Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W pełni się z tob? zgodzę Artix, pogoda dała nam się we znaki, ale „twardym trza być, a nie miętkim” :)

Wyjeżdżaj?c rano po 7 z Lublina liczyłem na wzrost temperatury, jednak się przeliczyłem. !scooter Grupa Lubelska w składzie Dragon i Ja doł?czyła dzisiaj rano do Team Markiza w Dorohusku i towarzyszyła im niestety tylko do Włodawy (wszystkiemu winna temperatura). !tut

Mimo to fajnie było im potowarzyszyć i wypić wspólnie herbatkę (niestety bez rumu) :) nad jeziorem Białym w Okunince.

Jestem pełen podziwu i uznania dla Was. :) Powodzenie i szeroko?ci.

• Odpowiedzi 200
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• m@rkiz

26

• pilot

11

• Artix

8

• W?ski

7

Top użytkownicy w tym temacie

Gość Dragon
Opublikowano
Artix napisano 1-05-2007, 17:56 

...a dzisiejszy odcinek do latwych nie nalezal, Dragon i Konrad cos nie cos wiedza o tym...

Zupełnie nie wiem o czym piszesz... :) drogi w miarę OK, słońce ?wieciło... !tut to chyba Twoje zmęczenie z niewyspania... :)

A teraz na poważnie.

Dragon napisano 29-04-2007, 22:09 

ja zamierzam doł?czyć do grupy "Markizowej" 1-go maja w Hrubieszowie... odł?czam się w Tresepolu wieczorem...

Po raz kolejny, przekonałem się jak niewiele ma planowanie do rzeczywisto?ci... :( Plan jak widać wyżej miałem fajny i... nawet tego się nie udało zrealizować... :(

Jest godzina 7.00 gdy siadam na motorek... temperatura w przedziale od 0 do 1*C... !tut my?lę sobie, że póĽniej będzie lepiej... jest godzina 7.40 i dojeżdża Konrad... :) Pora w drogę... Ale nie do Hrubieszowa tylko do Dorohuska... !scooter

Jest to upragnione póĽniej... temperatura gwałtownie wzrosła do... 4*C... :) rozpacz... z tego wszystkiego kilka razy pukałem w prędko?ciomierz z nadziej?, że może wskaĽnik się zablokował... niestety... !tut 4*C :) . I tak cał? drogę...

Dojechali?my do Dorohuska... Red Bull, fajeczka i s?... orły... :) Pilot prowadzi...

Zatrzymali się... "Chłodne" przywitanie zgrabiałymi z zimna rękami !tut (przepraszam, Artix jedn? miał ciepł? bo trzymał pod tyłkiem... To chyba był Artix) i jazda dalej 816-k? do Włodawy. Z Włodawy do Okuninki na gor?c? kawę i herbatę... nikt nie chciał lodów... dziwne...mimo tego, że stawiałem... :) 25 minut luĽnej i wesołej atmosfery :) ale wszystko co dobre kiedy? się kończy. Trzeba było w końcu ubrać wdzianko i w drogę... Zdecydowanie cieplejsze pożegnanie i wio... do domu. Tutaj był mój koniec (mój i Konrada) :( . Niestety wymiękłem... :( Konrad też... Zim? trzeba jeĽdzić na skuterach... :) ?nieżnych... :)

Zapomniałem napisać, że temperatura była od 4*C do 5*C... do tego zaj...?cie silny wiatr... gdybym miał ocenić odczuwaln? temperaturę to nie zawahał bym się powiedzieć -5*C. !tut

Cał? t? wycieczkę podgrzewa atmosfera... ciepła... Markiz - wielki mały człowiek... inni zreszt? też... Macie moje wielkie uznanie bo tak jak Artix napisał, pogoda zagl?da im do "tyłków" a mokre buty i przemoczone rękawice potęguj? to zagl?danie... a kilometrów przed nimi jeszcze "tysi?ce"...

Generalnie jestem pod WIELKIM WRAŻENIEM dla uczestników całej wyprawy... Brawo!!

Dzięki Konradowi odkryłem, że Burgman AN 650 może spalić 5l/100km... nie wierzycie? ja też dalej w to nie wierzę... znowu pukałem w prędko?ciomierz z obaw?, że się szlag go trafił w te "mrozy"...

Piszę to wszystko, siedz?c w wannie z bardzo ciepł? wod?... tak, dalej rozmarzam...

Opublikowano

Pisze w imieniu ekipy M@rkiza po 3 godzinym wyscigu :) z czasem ,?niegiem i zimnem dojechali?my o 17: 30 do Sokółki i z ego powodu jete?my szczę?iwi i nie pod dajemy sie. Przynajmiej narazie.

Dziękuje za slowa otuchy i wspacia.

pilot

Opublikowano
Dzięki Konradowi odkryłem, że Burgman AN 650 może spalić 5l/100km... nie wierzycie? ja też dalej w to nie wierzę... znowu pukałem w prędko?ciomierz z obaw?, że się szlag go trafił w te "mrozy"...

Piszę to wszystko, siedz?c w wannie z bardzo ciepł? wod?... tak, dalej rozmarzam...

A mój mi spalił 4,5l/100 :) Tak w ogóle to dzieki ze mnie namówiłe?, teraz przynajmniej wiem ze należy się zaopatrzyć w odpowiednie gatki. :)

Ja już rozmarzłem, więc jeżeli propozycja lodów jest aktualna, to... !scooter :)

Opublikowano

Hmm szczerze wspolczuje jechac w taka pogode nie nalezy to do przyjemnosci!

Szkoda chlopakow bo to ciezka przeprawa a tu jeszcze aura taka do bani i jak widac dla Markiza nieszczescia ida parami.

Trzymam kciuki za wyprawe i wytrwalosc jej uczestnikow bedzie im to potrzebne.

Robix.

Opublikowano

hehe ... gratulacje ... tez bylem takim niedowiarkiem gdy mi SW spalil rownioskie 5 l !scooter dla chcacego nic trudnego !wchair

Powodzenia zycze Markizowi w dojezdzie do celu !piwko . Spokojnie panowie ... temp sie podniesie ... kiedys !piwko

Pozdro

Kacza

• Sympatycy
Opublikowano
Pisze w imieniu ekipy M@rkiza po 3 godzinym wyscigu !scooter  z czasem ,?niegiem i zimnem dojechali?my o 17: 30 do Sokółki i z ego powodu jete?my szczę?iwi i nie pod dajemy sie. Przynajmiej narazie.

Dziękuje za slowa otuchy i wspacia.

pilot

Jestescie naprawde wielcy !piwko

Pozdrawiam Was GORˇCO,

bo tego chyba najbardziej pragniecie.

Trzymajcie sie, temperatura ma wzrastac a na zakonczenie rajdu bedzie upal !wchair

trzymam za was kciuki. !piwko

Grzesiek

• Sympatycy
Opublikowano

Macie do czwartku od 5 do 15 stopni (5 - 8.00, ok. 15 - 14.00), jakie? małe opady mog? być jedynie ze ?rody na czwartek w nocy od. około 20.00 do 2.00. Dalsze prognozy powiadaj?, że ma być cieplej. Chociaż, a'propos prognoz, kiedy? przeczytałem fajny tekst jakiego? kolesia komentuj?cego prognozy. Tekst był skierowany do "prognostyków" medialnych,

a brzmiał mniej więcej tak: "Odkryłem Wasz? tajemnicę prognostycy.... ja też wygl?dam przez okno..." !scooter

pzdr

Gość slawek_jaro
Opublikowano

My również dotarli?my do domu. Zmarżnięci i przemoczeni , czę?ć drogi padał deszcz ze ?niegiem i cały czas wiał przejmuj?cy wiatr. Wyjazd łacznie 800 km choć plany nie do końca zrealizowane.Podziękowania za miły wspólny pobyt w Hrubieszowie dla ekipy " Żelaznego M@rkiza" oraz szczególne dla Dragona

za gor?c? kawę i pomoc w imieniu własnym i W?skiego !scooter

Opublikowano

!scooter Gratuluję wytrwało?ci kymcowej (i nie tylko) arystkracji (m@rkiz to tali tytuł arystokratyczny). Pogoda do d....y i nie tylko, zimno jak w lutym, niechaj elefanty sie schowaj?. !piwko !wchair !piwko

Gość denver27
Opublikowano

chylę czoła dla wszystkich uczestnikow rajdu ,po zakonczeniu rajdu Markiz z pewnoscia pokaże slynny gest Kozakiewicza wszystkim niedowiarkom !scooter

• Sympatycy
Opublikowano

Humani?ci nie posługuj? się gestami tylko słowami... !scooter

Przed chwil? dokończyłem pisać relację z dnia 3 rajdu (poniedziałek) i napisałem z dnia 4 rajdu (wtorek - 1 maja). Dzień 2 został już wysłany wraz z fotkami do adminów strony, jutro skoro ?wit Pilot wy?le opis dnia 3 i 4. Ze względu na możliwo?ci czasowe adminów opis tych dni ukaża się z małym opóĽnieniem, ale już od 2 maja kolejne powinny być zmieszczane na bież?co.

Dziekuję za wszelkie słowa wsparcia.

Opublikowano

Dla mnie rajd już się definitywnie zakończył... niestety wcze?niej, niż planowałem. Wczoraj tuż przed 10.00, 20 km przed Włodaw?. Powód - awaria skutera = brak ładowania.

Tylko dzięki Dragonowi "motór" wraz ze mn? trafił do Lublina, gdzie maj? się nim zaj?ć w "Sokole". Tak więc poci?giem wróciłem wieczorem do Wawki.

Raz jeszcze WIELKIE DZIĘKI dla Dragona !

Opublikowano
Dla mnie rajd już się definitywnie zakończył... niestety wcze?niej, niż planowałem. Wczoraj tuż przed 10.00, 20 km przed Włodaw?. Powód - awaria skutera = brak ładowania.

Tylko dzięki Dragonowi "motór" wraz ze mn? trafił do Lublina, gdzie maj? się nim zaj?ć w "Sokole". Tak więc poci?giem wróciłem wieczorem do Wawki.

Raz jeszcze WIELKIE DZIĘKI dla Dragona !

W?ski, ten brak ładowania to jaka? bol?czka, czy co? :D

• Sympatycy
Opublikowano

Wczoraj około 15 padnięty skuter dotarł do Sokoła, a dzisiaj rano został naprawiony w trybie expresowym i jest gotowy do kontynuowania rajdu.

Wymieniono regulator napięcia i jest już wszystko oki.

Edit: ładuję wła?nie akumulator i nie jest on 100% sprawny. :D

Opublikowano

Przyjcie dalej, na zachodzie Polski przynajmniej nie pada snieg. Jestem pelen podziwu dla Waszego osiagniecia, od Trojmiasta powinno juz byc "z gorki". W okolicach Miedzyzdrojow slonce, temp. ok. 12-15 stopni, bedzie tylko lepiej !tut :D !tut

Opublikowano

W Gdańsku piękna pogoda słoneczko ?wieci. Temperatura w cieniu + 10 w słońcu +18

za parę godzin jadę do Tolkmicka witać Majowych Rajdowców

:P !tut !tut :P:P !tut !tut !tut

Opublikowano

Godzina 12:39 my jestesmy w Stanczykach i czekamy na obiad :P . Chcielismy przeczytac nasze relacje ale jest tylko dzien pierwszy !tut i z tego powodu nie wiemy w koncu gdzie jestesmy. !tut A może zostaniemy tutaj i pzekamy na relacje :P . Chcielismy wyslac kolejny dzien ale po co skoro nie wiemy kiedy sie pokaze. !tut

Ekipa pod przewonidnictwem Zelaznego M@rkiza pozdrawiamy wszystkich zainteresowanych nasz? eskapad?.

Zelazny M@rkiz, rafałek, pilot, Łukasz( dzidzia) !tut !tut

Gość Dragon
Opublikowano

Pilot spoko... tydzień majowy... s?dzę, że tu jest problem...

• Administrator
Opublikowano

Dzis wszystko zostanie uzupelnione i bedzie juz o czasie :P

Przepraszamy za opoznienia !tut !tut

Opublikowano

Jutro lapie grupe rajdowa w okolicach Darlowa- Koszalina (mam nadzieje !w00t ) i odprowadzam do Krajnika Dolnego (Gryfina) !OKK ...

Gość Rysiek
Opublikowano

Wielka szkoda , że nie ma na bież?co relacji z najciekawszego obecnie wydarzenia w klubie . Codziennie zagl?dam kilka razy , a tu cisza !tut .

Wydaje mi się , że najlepszym rozwi?zaniem podczas tego typu imprez , byłby internet mobilny , odpadałaby zależno?ć od innych osób.

Ciepło pozdrawiam uczestników m@rkizowego rajdu !w00t !OKK .

Czekam na Was w Zgorzelcu.

Opublikowano

Jestem tego samego zdania co Rysiek i tez jestem zniesmaczony faktem nie zamieszczania relacji w terminie tak jak nas zapewniano !

A teraz zupelnie prywatnie zapytam dlaczego zostalem usuniety z galerii klubowej ? Jest to nieprzyjemne i niezrozumiale dla mnie.

• Administrator
Opublikowano

Panowie , chyba nie w?tpicie, że administratorzy też maja prawo do urlopu , zwłaszcza od kompa. Wczoraj wróciłem póĽno i relacja została zamieszczona dopiero dzisiaj, pozdrawiam.

Opublikowano

Ekipa M@rkiza jest już w Darłówku i po kolacji. Dzikuje wszystkim za wsparcie na trasie szkoda tylko ze grupa z 3miata byla z nami tak krotko a i tak bylo bardzo milo i wesolo. Pozdrawiam pilot