zakup sprzętu. Jestem jednak w kropce co wybrać. Zastanawiam się nad Madisonem 250 i 400 lub Majesty 250. Sprzęt ma służyć jako "skuter podmiejski". Zakładam, że bedę jeĽdzić czasem w 2 osoby, trasy pewnie nie większe niz 50-100km. Do Wawy nie będę się czesto pchać. Co polecicie z własnego do?wiadczenia ? Skuterem też ma jeĽdzić jako kierowca moja połówka (żona) i zależy mi aby nie zraziła się wielko?ci? sprzętu, a zarazem ja chciałbym mieć co? mocniejszego pod tyłkiem.
Ostatnia odpowiedź: Maarek, 13 Czerwca 2007 -
Do posiadaczy Yamahy Majesty
przez Gość golkow- 8 odpowiedzi
- 1.5 tys. wyświetleń
Witam, rozważam zakup Yamahy Majesty 125 '04. Co? znalazłem, co by mnie interesowało, mam jednak watpliwo?ci, czy skuter ten nie składa się z 2-óch skuterów (tył z jednego, przód z drugiego). Mam zatem zapytanie, czy zegary z tego zdjęcia http://golkow.pl/x.jpg wystepowały w tej Majesty z 2004 roku - w tym roku był facelifting. Jest to model z białymi kloszami kierunkowskazów. Czy przypadkiem nie s? to zegary z jakiego? MBK Skyliner-a ?
Ostatnia odpowiedź: Gość, 10 Czerwca 2007 -
Suzuki Moto Karawana Tour 1 2
przez Misiek_500V- 2 obserwujących
- 31 odpowiedzi
- 4.1 tys. wyświetleń
Witam Uslyszalem dzisiaj informacje w radiu o Suzuki Moto Karawanie Tour i chcialem sie dowiedziec czy ktos wie jak wygladaja te jazdy testowe. Czy dostaje motocykl kazdy czlowiek z ulicy, ktory przyjdzie z kombinezonem i prawkiem bezwzgledu na wiek czy trzeba podpisac jakas deklaracje na zakup motocykla tudziez uiscic cos w postaci "zaliczki" na konkretny model.
Ostatnia odpowiedź: Misiek_500V, 4 Czerwca 2007 -
Zapowiadany RARYTAS dla fanów Anny Marii Jopek.
przez Gość YARECK- 0 odpowiedzi
- 806 wyświetleń
!tut UWAGAAAAA!!! !tut !tut !tut Pod tym adresem wystawiłem unikatowy rarytas dla fanów ANNY MARII JOPEK: http://www.allegro.pl/item201851565_unikat...er_okazja_.html My?le, że wszystkie informacje odno?nie owego rarytasu s? w opisie aukcji. Zapraszam do aukcji.
Ostatnia odpowiedź: Gość, 1 Czerwca 2007 -
Kolejny trójkołowiec
przez smok.wawelski- 1 obserwujący
- 4 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Szperaj?c po necie wpadłem na co? takiego: Brudeli 625 L. Na pewno ciekawa propozycja dla fanów 3oo, ciekawe kiedy wersja supermoto !wchair PS. Czy tajemniczy obiekt nocnych testów w Rynii to 3oo Vectrix?
Ostatnia odpowiedź: Karolina, 31 Maja 2007 -
PROTOTYP SKUTERA W NASZYCH RĘKACH
przez m@rkiz- 1 obserwujący
- 17 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Jaki? czas temu Katty – Szefowa Klubu Skuterowego Wrocław wpadła na szatański a zarazem genialny plan przeniknięcia do fabryki skuterów, dotarcia do pilnie strzeżonych projektów, danych z testów zapisanych na dyskach i zdobyciu jednego z prototypów. Po opracowaniu najdrobniejszych szczegółów brawurowego planu wybrała do jego realizacji dwóch klubowych agentów – mnie i „Krzysia”. Ja w ramach przygotowań do tego arcytrudnego zadania zaliczyłem trasę dookoła Polski a kolega uczył się na pamięć schematów elektronicznych zabezpieczeń i systemów bezpieczeństwa. Naszej Szefowej dzięki nieziemskiej urodzie udało się zapanować nad wol? i umysłem jednego z członków ?cisłego kierown…
Ostatnia odpowiedź: Daro, 31 Maja 2007 -
PrOfEsJoNaLnY mechanik
przez Gość kamilus- 1 obserwujący
- 16 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Witam opczajcie akcje jaka miałem zaprowadzilem do mechanika skutera jakies miesiac temu.Go?c powiedział że trzeba ustawić gaĽnik i zawory,no to ok ustawił to a tu skuter nadal nie pali to powiedział że modół jest zepsuty,sprawidził modół i jest dobry,palant po sprawdzeniu modułu wyszmyslił że nie ma k?presji zamówił wszystko tłok,pierscienie,i ten trzon co trzyma tłok i zrobił szlif wyliczył mnie na 600zł.No mówie no to luz bedzie już praktycznie kapitalka to mówie zrobi i już bedzie chodził ok,zrobił to wszystko a skuter nie działa nadal to teraz powiedział że impulsator jest zepsuty.To jest dopiero profesjonalny mechanik...
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 30 Maja 2007 -
AUKCJA DLA DZIECIAKÓW Z DOMU DZIECKA nr. 9 1 2 3
przez MariuszBurgi- 1 obserwujący
- 55 odpowiedzi
- 6.2 tys. wyświetleń
Wystawiam na aukcje emblemat Burgmanii wykonany w limitowanej serii tylko o?miu sztuk!!! Jest to wersja okoliczno?ciowa i wykonana jednorazowo, przewidziana między innymi na takie cele jak ten. Emblemat może służyć jako przywieszka do kurtki lub po usunięciu mocowań jako znaczek naklejany na samochód czy skuter. Szeroko?ć znaczka ok. 5 cm. Dodam, że w rzeczywisto?ci prezentuje się dużo lepiej niż na foto. Kwota uzyskana z licytacji tego niecodziennego gadżetu zostanie przekazana bezpo?rednio na pomoc dla Domu Dziecka nr. 9 w Łodzi (numer poniżej) a emblemat wysłany paczk? priorytetow? dla zwyciezy niniejszej aukcji. Oto numer konta: Jarosław Jan 50 1020 5558 1111 10…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 30 Maja 2007 -
DRAMAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
przez mp-pp- 1 obserwujący
- 23 odpowiedzi
- 2.7 tys. wyświetleń
Witam wszystkich ale się dzi? zawiodłem , latam an 400 k7 mój kolega kymco 250 z tego roku , startowali?my parę razy z pod ?wiateł i dostawałem takie baty w ogóle nie mogłem go dogonić dopiero przy 125 km/h wyprzedzałem ,wyprzedzał mnie ok. trzech długo?ci skutera co jest grane słyszałem o awarii sprzęgła ale u mnie nic nie szarpie i przyspiesza gładko wiec nie wiem co jest , może ten tym tak ma ????????? proszę o pomoc strasznie się zawiodłem z t? pojemno?ci? i tej klasy skuterem naprawdę powinno to lepiej latać !scooter !OKK
Ostatnia odpowiedź: Gość, 28 Maja 2007 -
Jak jeĽdzić bezpiecznie 1 2
przez eMKa- 40 odpowiedzi
- 3.8 tys. wyświetleń
Proponuję aby?my w tym temacie dzielili się do?wiadczeniami z dróg, które często bywaj? bardzo proste, a jednocze?nie bezcenne i pomagaj? bezpiecznie korzystać z naszych maszyn. Jasne, że opieramy się o zasady zawarte w Prawie o ruchu drogowym i zakładam, że nie ma potrzeby przypominania tego w każdym po?cie, ale z drugiej strony wiem z własnego do?wiadczenia, że s? zapisy, o których nie pamiętam lub "umknęły" w trakcie kursu. Warto zatem czasem przypomnieć zapisy kodeksowe. Rozpocznę temat powtórzeniem rady z innego posta: Je?li wyprzedzasz lub omijasz w korku - nie rób tego z prawej strony. Kierowca z natury jest bardziej wrażliwy i czujny na to co dzieje się po lewe…
Ostatnia odpowiedź: romankos, 28 Maja 2007 -
Sprzedaz maksiskuterów (powyżej 400ccm)w 2006r
przez PC800- 7 odpowiedzi
- 1.2 tys. wyświetleń
Na jednym z portugalskich wortali podano dane o sprzedazy maksiskuterow (powyzej 400ccm) w ich kraju w 2006 roku. Lista przedstawia się następuj?co (miejsce/model/sztuk): 1 SUZUKI AN 400 BURGMAN.................2.316 2 YAMAHA TMAX 500............................2.296 3 YAMAHA MAJESTY 400.......................1.387 4 KYMCO XCITING 500.........................1.193 5 SUZUKI AN 650 BURGMAN......... .......1.135 6 GILERA NEXUS 500.............................282 7 HONDA FJS 400 SILVERWING...............278 8 HONDA FJS 600 SILVERWING...............256 9 PIAGGIO X8 400.................................249 10 PIAGGIO BEVERLY 500......................210 11 …
Ostatnia odpowiedź: MariuszBurgi, 27 Maja 2007 -
Jak oni chc? rozbujac sprzedaż w tym kraju???? 1 2
przez Gość |wistak- 33 odpowiedzi
- 3.4 tys. wyświetleń
Witam, Wchodze dzi? na strony SUZUKI aby z ciekawo?ci sprawdzić jak na polskim rynku ksztaltuje sie cena nowego Burgiego 200 i co Cena prawie jak nowego x-max. Ja rozumiem nowy model itd... ale wkońcu to skuter i jeszcze nie znane jest jak sie bedzie sprawował??? Przykład kolegi z Krakowa który zakupił nowiutkiego 400 K7 i sprzęgło mu po 850km przebiegu walnęło tylko Ja wiem Vaty ?maty itp ale jakby polityka sie zmienila ilo?c przelożylaby sie na zyski dealerów a tak ile sie sprzedaje każdy widzi . Zaraz mnie sprowadzicie na ziemię a to rynek a to nabywcy, klimat , długo?ć sezonu ale bez przesady... Ciekaw jestem co Mariusz slyszy od notabli na ten temat w ce…
Ostatnia odpowiedź: Gość, 26 Maja 2007 -
Dobry zwyczaj nie pożyczaj 1 2
przez ciachu- 42 odpowiedzi
- 3.8 tys. wyświetleń
Było miło i przyjemnie jeżdż?c sobie na "jedynie słusznej " marce , aż do chwili, gdy dobry znajomek pożyczył mojego Silvera, aby porównać sobie walory jazdy na skutrze z wrażeniami na szlifierce, której sam jest włascicielem. No i cóż, wyłożył się podczas ostrzejszego hamowania !placz1 Jego tłumaczenia co do przyczyn nie chcę przytaczać, bo to . Uszkodzenia niby niewielkie, ale trochę osłon i osłonek się niestety połamało. Możecie sobie wyobrazić moje hmm, zdenerwowanie !tut . Finałem sprawy jest sytuacja - mój wypieszczony Silver został odsprzedany (sprawę załatwili?my polubownie, ze wskazaniem na moj? stratę), a ja tuż przed jednymi z najważniejszymi impreza …
Ostatnia odpowiedź: Gość, 26 Maja 2007 -
Jaki kolor dla silvera?
przez Gość marcinawf- 13 odpowiedzi
- 1.6 tys. wyświetleń
Witam ponownie szanownych użytkowników Maxiforum. Dzi? mam ciekawy temat do przedyskutowania, własnie skończyłem składać swojego silvera no i wychodzi na to że mysze go całego przemalować. Zastanawiam sie jaki kolor wybrać ( odtychczas był ciemny niebieski ale ten wydaje mi sie beznadziejny i postanowiłem go zmienić) Mam jakie? swoje wizje ale narazie ich nie zdradze w miare rozwijania sie postu napisze swoja propozycje. Tak wieć reasumyj? prosze o wasze propozycje jaki kolor powinienem wybrać mile widziane zdjęcia Czekam na propozycje i Pozdrawiam Miłego pisania
Ostatnia odpowiedź: Gość, 25 Maja 2007