Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Stary Młyn nowym miejscem spotkań Klubu Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

Smolna:

+miło, kameralnie i faktycznie cieplej

+żarełko oki

-mało miejsca dla ludzi,pomijaj?c pojazdy

-niestety tak jak z Baryłki wróciłam przesi?knięta dymem papierosowym ;)

Stary Młyn:

+chyba lepsze położenie

+super parking/możliwo?ć zerknięcia na sprzęty/

+jedzonko oki

+więcej miejsca do biesiadowania/a latem kontakt z natuuuur?/

-je?li zima nie będzie za zimna to da się wytrzymać

Mam nadzieję że Kto? podlicza te + i - :(

• Odpowiedzi 613
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MariuszBurgi

70

• Artix

53

• pablos

39

• MAXIMUS

30

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No dobra teraz Ja i moja opinia :(

plusy :

+ popieram Mariusza w tym, ze łatwo dojechać komunikacj? miejsk? ( ale kto będzie jezdził autobusem )

+ duży wybór dań w karcie od góralskiego oscypka a'la kartofel :( do .... takich tam ;)

+ blisko centrum warszawy - moge uciec na zakupy na Nowy |wiat w razie czego :(

minusy :

- miałam problemy z zaparkowaniem :(

- trudno wytłumaczyć komu? gdzie to jest i jak trafić

- siedzimy w piwnicy, czy to lato , czy zima my nadal siedzimy w piwnicy a skutery stoja gdzie? na górze

- dostałam czerstwy chlebek do ?ledzi o który musiałam się zrest? upomnieć

- Duża sala w której siedzieli?my nie nadaje się na nasze spotkania, przestawianie stołów jest jakie? takie nie bardzo

- Nie równe traktowanie go?ci :( Ja dostał?m herbatke w dzbanuszku ( co jest równe dwóm herbatkom ) , Spinka pare minut wcze?niej dostała herbatke w filiżance ( co jest równe jednej herbatce )

- Policja , wszech obecna Policja na rondzie polcja, na ulicach policja a nie wszyscy z nas chca być przez przypadek poddani kontroli Policyjnej

- Wielki Minus - Jak poszłam zapłacić obsługa zapytała się mnie - A kto zapłaci serwis dla obsługi jak Wy wszyscy oddzielnie płacicie

Teraz moj prywatny minus

Do Piwnicy smaku mam 3 km - chyba lepiej bedzie mi sie tam jechało na rolkach niż skuterem - nawet silnika nie rozgrzeje :P

Moja decyzja

Jestem zdecydowanie za STARYM MŁYNEM , piwnica smaku - na Tak ale na przelotna kawke - nie na stałe miejsce spotkań

S?dze, że wigilie będzie można już zorganizować w młynie - jesli taka decyzja zapadnie

WYBIERAJMY !!!

Gość stary mlyn
Opublikowano

Witam serdecznie.

Tak to ja Stary Młyn, a raczej starszy młynarz Rafał, przygl?dam się dyskusji bo jestem zainteresowany tym zeby klub Burgmanii go?cił w naszych skromnych progach.

Decyzja i tak należy do Was, jak już wcze?niej zauważono jeste?my przyjaĽnie nastawieni.

Do zobaczenia

• Administrator
Opublikowano

My także witamy Starszego Młynarza Rafała ;)

Mam nadzieję, ze spotkamy się jeszcze nie raz i nie dwa... :P

Cały czas czekamy na wpisy pozostałych Klubowiczów z Warszawy...

M. in:

Maximus, Ravenka, Lamus, Kasieńka, Ciochin, Kris, Kubu? i inni...

Demokracja to demokracja :(

Opublikowano

Nio Piwnica Smaku ok:)

Mysle ze jak nam zarezerwuja konkretny stolik..... to byloby super.

Dojazd to maly problem...

Nio ale w koncu my poruszamy sie na jednosladach wiec nie straszne nam korki i parking

:(

Klimat ogulnie super w końcu sami go tworzymy :()

Jestem jak najbardziej za w "zimie". Cieplutka mila atmosfera.

W stary młynie jeszcze nie bylem ale da sie to nadrobic, wiec ogulnie wypowiem sie po wizycie w Starym młynie :P

Bylem własnie na stronce strarego młynu

Bardzo duza zaleta jest widok na nasze pojazdy ;)

No i te stoliki na zewnatrz latem sa na prawde fajne

Ps ide tam gdzie wy :(

• Klubowicze
Opublikowano

Wywołany do klawiatury odpowiadam

Piwnica:

+ciepło

+dobre jedzonko

+miła kompanija(Burgmanowa)

-mało miejsca dla letniej większej ilo?ci osób

-brak wgl?du na pojazdy bez pokonania większej odległo?ci

-ciężkie parkowanie katamaranów(miałem ze 300m do swojego)

-brak coli light ;) największy minus :(

Stary Młyn

-tylko jeden w zimie chłodniej pod namiotem niż w pomieszczeniu

+reszta to same plusy a jest ich sporo jak wymienili moi poprzednicy

Opublikowano

Moze ja sie wtrace, mimo iz nie jestem czestym gosciem spotkan.

Do tej pory wylowilem z dyskusji:

Duuuuuzy minus dla "Piwnicy" -> skutery stoja gdzies tam sobie i wlasciwie zanika "klimat" spotkania 2oo... Dodatkowo dodajac lokalizacje, trudna do znalezienia dla osob nowych czy z poza Wawy, jak dla mnie propozycja odpada. Jedynie mogloby powalic na kolana jedzonko, a tak chyba nie jest...

Duuuuuzy plus dla "Mlyna" -> Wislostrada, latwa do znalazienia nawet dla takich wioskowych ludkow jak ja :) . Skutery "integruja" sie w spotkanie, podobnie jak w R66, w poblizu Wisla(lubie wode :) ). Jesli jedzonko jest dodatkowo ok, to chyba nie widze przeszkod...

Nasuwa mi sie tylko jedno ale, widze na zdjeciach ze latem lub w czasie jakis zorganizowanych imprez moze byc tam gwarnie i troche tloczno... Czy nie bedzie to uciazliwe? Chociaz z drugiej strony mozna tez lepiej zaprezentowac Klub jesli publicznosc dopisuje :) ...

To takie przemyslenia z daleka...

Opublikowano

Witam,

to może i ja co? dopiszę :)

Stary Młyn

+ dobra lokalizacja dojazd i wyjazd w trzech kierunkach (trzeba pamiętać, że latem robimy wycieczki skuterowe) no i może w czwartym kierunku można nad wisłe dojechać?

+ widok na skutery

+ dla mnie b. blisko już niedługo :):):)

+ duży parking

+ dla nowo przybywaj?cych raczej bez problemów tam trafić

+ adres: Ul. Wybrzeże Gdyńskie 2 - a mi teraz blisko do Gdyni :):):)

+ sporo miejsca wewn?trz nie siedzi się jedno na drugim

- jak dla mnie jest chłodno :)

- chyba nie ma płatno?ci kart?

- ubikacja to dobre uzdrowisko na bazie chloru (tak przynajmniej relacjonowali inni)

Piwnica Smaku

+ ciepło :)

+ kameralnie (a co w ogóle tak znaczy)

+ jedzonko skoro Maximus był zadowolony to znaczy, że jest OK

- samo centrum dla mnie na minus dużo ludzi się kręci itp.

- mało miejsca na skutery

- to co wspomniała Spinka - Papierosy :) (słaba wentylacja)

- brak widoku na skutery

- malo miejsca na samochody

- ciezko to znaleĽć, je?li mialby kto? przyjechać pierwszy raz to cięzko wytłumaczyć

- chyba nie ma płatno?ci kart?

jak dla mnie jestem za Starym młynem choć byłem tam przez chwilę

• Klubowicze
Opublikowano

Duuuuuzy plus dla "Mlyna" -> Wislostrada, latwa do znalazienia nawet dla takich wioskowych ludkow jak ja :) . Skutery "integruja" sie w spotkanie, podobnie jak w R66, w poblizu Wisla(lubie wode :) ). Jesli jedzonko jest dodatkowo ok, to chyba nie widze przeszkod...

Nasuwa mi sie tylko jedno ale, widze na zdjeciach ze latem lub w czasie jakis zorganizowanych imprez moze byc tam gwarnie i troche tloczno... Czy nie bedzie to uciazliwe? Chociaz z drugiej strony mozna tez lepiej zaprezentowac Klub jesli publicznosc dopisuje :) ...

To takie przemyslenia z daleka...

Przemy?lenia jak najbardziej słuszne w lato pewnie będzie do?ć gwarnie z powodu blisko?ci najdłuższej trasy rowerowej w warszawie foto_big11334896691100864029Wisla.jpg

a wiadomo rowerzystom też w gardle zasycha. Ale jeżeli chodzi o miejsce to nie powinno go zabrakn?ć gdyż w cieplejszym sezonie ilo?ć miejsc siedz?cych oscyluje w granicach 300 co zapewnie może nam potwierdzić StaryMłynarz :) .

I jeszcze jedno atmosfera będzie na pewno zbliżona do tej z R66 a nawet może być lepsza bo żarełko w większym wyborze i jak się zadomowimy to może nawet miejsce na swój baner dostaniemy :):):)

Ps tym postem wszedłem wła?nie do pierwszej dziesi?tki największych gaduł na forum :)

Opublikowano

Hm, jesli bedzie baner, to mamy juz chyba swoje miejsce :) ?

Opublikowano

Wywołana do klawiatury odpowiadam :)

Ciężko jest mi się okre?lić co do wyboru nowej lokalizacji, niestety nie dojechali?my na spotkanko w Starym Młynie.

Jeżeli chodzi o Piwnice Smaku widzę w niej troszkę więcej minusów jak plusów. Nie będę się powtarzała – wypowiedzi przedmówców.

W Starym Młynie nie byłam ale z opowiadań lokalizacja i lokal całkiem ciekawie się prezentuje. Może zróbmy tutaj wigilię i wtedy ostatecznie podejmiemy decyzje.

Kasia

• Administrator
Opublikowano

Bigu... my?lę, że Wisłostrada nie jest Ci już obca bo ?miagałe? tamtędy wiele razy, więc odnalezienie (je?li by zaszła taka konieczno?ć) Starego Młyna nie będzie najmniejszym problemem.

Z Piwnic? Smaku może być trochę trudniej bo wjazd tak naprawdę może odbywać się z dwóch kierunków:

Z Placu Trzech Krzyży i z Mostu Poniatowskiego.

Z Al. Jerozolimskich nie wiejdziemy bo na rondzie jest zakaz skrętu (tutaj kłania się ta niedogodno?ć dla niektórych z Policj? :), na rondzie prawie zawsze czychaj?) w lewo. Od strony Nowego |wiatu też odpada bo oficjalnie ta ulica jest zamknięta dla ruchu (przynajmniej teoretycznie :) )

No ale nadal nie wypowiedziało się wiele osób z Wawy :)

Co jest z Wami? Pobudka :)

Ravenka... Zejdz wreszcie z tego Lamusa, już prawie południe ! :)

Opublikowano

Ja wiadomo za jaka lokalizacja jestem, choć knajpa ktora Artix wykombinował tez jest fajna i tylko za bardzo w centrum i parkowac samochód trzeba z kilometr od knajpy. A w młynie my?le ,że nam kto? załatwi spore rabaty :) I bedziemy mieć blisko do mnie na wioske na grila i obok nad jezioro gdzie jest knajpa ,kompieliko wiejskie klimaty i browiec po 3 zeta.

ps. + jeszcze plusik dla tej kanjpki w centrum ze maja takie fajne male wskaĽniki i mozna dzieki temu filmy lepiej zrozumieć .

Gość Marcin Z.
Opublikowano

jesli mozna to wtrace swoje dwa grosze ... w starym mlynie w okresie letnim, dosc czesto odbywaja sie zamkniete imprezy :) , osobiscie bylem tam pare razy i zawsze bylo full ludzi i mily dobrze zbudowany Pan mowil "impreza zamknieta" :) .... moze tez tak mowil bo glupi mam pysk :) a jak ktoryms razem podjechalismy z tymi "starszymi" 50 to obsluga popatrzyla sie na nas jak na baranow :):)

w okresie letnim, kiedy pogoda sie spoko milym miejscem jest bar nad stawem czy jakos podobnie, miesci sie on na koncu modlinskiej ... ale niestety jest on tylko spoko kiedy jest lato :)

• Klubowicze
Opublikowano

ps. + jeszcze plusik dla tej kanjpki w centrum ze maja takie fajne male wskaĽniki i mozna dzieki temu filmy lepiej zrozumieć .

I jeszcze dobr? osobę do wytłumaczenia dla ciebie dziwnych ruchów :)

Opublikowano

Kasia wpadła na dobry pomysł.

Jestem ZA

:)

Opublikowano

ps. + jeszcze plusik dla tej kanjpki w centrum ze maja takie fajne male wskaĽniki i mozna dzieki temu filmy lepiej  zrozumieć .

Fakt

Wskaznik wiele mi wyja?nił zawiło?ci ogl?danego zaj?cia :)

• Klubowicze
Opublikowano
Ravenka... Zejdz wreszcie z tego Lamusa, już prawie południe ! :)

No a więc zeszłam. Ale ten czas szybko leci :) Poza tym Mariusz, ja nie wnikam na/pod kim Ty leżysz :).

A wracaj?c do tematu, po wspólnej wymianie, głosujemy za Młynem. W prawdzie zimno (może da się grzybka załatwić?), luĽniej i klimatem pasuje do naszej grupy :). Lepsze piwko (Pies we mgle), w większych kuflach. Jedzonko też wygl?dało nieĽle, chociaż osobi?cie nie testowali?my. Przy Młynie można się zaparkować i nie trzeba szukać koperty kilometr dalej, a latem parchy będ? na oku.

BuĽka, wracam na Lamuska :)

• Klubowicze
Opublikowano

Maximusa na czwartek już zakupiłem tylko gdzie trzeba jechać i co jeszcze przytargać(poza gardłem :o ) bo to moja pierwsza wigilija w tak zacnym gronie whist

Opublikowano

Witam,

Po przeczytaniu tego w?tku jestem za Starym Młynem. Troszkę trzeba marzn?ć, ale zima to tylko kilka weekendów w sezonie whist

• 2 tygodnie później...
  • Klubowicze
Opublikowano

Ponieważ ten tydzień jest krótszy chciałbym przypomnieć wszystkim warszawiakom i tym z okolic(np ja sam do takich się zaliczam :angry: ) o spotkaniu czwartkowym , które od pamiętnej wigilii (czytaj ?ledzika :o ) odbywa się w Starym Młynie (mapę dojazdu znajdziecie w sondzie ).

Szczególnie chciałbym wpłyn?ć na wszelakiego rodzaju płazy(Żaba) i gady (Mario- Kefir już i tak wyst?pił o spłatę długu na drogę s?dow? więc ?miało przyjeżdżaj :o ), oraz innej ma?ci klubowiczów starych (stażem) jak i młodych(Kozaczka - nie tylko stażem :D ).

Więc do miłego zobaczenia w Starym Młynie koło godziny 19.00 :o

Opublikowano

Oj, trzeba zrozumieć, że płazy zim? lekko nie maj?!! :angry:

• Klubowicze
Opublikowano
Oj, trzeba zrozumieć, że płazy zim? lekko nie maj?!! :o

Po czwartkowym spotkaniu widzę że nie tylko płazy nie maj? lekko ale również ZADŁUŻONE gady :o co się odgrażały że jak będ? mieć bliżej to się pojawi? na pewno. No cóż następne spotkanko dopiero za rok :angry: i mam nadzieję że nie zabraknie osób na nim , liczę też że jeden go?ć z Trzebinii dotrze na spotkanko :D

Opublikowano

w czwartek o 19 to ja sobie z Jaworzyny jechałem na nartkach ;) Ale w ten to juz mysle ze bede ;)

• Klubowicze
Opublikowano
B) Ale w ten to juz mysle ze bede ;)

Widziałem że Kefir czytał już Twoj? wypowiedĽ więc szykuje się na pewno na czwartek ;)