Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Wyjazd do Marl/D na megazlot 2009

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano
Wła?nie wczoraj zalogowałem się na mega treffen (...)

No to jest nas siedemna?cioro + Bigu (ups, szesna?cioro + Bigu)

Łysy jeszcze co? kombinuje, może dobijemy do 20 ???????

EDIT: Lista w 2 po?cie tego topicu :lol:

• Odpowiedzi 584
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• dr.big

83

• orzech

83

• Worlan

63

• Więcek

36

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Bigu jeszcze nie zaliczyli?my zloty w 2009 r, a ty piszesz nam co będzie w 2010 i 2011 roku !OKK (...)

No napisalem, zeby jeszcze zachecic innych chetnych ktorzy sie moze wahaja !OK :lol: .

• Klubowicze
Opublikowano

Szukam miejsca w namiocie?

Przygarnie kto? zybexa?

• Sympatycy
Opublikowano

Spoko, ja my?lę, że młodzież nie wymięknie i ruszy tyłki :P. 20-ka będzie jak nic. :P !OKK Plebania o Was my?lę !OK ;), Lupak, rozmawiali?my nie tak dawno w Warszawie o Marl, mamy przecież co? do wypicia na miejscu :o. A Ty Michalu nie stresuj się i rejestruj swoj? osóbkę jak najszybciej. Obiecuję, że wezmę Ciebie pod moje skrzydła i nie dam nikomu wlewać w Ciebie tych okropnych %-tów. ;):P

Opublikowano
:) Plebania o Was my?lę !NOT !NOT,

Plebania tak zawsze zgłoszenie robi na sam koniec !NOT

jak ich znam, to lubi? być nagabywani do samego końca ;)

A tak bez żartów, zdradzę trochę tajemnicy. Rozmawiałem ostatnio z Andrzejkiem telefonicznie i jest przygotowany do wyjazdu w 99,99999% brakuje mu tylko małej kropki nad "i", ale jestem przekonany, że dodania wyjazdu j? postawi i pod Berlinem się spotkamy :ph34r:

Jest jeszcze jedno rozwi?zanie:

my jako grupa Warszawska, wyjedziemy trochę wcze?niej, pojedziemy na około bo przez Gdynię i tam im wytłumaczymy co jest dobre, a co złe :)

Opublikowano

A tu jeszcze troche do posmiania sie !piwko : KLIK

• Sympatycy
Opublikowano

Bigu, Twój Polski jest załamuj?cy !piwko

Opublikowano

Na stronie zlotowej pojawiła się mapka pokazuj?ca gdzie , co i jak rozplanowane jest w miejscu zlotu !piwko

Widziałem też gdzie? co? w rodzaju regulaminu zlotu, co można, czego nie można itd.

Robert, czy jest taka mozliwo?ć, aby?my poznali chociaż najważniejsze punkty regulaminu? Jak już się tam pojawimy, żeby?my siary nie zasiali :lol::lol:

Próbowałem trochę tłumaczyć, ale wychodziło tak jak na tym forum z ostatniego linka :lol:

Opublikowano

Adamie, chodzi Ci o to : KLIK?

A tu opisana przez Ciebie mapka zlotu:

Mega09Aufteilung.gif

Opublikowano

Dokładnie o to mi chodziło:

Googlowskie tłumaczenie:

Warunki uczestnictwa we wszystkich imprezach z Halterner Large Roller Znajomi

Do ram prawnych i wszystkim bezpieczny, piękny i gładki

Wydarzenie do zapewnienia następuj?cych punktów ze wszystkich uczestników autentyczne

przestrzegane:

• Organizatorzy maj? duży skuter Halterner Przyjaciele

• Organizator nie ponosi odpowiedzialno?ci za szkody w stosunku do osób, pojazdów lub innych

Wypadki.

• Organizator nie ponosi żadnej odpowiedzialno?ci za kradzież

• Uczestnicy podejmuj? na własne ryzyko w przypadku i na wyjazdy, i

się do odpowiedzialno?ci cywilnej i karnej dla wszystkich z nich lub ich pojazdów

spowodowane i / lub uszkodzenie

• Ma zastosowanie w każdym przypadku, kodeks drogowy

• W przypadku uczestników i go?ci tej imprezy lub zakłócać regulaminu przestrzeni,

Organizator zastrzega sobie, aby dać miejsce odniesienia.

• Każdy uczestnik jest podróżowanie na własn? odpowiedzialno?ć. Kiedy kierować wycieczki na własne ryzyko

nawet je?li po przewodnik

• Organizatorzy / wycieczek s? wył?czone z wszelkich zobowi?zań.

• Uczestnik zgadza się, że jego nazwisko na li?cie uczestników zostanie opublikowana.

• Uczestnicy zgodzili się również, że on i jego pojazdu na zeskanowane zdjęcia

a te mog? być wy?wietlane na stronie internetowej i opublikowane w prasie może być.

• Wpis opłaty mog? być pobierane mog? być anulowanie uczestnik nie

które maj? zostać zwrócone.

• Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany programu

• Organizator zastrzega sobie przed imprez?, aby anulować w krótkim terminie, jeżeli

wyj?tkowych powodów poza jego wpływem to konieczne.

Roszczenia o odszkodowanie s? wył?czone w takich przypadkach

Nasza wycieczka zasad

Poniższe zasady bezpieczeństwa s? dla uczestników wyj?ć ?ci?le przestrzegane:

1. Przed zwiedzanie najbardziej paliwo jeden skuter, je?li nie identyczne z całego trupa do następnego

Gazu do napędu.

2. W najwolniejszego pojazdu lub niedo?wiadczony kierowca nadaje tempo. On lub ona powinna

najlepiej w pobliżu trasy przewodnik dysku.

3. Podczas wycieczki nie będzie przestarzały.

4. Przeniesiono na linie z rzędu jazdy na zakrętach i bezpieczeństwa linii wyboru.

5. Na ?wiatłach lub przejazdy dla dwóch możliwych następnym przystanku i gęsto

pozostać razem.

6. Każdy kierowca w grupie musi być z przodu człowiek i jego Hintermann umysłem. Je?li

Za człowiek jest utracone w róg lub flasher Vorrausfahrenden zgłaszali, że kto?

brakuj?cy. (Uwaga! Obrębie obszarów zabudowanych, róg jest używany tylko jako sygnał ostrzegawczy

się).

7. Ustawili?my nasze prędko?ci podróży niekoniecznie jest od przodu, lecz po

naszych umiejętno?ci i staramy się nie zawyżona.

8. Podczas wyprzedzania, my?lę, że fakt, że mój m?ż wstecz, nawet remont i chciałby?

go w miarę możliwo?ci do przodu, powoli do mnie po wyprzedzania nie jest natychmiastowe.

Je?li droga jest wolna, mogę zostawić mojej lewej szczytówka na znasz moje Hintermann, który wci?ż

Wyprzedzanie może. Tak, ale widzę dalej niż robi. Je?li jest ona bliska, idę w miarę

prawa jak mogę, to moja Hintermann sklasyfikowane obok mnie.

9. Każdy idzie na własne ryzyko. Zasadniczo, nikt nie powinien i?ć szybciej niż on lub ona

móc. Dla każdej odpowiedniej odległo?ci siebie.

Wydarzenia z wielkim skuter Halterner znajomi nie s? komercyjne.

www.HGFler.de

Edit:

Jak widać tłumaczenie takie sobie, nie wszystko jest zrozumiałe.

Opublikowano
A tu jeszcze troche do posmiania sie :lol: : KLIK

Bigu można trochę się po?miać przy tym tłumaczeniu :lol:

kurcze, ale oni maj? ?wietn? emotikonę ( u?mieszek ), ten który klaszcze w ręce !scooter

dlaczego u nas nie ma takiego ?

• Administrator
Opublikowano
kurcze, ale oni maj? ?wietn? emotikonę ( u?mieszek ), ten który klaszcze w ręce !scooter

dlaczego u nas nie ma takiego ?

Jak nie ma jak jest? Foehnen.gif

:lol::lol:

• Sympatycy
Opublikowano

Jarek, no przecież mamy takow? Foehnen.gif

co? brałe?? :angry: !scooter

• Administrator
Opublikowano

Abach tlumaczenie bajka :lol:

Najbardziej podobaja mi sie zasady bezpieczenstwa dla uzytkownikow

2. W najwolniejszego pojazdu lub niedo?wiadczony kierowca nadaje tempo.

U nas jest odwrotnie, najwolniejszy goni reszte bo najszybszy nadaje tempo dzieki temu zyskuje doswiadczenie w ekstremalnym ruchu drogowym !scooter

6. Każdy kierowca w grupie musi być z przodu człowiek i jego Hintermann umysłem. Je?li Za człowiek jest utracone w róg lub flasher Vorrausfahrenden zgłaszali, że kto? brakuj?cy. (Uwaga! Obrębie obszarów zabudowanych, róg jest używany tylko jako sygnał ostrzegawczy się).

Znaczy sie nie mozna prowadzic z tylnego siedzenia to moge zrozumiec, ale skad ja wezme róg żeby d?ć w niego w obszarach zabudowanych, kurcze czy oni nie uzywaja tam tradycyjnego klaksonu. Poszukam rogu na allegro. Co kraj to obyczaj.

8. Podczas wyprzedzania, my?lę, że fakt, że mój m?ż wstecz, nawet remont i chciałby? go w miarę możliwo?ci do przodu, powoli do mnie po wyprzedzania nie jest natychmiastowe.

Rozumiem ze ten punkt dotyczy posiadaczy Burgmanow, jak za bardzo odkrecisz manetke to siorbnie ci olej i czeka cie remont silnika

3. Podczas wycieczki nie będzie przestarzały.

No moj SW to 2004, to chyba nie jest jeszcze przestarzaly :angry: na nowszy naprawde chwilowo mnie nie stac

9. Każdy idzie na własne ryzyko. Zasadniczo, nikt nie powinien i?ć szybciej niż on lub ona móc.

Tu sie w pelni zgadzam z tym ryzykiem, widac organizatorzy jezdzili po Polsce. Zasadniczo nie jezdze szybciej niz SW może jezdzic. !YES

Kurcze nie moge sie doczekac juz tego wyjazdu. Jeszcze tyko kwestia kupienia rogu whist

• Sympatycy
Opublikowano

Artix, normalnie nie zasnę tak mi ci?nienie wzrosło od ?miechu :lol:whist Majewski Sz. może brać u ciebie lekcje. :angry:

Opublikowano

Artix, czy mógłby? takie tłumaczenia zamieszczać w dziale z żartami :D

rano jak czytałem pij?c kawę to z ?miechu klawiaturę zalałem, nie powiem jak bo to nie wypada.

Dobry komentarz na rozpoczęcie dnia :lol:

• Sympatycy
Opublikowano

Dla chętnych na ubezpieczenie Assistance, PZU proponuje Moto-Assistance w ruchu zagranicznym. Koszt za wersję standard - 34 PLN, wersja Lux - 49 PLN. Kwoty zostały wyliczone dla Yamahy XP500 na okres 1 tygodnia. Szczegóły na ich stronie. Chyba trzeba mieć OC w PZU.

Opublikowano

Warta ma też dosyć ciekaw? ofertę Assistance Europe wersja Podróżnik 15 (dni) i 30.

Nie ma obowi?zku posiadania OC w Warcie, a za 15 dni na dostawczaka do 3,5 T płacę 45 zł.

To Assistance jest również na motocykle i sam. osobowe.

Warto też wykupić osobne zdrowotne!

Udanej i BEZPIECZNEJ wyprawy

Wam Życzę

RobB. :(

Opublikowano

Jeżeli chodzi o zdrowotne, to wiem na pewno, że jak prowadzi się własn? działalno?ć bierze się wydruk ZUS RMUA za ostatni miesi?c ( robi to księgowo?ć ) i w Warszawie zasuwa się na ul Chałubińskiego, a dokładnie róg Nowogrodzkiej i Chałubińskiego, albo róg Wspólnej i Chałubińskiego, tam jest Oddział ZUS-u który na podstawie tego wydaje Europejsk? Kartę Ubezpieczenia Zdrowotnego ważn? chyba 2 miesi?ce.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po wstepnych rozmowach w Rogoznie, zamieszczam krotkie "streszczenie" regulaminu !OKK .

Regulamin wszystkich imprez organizowanych HGF.

• Organizatorem jest grupa Halterner Grossroller Freunde (HGF).

• Organizator nie ponosi odpowiedzialnosci za jakiekolwiek zniszczenia mienia, osob w wypadku zdazen losowych, wypadkow lub innych.

• Organiaztor nie ponosi odpowiedzialnosci w wypadku kradziezy.

• Uczestnicy biora na wlasna odpowiedzialnosc udzial w calym zlocie, lacznie z wyjazdami oraz innymi punktami programu.

• Nadrzednie obowiazujacym prawem jest Kodeks Drogowy (StVZO)

• W przypadku niepodporzadkowania sie lub lamania regulaminu oraz w momencie utrudniania organizatorom ich pracy, uczestnicy lub goscie moga zostac usunieci z terenu zlotu.

• Kazdy uczestnik podrozuje i przyjezdza na wlasne ryzyko, rowniez w trakcie wyjazdow zlotowych z przewodnikiem, kiedy wykonuje jego polecenia.

• Organizatorzy/Przewodnicy nie ponosza zadnej odpowiedzialnosci za ewentualne straty/wykroczenia podleglych im osob.

• Kazdy uczestnik wyraza zgode na uzycie jego nazwiska w liscie zlotowej i do celow rejestracji.

• Kazdy uczestnik wyraza zgode na ewentualne pozniejsze publikowanie zdjec jego oraz jego pojazdu. Dotyczy to wszystkich mediow.

• Ewentualne oplaty nie beda zwracane.

• Organizatorzy zachowuja sobie prawo do zmian w programie zlotu.

• Organizator zachowuje sobie prawo do odwolania zlotu bez podania przyczyn jesli zaistnieja ku temu POWAZNE powody. Wszelkie roszczenia sa w takim wypadku bezpodstawne.

Nasze zasady przy wyjazdach.

Przy jazdach i wyjazdach w grupie stosujemy nastepujace zasady, ktore musza zostac zachowane:

1. Wyjezdzamy zawsze skuterem zatankowanym w miare mozliwosci do pelna.

2. Zaraz za przewodnikiem jedzie najwolniejszy pojazd. To on nadaje tempo calej grupie.

3. W trakcie CALEGO wyjazdu nikt nikogo nie wyprzedza.

4. Na prostych jezdzimy "na suwak", a w zakrety wchodzimy pojedynczo.

5. Na swiatlach lub przejazdach kolejowych stajemy dwojkami w zwartej grupie.

6. Kazdy kierowca utrzymuje kontakt wzrokowy z jadacym za nim oraz przed nim i w razie "zgubienia" kogokolwiek daje sygnal dzwiekowy lub swietlny. (Uwaga! W terenie zabudowanym uzywanie sygnalu jest zabronione i moze byc dopuszczone jedynie w sytuacjach awaryjnych).

7. Max. tempo jazdy dopasowywujemy do wlasnych mozliwoci i umiejetnosci, a nie do jadacych kolo nas.

8. Przy wyprzedzaniu myslimy o wyprzedzajacych za nami i w miare mozliwosci dajemy im duzo miejsca na zakonczenie manewru.

Jesli droga jest wolna od ruchu z przeciwka, pozostawiamy wlaczony lewy kierunek, aby dac sygnal jadacym za nami, ze droga jest "czysta". Jesli jadacy za nami bedzie mial klopoty z ukonczeniem manewru, natychmiast robimy mu miejsce zjezdzajac do prawej krawedzi jezdni.

9. Kazdy jedzie na wlasne ryzyko. Nikt nie powinien jechac ponad swoje umiejetnosci, tylko dlatego, ze grupa jedzie szybciej. Kazdy powinien dbac o wlaciwe odstepy dzielace go od innych pojazdow.

PS: I od siebie: w sytuacjach niewyjasnionych uzywamy rogu w ktory trzeba 3x zadac. Artix juz nabyl taki rog. A Wy !OKK ?

Opublikowano
Artix juz nabyl taki rog. A Wy !OKK ?

Mam, mam. Długi, cętkowany, kręty. :D

Opublikowano

Namawiali, namawiali i namowili :) .

Jesli dostaniemy z Iza urlopy to sie piszemy. Potwierdzimy w przyszlym tygodniu.

A bez rogow mozna?? !OKK

Opublikowano

Swietnie :( .

Co do rogu, to nie wiem. Pytajcie organizatora :( .

• Sympatycy
Opublikowano

Podsumowuj?c dywagacje wyjazdowe:

Chcemy spać z czwartku na pi?tek w hotelu w Słubicach

Koszt pokoju 4 osobowego - 220 Pln

Ponieważ jedziemy w około 15 skuterów padł pomysł podzielenia się na 2-3 grupy, mowa o odcinku niemieckim, razem wjedziemy dopiero na teren zlotu.

Proszę o info na PM kto jest zainteresowany spaniem w Słubicach, prosze się ogarn?ć do weekendu ponieważ chcemy zrobić rezerwację hotelu.

Osoby, które nie będ? spały z nami w hotelu mog? doł?czyć do nas pod hotelem rano (póĽniej namiar na hotel) lub ustalimy jakie? miejsce zborne za obwodnic? Berlina.

Czekam na info.

Opublikowano

McDonalds jest 20- 30 km przed Magdeburgiem, wczesniej nic nie ma, a w Burgerkingu maja niesmaczna kawe :ph34r: .

Adres:

McDonald's & McCafe

An der Landstraße 1

39291 Theeßen

My bedziemy wyjezdzali AVUSem i niechcialbym sie wracac do wczesniejszego donka ;) ...

Co Wy na ta propozycje?