Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Kymco Myroad 700... Nowość 2008> Start sprzedaży w EU 2012

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano

Bosch ABS :)

Opublikowano

Bardzo przyzwoita linia. Według mnie to zasługa "żarówek" tylnych i przednich. !OK

Cena elokwentna do 700cc.

Zastanawiam się co to za elektryczne ustrojstwo przy tylnych amorach?

No i jak się prowadzi? To prawie trzysta kilo!

Opublikowano

To elektryczne ustrojstwo to regulacja zawieszenia, pełen wypas !OKK :)

Opublikowano

To znaczy że sam reguluje miękkość do wagi kierownika ?

A może coś takiego?

Opublikowano

Wiesz co mi się wydaje że są dwa lub trzy tryby pracy, sport, comfort itp. Pewnie chodzi o wstępne napięcie sprężyn.

• Sympatycy
Opublikowano

Wiem, że to poj. 700 ale jak zerkam na ceny Zacnej Marki: Integra - 35.900, SW-T600 kosztuje 35.500 to niewiele trzeba dorzucić do sprzętów z górnej półki.... No i dostępne właściwie od ręki...

Opublikowano

Panowie w MOTOR-Landzie informują, ze MyRoad będzie w salonie w czerwcu. W sensie, ze jak się go kupi, to w czerwu bedzie można nim wyjechać.

Jak już pisano wczesniej, w tymże salonie stoi taki MyRoad, można go sobie dokładnie pomacać.

Finezją kształtów i kolorem nie powala, ale do narzekania nie ma powodu. Uważam, że cena dobrze oddaje balans pomiędzy jego wadami i zaletami. Oczywiście, mógłby byc tańszy :-) (Myślę, że ze względu na masę, moc, pakowność i cenę można go porównywać do Hondy SW-T600.

Opublikowano

Chyba żaden fan Hondy nie porzuci swojej ulubionej marki dla ciut tańszego Kymco.

Burgman już trochę odjechał z ceną, a u Yamahy nawet na 400 nie starczy (katalogowo). Kymco ma zaimponować regulowanym zawieszeniem, ale czy kupimy bajer czy kłopot, okaże się po czasie. Niczego mu nie brakuje, duży schowek, elastyczny silnik, duża masa powinna zapewnić komfort, wyróżnia się wyglądem. Nikt nawet nie próbuje robić z niego sportowca i to mi się akurat podoba. Gdybym potrzebował taki czołg, to bym go kupił.

Opublikowano

Byłem wczoraj przelotem w Motorlandzie stoi tam Myroad 700

niestety jest to wersja wystawowa bez napędu i panowie nie wiedzą jak chodzi:)

Opublikowano

Czy ja dobrze słyszę, że BMW C650 kupuje silniki od Kymco?

Może ten Myroad to nic innego jak w/w skuter

Ma regulację zawieszenia jak BMW silnik podobnej pojemności ...

Oj coś mi tu pachnie pełną współpracą konstruktorów tych firm !piwko

Opublikowano

O jakimś tam współdziałaniu pomiędzy Kymcolotami i BMWowcami już od dawna można tu i ówdzie poczytać ;)

Co do samego skutera... 59KM, 700ccm i tylko 170km/h? Toć to Xciting z jednym garnkiem, 500ccm i 38KM szybciej jedzie :) Waży też zacnie - ponad 240kg.

Opublikowano

Ta prędkość max.uzależniona jest od fantazji prędkościomierza,w homologacji stoi 148 km/h i o taką prędkość pewnie chodzi w Xcitingu. W przypadku Myroada, licznik może pokaże 190.

Opublikowano

Niektórzy już śmigają nowym Kymkaczem. Można zobaczyć pewne możliwości Myroad np jak się składa

A tu chyba pierwsi kupcy:

Tak przed oczekiwaniem na Polską premierę.

• Sympatycy
Opublikowano

Tył i linia boczna świetne, ale design przodu jest dla mnie zupełnie nie do przyjęcia. Szczególnnie ta zintegrowana lampa, to coś "masakrytycznego"... Obawiam się, że może stać się czymś takim, jak klapa bagażnika w "sławnym" modelu BMW serii 5, który niby zwracał uwagę swoją odmiennością, ale kupujących jakoś nieprzokonywał...

Zegary też takie trochę mało wyraziste. Te w Downtown 300 wydają mi się ciekawsze stylistycznie (też takie podobne trochę do tych z Yamahy Majesty 400)... No ale to moje zdanie. Tak patrzę i patrzę i przekonać się jakoś nie mogę...

Opublikowano

To było moje marzenie, ale się nie doczekałem... no i już trzeci sezon śmigam na SW-T400. I nie żałuję !

Ale jestem bardzo ciekaw pierwszych egzemplarzy w Polsce.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W oczekiwaniu na BMW, które niewiadomo kiedy finalnie się rozwinie to może na naszym forum "ktoś" by przeprowadził test Myroad skoro ten model już jest w sprzedaży finalnej? Tak sobie pomyślałem

• Klubowicze
Opublikowano

W Polsce ogłoszenia dealerów też wiszą od stycznia, albo i dłużej. Można sobie zamówić, zapłacić i czekać aż przypłyną z Tajlandii. "Test" można już przeprowadzić w Motor-Landzie. Znaczy się można posiedzieć na atrapie bez napędu. Czekamy na opis wrażeń z testu... :tongue_smilie:

Edit: ... z Tajlandii? Tfu! Chyba z Tajwanu!

Opublikowano

Jak znajdę chwilę, to przejadę się do Kymco w Belinie zobaczyć czy są i czy możliwa jest jazda...

Na zlocie BigScooter 08.06 ma prezentować się Kymco między innymi z tym modelem.

• 2 tygodnie później...
  • Administrator
Opublikowano

Chyba tym razem już się uda :photo:

Właśnie ruszył z Tajwanu statek z nowiutkimi MyRoad' ami , które pod koniec czerwca mają być w Polsce.

Szczegóły i pierwsze REAL fotki tego skutera niebawem :)

Ps. Jak to mówią- jak się na coś dłużej czeka to później lepiej smakuje :confused: Zobaczymy czy to powiedzenie potwierdzi się w przypadku Kymco MyRoad 700 :)

Opublikowano

Najlepiej smakuje zatarta panewka podlana dobrym syntetykiem.

Czego oczywiście firmie na K nie życzymy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Wiadomo już czy statek dopłynął? Już prawie koniec czerwca.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dziś byłem w Moto-Set, dealera Kymco w Poznaniu i stał taki jeden czarny MyRoad 700.

Całkiem spory kawał skuta. Cena 32000. Ale czy równe to nie pamiętam ;)

Opublikowano

Czekamy, czekamy i nie możemy się doczekać. Mariusz twierdził że pod koniec czerwca może coś sie urodzi a ty już mamy początek sierpnia i nic. Szkoda :kicking: