Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Zużycie paliwa-ranking

kordozor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja na Hondzie S-wing mam spalanie oscylujące w granicach 2,5 - 3,0 L/100km :lol:

Moja stara 50-siątka paliła mi więcej :angry:

A ja myślałem że drugiej takie Hondy na forum nie ma. Mam identyczne spalanie. od 2,6-3,2 l/100km.

A czy szanowny kolega ma może ABS na pokładzie skrzydełka?

• Odpowiedzi 123
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• szorstki

5

• ciesu

4

• pawel332

4

• Gumisiek

3

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Moja majka 3.2-4.2 w zależności od dynamiki jady :angry:

Opublikowano

Moja YP250 z 2001 srednio 3,7l/100km przy normalniej jezdzie ( tzn bez szaranczy 1/0)

Opublikowano

brachu albo masz ciężką rękę albo coś nie tak :angry:

Majka 4 litry na 100 to standard

Opublikowano

Poniżej 5 to nawet chińskie SW 600 schodzi czasami :blink:

Gdy miałem Burgmana 400 nigdy nie spalil mi 5 litrów. Spalanie oscylowało między 3,8 do 4,5. Najczęściej 4,3.

Gość shadow1987
Opublikowano

U mnie z 2000 roku burgman 400, jazda tylko miasto, pali:

Opublikowano

Mój 160 konny skuter z 1200ccm miasto 5,6l/100, trasa 4,6 l/100 przy tempie 80-120kmh)

Opublikowano

Może nie szwankuje. W moim przypadku trzeba wziąć pod uwagę, że cykl miejski skałada sie po części z cyklu podmiejskiego, po prostu mam kilka kilometrów do przejechania (choć nie jest to płynny przelot jak w trasie) zanim wbiję się w typową jazdę miejską - troche niejasno napisałem, ale jestem po kilku browarkach po cięzkim dniu, mam nadzieję, że jest w miare zrozumiale :lol:

Pozdro

Opublikowano

Moja majka bierze 3 litry albo nie wiele wiecej przy ostrej jezdzie. Nawet jak jade w 2 osoby +bagaz , to nigdy nie przekroczylem 4 litrow.

Przebieg 22tys.km rocznik 1998

Gość shadow1987
Opublikowano

co do większego spalania może , regulacja/czyszczenie gaznika oraz kontrola ciśnienia sprężania .. może warto to skontrolować jeśli nie jest regularnie serwisowany ..

Opublikowano

K2 400 nigdy nie spalił mi więcej niz 4l Pb/100km

Bandita bedę dopiero mierzył !yeah bo na razie 1x zatankowalem

Opublikowano

Mój potrafi nawet 7,5 !bicz

ale ja mu to wybaczam !bicz !bicz

Opublikowano

moja Apka pali ok 4 - 4.5l ale dla mnie jest ok :(

Opublikowano

X-Max (2008, 22.000 km) pali od 3,25 do 4,3 - zaleznie od stylu jazdy = nastroju kierownika.

Jeszcze nie jeździłem "cały bak na maksa delikatnie", ale jestem pewny, że gdyby mi się nie śpieszyło, to zmieściłbym się poniżej 3l.

Zawsze tankuję do końca i wyjeżdżam prawie do końca i notuję wyniki.

• Klubowicze
Opublikowano
Poniżej 5 to nawet chińskie SW 600 schodzi czasami !sciana

Gdy miałem Burgmana 400 nigdy nie spalil mi 5 litrów. Spalanie oscylowało między 3,8 do 4,5. Najczęściej 4,3.

W mojej byłej K2 spalanie było dokładnie takie jak w Abachowej !NOT , a zacna najczęściej w granicach 5,2 - 5,5 l/100km !scooter .

Opublikowano
moja Apka pali ok 4 - 4.5l ale dla mnie jest ok  !w00t

Cuda, panie, cuda. Mój Amalfi, czyli 180ccm poniżej 4 literków nie schodzi... Co prawda rękę mam ciężką, skuter ciężki, ja ciężki...

Aha, no i elyseo 70ccm pode mną też pod 4 litry paliło - może to taka karma? !OKK

Pzdr.

M.

Opublikowano

Mój transformer przy moim stylu jazdy spala od 4.3 do 4.7 . A jaki do styl jazdy ? Styl : odkręcony - zakręcony, bez stanów pośrednich !w00t Druga maszyna mimo że połowę mniejsza ( majka 125 ) pali niewiele mniej. Widocznie fizyka przeniesienie moich fałdów tłuszczu z miejsca A na miejsce B determinuje ilość energii do tego niezbędnej.

Opublikowano

Moj bzyk smigany glownie w dwie osoby wciaga pomiedzy 4 a 6,5l/100km srednio wychodzi niecale 5l/100km

Opublikowano
Mój transformer przy moim stylu jazdy spala od 4.3 do 4.7.

A mój SYM pali tyle ile w sygnaturce :D a raczej odkręcam na maks.

po zmianie rolek na oryginalne pali zdecydowanie mniej.

Opublikowano

moj xmax palil mi tak czy siak 4,5.czy to trasa czy miasto.lekko nie mial ale bez przesady.Midnight po trasie 4,5 miasto 6 do 8 jesli go troche molestuje,ale rzadko kiedy.

Opublikowano

Na piaggio liberty 50 cm 3,2 l na xmax 250 4,2l.Mój syn więcej jeszcze.To raczej nie tylko masa ale i powierzchnia a tę mam sporą 182 cm wzrostu a synek 195 .Tera założę kufer givi 46 l to zobaczę jak będzie z kufrem.Ciekawe jak przy wyższych niż typowe szybach ?

Opublikowano

stefanekmac! moj xmax z szyba wysoka i kufrem givi lapal sie wlasnie w pulapie 4,5 l.wiec roznicy nie ma wielkiej!