Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Wyjazd do Marl/D na megazlot 2009

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

Może być, to będzie 185 km od |wiecka gdzie? tutaj

Tylko ustalmy jak?? rozs?dn? godzinę.

• Odpowiedzi 584
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• dr.big

83

• orzech

83

• Worlan

63

• Więcek

36

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Może być, to będzie 185 km od |wiecka

Od miejsca, gdzie zaplanowałem i zarezerwowałem nocleg (15 Południk) będę miał ok 320 km. |niadania wydaj? od pi?tej, więc powinienem zd?żyć o ile nie zaplanujecie spotkania przed godzin? dziewi?t? :ph34r:

Opublikowano

Od planowanego miejsca zbiorki do samego Marl mamy ok. 410km autostradami.

Mozemy ustalic godzine zbiorki na np. 10.00 z ewentualnym 30 minutowym poslizgiem?

PS. Abach, od zajazdu do granicy jedzie sie dosyc szybko bo to ok. 60km (duza czesc dwupasmowa), pozniej sa to tylko autostrady...

• Sympatycy
Opublikowano
Mozemy ustalic godzine zbiorki na np. 10.00 z ewentualnym 30 minutowym poslizgiem?

A jak jest teraz z odcinkiem od granicy do ringu, nie ma tam ograniczenia do 80 km/h, czy 2 godziny starczy nam na dojazd do MC? Z tego co pamiętam jak jechałem z Pilotem prędko?ć max. była ze 30 km/h :ph34r:

Opublikowano

Jechalem tam niedawno i byly jedne roboty drogowe- ograniczenie do 80 km/h jednak predkosc momentami (na krotkim odcinku) spadala nawet do 60 km/h...

Powinniscie spoko dac rade, to w koncu jedynie 180 km.

Na trasie Abacha nie powinno byc zadnych wiekszych utrudnien (jest zdecydowanie mniej uczeszczana).

Zeby sie nie przegrzac mozemy ustawke zrobic o 10.30 z 30 min poslizgiem?

• Sympatycy
Opublikowano
Zeby sie nie przegrzac mozemy ustawke zrobic o 10.30 z 30 min poslizgiem?

OK. Ustalamy 10:30 + 30

Czy s? jakie? ALE???

• Klubowicze
Opublikowano

Ja przystaję do grupy,jak postanowicie tak będzie ;)

• Sympatycy
Opublikowano

Ale super ;)

Opublikowano

Spotkanie 26.06.2009 o 10:30 + ewentualne 30 minut na niezaplanowane poslizgi.

Spotkanie adres:

McDonald's & McCafe

An der Landstraße 1

39291 Theeßen

Koordy:

N 52°14'13,6''

E 12°03'34,6''

Dostalem wlasnie maila o tresci:

Hallo Robert,

przekaz prosze ta informacje wszystkim, ktorzy wybieraja sie na zlot do Marl.

Cieszymy sie, ze bedziemy mogli was powitac.

Otrzymujecie tego maila dlatego, ze zarejestrowaliscie sie na 4 megazlocie w Marl.

W mailu zawartych jest pare informacji, ktorymi chcemy sie z Wami podzielic.

Zlot odbedzie sie w miejscu do tego przeznaczonym, zaraz kolo miejsca spotkan 2oo. Blisko miejsca parkingowego dla skuterow, bedzie wydzielone miejsce, na ktorym bedzie mozna rozbic namioty.

Na terenie spotkan 2oo pokieruja ruchem rozwieszone drogowskazy, wskazujac miejsce recepcji.

Dla uzytkownikow navi. Wbijcie konecznie ten adres!

BIKERTREFF - VOGEL

MARLER STRASSE 321

45772 MARL-SICKINGMÜHLE

Wpiszcie rog (albo skrzyzowanie) "Am Steinberg", w innym przypadku, nawigacja poprowadzi Was na dalsza czesc ulicy Marler Str. lub na przeciwna strone "Am Steinberg"

Dla pewnosci obejrzyjcie przygotowana mapke:

http://maps.google.com/maps/ms?hl=de&ie=UT...6,0.019226&z=16

Pamietajcie aby na terenie zlotu jechac bardzo wolno, nawet wtedy jesli jest sucho i warunki pozwalaja na wiecej.

Nie hamujcie samym przednim hamulcem, zaoszczedzi nam to wszystkim klopotow.

Pomimo tego, ze parking jest suchy i twardy, bedziemy rozdawali dla chetnych podkladki pod stopki.

Jesli nalezycie do grupy biwakujacej, prosze uiscic oplate przy rejestracji. Oplata to 2 euro za osobe na dzien pobytu. Dostaniecie wtedy opaske, ktora umiescicie widoczna na namiocie/WOMO/WOWA. Umozliwi nam to rozpoznanie kto juz zaplacil.

Sniadanie (3 euro za osobe na dzien) prosze zglosic i zaplacic zaraz przy rejestracji. Dostaniecie odpowiednie kupony upowazniajace do pobrania posilku.

Wplywy z losowania (tomboli) beda przekazane na potrzeby kosciola patronackiego w Recklinghausen

Pare naprawde fajnych i wartosciowych rzeczy, jak kaski czy interkomy nie bedzie bralo udzialu w losowaniu, zmieniajac wlasciciela po zaplaceniu odpowiedniego datku. Informacje na temat tych przedmiotow znajdziecie na naszej stronie sponsorow. Pamietajcie, kto pierwszy przyjdzie i zaoferuje dowolna sume, ten bedzie mogl nazwac nagrode swoja.

Jeszcze jedna prosba do wszystkich uczestnikow.

Na terenie zlotowiska ustawimy kamere do nagrywania pozdrowien i krotkich przekazow. Wiekszosc z nich bedzie mozna obejrzec pozniej w internecie. Cieszymy sie specjalnie na wasze smieszne (i kulturalne) teksty dotyczace zlotu ;) .

Cieszymy sie wszyscy na super zlot i zyczymy Wam wszystkim suchego i szczesliwego przyjazdu.

Pozdrowienia,

Andy.Oldy , Uli.Oldy

i caly klub Halterner Großroller Freunde

www.HGFler.de

Opublikowano

Spotkanie w Niemczech jest ustalone ;) , wypadało by ustalić jeszcze wyjazd z Wa-wy w czwartek o której, sk?d i jak jedziemy.

Na pewno trzeba zabrać po drodze Zybexa, bo tak rozmawiali?my na Burgmani, więc wypadało by pojechać A2 ale czy cał?, czy trochę bokami.

• Sympatycy
Opublikowano
Pamietajcie aby na terenie zlotu jechac bardzo wolno, nawet wtedy jesli jest sucho i warunki pozwalaja na wiecej.

Nie hamujcie samym przednim hamulcem, zaoszczedzi nam to wszystkim klopotow.

No nie wiem czy sobie poradzę :) !tut

Więcek, trasa jest zależna od godziny wyjazdu, je?li pojedziemy Autostrad?, Zybex doł?czy na jakim? MOPie, możemy również jechać "star? poznańsk?", pogadamy na spocie w czwartek.

Ja mogę się dostosować z godzin? wyjazdu lecz preferuję co? około 10.

Opublikowano

Teksty ogolnie maja dobre !tut . I w tym mailu, regulaminie czy zasadach swoich wyjazdow.

No ale ja tam nie wnikam, widocznie sa im potrzebne :) .

• Sympatycy
Opublikowano

Prosze o rezerwacje w hotelu(Orzech poszedł do Ciebie PM).Co do godz wyjazdu w czwartek to 10 mi pasi,ale oczywi?ie jakby co to się dostosuje.Pogadamy w czwartek na spocie.

Opublikowano

Wydaje mi się, że skoro będziemy dzielić się na grupy, należy ustalić miejsce i przybliżon? godzinę spotkania przed samym wjazdem na zlot. Tak dla pewno?ci, gdyby kto? się zagubił (odpukać) :o

Druga sprawa, to ubezpieczenie na wypadek awarii, będziemy daleko od domu....

Ja, ze względu na to, że jadę w?tpliwej jako?ci pojazdem, wykupiłem trzydniowe ubezpieczenie komunikacyjne w ruchu zagranicznym "Moto-Assistance" (koszt 50 zł.) oraz ubezpieczenie Wojażer (koszt trzy dni - 15 zł.).

Przydatna byłaby też lista przedmiotów, które należałoby zabrać. Jedziemy spor? paczk? i nie każdy musi zabierać to samo (kufry mamy ograniczone). Na przykład zestaw naprawczy do kół nie każdy musi zabierać? :) Ja biorę !V

Edit Nie wiem czy nie przeprosić starych rolek, zawsze łatwiej będzie zapanować nad 50-cioma koniami :) Będzie chyba bezpieczniej wypu?cić się w tak? trasę na "fabryce".

• Administrator
Opublikowano
Ja, ze względu na to, że jadę w?tpliwej jako?ci pojazdem,[...]

Przydatna byłaby też lista przedmiotów, które należałoby zabrać.

Napewno klucz elektryczny do waria !OK

A tak w ogóle najbezpieczniej będzie zabrać "przedmioty" w postaci drugiego SW w częsciach zamiennych :lol::lol:

S?dzę, że wypada wyraĽnie napisać iż ubezpieczenie Assistance jest obowi?zkiem tego wyjazdu :lol: . Do pokonania jest (z Wawy) ł?cznie ~ 2500 km.

Dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne także polecam... sam miałem kiedy? okazję przekonać się o tym podczas naszego wyjazdu na Chorwacje.

Opublikowano
Więcek, trasa jest zależna od godziny wyjazdu, je?li pojedziemy Autostrad?, Zybex doł?czy na jakim? MOPie, możemy również jechać "star? poznańsk?", pogadamy na spocie w czwartek.

Ja mogę się dostosować z godzin? wyjazdu lecz preferuję co? około 10.

W czwartek o 18.00 mam zakończenie roku szkolnego syna i muszę tam być , więc ustalcie wszystko, a ja się dostosuję

Oczywi?cie godzina 10.00 odpowiada mi jak najbardziej. :lol:

• Klubowicze
Opublikowano

Tak jak rozmawiali?my - w czwartek 25.06 od 6:00 jestem w pracy w SWARZĘDZU i czekam na telefon kiedy będziecie w proponowanym miejscu - moja propozycja jest tak aby?my się spotkali :

- na Autostradzie -węzeł KOMORNIKI wylatujecie z autostrady w prawo na PIŁĘ i koło centrum handlowego AUCHAN spotykamy się w MC-donaldzie (do MC ja potrzebuje 20 min na dojazd) - na PRIVA do Orzecha przesyłam mapkę dojazdu

- lub drugi wariant -wylatujecie z autostrady we Wrze?ni na star? A2 i spotykamy się w SWARZĘDZU w centrum handlowym ETC w KFC - po lewej stronie drogi A2 - tu bede w przeci?gu 10 min

Czekam na info jakie rozwi?zanie Wam pasuje lub może macie jakie? inne?

W obu wariantach powrót na autostradę jest bezkolizyjny omijaj?cy korki w Poznaniu.

• Sympatycy
Opublikowano

A tak w ogóle najbezpieczniej będzie zabrać "przedmioty" w postaci drugiego SW w częsciach zamiennych  :angry:  B)

Czy to znaczy, że mam zapakować zapasowy silnik Tmaxa !OK

@Więcek - 18-ta we czwartek zakończenie roku ? To chyba nie dasz rady wyjechać o 10-tej. B)

• Sympatycy
Opublikowano

Zybex, KFC będzie git.

Jeżeli wyjedziemy o 10 z Wawy, powinni?my dojechać na 14 - 14:30 jad?c wersj? ekonomic.

Nr. do siebie mamy więc będziemy się zdzwaniać po drodze.

Osoby chętne do rezerwacji hotelu w Słubicach zaznaczam w pierwszym moim po?cie.

Opublikowano

Ze strony zlotowej:

"Es stehen insgesammt 4 Duschen zur verfügung 2 davon sind Warmwasserduschen.

Seperate Waschplätze sind auch vorhanden.

Diese sind extra für unser Treffen eingerichtet worden. Es ist nichts Exclusives aber für die 3 Tage sollte es reichen"

Tłumaczenie googlowskie:

"Istniej? ł?cznie 4 prysznice s? dostępne 2 z gor?c? wod?, które s? prysznice.

Oddzielne washhouses s? również dostępne.

Te dodatkowe s? dla naszych spotkań zostały utworzone. Nie ma nic Exclusives ale 3 dni powinno wystarczyć"

Dzień dziecka przez trzy dni? !placz1

• Sympatycy
Opublikowano

CHłopa musi być czuć !placz1

• Administrator
Opublikowano

Bierzemy zgniatarke smrodu i jazda 19337.jpg

Opublikowano

Hahaha, znajdziemy jakies jeziorko !placz1 ...

A tak na serio, zabierzcie koniecznie kapielowki.

• Sympatycy
Opublikowano

Jutro będę wiedział dokładnie co z Assistance na moto.

• Sympatycy
Opublikowano

Dzisiaj dla pewno?ci upewniłem się czy w pakiecie mam Assistance i okazało się że tak więc jedno z głowy. !placz1

Chyba jeszcze dla swojego spokoju załatwie jakie? ubezpieczenie na zdrowie czy inne NW.

Jeszcze pytanko,co bierzecie do spania w namiocie-materac karimate czy jaki? inny wynalazek.Materac mam ,ale jest ciężki i jako? nie u?miecha mi się go pompować.Zostaje karimata ,a ostatnio co? słyszałem o jaki? matach samopompuj?cych.Macie jakie? do?wiadczenia z tym ustrojstwem,gdzie tego szukać?