Klubowicze Piootr Opublikowano 3 Listopada 2017 Klubowicze Opublikowano 3 Listopada 2017 Kymco ogłosiło konferencję prasową na 7.11.2017 g.15:30 podczas targów EIMCA w Mediolanie. Pokazane zostaną dwa modele. #CV2Concept #CV3Concept
Klubowicze Campto Opublikowano 5 Listopada 2017 Klubowicze Opublikowano 5 Listopada 2017 Oba wygladają fajnie. Trójkołowiec może być ciekawą konkurencją na rynku dla innych tego typu. Szczególnie biorąc pod uwagę politykę cenową firmy.
Klubowicze Piootr Opublikowano 6 Listopada 2017 Klubowicze Opublikowano 6 Listopada 2017 Jutro premiera. Jak ktoś chciałby obejrzeć to Kymco Global zaprasza jutro 7/11 na transmisję live na Facebook’u od 15:15.
yossarian Opublikowano 6 Listopada 2017 Opublikowano 6 Listopada 2017 Rrrwa mać ! I pozamiatane Na coś takiego (chyba) czekałem: stylistyka o niebo lepsza niż x-adv i może hard top (roof) w opcji przy trzech kołach, "zaczerpniętych" z tricity. Adiva AD4 się chowa Tylko ciekawe co finalnie wejdzie do produkcji i ile to będzie kosztować...
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 7 Listopada 2017 Użytkownicy+ Opublikowano 7 Listopada 2017 Dnia 3.11.2017 o 17:15, Piootr napisał: Ciekawe jest to przednie zawieszenie. Wygląda zupełnie inaczej jak w MP3. Bardziej przypomina to z Tricity. Ciekawe jak to jeździ ? (będzie jeździć).
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 7 Listopada 2017 Klubowicze Opublikowano 7 Listopada 2017 Cztery amorki... Ewentualna regeneracja/naprawa będzie raczej kosztowna przy zakupie z drugiej ręki... Zważywszy, że amortyzator do mojego MR z elektrycznym ustawianiem kosztuje około 1500 PLN sztuka (dużo użytkowników ucieka na zamienniki, np od Xcitinga bez elektryki - na szczęście wypięcie wtyczek nie powoduje alarmów na wyświetlaczu), to tu tanio też może nie być...
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 7 Listopada 2017 Użytkownicy+ Opublikowano 7 Listopada 2017 Akurat o kosztach ewentualnych napraw nie myślałem, chociaż to też ważne. Bardziej interesuje mnie jak to będzie się zachowywać na zakrętach. Kymco takiego doświadczenia nie ma, ale kopiują dobrze
Klubowicze Piootr Opublikowano 8 Listopada 2017 Klubowicze Opublikowano 8 Listopada 2017 Kilka najświeższych fotek z EICMA. Jak dla mnie to fajna propozycja na mniejsze i większe wyprawy. Właściwości jezdne pewnie takie same jak w AK550, a do tego fajna stylizacja, nie tak wysoka jak w X-ADV wysokość siedziska, wyglądające na wygodne oparcie, bambastyczne kufry boczne i co najważniejsze cena, choć jej jeszcze nie znamy to będzie zapewne mocno konkurencyjna. Jedzie kolejny rywal. To Kymco
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 8 Listopada 2017 Klubowicze Opublikowano 8 Listopada 2017 Tak jak jeszcze do niedawna mocno "śliniłem się" na X-ADV ( płacząc zarazem właśnie nad jej wysokością i ceną ) to teraz nie ukrywam że coraz bardziej zerkam na ten model. Co do wypraw to fakt , pomysł i wykonanie kufrów dla mnie BOMBA.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 8 Listopada 2017 Użytkownicy+ Opublikowano 8 Listopada 2017 Czy ja dobrze widzę ? Trójkołowiec na drugim planie ma dach i wycieraczkę z przodu ? I jak rozumiem obydwa modele to bliźniaki, tylko nie jedno-jajeczne Kufry są zarąbiste. Pytanie jak się to zachowuje obciążone. Ma tylko dwa punkty podparcia (normalnie są min. 3), chyba że czegoś z tyłu nie widać.
Klubowicze MarP Opublikowano 8 Listopada 2017 Klubowicze Opublikowano 8 Listopada 2017 30 minut temu, arturo-bb napisał: Co do wypraw to fakt , pomysł i wykonanie kufrów dla mnie BOMBA. Patrząc na dotychczasowe podejście Motor-Landu do zagadnienia akcesoryjnego (fabrycznego) wyposażenia to kufry, które Ci się tak podobają będziesz musiał na własną rękę z Tajwanu sprowadzać
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 8 Listopada 2017 Klubowicze Opublikowano 8 Listopada 2017 Jak inni mogą to i ja też dam radę. Poza tym jeszcze mam duuuuużo czasu aby myśleć o konkretnych zmianach.
Klubowicze Piootr Opublikowano 10 Listopada 2017 Klubowicze Opublikowano 10 Listopada 2017 Nie mogłem się oprzeć i zamieszczam kolejną porcję świeżych fotek konceptu C. Czy to nie bardzo ładny projekt ?
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 10 Listopada 2017 Autor Administrator Opublikowano 10 Listopada 2017 1 minutę temu, Piootr napisał: konceptu C. No właśnie, najświeższe wieści prosto ze stoiska Kymco na EICMA mówią o wprowadzeniu tego modelu dopiero za 2 lata
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 10 Listopada 2017 Klubowicze Opublikowano 10 Listopada 2017 Poczekam. Wygląda że warto będzie czekać. Skuter TURYSTYCZNY "pełna gębą"
dr.big Opublikowano 10 Listopada 2017 Opublikowano 10 Listopada 2017 Koncepty są zawsze piękne ... A jak księgowi policzą, to już takie piękne nie są... PS. Pamiętam koncept skutera BMW C600... Nawet niebieskie opony miał ... Tu Houston: niebo, a ziemia....
Klubowicze Piootr Opublikowano 10 Listopada 2017 Klubowicze Opublikowano 10 Listopada 2017 Właśnie to miałem na myśli pisząc " Konceptu C", a nie produktu finalnego. Zawsze można oczy pocieszyć
yossarian Opublikowano 10 Listopada 2017 Opublikowano 10 Listopada 2017 Zawsze się zastanawiam, czy księgowi mają w takich wypadkach coś do gadania ? Mam w domu księgową, ale z tego co widzę i słyszę to księgowi zajmują się przeszłością, czyli tym co już wpłynęło albo wypłynęło z podmiotu. Nie mają natomiast żadnego wpływu na planowane, przyszłe przedsięwzięcia. Tym przecież zajmuje się właściciel/zarząd korzystając z pomocy m.in. analityków finansowych. Tak więc za jakość i ceny pojazdów podziekujmy chyba podejmujacym ostateczne decyzje prezesom Wracając do meritum, najbardziej martwi mnie, że trzykołowiec schowa pod swój dach tylko kierowcę a pasażera już nie. Jak ja córkę za dwa lata odwiozę w deszczu do przedszkola ? Ale jak słyszę, jest jeszcze czas żeby coś producentowi zasugerować...bo to dopiero pomysł, czyli koncept
dr.big Opublikowano 10 Listopada 2017 Opublikowano 10 Listopada 2017 Bez przesady, poczytaj co to idiom językowy . Mogłoby być w "" "księgowi policzą ", no ale każdy to zna i wie, o co chodzi .
yossarian Opublikowano 10 Listopada 2017 Opublikowano 10 Listopada 2017 Podziwiam Twą wiarę w poziom wykształcenia i obycia językowego Polaków. Na ulicach jest jednak trochę gorzej niż na forum Burgmanii
kordziuk Opublikowano 11 Listopada 2017 Opublikowano 11 Listopada 2017 Kufer w miejsce pasażera no w końcu Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
czemil Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 Faktycznie sprzęt wygląda fajnie i mnie się podoba. Ciekawe tylko jaka będzie wersja finalna. No i cena. POza tym dwa lata to kawał czasu i wiele w świecie skuterowym/motorowym może się zmienić. NA tę chwilę wygląda lepiej niż X-ADV.
Sympatycy Grzech Opublikowano 12 Listopada 2017 Sympatycy Opublikowano 12 Listopada 2017 Ciekawe jaki będzie napęd w wersji finalnej, bo pas zębaty niezbyt nadaje się do pojazdu typu adventure. Na szutrach można go bardzo łatwo uszkodzić.
Sympatycy irasko Opublikowano 12 Listopada 2017 Sympatycy Opublikowano 12 Listopada 2017 No bardzo ładny sprzęt. Widać, że KYMCO zapatrzony jest na liderów i rośnie kolejna konkurencja tym razem dla X-AVD. Poczekajmy na cenę i dane techniczne, a będzie wszystko wiadomo. Koła wyglądaja na 17 cali.
smarciu Opublikowano 17 Listopada 2017 Opublikowano 17 Listopada 2017 Moim zdaniem to nie jest koncept tylko wersja finalna i skoro się zdecydowali na wprowadzenie do sprzedaży za dwa lata, to pewnie już szykują moce produkcyjne i w 2019 będzie do kupienia. A wtedy chętnie się nim przejadę, bo ogólna wizja tego modelu bardzo mi się podoba: duże koła, możliwości bagażowe, ochrona przed wiatrem, bajery jak wydech w dół, zegary z klonowaniem smartfona być może, modułowy zadupek, a do tego napęd paskiem, zawieszenie motocyklowe. Bardzo jestem ciekawy jak ten projekt się rozwinie. Celowany jest raczej na asfalty niż offroad. Bardziej niż dla X ADV jest to konkurencja dla Integry, która również pewnikiem zaczerpnie conieco z nowości i zmieni się na 2019 rok. Spodziewam się właśnie skorzystania z rozwiązania kufra z aktualnego modelu X ADV, przesunięcie zbiornika paliwa do przodu. Pożyjemy zobaczymy
Rekomendowane odpowiedzi