Skocz do zawartości
Forum Burgmania

AlpanoBałkany 2019... Czyli Slawoy gna przed siebie

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

Oj kule by sie przydały faktycznie... na jednej nodze juz sobie piete zbilem od skakania... Moze zdazysz, bo juz dziś miał ruszać w trasę.

• Sympatycy
Opublikowano
10 minut temu, SlawoyAMD napisał:

Oj kule by sie przydały faktycznie... na jednej nodze juz sobie piete zbilem od skakania... Moze zdazysz, bo juz dziś miał ruszać w trasę.

Sławek kule już jadą do kierowcy.

Tylko proszę cię jak je zobaczysz to się nie śmiej (ale są i spełnią zadanie)

• Klubowicze
Opublikowano

Choćby z patyka były, to ulga będzie tak wielka, jakby je ze złota odlano...

Opublikowano

Sławek jak dobrze pójdzie będziesz miał odwiedziny koło 20:30 ma podjechać Antek do Ciebie 

• Sympatycy
Opublikowano
9 minut temu, SlawoyAMD napisał:

Choćby z patyka były, to ulga będzie tak wielka, jakby je ze złota odlano...

Z patyka nie ale kolorystycznie haha

Ostatni była akcja silnik do motorynki

Akcja też była szybka.?Nawet bardzo szybka.

• Klubowicze
Opublikowano
4 minuty temu, Kaktus napisał:

Sławek jak dobrze pójdzie będziesz miał odwiedziny koło 20:30 ma podjechać Antek do Ciebie 

Jeju, tu w Mostarze?   Nie wiem czy o tej porze go wypuszcza tylko... Rygor tu straszny.

• Klubowicze
Opublikowano
Godzinę temu, Lucjan73 napisał:

W standardowym samolocie również może być problem z zajęciem miejsca i odpowiednim ułożeniem chorej nogi.

Kolega wracał z Chile ze złamanym biodrem .Był problem z samolotem medycznym (czas) więc zdecydował się na biznes-class (na leżąco ) a potem karetka. 

Ps. Super że wszystko na dobrej drodze do finału. 

• Sympatycy
Opublikowano

Jestem pod ogromnym wrażeniem. Wielu ludzi stanęło na głowie żeby pomóc Sławkowi.

Seba (subaru) dziękuję Ci za załatwienie sprawy do końca.  Powstał układ idealny i Sławek bezpiecznie ze swoją ukochaną wrócą do domu.

• Klubowicze
Opublikowano

Słuchajcie, jak fajnie usłyszeć polski język... Faktycznie odwiedził mnie młody, Polski student, który jest tu na wymianie... Normalnie magia Internetu, że kogoś zupelnie obcego, można poznać i poprosić o pomoc... Antek był dosłownie wisienką na torcie dzisiejszych zdarzeń, i mam upragnioną pastę do zębów, szczoteczke i golarkę...

IMG_20190611_210931.jpg

IMG_20190611_214414.jpg

Umieram tylko z gorącą... nawet wieczorem klima nie daje rady

Screenshot_20190611-215133.png

• Administrator
Opublikowano

Super wieści ? Siła naszej społeczności jest ogromna i nieraz się o tym przekonaliśmy. Pięknie ! ? 

Teraz już wszystko będzie z górki i niebawem wrócisz do domu ? 

Opublikowano

Antek to młody chłopak który chodzi do międzynarodowego liceum w mosterze wyszukałem go na fb i zgodził się odwiedzić naszego Slawka i zrobic mu zakupy - super gość 

Pisał mi ze jak coś to masz do niego się odezwać i wszystko ci załatwi 

Zresztą sam się cieszył ze może z kimś po polsku pogadać 

• Klubowicze
Opublikowano
17 minut temu, SlawoyAMD napisał:

mam upragnioną pastę do zębów, szczoteczke i golarkę...

IMG_20190611_214414.jpg

Umieram tylko z gorącą... nawet wieczorem klima nie daje rady

Mała rzecz a cieszy ? 

Sławek cieszę się, że tak wszystko pomyślnie się układa i że jesteś już na prostej drodze do powrotu do domu ? 

U nas też takie temperatury więc nie masz gorzej niż my ? 

Subaru super, że tak udało Ci się ogarnąć temat przewozu połamańca i jego skutera ? 

• Klubowicze
Opublikowano

Sławek trzymam kciuki, jest już dobrze.

• Klubowicze
Opublikowano

Po kolejnej akcji "Łazienka", czysty, gładki i ogolony, ze świeżym oddechem, czekam na pielęgniarki...

Ps też przyłączam sie do apelu o nieczyszczenie tematu... Może  się komuś przyda w formie, w jakiej jest...

IMG_20190611_224029.jpg

3 minuty temu, bilety napisał:

Ze Śląska już nie będzie takiego problemu.

Marku, ja pojadę pod sam dom...

• Klubowicze
Opublikowano
2 minuty temu, SlawoyAMD napisał:

Po kolejnej akcji "Łazienka", czysty, gładki i ogolony, ze świeżym oddechem, czekam na pielęgniarki...

Ps też przyłączam sie do apelu o nieczyszczenie tematu... Może  się komuś przyda w formie, w jakiej jest...

IMG_20190611_224029.jpg

Marku, ja pojadę pod sam dom...

To super, temat tak szybko się zmienia, już myślałem że zrobimy wycieczkę

Opublikowano

Super Sławek że wracasz do domu. Jeżeli będziesz potrzebował jakiegoś wsparcia czy pomocy na miejscu w domu to daj znać. Pozdrawiam Cie i czekamy na twój powrót. ?

Opublikowano

I gitara siła internetu i siła grupy burgmaniaków czyni cuda.

• Sympatycy
Opublikowano

W całym tym temacie widać emocje a nie da się tak pisać po czasie, to jest odruch chwili. Następni którzy będą to czytać a może i my sami będą mieć chwile wzruszenia. Jest to bagaż doświadczeń który można komuś przekazać. 

Opublikowano

Świetne wiadomości. Szczęśliwej drogi do domu.

Opublikowano

No to mamy nowy i tym razem optymistyczny dzień. Subaru to kumpel z najwyższej półki, dopytał, podzwonił, ogarnął i załatwił. Kaktusowi i Antkowi też należy się chwała za zmianę samopoczucia Sławka na lepsze. Dziękujemy Wam wszyscy. A Ty Sławku teraz tylko dotrwaj do granicy PL.

• Klubowicze
Opublikowano

Pozostaje trzymać kciuki za bezpieczny powrót, zdrowie kolegi, szybki powrót na 200!

ZDROWIA!

Jako że jest zgoda autora  aby w tym temacie wyjaśnić parę poruszonych tematów myślę że warto zwrócić uwagę na to co nam oferują Towarzystwa Ubezpieczeń,

pozwoliłem sobie zadzwonić do A.....  " bez reklamy" i usłyszałem:

- przy wypadku organizujemy pomoc  :

- poszkodowanemu w szpitalu i zapewniamy/opłacamy  powrót do kraju (w ramach limitu ubezpieczenia)

- opłacamy max 3 dni pobytu na parkingu motocykla

- gdy motocykl uległ uszkodzeniu i nie nadaje się do naprawy - to już nie jest  problem Towarzystawa Ubezpieczeniowego

- gdy motocykl może być naprawiony lub jest sprawny -pomagamy do 250 km do dostarczenia do serwisu  i opłacimy koszty osoby która odbierze motocykl (czyli np. bilet z polski do..kraju gdzie nam się przytrafiło).

Pytanie czy znacie obecnie  lepsze warunki aby jednak obojętnie co się wydarzyło i nasze mienie wróciło do kraju na koszt TU.

Bez reklamy ale warto abyśmy wiedzieli co mamy robić w takich sytuacjach.

• Sympatycy
Opublikowano

Patyki poleciały. Kolorystycznie pod moje moto?

Sławek szybkiego i bezpiecznego powrotu ,kuruj się .

Nie wiem jak się z transportem dogadales ale czytałem że jest pod dom..Jak coś to moto może zostać u mnie.

Obiecuje nie będzie w (śrubkach)?

IMAG2392.jpg

58 minut temu, ZYBEX napisał:

Pozostaje trzymać kciuki za bezpieczny powrót, zdrowie kolegi, szybki powrót na 200!

ZDROWIA!

Jako że jest zgoda autora  aby w tym temacie wyjaśnić parę poruszonych tematów myślę że warto zwrócić uwagę na to co nam oferują Towarzystwa Ubezpieczeń,

pozwoliłem sobie zadzwonić do A.....  " bez reklamy" i usłyszałem:

- przy wypadku organizujemy pomoc  :

- poszkodowanemu w szpitalu i zapewniamy/opłacamy  powrót do kraju (w ramach limitu ubezpieczenia)

- opłacamy max 3 dni pobytu na parkingu motocykla

- gdy motocykl uległ uszkodzeniu i nie nadaje się do naprawy - to już nie jest  problem Towarzystawa Ubezpieczeniowego

- gdy motocykl może być naprawiony lub jest sprawny -pomagamy do 250 km do dostarczenia do serwisu  i opłacimy koszty osoby która odbierze motocykl (czyli np. bilet z polski do..kraju gdzie nam się przytrafiło).

Pytanie czy znacie obecnie  lepsze warunki aby jednak obojętnie co się wydarzyło i nasze mienie wróciło do kraju na koszt TU.

Bez reklamy ale warto abyśmy wiedzieli co mamy robić w takich sytuacjach.

P.S 

Przy zawieraniu umowy rolę odgrywał wiek motocykla (mój pełnoletni)a więc kryteria były inne.

Tak z ciekawości gdzie jest ubezpieczony Sławek.

w 2018r ubezpieczałem (nowo nabyty) motocykl w PZU pakiet TURBO . nie wgłębiałem się w temat ale ponoć w razie awarii na terenie uni wszystko gratis w pakiecie.( nie wiem nie sprawdzałem i odpukać nie chce) ok 600zł na rok mam to ubezpieczenie do wrzesnia.

Ostatnie jakie miałem na an 650 było typowe.  burek padł to  250km holowania gratis . (za 30km musiałem dopłacić)Zdrowotne nie wiem.

Ale po tym wszystkim widzę żę bardziej trzeba się wgłebiać w temat i dokładnie czytać .

Przy podpisaniu umowy wszystko wygląda pięknie i kolorowo 

• Użytkownicy+
Opublikowano
38 minut temu, ZYBEX napisał:

Zgoda Sławka jest , OK, ale i tak uważam że warto założyć osobny - nowy temat o ubezpieczeniach w podróży.  Ułatwi to np. kwestię wyszukiwania w przyszłości.

Jest wątek o ubezpieczeniach OC i AC skuterów czy motocykli, a takiego nie widzę.

12 godzin temu, SlawoyAMD napisał:

Sławek, Twój wątek, twoja wola ?  chodziło mi tylko o czytelność tematu związanego z ubezpieczeniami podróżnymi ?  

A przy okazji zdrówka życzę i spokojnego powrotu do domu ? i nie zapomnij pić dużo wody.  

• Klubowicze
Opublikowano

No ja dopiero jak wyjdę ze szpitala, wsiade do busa, to uznam, że sprawa ma sie ku koncowi. Na razie rano już pytali, co z moją firmą ubezpieczeniową, bo nie maja potwierdzenia, że dokumentację meddyczna z kosztami zaakceptowano. Ja wiem, że tak, bo babeczka dzwoniła do mnie, ale gdzieś na oficjalnej drodze, jest zastój i już się człowiek denerwuje...