marcin62 Opublikowano 10 Czerwca 2021 Opublikowano 10 Czerwca 2021 Jak tam, bo relacja taka "kłusa", a widzę że, ekipa częściowo stara godna, a miotły nie ma; powroty? Napiszcie jak granice tak konkret? Kierunek BG ale wrzesień i powroty Kosowo - środek.
Klubowicze Jack Opublikowano 11 Czerwca 2021 Autor Klubowicze Opublikowano 11 Czerwca 2021 Przejechaliśmy tak: Słowacja, Węgry, Rumunia, Serbia, Macedonia, Albania, Czarnogóra,Chorwacja, Bośnia (tylko Neum), Słowenia, Austria, Czechy. Pytania dokąd były na wjeździe do Węgry i Serbia. Tranzyt, jechać. Papierów covidowych chcieli tylko na wjeździe do Chorwacji. Dwóch kolegów wjeżdżało do Chorwacji od północy. Na granicy chcieli wydrukowane zaświadczenie o szczepieniu, albo zapisane w telefonie w pdf. Chyba pogranicznik się nudził na pustym przejściu i się czepiał. Z kolei czterech z nas wjeżdżało od południa, od Czarnogóry. Była mała kolejka. Na wjeździe chcieli zaświadczenia, ale nie sprawdzali zbyt dokładnie. Dwóch z nas pokazało, a dwóch już nie musiało. Pytali gdzie stanujem i jak dugo. A jak wyjeżdżaliśmy z Chorwacji, to już nikt o nic nie pytał. 23 godziny temu, marcin62 napisał: Napiszcie jak granice tak konkret? Kierunek BG ale wrzesień i powroty Kosowo - środek. Marcin, pytasz o wrzesień. A co ja wróżka? 1
Klubowicze Jack Opublikowano 13 Czerwca 2021 Autor Klubowicze Opublikowano 13 Czerwca 2021 Parę dni byliśmy na Istrii. Pogoda piękna, ale woda zimna. Prawie jak w Italii. Drogowskazy, nazwy miejscowości itp. w dwu językach, po chorwacku i po włosku. 2
Klubowicze Jack Opublikowano 7 Września 2021 Autor Klubowicze Opublikowano 7 Września 2021 Były Bieszczady, zrobiły się Bałkany. Też na B. Tak nagle zmiana klimatu. Ale ceny kosmos!
Klubowicze Piootr Opublikowano 7 Września 2021 Klubowicze Opublikowano 7 Września 2021 Jack, przypominam, że jeszcze wczoraj Eger na Węgrzech był
Administrator xmarcinx Opublikowano 7 Września 2021 Administrator Opublikowano 7 Września 2021 W termach byłeś Jack. 2
Klubowicze Jack Opublikowano 7 Września 2021 Autor Klubowicze Opublikowano 7 Września 2021 Eger, Eger... 🤔 Nie pamiętam. 😄 1
RONIN Opublikowano 7 Września 2021 Opublikowano 7 Września 2021 13 minut temu, Jack napisał: Były Bieszczady, zrobiły się Bałkany. Też na B. Ale ceny kosmos! Tzn? Ile za pokój? Plaskavica na rodzie na początku Baru podrożała?
Klubowicze Jack Opublikowano 7 Września 2021 Autor Klubowicze Opublikowano 7 Września 2021 Pataka na rondzie w Barze to jedliśmy w czerwcu. Nie pamiętam ceny, ale normalna. A teraz jesteśmy w Bašce na Krk. 20 Euro za doradę. Tyle co u Zorana. Ale u Zorana to pyszna. Može drogo, ale pyszna. A tu na starym tlustym oleju.
RONIN Opublikowano 7 Września 2021 Opublikowano 7 Września 2021 @Jack myślałem, że to tradycyjnie Montenegro, Chorwacja faktycznie zrobiła się już dawno dość drogowa.
Klubowicze Jack Opublikowano 7 Września 2021 Autor Klubowicze Opublikowano 7 Września 2021 Montenegro, marzenie, będzie pewnie w czerwcu 2022. A w tym roku inny kierunek. Krk to tylko przystanek w drodze na Korsykę. Za pokój płacimy nie tak strasznie, zważywszy, że luksusy mamy. 55 € na 2 osoby. Salon, kuchnia, dwie sypialnie, każdy ma swoją.
RONIN Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Co by nie mówić jednak ciągnie na Bałkany. Trochę nam się skomplikowała sytuacja i trzeba było odwołać Hiszpanię ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Właśnie dotarliśmy, chyba już wiecie gdzie😉.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Administrator Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Zalatuje BiH'em 😉
RONIN Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Dokładnie nasze ulubione Sarajevo. Trochę nas zaskoczyli na przejściu pytając o paszporty covidowe.
Klubowicze Jack Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Autor Klubowicze Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Widzę z wygodami podróż. Afryczka na przyczepce. 😄 Dokąd droga prowadzi?
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Klubowicze Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Właśnie, dokąd docelowo lecicie?
Klubowicze grzybek Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Klubowicze Opublikowano 25 Kwietnia 2022 W dniu 24.04.2022 o 17:51, Jack napisał: Widzę z wygodami podróż. Afryczka na przyczepce. 😄 Tka przyczepka to super rzecz, cieszy na b. dalekie wypady, gdy już zdrowie trochę siada.
spring Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Wprawdzie wątek bałkański ale może dla odmiany ktoś chętny dołączyć do wyjazdu do Katalonii. Skład na razie 3 osobowy, Ja, AndrzejPK i ktoś. Nocleg na Costa Brava zaklepany w terminie 6-13 czerwiec plus do tego trzeba doliczyć dojazdy. Pewnie (choć w jedna stronę) przez Włochy, leniwie, może nawet coś zwiedzając. PS Właśnie po roku dopadła mnie karma bo śmiałem się z długiej kolejki do zakupu winiety na granicy Węgier. Przed Budapesztem namierzyli mnie za brak matricy. Z jaką ja nadzieją szukałem winiety wśród paragonów... 🙂 Znalazłem ale niestety e-matrica wykupiona została po 2 godzinach od namierzenia 😞 Tym samym mamy potwierdzone że można kupić myto u Madziarów do 1 godz. od pierwszego namierzenia i ani minuty dłużej. Co ciekawe adres na kopercie Austriacki bo tam produkują całą niechcianą dokumentację.
RONIN Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Ponieważ BiH była zawsze traktowana jako tranzyt do Czarnogóry tym razem postanowiliśmy skupić się na niej. Przyczepka służy do oszczędności czasu, autem spokojnie w komfortowych warunkach można zrobić 1300 km głównie autostradami, których na motocyklu nie lubię i zajęłoby mi to dwa dni. Z Sarajewa wyruszyliśmy już na dwóch kołach do Wiszegradu, potem Trebinje, następnie Stolac, Mostar, Blagaj. Teraz dwa dni w Chorwacji- Korcula i Split.
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Klubowicze Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Ale pięknie, czekam na więcej 😍
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Administrator Opublikowano 28 Kwietnia 2022 No fajnie. Czekamy na kolejną fotorelację 😀
Klubowicze Ewik Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Klubowicze Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Miłego wypoczynku i dobrej pogody. Świetne zdjęcia 👍
RONIN Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Dziś mieliśmy w planach Sveti Juri, niestety trasa jest zamknięta z powodu remontu a szkoda bo pierwsze km zapowiadały się super. Ubraliśmy się ciepło bo na szczycie miało być 11 st. Startując mielismy 24. Zjechaliśmy do Makarskiej i kierunek Jajce. Po przejeździe przez tunel zaczęło robić się chłodno. Pojawiły się w oddali zaśnieżone szczyty a temperatura spadła do rześkich 10 st. Z tego odcinka nie mam zdjęć bo nawet nie chciało mi się rękawiczek zdjąć. Zbliżając się do kolejnego przystanku w Jajcach trasa zaczęła zjeżdżać z gór i temperatura podskoczyła do przyjemnych 18 st. Wisienką na torcie była trasa Jajce Banja Luka prowadząca wąwozem wzdłuż rzeki z mnóstwem długich łuków i zakrętów. W Banja Luce zatrzymaliśmy się w pierwszej interesująco wyglądającej restauracji przy ulicy o nazwie Orhideja. Serwują tam wyśmienitą jagnięcinę. W restauracji wybraliśmy nocleg i okazało się, że trzeba się trochę wrócić. Czasami jednak booking wprowadza w błąd z adresem i lepiej jest wprowadzić współrzędne niż adres bo potem szuka się noclegu przez ponad pół godziny. Guest House Majstorovic okazał się bardzo fajnym miejscem nad samą rzeką.
RONIN Opublikowano 1 Maja 2022 Opublikowano 1 Maja 2022 Następny dzień to powrót do Sarajewa bo od niedzieli zapowiadają deszcze. Wracamy fantastyczną drogą na Jajce. Przed wodospadami Google.Maps kieruje nas w lewo na drogę R413b. Już sama nazwa powinna dać mi do myślenia, że coś jest nie tak. Zaczyna się bardzo przyjemnie stromymi podjazdami z fajnymi zakrętami. Pniemy się mocno pod górę, temperatura spada o 7 stopni, w uszach czuję różnicę ciśnienia, na poboczu leżą resztki śniegu a w oddali ośnieżone szczyty. Jest pięknie. Oczywiście wszystko co piękne kiedyś się kończy. Tylko dlaczego kończy się asfalt?? Nawigacja pokazuje 10 km i skręć. Znowu pniemy się pod górę, już się cieszę, że nie jestem tu Integrą. W słońcu jest Ok ale zacienione drzewami odcinki to mokra glina, mijamy ciągnik z łańcuchami na kołach, oby do asfaltu i zjechać z gór bo już nie mam więcej warstw ciuchów do założenia. Po 10 km jest oczekiwany asfalt i zaczynam zjeżdżać z gór, czyli teraz będzie już z górki do Sarajewa.
Klubowicze robson Opublikowano 1 Maja 2022 Klubowicze Opublikowano 1 Maja 2022 To teraz tak wyglądają wyprawy maxiscuterowe, czyli moto wyprawowe na przyczepce i czasem kawałek drogi na 2 kołach😎😗😜
Rekomendowane odpowiedzi