Skocz do zawartości
Forum Burgmania

najszybszy i najlepszy 2T - Gilera Runner fxr180

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam opiszcie swoje pierwsze wrażenia z jazdy na maxa swoim skutem :D, mój "Runny- FXR 180 2T" jest jak go-kart, ci?gnie niesamowicie do 40km/h z samego gazu na koło w pion staje, powyżej 40km/h trzeba podrzucić lekko i to samo-pion, aż do maxa(140km/h- w realu) ci?gnie bez żadnych dołów czy jaki? zaduszeń jest Best, polecam każdemu taki skut o nie znacznej pojemno?ci ale ci?gle rasowymi kucami PS. :lol:

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pavulon

6

• Mareczek

3

• Artix

2

• Mr.T

2

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

wow , wow , wow

wiecej nienapisze bo mnie zatkalo :lol:

• Administrator
Opublikowano

A nie prosciej kupic sciga niz katowac skuter. :lol:

Opublikowano

Ooooo! Przypomniałem sobie Ciebie ( krisbar0 ) spotkali?my się w Gryfinie podczas powrotu z wycieczki do Niemiec Grupy uczestnicz?cej w zlocie w Szczecinie.

Pamiętam jak Kolega Jerzy dawał Tobie wykład :D:lol: odno?nie ?migania bez prawa jazdy :D i jazdy skuterem zarejestrowanym 180/50

Opublikowano

Wszyscy cieszymy się z twojego szczę?cia , mieć taki skuter to powód do dumy,że ho ho :lol:

PS. Pomyliłe? fora tutaj wszyscy s? sympatykami wolnej,wygodnej, bezpiecznej i bez tuningowej jazdy maxiskuterami.

Opublikowano

Taki "stary rocznik" i bez prawa jazdy :D;) !war ? I na motorowerowych blachach !OKK !tut :lol: ?

PS. Mareczku, na kolo moze sie da postawic z gazu, ale do Niederfinow (50km) to juz by nie dojechal :D .

• Sympatycy
Opublikowano

Taka stara dupa a jeżdzi jak dzidzi

ps.na :) też nie trzeba kat,,A"

Opublikowano

witam ponownie , tak spotkałem grupę burgmanów i pozrawiam Was, mój skut jest serjny 49ccm a że ma czę?ci zapożyczone z najmocniejszej wersji to inna bajka, ale w każdaj chwili może zostać zduszony przezemnie do 49ccm kwestia 10 sekund !! i jezdzę jak motorowerem !!! 45km/h zwykła blokada :blink: , a jak chcem powygłupiać się trochę lub pokazać komu? co mó niewinny skut potrafi to mam b. dużo mocy na to - a i plastika "yamahe" też miałem wcze?niej ,ale nie leży mi ten moto jako konstrukcja, do miasta tylko zwinny skut !!!! obecnie jeszcze modyfikacja w silnik malossi MHR będzie jeszcze mocniejszy oraz inne rolki pdo konca tego m-ca bedzie gotowy nakręce filmik napewno stun !!!

Opublikowano
mój skut jest serjny 49ccm a że ma czę?ci zapożyczone z najmocniejszej wersji to inna bajka, ale w każdaj chwili może zostać zduszony przezemnie do 49ccm kwestia 10 sekund !!

:lol: a to ci psikus 10 sek ? :blink:

to co ty caly silnik przekladasz ? :lol:

Opublikowano

taaa blokada obrotow :blink: no to masz 180cm zblokawane taki zeby chodzilo ja 50 ? :blink: Polak potrafi xD

Opublikowano
blkokada

Tez mam w swoim skuterze blokade

Zakladam ja jakies 5 sekund

I wtedy mam ograniczenie do 0km/h - to jest dopiero cymes :blink:

Opublikowano

uważam, że jak masz moto lub skuta to powiniene? zajrzeć w jego duszę i elektronikę , a nie z zewn?trz ogl?dać i oceniać go.

Opublikowano
uważam, że jak masz moto lub skuta to powiniene? zajrzeć w jego duszę i elektronikę , a nie z zewn?trz ogl?dać i oceniać go.

Ja uważam, że jak masz moto lub skuta, to powiniene? mieć uprawnienia do jazdy nim.

Opublikowano

oczywi?cie że mam "dowód" odpowiedni dok na skuta ,- każdy z Was złamał przepis i sami o tym Wiecie choćby przekroczenie prędko?ci o parę km/h i co może sami poszli?cie na Policję i o tym zglosili?cie że chcecie zapłacić mndacik najlepiej kredytowy i może jeszcze na raty bo was nie stać , a dalej jeĽdzicie i łamiecie przepisy tylko sporadycznie jeste?cie wychwytylani przez patrol więc się nie czepiajcie, tylko Siebie oceńcie :blink:

Opublikowano

ale mam ubaw jak to czytam

Pojemnosc 180 blokujesz do 49? hmm, to ciekawe bo to jest fizycznie praktycznie niemożliwe,

mozesz oczywiscie zablokowac osiagi, ale to nie to samo.

Gorzej będzie gdy spowodujesz wypadek przy np 60km/h - bez uprawnien, zle zarejestrowanym pojazdem - nikt nie wyplaci ubezpieczenia w takim wypadku.

Niektórym przydała by się lekka doza rozs?dku

Opublikowano
Pojemnosc 180 blokujesz do 49? hmm, to ciekawe bo to jest fizycznie praktycznie niemożliwe,

mozesz oczywiscie zablokowac osiagi, ale to nie to samo.

ma blokade obrotow ....

ja sie nie czepiam bo sam mam moto 125 na 50 ale uwazzam ze twoje wypowiedzi i wogola jak na twoj wiek s? dzieciiinnnneeeee :blink:

a moze ja jestem juz stary xD

w kazdym razie na nowy rok robie A1 i nie czuje sie z tym dobrze ze lamie przepisy ... a napewno juz sie nie wychwalam jaka ta 125 na 50 jest szybka ....

Opublikowano

blokada jest i fizycznie skut jest tak zmulony ze bys Go dobrym rowerem wyprzedzil - zero przyspieszenia i mocy ,a jesli chodzi o moc to zawsze j? uzyskasz przy maxymalnych obrotach a je?li ich nie ma to się ledwo toczy, a przy wypadku bym go na bank zblokowal i tyle, po 2 gie silnik w dzisiejszych czasach to czę?ć wymienna tak jak od wieków na zachodzie i dzęki Bogu to jest już u nas dlatego numerów nie masz już w dowodzie zatrzesz silnik i wymieniasz tak jak z innymi czę?ciami a jak miał bym chodzić za każdym razym do rzeczoznawcy i na przegl?d póĽniej do wydz. komunikacji to podejżewam że opłaty w sezonie przerosły by nie jeden tani skut !!

Opublikowano

To ile Ty wymieniasz tych silników w sezonie ?

Opublikowano

tak że jak chcę to ?migam 45km/h a jak nie chcę to szybciej a zazdroszcz? tylko ci co ich pojemno?ci s? wieksze od mojego skuta lub podobne a osi?gi zerowe=0 w porównaniu z moimi pa pa pa pa

Opublikowano

koszt 1 go cylindra dobrej firmy 1300zł , koszt wału dobrej firmy 1300-1400zł + inne gadzety kolo 1000zł to jest na 1 wymianę możecie sobie policzyć

Opublikowano
a przy wypadku bym go na bank zblokowal i tyle,

taki jeste? pewniaczek tak ?? a jak by? jechał 100 i wpadl pod auto hmmmm .....

tak że jak chcę to ?migam 45km/h a jak nie chcę to szybciej a zazdroszcz? tylko ci co ich pojemno?ci s? wieksze od mojego skuta lub podobne a osi?gi zerowe=0 w porównaniu z moimi pa pa pa pa

no najważniejsza predko?ć tak tylko ona sie liczy ... ile masz lat chlopie ? moze mały drag z cbr 600 ? olaboga normalnie ... kupił plastik zeby sie scigac

koszt 1 go cylindra dobrej firmy 1300zł , koszt wału dobrej firmy 1300-1400zł + inne gadzety kolo 1000zł to jest na 1 wymianę możecie sobie policzyć

zrób se kole? prawko A i kup szlifierke (wtedy bedziesz mial speeda i orgazm) i nie rób z siebie DOWNA i nie zasmiecaj tu forum, bo widze ze dla ciebie to tylko predkosc sie liczy ...

wg mnie pomyslunek 13 latka ... zarejestrowales sie na tym forum zeby sobie zalozyc ten twoj "m?dry" temat jak to ty smigasz maszynk? w któr? włożyłes 3600 zł i smigasz na niej bez uprawnien i bez pomyslunku

:blink:

To jest forum dla wszystkich skuteromaniakow ktorzy maja uprawnienia i wiedza jak jezdzic bezpiecznie tymi plastikami, i nie liczy sie dla nich predkosc bo to nie scigi a nie zakladaja tematy godne 13 latkow (z calym szacunkiem dla m?drych 13 latkoów)

Ot ode mnie tyle w tym temacie bo mnie on smieszy juz tu nie napisze.

Proszę modów od zrobienia co? z tym kabaretem. :blink:

Opublikowano

Tu nas masz... :blink:

Fajne porównanie zastosowałe? z jazd? motocyklem bez uprawnień, zarejestrowanym na motorower i co za tym idzie bez ważnego ubezpieczenia OC do jednorazowego złamania przepisów ruchu drogowego.

Napisałe? o ocenianiu siebie. No cóż, dla mnie uzyskiwanie prędko?ci maksymalnych nie jest powodem do dumy. Ale chyba z tego wyrosłem.

Polecam zrobienie prawka i bardziej poważne, żeby nie powiedzieć "dorosłe" podej?cie do życia.

Opublikowano

ok kończę temat bo chciałem porozmawiać bardziej o jeĽdzie na maxa niż o gadaniu głupot z Waszej strony .Wy tylko o wypadkach- co by było gdyby??, a ja uważam jeż powinno jeĽdzić się z głow? niezależnie ile masz kucy pod zbiornikiem jak masz np. R1 yamahe i przed sob? znak ogr. do 40km/h to wszystko zależy od Ciebie co ty zrobisz i jak szybko pojedziesz ja po mie?ci staram się nie przekraczać normy ale nie zawsze to sie da!!! a proszę czytajcie od pocz?tku do końca moje tematy gdyż nie lubię się powt. yamahę już miałem PLASTIKA ale mi nie leży ta konstrukcja poruszam się w mie?cie !!!

jeden test- Zapytajcie w sklepie- salonie pierwszego lepszego sprzedawce o v-max nowego skuta, seryjnie ich v-max wonosi 50-55km/h przy zalożonych wszystkich blokadach a przecież to już przekroczenie prędko?ci i złamanie kolejnej zasady by skut 49ccm był jako motorower a powiniem być już jako motor zarejestrowany i nikt w to nie wnika a s? one jako nowe produkty już dopuszczane do ruchu jako motorower, dla mnie to bez znaczenia czy o 10km/h złamię prawo- jako nowy skut z blokad? ,czy o troczę więcej moim Runny jak masz ?wiadomo?ć że je łamiesz to sam wiesz co z tego może być !!!

proszę używać funkcji "edytuj" posty ł?cze, kolejne zdublowane będ? kasowane

Artix