hormig Opublikowano 13 Lutego 2020 Opublikowano 13 Lutego 2020 Szymon a co z Twoim sprzętem? Miało być jakieś info..;)
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 13 Lutego 2020 Klubowicze Opublikowano 13 Lutego 2020 Jutro wrzucę w mój temat delikatny opis i fotki.... Sprzęt już czeka cały i zdrowy na nowy sezon....Ja jeszcze nie do końca, ale czas leczy rany ?
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 14 Lutego 2020 Klubowicze Opublikowano 14 Lutego 2020 Zachęcam do lektury ?
Mrówa Opublikowano 19 Lutego 2020 Opublikowano 19 Lutego 2020 Taka ciekawostka jak to tam działa to DCT . 1
dr.big Opublikowano 19 Lutego 2020 Opublikowano 19 Lutego 2020 Mam takie szybkie pytanie: gdzie w x-adv znajdę numer VIN?
Mrówa Opublikowano 19 Lutego 2020 Opublikowano 19 Lutego 2020 11 minut temu, dr.big napisał: Mam takie szybkie pytanie: gdzie w x-adv znajdę numer VIN? Na główce ramy pod kierownikiem.?
dr.big Opublikowano 19 Lutego 2020 Opublikowano 19 Lutego 2020 Dziękuję, nigdy się tym nie interesowałem ? , trzeba będzie zerknąć. Przynajmniej bez kładzenia się na ziemi garażu jak to było w Tmaxie ? ... PS. Faktycznie, przecież tam plastiki odkryte ? .
Klubowicze Piootr Opublikowano 6 Marca 2020 Klubowicze Opublikowano 6 Marca 2020 Dziś byłem w Honda Plaza wykupić ubezpieczenie na kolejny rok. Z ciekawości wszedłem na górę, aby zerknąć na nowości Hondy. Stała cała plejada CRF1100 i na końcu taka sierotka z 2019. Sprzedana finalnie za 45.000 zł. Ładne to czerwone malowanie. Podoba mi się . Może kiedyś Wyklepane na 11 Pro Max
Johny7205 Opublikowano 6 Marca 2020 Opublikowano 6 Marca 2020 Oglądałem sierotkę w październiku. Już wtedy proponowali tą cenę. Długo się sprzedawała, mimo, że to jedna z ostatnich czerwonych albo ostatnia w Polsce. Zostały tylko zielone w moro.
Klubowicze Piootr Opublikowano 6 Marca 2020 Klubowicze Opublikowano 6 Marca 2020 Tak, pytałem. Zostały te obrzydliwe zielone moro
BLADY Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 10 godzin temu, Piootr napisał: Tak, pytałem. Zostały te obrzydliwe zielone moro Służba Leśna twierdzi co innego?
dr.big Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 Dziwię się właśnie, bo wśród nowych tego lakierowania jest naprawdę dużo. Tej Leśnej Służby musi być sporo?. Ps. A lakierowanie? Moim zdaniem bardzo "specyficzne" na normalne drogi dla zwykłego użytkownika...
Klubowicze Piootr Opublikowano 7 Marca 2020 Klubowicze Opublikowano 7 Marca 2020 W sumie to może warto zapytać o cenę. Jak by była dobra to można kupić i odrazu zindywidualizować kolorystycznie folią.
Johny7205 Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 Dokładnie Piootr. Sam rozważałem zakup takiego egzemplarza i od razu oklejenie folią ale trafił mi się biały taki jak chciałem. najniższa cena "zielonki" była 44500. Wiem, że zostało w Polsce około 6-8 szt. więc cena pewnie jeszcze spadnie. W marcu wchodzi do salonów rocznik 2020 ale bez zmian wyposażenia i kolorystyki. By the way….ciekawe w którym roczniku x-adv zmienią komputer pokładowy na taki jak jest w najnowszej Africe???
Klubowicze Piootr Opublikowano 7 Marca 2020 Klubowicze Opublikowano 7 Marca 2020 To jest dla mnie „must have”. Wyświetlacz taki jak w Africa Twin i Gold Wing. Odejdzie kombinowanie z uchwytami, nawigacjami itp itd. Mam od sierpnia Apple CarPlay w samochodzie i działa to rewelacyjnie i w BMW bezprzewodowo. Honda również rozwiązała to w sposób bezprzewodowy. Ciekawe czy Honda „da” chociaż taki wyświetlacz jako opcję płatną ? 2
dr.big Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 Pobieżnie przejrzałem, nikt w tym temacie nic nie pisał o zwiększeniu max. obrotów o 900/min. od rocznika 2018.
RONIN Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 @dr.big było kilka razy, pierwszy na 11 stronie.
dr.big Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 Dnia 2.05.2018 o 09:05, Panda napisał: (...)- podniesione obroty o 1000 (nie wiem czy to cokolwiek daje, realnie patrząc)(...) Tak, zgadza się, THX ? , jakoś przeoczyłem.
Klubowicze Piootr Opublikowano 7 Marca 2020 Klubowicze Opublikowano 7 Marca 2020 Jedni zmieniają z pasków na łańcuchy (TMax, AK550), a tu szaleństwo w drugą stronę. Ja zostaję przy łańcuchu. Kiedyś myślałem, że to jest upierdliwe (smarowanie, obsługa), ale się pozytywnie zaskoczyłem po roku eksploatacji.
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 7 Marca 2020 Klubowicze Opublikowano 7 Marca 2020 43 minuty temu, Piootr napisał: Ja zostaję przy łańcuchu... Ten Kit chyba faktycznie trochę niedopracowany, bo piszczy okrutnie, choć może z czasem się ułoży... Mi osobiście łańcuch, odkąd mam założoną automatyczną oliwiarkę, już nie przeszkadza. Jednak pasek ma na pewno jedną zaletę, że nie brudzi nam drobinkami oleum/smaru felgi.
Klubowicze Piootr Opublikowano 7 Marca 2020 Klubowicze Opublikowano 7 Marca 2020 No właśnie, to kwestia jakiego smaru używamy. Ja olejarki nie mam i nie zamierzam zakładać, a felga raczej była czysta przez sezon.
dr.big Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 Tak, wystarczy używać jakiegoś "suchego- przezroczystego" czy "suchego- białego" sprayu do łańcucha, nie brudzi felgi, jest tylko w momencie natrysku naprawdę płynny, po chwili penetracji nie kapie ani nie ma właściwości klejących (kurz z drogi, brud). Kiedyś były większe koszty nowego łańcucha z dwoma zębatkami. Dzisiaj to nawet mniej od samego paska napędowego. O ile pasek jest prawie bezgłośny, o tyle przeniesienie napędu łańcuchem jest głośniejsze. To moje spostrzeżenia ? .
Rekomendowane odpowiedzi