Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy
Opublikowano
  W dniu 12.11.2020 o 19:44, tomekmajesty napisał(a):

A tu134 zanim w smolensku został wysadzony bombą produkcji Huawei to walnął w WTC ale odleciał dalej
Antoni to przecież udowodnił na testach puszki po piwie

Rozwiń  

Qfa - wiedziałem☝️ a nikt mi nie wierzył 🤪

W dniu 12.11.2020 o 20:39, Długi 1973 napisał(a):

Tak, tak sytuacja w służbie zdrowia jest bardzo ciężka, dużo ludzi „pod tlenem”....., ale jeśli trzyma się tam takich pacjentów  to się wcale nie dziwie. Ciekawe ilu jeszcze takich bardzo potrzebujących pacjentów zajmuje łóżka w szpitalach ....

Rozwiń  

🤔To ludzie ze szpitali nie powinni wracać? Tu jestem zaskoczony!!

• Użytkownicy
Opublikowano

A czy ja tak napisałem? Może mój przekaz nie był zbyt czytelny....:

pacjentów

• Użytkownicy
Opublikowano

Powiem szczerze, że nie potrafię rozszyfrować co kryje się w zdaniu jeśli chodzi o stwierdzenie: takich pacjentów.

• Użytkownicy
Opublikowano

Opublikowano
  W dniu 11.11.2020 o 19:45, Długi 1973 napisał(a):

Chęć sprzedaży pakietu zgłosił zgodnie z panującym prawem bodajże w sierpniu, przypadek czy „jasnowidzenie”?

Rozwiń  

Było to wiadomo i można się było spodziewać, że któraś z firm, czy to BioNTech (należący do Pfizera) czy np. CureVac będzie raportował wcześniej czy później o wynalezieniu szczepionki, bo poważnych podmiotów uczestniczących w tym "wyścigu" było  więcej na świecie.  I spekulować na taką sytuację. Każdy mógł.

By the way, vice firmy, Susman sprzedała w ten sam sposób akcje o wartości 1,8 mln dol. Wygląda na to, że w obu przypadkach transakcje były zgłoszone i pułap ustawiony dużo wcześniej.

Zwykła sytuacja ustawiania "widełek" w oprogramowaniu. Zadne "jasnowidzenie" czy "przypadek", ani "argument" . Nie ma się co ośmieszać.

A jeśli nawet okaże się inaczej, to chętnie o tym napiszę, piętnując niewłaściwe zachowania. Ale nie róbmy z takich oczywistych ruchów następnego "misterium" i bardzo wątpliwej wody na młyn sceptyków 😂.

Ich szczepionka może okazać się niewypałem, bo CureVac ma "za chwilę" 😉 zaproponować jakąś wymagającą zwykłej lodówki, a nie chłodzenia do "kosmicznych" -60 czy nawet -70 stopni 🙂 .

W dniu 12.11.2020 o 07:13, Nazir napisał(a):

(...)Jest wiele ciekawych, kontrowersyjnych przepełnionych spekulacjami tematów ale wymieniłem tylko niektóre z czasów, kiedy żyliśmy i byliśmy ich obserwatorami.(...)

Rozwiń  

Zapomniałeś napisać ciekawych w cudzysłowiu 🙂 i dodać tej, która dotyka całą populację- twierdzenia o życiu na płaskiej Ziemi 😂. Zmowa nas otacza😂.

• Użytkownicy
Opublikowano
  W dniu 14.11.2020 o 09:22, dr.big napisał(a):

Zapomniałeś napisać ciekawych w cudzysłowiu 🙂 i dodać tej, która dotyka całą populację- twierdzenia o życiu na płaskiej Ziemi 😂. Zmowa nas otacza😂.

Rozwiń  

🤔Masz rację☝️ - zatem poproszę: jako admin dodaj cudzysłów 😜.

Co do płaskości ziemi to ... nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, że jeszcze można żyć na kuli lub w kuli ☝️ Dla tych co nie wiedzieli lub lubią teorie spiskowe zapodaję film, bo sam nie ogarniam jak to przedstawić🤪. Z góry przepraszam za wstawiony film 🤣🤣🤣

😇

Opublikowano
  W dniu 14.11.2020 o 13:13, Nazir napisał(a):

(...)bo sam nie ogarniam jak to przedstawić🤪(...)

Rozwiń  

Nie szkodzi, znawcy terorii spiskowych wiedzą przecież doskonale🤣. Retoryka filmiku godna kilku postów i filmików w tym temacie😂... prawda i kłamstwo wewnątrzziemców... dobre... a ja myślałem, że to płaskoziemstwo jest już szczytem idiotyzmu...

Ale nie ma co zbaczać z tematu który dla nas wszystkich jest bardziej bliski i ważny od tych dziwnych twierdzeń.

• Użytkownicy
Opublikowano

Patrząc na ostatnie kolegów wypowiedzi stwierdzam jedno: poddaje się. 
Straszna „zaraza” istnieje, trzeba za wszelką cenę nosić maseczki. A i oczywiście za jakiś czas trzeba koniecznie się zaszczepić przeciw ww „zarazie” Tak trzymać 👍

Opublikowano
  W dniu 15.11.2020 o 06:55, Długi 1973 napisał(a):

Patrząc na ostatnie kolegów wypowiedzi stwierdzam jedno: poddaje się. 
Straszna „zaraza” istnieje, trzeba za wszelką cenę nosić maseczki. A i oczywiście za jakiś czas trzeba koniecznie się zaszczepić przeciw ww „zarazie” Tak trzymać 👍

Rozwiń  

A coś tu wcześniej stwierdzałem, że trzeba się szczepić nową szczepionką??? Nie siej demagogii i nie wpieraj mi słów których nigdy nie wypowiedziałem 🙂 .

Poziom wypowiedzi został w końcu dostosowany do tych z "obozu przeciw", bo zwyczajna argumentacja trafiała na "beton" przygłupich filmików z internetu, a tych jest, jak wszyscy wiemy pełno w każdym temacie. Wystarczy ostatni temat wewnątrzziemców.... filmik na zamówienie. Internet niestety wybacza popełnienie każdego "głupstwa". A i każde "głupstwo" znajdzie swoich naśladowców.

Ja lubię jak ktoś mi opisuje własnymi słowami swoje przekonania, ale nienawidzę zaczepnego jednego zdania pod którym znajduje się link do filmiku na youtubie.

Takie przedstwienie sprawy dyskwalifikuje, w moich oczach, przedstawiającego swoje pole widzenia... Nie wiem, nie chce mu się, jest zbyt ułomny w wyłuszczeniu swoich poglądów i potrzebuje "internetowego autorytetu" na tym poziomie dyskusji, czy o co chodzi w takim przedstawieniu sprawy? Chodzi o przysłowiowy kij w mrowisku, czy o co?

Bardzo to dziwny sposób i nie stawia on w najlepszym świetle ich autorów. Ale w jednym masz rację, szkoda czasu na dyskusje na poziomie odpowiedzi na filmiki🙂 . Bo to wojna w wiatrakami. Zyj długo i pomyślnie jak to mówią Wolkanie 🙂 .

Opublikowano

A ja sobie myślę, że woda zawsze musi być w poziomie i nie ma możliwości, żeby się zaginała, i nie ma układów, że jest ciśnienie, a potem nagle próżnia, i nie dla jaj Amerykanie w latach 50 mieli operację Aquarium, i to  czego nas uczyli, bo taki był program jest jedyną prawdą jest dla mnie słabiuuutkie:)

Może najpierw przeróbmy ostatnią historię sprzed 100 lat jak łatwo zmanipulować ludzi, a potem można się zacząć zastanawiać po co wszystko się zmieniło 500lat

temu odnośnie geocentryzmu.

Opublikowano

W dniu 15.11.2020 o 17:14, zibi napisał(a):
A ja sobie myślę, że woda zawsze musi być w poziomie i nie ma możliwości, żeby się zaginała  

A widziałeś kiedyś kroplę wody? Jakoś się zagina i nie jest płaska.
Opublikowano
  W dniu 15.11.2020 o 18:15, Aardvark napisał(a):

A widziałeś kiedyś kroplę wody? Jakoś się zagina i nie jest płaska.

Rozwiń  

Kropla wody po prostu nie ogląda youtube i nie czyta Facebooka.

Opublikowano

Otóż to.

• Użytkownicy
Opublikowano
  W dniu 15.11.2020 o 08:18, dr.big napisał(a):

A coś tu wcześniej stwierdzałem, że trzeba się szczepić nową szczepionką??? Nie siej demagogii i nie wpieraj mi słów których nigdy nie wypowiedziałem 🙂 .

Rozwiń  

Ooo przepraszam bardzo, w którym zdaniu tak napisałem???

Niczego nikomu nie wmawiam, nikim poprzez moje wypowiedzi nie manipuluje. Nie wiem czemu odebrałeś  to ad personam.

A propos retoryki oraz poziomu wypowiedzi... ktoś gdzieś napisał, że maseczek nie noszą Ci którym „inteligencja nie bije z oczu”, ktoś inny proponuje „jeb..ć sobie przysłowiowego baranka w drzewo” kolejny przywołuje teorie o płaskoziemcach czy wewnatrzziemcach o wypadku w smolensku już nie wspomnę. Naprawdę nie wiem czemu ma to służyć?

Tak masz racje, że nie każdy ma dar lekkiego pisania i dodawania swoich osobistych opinii oraz przemyśleń na ww temat. Nie każdy zna mechanizmy giełdowe itd  Nie każdy chce lub ma ochotę rozpisywać się w temacie w nieskończoność.

Fajny przykład dał tu kolega Zibi.... tak naprawdę to historia pokaże co i czy się teraz zadziało na świecie oraz kto miał racje lub nie miał racji  

Życzę zdrówka i... jeszcze raz zdrówka 👍

Opublikowano

A nieeee, to ja użyłem stwierdzenia "o twarzach nietkniętych inteligencją" 😄 ... Ale jest to moje spostrzeżenia jedynie z Niemiec 😄 . Płaskoziemcy, wewnątrzziemcy🤪, antycovidowcy, oraz inni "władcy pierścieni" podtrzymujący przy życiu różne wątpliwe teorie mogą sobie prywatnie wierzyć nawet w Myszkę Miki. Ważne żeby nie robili za "pożytecznych idiotów" i nie głosili wszędzie i natarczywie swoich prawd. Burząc i utrudniając przy tym życie innych.

Ton reakcji jest w końcu odpowiedni do tonu akcji wpisów o "kagańcach" i ogólnym "zniewoleniu"🤪. Wystarczyłoby trochę zrozumienia, a i ton byłby inny.

A co do właściwości wyboru, to historia nas wszystkich rozsądzi 🙂 .

Czekam teraz na filmiki "oszalałych guru" którzy "tłumaczą ludzkości" aby "włączyła myślenie". Samo "włączenie myślenia" jest niemożliwe, bo myśli się cały czas. Ale skąd ci "wątpliwi guru" maja wiedzieć, że wybrali złe hasło😂.

PS. Ten z ostatniego filmiku też jest opatrzony nagłówkiem "włączamy myślenie"... Dla mnie zastanawiająca zbieżność, ale go nie oglądałem, więc nie wiem co sobą reprezentuje.

• Użytkownicy
Opublikowano

Zgadzam się, że tytuł "włączamy myślenie" działa jak płachta na byka, bo tak się nie odnosi do kogoś z kim chcesz porozmawiać lub mu coś na spokojnie wytłumaczyć. Taki tytuł od razu ustawia widza/słuchacza po tej gorszej stronie a jak się z tym już utożsamia to czuje wyższość nad innymi?‍♂️

Nie będę polemizował z przytoczoną historią przedstawioną przez Pana doktora - bo nie! .

Miałem okazję zobaczyć parę jego filmików z jego dziedziny tj. medycyny i tu przyznam, że ciekawie i (w moim odczuciu) mądrze przedstawia sprawy. ☝️Ale tytuł nadal mnie denerwuje. 

Opublikowano
  W dniu 16.11.2020 o 10:32, Nazir napisał(a):

Zgadzam się, że tytuł "włączamy myślenie" działa jak płachta na byka (...)

Rozwiń  

Dokładnie 🙂 .

PS. Ale to może jest całkiem normalne dla autorów, oni "włączyli swoje myślenie" i doszli do takich "przełomowych wniosków"😂... Ale niektórzy niepotrzebnie to zrobili... Lepiej żeby go nie uruchamiali, bo i szkoda byłaby mniejsza bez tych ich "objawień".

W dniu 15.11.2020 o 06:55, Długi 1973 napisał(a):

(...)Straszna „zaraza” istnieje, trzeba za wszelką cenę nosić maseczki. A i oczywiście za jakiś czas trzeba koniecznie się zaszczepić przeciw ww „zarazie” Tak trzymać 👍

Rozwiń  

Jako, że doszło do niezrozumienia z mojej strony, to zdefiniuj proszę, czyje to twierdzenie, i kto "namawia" do tego 😄 ?

Bo nie wiem, to Twoje zdanie, czy mające ośmieszyć adwesarza(y), czy ogólnie pasujące do pewnego stereotypu wypowiedzi?

• Użytkownicy
Opublikowano

Pisząc w tym wątku nie zamierzam nikogo ośmieszać. Ani oponentów ani zwolenników pewnych teorii. Moje jak to mówisz twierdzenie kieruje w kierunku stereotypu myślenia, który jest coraz bardziej powszechny.

Jak już zauważyliśmy społeczeństwo podzieliło się na ja to tak nazwę: ortodoksyjnych zwolenników, ortodoksyjnych przeciwników oraz tych którzy zdroworozsądkowo podchodzą do tematu zarazy (niestety tych jest coraz mniej) A pisanie o „włączaniu myślenia”  w pewnych aspektach mija się z celem, patrząc na tych co ślepo wierzą ( nie o religii tu mowa ) jak i na ich oponentów. 

W dniu 12.11.2020 o 21:00, Nazir napisał(a):

Powiem szczerze, że nie potrafię rozszyfrować co kryje się w zdaniu jeśli chodzi o stwierdzenie: takich pacjentów.

Rozwiń  

Juz podpowiadam: nie wiem czy miałeś kiedyś w życiu przyjemność bycia w potrzebie podawania Ci tlenu z powodu duszności? Ja kiedyś miałem i powiem Ci tyle ni ch...ja nie myśli się wtedy żeby coś komuś śpiewać. To miałem na myśli pisząc, że tacy pacjenci niepotrzebnie zajmują miejsca w przepełnionych szpitalach 

Opublikowano
  W dniu 16.11.2020 o 12:22, Długi 1973 napisał(a):

(...)ortodoksyjnych zwolenników, ortodoksyjnych przeciwników oraz tych którzy zdroworozsądkowo podchodzą do tematu zarazy(...)

Rozwiń  

I tu jest pies pogrzebany 🙂 . Kto ma jakie przekonania? Bo jak znam życie, to każdy będzie twierdził, że to właśnie on ma zdroworozsądkowe podejście do tego tematu.

Specjalnie nie użyłem słowa "zaraza", bo jest ono, moim zdaniem, użyte na wyrost. Wciskanie innym na siłę histerii nie ma sensu 🙂 . Ja bym to nazwał raczej nie histerią, ale rozsądkiem i dalekowzrocznym oraz świadomym planowaniem.

A czytanie o jakiejś "grzybicy płuc" i tym podobnych wymysłach, których bezsensu nawet nie pomnę, a które miało "dowodzić" szkodliwości noszenia maseczek, powodowało u mnie konwulsje niedowierzania. W XXI wieku 🙂 . Zresztą podobnie jak kilka innych "tez" wygłoszonych tu na forum 🙂 .

Mnie od początku dziwiło np. noszenie maseczek przez kierowców samochodów, gdzie w pojeździe był jedynie kierowca. A i tu można jednynie mówić o bezmyślnej reakcji. Ale nawet w takich przypadkach nie o histerii. Albo o "zamykanu lasów", bezmyślność i głupota. Ale na pewno nie histeria.

• Użytkownicy
Opublikowano
  W dniu 16.11.2020 o 12:42, dr.big napisał(a):

[...]Specjalnie nie użyłem słowa "zaraza", bo jest ono, moim zdaniem, użyte na wyrost. Wciskanie innym na siłę histerii nie ma sensu 🙂 . Ja bym to nazwał raczej nie histerią, ale rozsądkiem i dalekowzrocznym oraz świadomym planowaniem.

Rozwiń  

Niestety wystarczy wyjść na ulice, nie trzeba długo szukać „objawów” histerii, która raczej mało ma wspólnego z rozsądkiem czy planowaniem 😉

W dniu 16.11.2020 o 12:42, dr.big napisał(a):

[...]A czytanie o jakiejś "grzybicy płuc" i tym podobnych wymysłach, których bezsensu nawet nie pomnę, a które miało "dowodzić" szkodliwości noszenia maseczek, powodowało u mnie konwulsje niedowierzania. W XXI wieku 🙂 . Zresztą podobnie jak kilka innych "tez" wygłoszonych tu na forum 🙂 .

Rozwiń  

Tu niestety znam osobiście przykład młodej kobiety, która ma taki właśnie „bezsensowny wymysł” jak grzybica płuc....może jej powiedz, że to nie miało wpływu na jej stan zdrowia👍

Opublikowano
  W dniu 16.11.2020 o 13:01, Długi 1973 napisał(a):

(...)Tu niestety znam osobiście przykład młodej kobiety, która ma taki właśnie „bezsensowny wymysł” jak grzybica płuc....może jej powiedz, że to nie miało wpływu na jej stan zdrowia👍

Rozwiń  

Jeśli jest to grzybica spowodowana noszeniem maseczki, to faktycznie jestem niedoinformowany i "zwracam honor".

Jeśli wynika to z innego faktu i noszenie maseczki jest w tym przypadku przeciwwskazane, to jestem jak najbardziej za spełnieniem zaleceń prowadzącego lekarza.

"Oślepiać argumentami" 😉 można się długo. Prawdopodobnie nikt nikogo nie przekona, a temat zaczyna przypominać mi polityczne "przerzucanie się" podzielonego społeczeństwa 🙂 . Z zasady nie biorę w tym udziału, bo to tematy bez konsensusu 🙂 . Teraz dałem się jakoś wciągnąć.

Ja wyznaję prostą zasadę: nie wchodzę nikomu w drogę i takiego zachowania wymagam też od innych. Cały temat podejścia do COVID zaczął się wcześniej robić niemiły i jako człowiek zareagowałem. To wszystko co mam, tu na forum, w tym temacie, do powiedzenia 🙂 .

• Użytkownicy
Opublikowano
  W dniu 16.11.2020 o 12:22, Długi 1973 napisał(a):

Juz podpowiadam: nie wiem czy miałeś kiedyś w życiu przyjemność bycia w potrzebie podawania Ci tlenu z powodu duszności? Ja kiedyś miałem i powiem Ci tyle ni ch...ja nie myśli się wtedy żeby coś komuś śpiewać. To miałem na myśli pisząc, że tacy pacjenci niepotrzebnie zajmują miejsca w przepełnionych szpitalach 

Rozwiń  

Postaram się krótko.

Kiedyś miałem okazje jako astmatyk być ratowany przez pogotowie - ale to stare czasy i to były leki w mega strzykawce ( nie tlen).

A co do mojego pytania to po prostu był mój błąd i niedopatrzenie, że pod słowem "pacjentów" wstawiłeś filmik. Trochę wyszedłem z założenia, że po wpisie dr.big już filmiki się nie pojawią. Mój błąd!

Co do filmiku wstawionego przez Ciebie to fakt, że "gościowi" to wykonanie wyszło jak E.Górniak hymn🥴 Tylko, że On już wychodził z choroby i w nerwach zmusił się do tego wykonu a nie jest wokalistą! Mój brat miał ostatnio urodziny i jego kumpel chciał mu przez telefon zaśpiewać sto lat 😀. nie muszę chyba pisać, że ten kumpel ma c19 i cholernie mu to nie szło 🎶🗣️🎶🗣️🗣️    🤣🤣

Opublikowano

Nie czepiałbym się tego pacjenta. Saturacja która jest widoczna w tle, jest osiągnięta tylko dzięki instalacji, którą pacjent ma na sobie (wysokoprzepływowa tlenoterapia donosowa (HFNOT). Taki sprzęt potrzebuje często ponad 50 litrów tleniu na min.

Bez tego śpiewałby cieniutko:)

BTW dr Marek Posobkiewicz to naprawdę zupełnie ogarnięty gość, który zrobił wiele dobrego.

• 2 tygodnie później...