Klubowicze Jack Opublikowano 21 Marca 2015 Klubowicze Opublikowano 21 Marca 2015 Jak coś porównujemy to z jajami i obiektywnie bym proponował . No nie wiem... skutera z jajami bym nie porównywał Natomiast obiektywnie - tak! Mam aktualnie 2 skutery. Wsiadam na jeden, wsiadam na drugi i obiektywnie porównuję zady i walety... znaczy wady i zalety Skuterowo/kanapowa pozycja na Silverze jest DLA MNIE dużo bardziej komfortowa. Dlatego będę się starał przerobić Integrę na skuter. Cokolwiek by to miało znaczyć Jak z tą kierownicą? Czy tam jest jakaś fabryczna regulacja wysokości?
marek_m Opublikowano 21 Marca 2015 Opublikowano 21 Marca 2015 W swojej Integrze miałem krótkie klamki PUIG. Można też taniej - China z eBay'a.
Klubowicze Jack Opublikowano 23 Marca 2015 Klubowicze Opublikowano 23 Marca 2015 Marek, chciałem pogadać z Tobą o szczegółach przeróbki kierownicy, ale chyba masz zapchane PW. Zadzwoń proszę lub daj mi nr do siebie. Mój 6O6 l78 piecl6. Jeśli masz jeszcze jakieś zdjęcia kierownicy, to zapodaj.
marek_m Opublikowano 23 Marca 2015 Opublikowano 23 Marca 2015 Rzeczywiście była pełna, ale już jest oczyszczona. Więcej fotek nie mam. Poproś kol. cheng'a - on teraz jeździ "moją" Integrą. Przeróbka kierownicy to żadna filozofia: Plastiki i oryginalna kierownica - do kosza; Nowa kierownica (np. Renthal), osadzona na podwyższeniach (np. Rox Risers - pozwalają regulować wysokość i odległość); Oryginalne manetki, lusterka i przełączniki; Nowe ciężarki - do pustych kierownic aluminiowych; Do tego małe klamki (np PUIG). i gotowe
Klubowicze Jack Opublikowano 23 Marca 2015 Klubowicze Opublikowano 23 Marca 2015 Czyli w sumie o ile podniosłeś (przesunąłeś) kierownicę? Rozumiem, że oryginalne linki mają wystarczającą długość i nie potrzeba wymieniać. Zastanawiam się nad dodaniem 9-cio cm rizerów Rox`a bez wymiany kierownicy.
Lucjan73 Opublikowano 23 Marca 2015 Opublikowano 23 Marca 2015 Podaj jeszcze może przybliżone koszty takiej operacji.
marek_m Opublikowano 24 Marca 2015 Opublikowano 24 Marca 2015 Użyłem Rox Risers 2" + kierownica Renthal (wysoka). Dzięki temu uzyskałem podwyższenie ok. 5 cm i przybliżenie ok. 3 cm. Kabli / przewodów nie zmieniałem. Kierownica Renthal - 255 PLN Podwyższenie Rox Risers - 360 PLN
romano77 Opublikowano 30 Marca 2015 Opublikowano 30 Marca 2015 Panowie jeśli znajdzie ktoś z was chwilkę to sprawdźcie dla mnie proszę te trzy wymiary: Chwilowo niema mnie w domu a chciałbym zrobić coś takiego : Dzięki w góry.
Jerry_R Opublikowano 30 Marca 2015 Opublikowano 30 Marca 2015 Wszystkiego sie spodziewalem, ale Integra Taxi???
Klubowicze Jack Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Klubowicze Opublikowano 1 Kwietnia 2015 TAPICER Ja znam CHRIS'a, mozna mu dac zdjecie wzorcowe, obgadac wszystko, itp. Ale glowa reczyc nie bede, pilnowac trzeba... Niestety, po 2 tygodniach oczekiwania, umawiania i zwodzenia przez Chrisa, w końcu spuścił mnie na drzewo i oznajmił, że zarobiony jest i nie da rady. Próbowałem ustalić jakiś termin, żeby zawieźć siodło konkretnego dnia i odebrać po 2-3 dniach roboty, ale tak nie można. Jak chcę mogę mu przywieźć siodło i grzecznie ustawić się w kolejkę oczekujących na "nie wiadomo kiedy". Gdyby od razu powiedział, że nie zrobi, nie miałbym pretensji. A tak, to nie wiem, czy dam radę załatwić gdzieś przeróbkę przed terminem wyjazdu dokładnie za miesiąc. Reasumując, Chrisa nie polecam, chyba, że komuś się wyjątkowo nie spieszy.
ALFI Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Spróbuj Werson w Nowej Iwicznie. Widziałem ich robotę. Sam się do nich wybieram jakoś po świętach.
Lucjan73 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zapytaj jeszcze Wrzonia on gdzieś zlecał usługę tapicerską w Polsce z wysyłką kurierem.
Klubowicze Domel Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Klubowicze Opublikowano 1 Kwietnia 2015 W Nowej Iwicznej jest ok ale ku...o drogo, pytaj Wrzonia i Strażaka.
Klubowicze Jack Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Klubowicze Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Panowie po niedzieli zmierzę i powiem wam dokładnie. Pogoda nie pozwala przetestować na dłuższym dystansie, mimo to przysiadłem się w garażu na minutkę i miejsca na kolana jest tyle samo, i mam luzik. Jeśli chodzi o wygodę plecaczka to jest zdecydowanie lepiej, kierownik też powinien mieć lepiej, myślę że ciężko byłoby stworzyć coś gorszego od oryginalnej.... Kolega romano mógłby coś się wypowiedzieć na temat użytkowania siodła Shad. Poważnie rozważam zakup. Został mi miesiąc na ogarnięcie sprawy. Mało casu, kruca bomba, mało casu...
ALFI Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 W Nowej Iwicznej jest ok ale ku...o drogo, pytaj Wrzonia i Strażaka. Zgadza się ale może jest nadzieja że wyrobią się w terminie, bo gość ma normalny zakład z jakimiś pracownikami, dodatkowo robi do skutku.
Jerry_R Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Z uslug Nowej Iwicznej korzystalem rowniez, montaz oparcia UTOPIA w AN400. Konkretnie i na temat, jakosc bardzo dobra, cena wysoka. Rowniez POLECAM. PS: moja "nietypowa" usluge wykonywal sam wlasciciel, pracownicy raczej jakies prostsze, powtarzalne czynnosci robia. PPS: Jack, Romek jeszcze troche nie odpowie, nie jest na ladzie :-)
Klubowicze Jack Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Klubowicze Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Pierwszy etap przemiany Integry w skuter. Prawie nie widać różnicy, a jest!
ALFI Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Jakoś ta kierownica dziwnie podniesiona. Jak wrażenia z jazdy, czy aby nie za wysoko?
romano77 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Jack, założyłem ale jeszcze nie przetestowałem na dłuższym dystansie,mimo to jestem pełen nadziei..To co udało mi się w zimę pojeździć to 30 kilometrowe odcinki i poprawa komfortu była odczuwalna. Co się poprawiło to wygląd a widzę ze też wybrałeś białą więc będzie pasować.!!!! Jak pisałem wcześniej oryginalna dla mnie beznadziejna (jest do sprzedania) .Widzę że po tym jak podniosłeś kierownicę szeroka szyba straciła swoje właściwości i pewnie zaczęło wiać po łapkach. PS: Panowie trochę smutna sprawa,dwukrotnie prosiłem was o sprawdzenie dla mnie wymiarów centralki i odległości od przedniego koła.. Na szczęście poradziłem sobie z tym ale .................... Szade.
ALFI Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Masz do sprzedania starą/nową kanapę. Daj znać ile chciałbyś za nią. Może trochę poeksperymentuje z jedną z nich i coś z tego wyjdzie.
Klubowicze Jack Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Klubowicze Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Widzę że po tym jak podniosłeś kierownicę szeroka szyba straciła swoje właściwości i pewnie zaczęło wiać po łapkach. Zgadza się. Szyba doskonale osłaniała dłonie. Polecam. A teraz różnica w wianiu po łapkach na niekorzyść jest olbrzymia. Po wstępnej przejażdżce stwierdzam, że jeszcze będę zmieniał kąt pochylenia rizersów i kierownicy. Trochę niżej i trochę bliżej. I o handbarach trzeba pomyśleć. Te od MZ-ki pewnie będą badziewnie wyglądać, ale wszelkie "firmowe" są mocowane przy ciężarkach, a mi zależy na możliwości założenia mufek na wyjątkowo chłodne dni.
Bogart58 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Gdyby ktoś ze szczęśliwych posiadaczy Integry chciałby posiadać takie oto naklejki, to mam parę sztuk na zbyciu. Trochę mało precyzyjnie to napisałem Mam na zbyciu, ale oczywiście za free. Naklejki mają wymiar 130 x 35 mm. Wykonane są w technice 3D czyli pokryte są warstwą przeźroczystej żywicy. Wydrukowane są na samoprzylepnej srebrnej folii odblaskowej. Ramka i nazwa w kolorze czarnym. Zdjęcie jest marnej jakości.
Klubowicze pazdzioch Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Klubowicze Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Bardzo chętnie załapałbym się na 700 szt 2. Oczywiście nie za darmo !piwko
Klubowicze Jack Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Klubowicze Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Panowie jeśli znajdzie ktoś z was chwilkę to sprawdźcie dla mnie proszę te trzy wymiary: Chwilowo niema mnie w domu a chciałbym zrobić coś takiego : Dzięki w góry. 1. 92 cm 2. 27 cm (mierzone po zewnętrznych krawędziach stopek) 3. 12 cm (od zewnętrznej/lewej krawędzi stopki do zewnętrznej/lewej krawędzi dźwigni) Oczywiście nie są to wymiary co do milimetra. Mierzone "z przyłożenia" zwykłą miarką.
romano77 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Dzięki wielkie Jacku, chociaż to już zupa po obiedzie , wózek zrobiony i według tego co napisałeś powinien pasować "NA STYK". Wiesz znalazłem w necie wymiary staro-bruku i dzięki temu starałem się na 'OKO" określić potrzebne mi wymiary i wychodzi na to że średnio mi to wyszło . Pozdrawiam Romano.
Rekomendowane odpowiedzi