Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Tajna Sekta Tmaxa

Jakim Tmaxem jeździsz?  

48 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiejsze zebranie

773090440fe34ec5863ce2187a214c48.jpg

Opublikowano

No piękne. Ja wczoraj pierwszy raz swoją wyprowadziłem dalej na przejazd drogami RP :) jestem mega zaskoczony miałem już motocykle i skuter ale takiej jazdy to jeszcze nie doznałem fineza- oby tak dalej.

Opublikowano
  Cytat
Mam pytanie. Mój Tmax wygląda dosyć marnie jak chodzi o lakier, poza tym ma kolor, który minie pasuje. Najrozsądniej było by go pomalować, ale zawsze będzie budziło zastrzeżenia ze był malowany znaczy rozbitek. Poza tym samo lakierowanie tez tanie nie jest, a i speców którzy wema się za skuta niewielu . Tak przeglądając italiańskiego ebaya trafiłem na ofertę zestawu owiewek. Są polakierowane na czarno lub biało i w sumie za jakieś 450 euro z transportem można by to ściągnąć do Polski. Przykładowa ofert

Pytanie - czy ktoś z Was widział takie owiewki i czy są one coś warte? Trudno by mi się było pogodzić jakby w promieniach słońca "spłynęły" z Tmaxa i musiał bym wracać nakedem do domu :)

PZDR

MMA

Odrazdzam zakup zamienniku owiewek, są z twardego plastiku i mają inny kształt jak oryginał,

a pierwsze o czym myślę jak je widzę to to, że sprzęt musiał być mocno położony. dla mnie kicha

Tmaxa polakierujesz za 1200/1500 zł możesz też polecieć z hydrografiką to koszt ok 2000/2500 jakość podobna

do lakierowania za to ciekawszy wzorek można wrzucić.

• Administrator
Opublikowano

TST w barwach Klubowych :)43cfcf34800e426e5494ba4cdba647a9.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam sekciarzy, miło mi że udało mi się znaleźć tę tajną grupę :-)

Czy na spotkania trzeba być jakoś specjalnie zaproszonym czy każdy Tmax jest mile widziany? Kiedy planujecie najbliższe?

Opublikowano

Każdy TMax jest mile widziany w każdy czwartek o 19 pod C66.

Opublikowano

C66?

Opublikowano

Było Tirreno jest i Giro

93ec314b8b842b29ddb74f82dc623073.jpg

Opublikowano

Malowanie jak dla mnie :) Nie wiem co powie .maniek :P

Opublikowano

Justa, coś czuję, że musicie zbierać na drugi, bo jeden to za mało na Waszą dwójkę ;-)

• Administrator
Opublikowano

Taki >lookback< Tmaxa...

:)

10917867_1574876036082195_392645771103465612_n.jpg?oh=693baf51d86112d44b21d2c42683337c&oe=55C89C35

...i na dokładkę

12606378784_6a08da4565_b.jpg

+ Tmax po przeróbce u Roland Sands'a

motobabe-wallpaper-13-august-03.jpg

Opublikowano

To pierwsze zdjecie to …lo matko:) Ale dwa kolejne, a szczegolnie ostatnie to..no no (rozmarzylem sie)...

Opublikowano

Klubowe naklejki na BlackMaxie prezentują się okazale, a złoty kolor to nie muszę mówić- pasuje, że hej :) ...

PS. Kurcza, przydałoby się w końcu zmienić kierunki i tylną lampę na ciemne... Leżą od 4 miesięcy w kartonie i czekają...

ef38829d0b66439bf537537c9a107675.jpg

• Administrator
Opublikowano

Złoto obok złota = xtra prezencja :clapping:

Opublikowano

nie chce zalkadac nowego tematu wiec pomyslalem ze ten temat najbardziej pasuje do mojego pytania.

Czy znajdzie sie ktos na Zlocie Burgmani kto odstapi swojego TMaxa najlepiej 530-ke w celu zrobienia probnej jazdy i porownania komfortu jazdy do mojej Suzi .

Oczywiscie w razie nie fortunnych okolicznosci pokrywam wszyskie koszty z tym zwiazane i oczywiscie zostawiam w zastaw moja Suzi .....

zastanawiam sie nad Modellem z 2012 od Markusa Walza tyle ze cena mi nie bardzo pasuje jaka sobie za niego zyczy :-( ale to kwestia dogadania ......

Opublikowano

Ten od Walza wisi na mobile już od końca lata 2014 roku, sam się nad nim zastanawiałem i gdyby pokazał się 2 miesiące wcześniej, to kto wie... Mam go zapisanego od września i cena się przez ten czas nie zmieniła... 14900...

PS. Co do jazdy, sorry, ale sprawy ubezpieczeniowo- techniczne dopuszczają tylko mnie do prowadzenia moich 2oo (nie chodzi tu o AC, ale OC i prawne)...

Opublikowano

wiem Robert ja tez go juz mam na oku od zeszlego roku ale nie mialem okazji i czasu pojezdzic T Maxsem dlatego nie wiem czy sprzet bedzie mi lezal ...do tego dochodzi jeszcze ten paskudny kolor mam uczulenie na niebieski hihihihi dlatego tez pisalem w powyzszym poscie o cenie ze do dogadania bo mysle ze posiadanie tego wlasnie Maxi to wiecej prestirz niz pozytek ..... z drugiej strony Markusowi chyba nawet nie zalezy czy go sprzeda czy nie .... temat jeszcze mocno otwarty ....

• Administrator
Opublikowano

Szczerze mówiąc to myślałem że show-scoot od Walza już się dawno sprzedał. Sądzę Mirku, że właśnie gdyby cena była "VB" to ktoś by się skusił (np.ktoś z IT.) a że jest "fest" to nadal stoi.

Opublikowano

Ja ogólnie już wtedy przyglądając się temu dziwiłem, że Yamaha (a może sam Walz) prezentował tak biednie "zrobiony" model Tmaxa na wystawach tego świata :) ... To już nawet przeróbki prywatne przerastają czasami zaprezentowaną sztukę o nieeeeebo... Parę "nasranych" dodatków, wielkie nic i już, ale jest skuter z Walzowni :) ... Nie tego spodziewałbym się po Stefanie ;) .

PS. Bo te "ponad 200 km/h" to chyba między bajki można włożyć... no chyba, że jest ostro dłubnięty mechanicznie -> 60KM w ogłoszeniu :msn-wink: , papier wszystko przyjmie? Ale optyka to WIELKA bieda za tą cenę... Tylny wahacz kompletnie nic, przednia zawiecha nic, tarcze, zaciski nic... To gdzie te 10 tysi euro wepchnęli? Opony napompowali azotem czy jak ;) ?

-> http://www.walzwerk-...s/tmax/tmax.htm

Opublikowano

Robert piszesz ze nie wiesz gdzie 10 tys wepchneli ..... przepili i przechulali na targach a rachunki lewe zalatwiki ;-) a tak powaznie to myslalem ze jest zrobiony ok ( jak na moje oko) a tu wypowiedzial sie spec od T-Maxow i usmiadomil mnie ze to tylko wielkie gowno Jak sie zdecyduje na zmiane to chyba Ciebie poprosze o poszukanie Igly sztuki ;-)

a tak poza tematem na Burgmanie wyjezdzasz z Berlina ???? Ja z Jarkiem najprawdopodobnie spotkamy sie na Ringu Berlinskim to moze i Ty do nas dolaczysz tylko Jarek musi zrobic jedno okrazenie wiecej na ringu by miec przejechany najdluzszy dystans na zlot ;-)

Opublikowano
  W dniu 15.05.2015 o 11:41, Miro71 napisał(a):

nie chce zalkadac nowego tematu wiec pomyslalem ze ten temat najbardziej pasuje do mojego pytania.

Czy znajdzie sie ktos na Zlocie Burgmani kto odstapi swojego TMaxa najlepiej 530-ke w celu zrobienia probnej jazdy i porownania komfortu jazdy do mojej Suzi .

Oczywiscie w razie nie fortunnych okolicznosci pokrywam wszyskie koszty z tym zwiazane i oczywiscie zostawiam w zastaw moja Suzi .....

zastanawiam sie nad Modellem z 2012 od Markusa Walza tyle ze cena mi nie bardzo pasuje jaka sobie za niego zyczy :-( ale to kwestia dogadania ......

Cześć,

Jak chcesz moge podjechac w czwartek (o ile bedzie pogoda) na spotkanie i uzyczyc do pojezdzenia.

Mam 2015 w wersji Iron, w Akrapie. W środę prawdopodobnie będę w Poland Position na przeglądzie po 1000 km, więc na czwartek będzie wszystko gotowe :-)

Pozdr,

Zbyszek

Opublikowano

Nie wiem czy zauwazyles ze chodzi mi o termin na Zlotcie XI Burgmani, a Ty chyba myslisz o czwartkowym spocie Waszego Regionu ;-) no chyba ze sie myle .....

Opublikowano

Zbig, mogę zapytac jak Ci się sprawuje system bezkluczykowy? Zamykanie kanapy jest pracyzyjne? Całośc się nie zacina, elektronika nie gubi?

Dzięki z góry.

• Klubowicze
Opublikowano
  W dniu 18.05.2015 o 12:32, Miro71 napisał(a):

Nie wiem czy zauwazyles ze chodzi mi o termin na Zlotcie XI Burgmani, a Ty chyba myslisz o czwartkowym spocie Waszego Regionu ;-) no chyba ze sie myle .....

Mirek a może kolega chce podskoczyć do Ciebie do Niemiec w Czwartek ?