Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Honda X-ADV 750 - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Te 17 litrów różnicy to sporo, szczególnie, że Givi tej serii też ma kształt prostopadłościanu.

Opublikowano

Pod kanapę oczywiście nie wchodzi

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
5 godzin temu, kupusso napisał:

Podoba mi się ten Hondowski, ale mam obawy czy nie będzie za mały. 

Jak by co, będę miał na dniach nowy oryginal do sprzedania w dobrej cenie (obecny leciutko przetarty, a został zakwalifikowany do wymiany). Ew PW.

Opublikowano

Kupusso, ja też się zastanawiam nad TRK 52. Biorąc pod uwagę jego rozmiary, mam trochę obaw co do wyglądu X-sa z tym kufrem. Widziałem go zamontowanego na Africa Twin i jest ok ale czy nie zepsuje sylwetki X-sa -tego nie wiem. Najlepsza byłaby przymiarka przed zakupem. 

Jeśli zakupisz lub zrobisz przymiarkę , wrzuć fotę jak to wygląda.

Opublikowano

Mam takie zdjęcia.

Na żywo pewnie będzie zupełnie inaczej. Obawiam się, że Givi będzie brzydko wyglądał.

iy0una.jpg

224ac7c60420f51bf20dd3addc4c62a8.jpg

ccd0545444d7cd6e8e6d362e0699740c.jpg

Opublikowano

TRK 52 nie wygląda jakoś "ogromniasto".

Givi V47 ma  bardziej obłe kształty , tzn może wygląda na lżejszy (delikatniejszy) ale raczej mniej pasuje do crosstourera.

image;s=1000x700.2.jpg

image;s=1000x700.1.jpg

Opublikowano

Witam wszystkich zapaleńców, 

moim zdaniem 46 l to max do x adv 

zdjecie.jpg

Opublikowano
Dnia 26.01.2020 o 15:41, kupusso napisał:

Posiada ktoś w swoim "Xsie" kufer Givi TRK 52 albo Kapa KRG 52? Czy są one dużo bardziej pakowne niż ten standardowy 35L? Żadnego z nich nie widziałem na żywo.

Podoba mi się ten Hondowski, ale mam obawy czy nie będzie za mały. 

Mam Kappa, wg mnie wygląda ok, ale o gustach się nie dyskutuje. Pojemność jest super, szczególnie jak chcesz gdzieś wyjechać. Nie ma porównania do oryginału, który jest za mały.

Opublikowano

Zmieniając temat, czy wymienialiście już olej w lagach? Mój adv wciąż w Plazie (naprawa po szlifie), 3 lata kończy w czerwcu i zaproponowali wymianę, bo zimą jest 15% rabatu na usługę (700zl po rabacie)..

Ponoć zrobili test i sprawność amorów spadła do 15procent (!!) Dobry sprzedawca, czy rzeczywiście warto się tym zająć?

ps przebieg mam Ok 11tys km, ponoć powinno się wymieniać olej w lagach co trzy lata..

Opublikowano

Hmm mam 24 tys. i nic nie robiłem, Xadv stoi w Hondzie, więc spytam jak będę odbierał.

Opublikowano
Dnia 27.01.2020 o 21:21, Johny7205 napisał:

TRK 52 nie wygląda jakoś "ogromniasto".

Givi V47 ma  bardziej obłe kształty , tzn może wygląda na lżejszy (delikatniejszy) ale raczej mniej pasuje do crosstourera.

image;s=1000x700.2.jpg

image;s=1000x700.1.jpg

Oglądałem w realu dokładnie ten egzemplarz X ADVa i mi się podobał z tym kufrem. Na zdjęciach wygląda nieco gorzej. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wygląda jakby był folią matową zrobiony, z tego co pamiętam jak kupowałem do wyboru był srebrny, czerwony i tricolore w 2017r. Przy tym przebiegu powinny być oryginalne opony a nie są. @Yazinz szukasz xadv? W 18 lub 19 było podobne malowanie ale powinien mieć srebrne skrzela a nie czarne w tym malowaniu.

Opublikowano

No właśnie. Zapytałem, bo mam wątpliwości. Na zdjęciach z ogłoszenia dziwnie wygląda ten kolor. Tak, opony są zmienione.

Pod „zegarami” ma przełącznik jakby od dodatkowego oświetlenia, którego nie widać ?

Rozglądam się na poważnie, bo kolega z forum sugeruje, że moja Honda jest już „sprzedana”. Żeby na sezon nie zostać z niczym, to zacząłem się rozglądać ?

Ronin dziękuję za komentarz.

• Administrator
Opublikowano

Nie jest oryginalne a na otomoto nie ma zaznaczonej opcji "bezwypadkowy", więc sytuacja jakby jasna.

Opublikowano

Kiedyś posiadał oryginalne halogeny na gmolach. Teraz został tylko ich włącznik. Jak lepią na sprzedaż to o oryginalnym lakierze plastików można zapomnieć. Sądząc po kolorze cięgna hamulca postojowego- oryginalnie był w srebrnym malunku. 

Opublikowano

@Yazinz z tego co pamietam to Zibi chce sprzedać, ja też przesiadam się na większą maszynę i będę sprzedawał , więc chyba lepiej pewne kupić niż ulepa, nawet gdy jest tańszy o 3 tysie.

Opublikowano

Ronin, bez dwóch zdań masz rację! Z Zibim wstępnie umówiłem się na oględziny, czekam tylko na wyjazd służbowy na południe naszego pięknego kraju ?

Swoją Hondę kupiłem + 3 tyś do ceny rynkowej, ale wiem co kupiłem i co sprzedaję ?

Dziękuję wszystkim za komentarze.

Opublikowano

Nie chce nikogo urazić ale ogłoszenie tego X-ADV jest z Pleszewa A tam wszystko jest możliwe....

Tak jak mówią Chłopaki, chyba lepiej  dołożyć ?

• Klubowicze
Opublikowano
1 godzinę temu, Astonpiotr napisał:

ogłoszenie tego X-ADV jest z Pleszewa A tam wszystko jest możliwe

Ta PPL i wszystko jasne  ?

• Administrator
Opublikowano

Nie chciałem tego wcześniej pisać ale widzę, nie tylko ja mam takie zdanie. Kto był w PPL ten wie o co chodzi ?

Opublikowano

Rozmawiałem ze sprzedającym, Pan nie ma prawa jazdy, ogólnie jechał nim dwa razy, widocznie więcej razy już się nie odważył ? (pytanie po co kupił?), maszyna ściągnięta z Francji(bo tam pewnie tylko igły sprzedają?). O niczym nie wie, nie zna się ale wszystko jest ok. Skuter coś źle przerzucał biegi, w serwisie wymienili zębatkę przód bo była mniejsza założona niż oryginał. Może ktoś wie co ma zębatka zdawcza do przerzucania biegów? Z tego co wiem sporo użytkowników zmienia czasem zębatki na akcesoryjne. Oczywiście bezwypadkowy, sprzedający nic nie wie o jego historii i czemu kolor mi się nie zgadza, tak go kupił. Jakby ktoś jeszcze się nie zniechęcił to tylko jeden kluczyk i brak książeczek, kufra centralnego też nie ma. 

Opublikowano

A więc wszystko zostało powiedziane....

Szerokim łukiem omijam ogłoszenia gdzie sprzedający nic nie wie....

Tak jest dla niego najprościej. 

Yazniz jeśli gra jest o 3k to nie rozumiem ?

Tu kolega z forum  sprzedaje salon Polska 

za 36k a więc za 35 też pójdzie, różnica jest ale jeśli ktoś ma 32 i 3 następne też chyba się znajdą ?

Opublikowano

Astonpiotr, ale o co chodzi??? Ja tylko o malowanie XADVa z ogłoszenia zapytałem ? Przy okazji wypłynął temat ogłoszenia Zibiego, a ja napisałem, że podpytywałem o jego skuter. Przyznałem też, że lepiej dopłacić i kupić pewny sprzęt niż choćby tego z ogłoszenia. To wszystko.

Swoją drogą, podoba mi się Twoje wyliczenie ? Niestety na chwilę obecna jeszcze trochę mi brakuje, ale do wiosny może uzbieram- ciekawe czy oferta będzie aktualna? ?

Pozdrawiam i byle do wiosny!

• Klubowicze
Opublikowano
8 godzin temu, Yazinz napisał:

Niestety na chwilę obecna jeszcze trochę mi brakuje, ale do wiosny może uzbieram- ciekawe czy oferta będzie aktualna? 

Trzymam kciuki ,żebyś w tym sezonie dołączył do posiadaczy Xadv ?