Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Zakup nowego Burgmana 650

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

Słusznie  prawisz !V

Gość Robert JAPAN
Opublikowano

Właśnie rozwiązałem zagadkę kiepskiej obsługi w salonach.

I w domu i w pracy usłyszałem że nie wyglądam na takiego co by miał kasę :D

Następnym razem garnitur i jakieś porsche z wypożyczalni

Opublikowano
3 godziny temu, Robert JAPAN napisał:

To opowiem mój przypadek we własnej firmie. Przyszedł dziadek w zniszczonym wytartym ubraniu, że starą skórzaną teczką chyba jeszcze z lat siedemdziesiątych... Obsłużyłem go kulturalnie i fachowo.  Wyciągnął 50 tys. gotówką i sam zaproponował mi wpłatę zaliczki. Przyznał mi, że jestem 7-mym punktem, ale pierwszym który go obsłużył.! Jeszcze po roku mnie znalazł mimo, że zmieniłem adres firmy. W sumie zamówił u mnie towaru za grubo ponad 100 tys.! 

Heee... I odwrotnie - Mój szwagier lubił spędzać czas w ekskluzywnych sklepach  zawsze był nienagannie ubrany w drogi garnitur. Bawiło go obieganie i usługiwanie, ale nie kupował.!  Bo nie miał kasy !

Wracając do tematu:

Co do naprawy Burgmana, teraz pewnie CAT musi ponegocjować ceny. Te katalogowe to są wyssane z palca...

• Klubowicze
Opublikowano
12 minut temu, MISIEK napisał:

Co do naprawy Burgmana, teraz pewnie CAT musi ponegocjować ceny. Te katalogowe to są wyssane z palca...

Jedyne co ponegocjują to cena robocizny. Co do cen katalogowych części to raczej nic nie ugrają.

Tak jest przynajmniej przy likwidacji szkód z AC, jak ASO daje ceny katalogowe oryginalnych części to nie mają do nich uwag za to zawsze czepiają się robocizny i tutaj zawsze coś ugrają.

Opublikowano
5 godzin temu, Robert JAPAN napisał:

Jak byłem na etapie zakupu mojego skutera zawitałem też do Tychów na moje pytania odnośnie burgmana i downtowna sprzedawca zachowywał się jak bym mu w czymś przeszkadzał (fakt wcześniej czytał gazetę) Więcej dowiedziałem sie tu na forum i wybrałem innego sprzedawcę skuter został przywieziony bez ani jednej ryski, kurier troszkę się irytował ale dla mnie to był spory wydatek. A co do garniturów to są takie i za 1000 i takie za 10,14 tys. tylko nie każdy je odróżni ;):D

Opublikowano
1 godzinę temu, MISIEK napisał:

Wracając do tematu:

Trudno powiedzieć, Suzuki dostarcza gotowe polakierowane elementy zamówione zgodnie z numerem VIN zamienników brak, oferty nie ma z czym porównać.  Za szkodę zapłaci ubezpieczyciel CAT,  pewnie będą próbowali kwestionować kosztorys, zawsze tak robią. Koniec końców zapłacą wszystko bo prawo stoi po Twojej stronie i oni doskonale o tym wiedzą. Zawsze próbują bo a nóż ktoś się przestraszy i odpuści. 

Opublikowano

Witaj Kammat.

Chciałem zacytować twoją wypowiedź o odpowiedzialności firmy CAT,ale post został wyrzucony.Może Admin sprawdzi czy wszystko jest ok,bo próbowałem 3 razy.

Czytając twój wątek o zakupie nowego Burgmana można popaść z euforii w depresję pomijając inne aspekty przy przyjmowaniu sprzętu od przewoźnika.

Reasumując powyższe to ubezpieczyciel przewoźnika musi uwzględnić w całości kosztorys przedstawiony przez salon Suzuki łącznie z robocizną i transportem..Co do VATrównież powinien ponieść wszystkie koszty z tym związane.Nie znam umowy między przewoźnikiem a zleceniodawcą,ale TY na pewno nie poniesiesz tych kosztów.Może być tak ,że zleceniodawca pokrywa VAT,ale to już nie twoja sprawa.

W razie problemów z weryfikacją uszkodzeń,czyli OT ubezpieczyciela pisz do mnie na PM.Temat OT powinien załatwić salon z ubezpieczycielem,ale gdyby pojawiły się kwasy to pisz o swoich problemach.

Powodzenia i pozdrowienia.

Opublikowano

Dzisiaj otrzymałem ostateczną odpowiedź od firmy Cat ,po za kilkoma pkt.ogólnego kosztorysu na wszystkie inne naprawy się zgadzają.Myślę ,że teraz sprawa naprawy mojego Burka potoczy się o wiele szybciej.

Opublikowano

Prześledziłem ten wątek a w szczególności posty dotyczące transportu skuta przez firmę Cat i jestem trochę zestrachany bo w niedługim czasie też będę miał transportowany sprzęt od dealera do domu przez tą firmę. Z drugiej strony człowiek uczy się na błędach (szkoda, że akurat kolegi z forum) i postaram się dokładnie obejrzeć sprzęt przy rozładunku a najlepiej jak mi się uda wymusić aby był dostarczony przy dziennym świetle.

Całe szczęście, że zakończenie tej nieprzyjemnej przygody kolegi kammat zmierza ku szczęśliwemu zakończeniu.

Opublikowano

Czekam teraz tylko na informację gdy będzie gotowy.

I obowiązkowo trzeba będzie się spotkać.!

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Dnia 2.12.2016 o 19:03, AREQ napisał:

736 -,   :eek:

jak bedziesz zdecydowany na deflektory  to daj znać załatwie ci nówki z servisu SUZUKI  za 250 zł para + koszt wysyłki 

jeżeli moge ci doradzić to kup sobie mono key-a GIVI  cena  ok 180 zł  i masz święty spokuj tak jak piszą wszyscy powyżej 

pozdro

cześć,

czy oferta na deflektory nadal aktualna ;)

kolejne pytanie, czy deflektory do modelu od 2013 będą pasowały do Burgmana z 2010?

pzdr

• Klubowicze
Opublikowano
Dnia 1.12.2016 o 17:03, kammat napisał:

Koszt deflektorów : 736, 00,- /para / 

deflektory do modelu od 2013 nie będą pasowały do Burgmana z 2010 

pisałem do gościa w tej sprawie  i narazie cisza  może już nie ma ich na sprzedaż ale jeszcze poczekam jak napisze  to sie odezwe

Opublikowano

Dzięki za info, będę czekał

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Hej!
Mam pytanie, czy w nowych Burgmanach 650 występują te same problemy ze skrzynią, co w starszych modelach? Czy coś zmienili w konstrukcji, czy to jest dalej to samo?

Opublikowano

Aby się na ten temat poważnie wypowiedzieć to należałoby to sprawdzić a sam rozumiesz może to być utrudnione bo nowym modelem by trzeba przejechać że 100 tyś i aby coś potwierdzić czy zaprzeczyć. Z tego co mi wiadomo to nikt u nas jeszcze nie prześmigał tym nowym modelem nawet 50 tyś.
Same zapewnienia producenta to za mało i tylko sprawdzian w boju i to u kilku osób może dać wiarygodną ocenę.
O starych modelach (do AL2 włącznie) to już coś można powiedzieć bo trochę u nas i nie tylko przejechały.

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Termi_N dzięki za odpowiedź. W przyszłym roku skończę spłacać kredyt na auto żony i jak dobrze pójdzie to chyba nowy sprzęt zawita wcześniej niż myślałem. Mam ochotę wrócić do cruiserów, bo bardzo mi się podobają, ale komfort jazdy pasażera na cruiserze jest mizerny w porównaniu do maksi. A Burgman 650 zawsze mi się bardzo podobał, bardziej niż SW-T 600. I tak sobie dumam. No nic po południu umówiłem się z wujkiem google, że razem przeszukamy zagraniczne fora. ;)

Gość Robert JAPAN
Opublikowano

A co w tych cruiserach przeszkadza? Kanapy podobne jak w maxi szyby tez się znajda. 

Ogolnie kiedyś tam może się skuszę na jakiego kruzera

Opublikowano

Wszystko można poprzerabiać (Jak na tę chwilę badania techniczne przechodzą nasze sprzęty ale jak się wszystko zaostrzy to teoretycznie nic nie będzie można ruszyć - bo na niewiele rzeczy jest homologacja) jestem tego przykładem i mój burek teraz robi za Baby Goldwinga aż się nie uzbiera na prawdziwego.

• Klubowicze
Opublikowano

Termi, w przyszłym roku Honda przedstawia nowego Goldasa z automatyczną skrzynią biegów (silnik w zasadzie bez zmian)... Więc za dziesięć lat może być nasz :D 

Opublikowano
Dnia 4.05.2017 o 14:38, marycha napisał:

cześć,

czy oferta na deflektory nadal aktualna ;)

kolejne pytanie, czy deflektory do modelu od 2013 będą pasowały do Burgmana z 2010?

pzdr

nie wiem skąd była wzieta cena na deflektory (736zł)... najprawdopodobniej z kosmosu... aktualna cena deflektorów to 266zł. dostępnośc to 48-72h

Opublikowano

a czy to jest cena w każdym salonie Suzuki, czy też specjalna u Ciebie?

Opublikowano
35 minut temu, marycha napisał:

a czy to jest cena w każdym salonie Suzuki, czy też specjalna u Ciebie?

w każdym... ja mogę zrobić ewentualnie wysyłkę po mojej stronie...

Opublikowano
Termi, w przyszłym roku Honda przedstawia nowego Goldasa z automatyczną skrzynią biegów (silnik w zasadzie bez zmian)... Więc za dziesięć lat może być nasz  

Sprawa jest juz prze ze mnie monitorowana. Rozmawiałem już z szamanem dot. sprzedaży goldasów na Polskę Dyrektorem Daszuta Honda i już ma zamówionych kilka sztuk na wiosnę przyszłego roku więc się będzie można przejechać - i mają w śród nich być sztuki z automatem i elektryczną szybą w końcu.
Już mi się papa śmieje ale cena nowego modelu nie będzie na pewno śmieszna tzn. wersja Full z automatem szacują na ok. 140 tysi.

10 lat to ja nie wytrzmam i coś takiego musi wylądować u mnie wcześniej.

Mojego skuta sprzedaję na koniec tego sezonu - więc mój Baby Goldwing będzie do wzięcia!

Opublikowano
Dnia 20.07.2017 o 14:31, Robert JAPAN napisał:

A co w tych cruiserach przeszkadza? Kanapy podobne jak w maxi szyby tez się znajda. 

Ogolnie kiedyś tam może się skuszę na jakiego kruzera

Robert jednak różnica jest i to znaczna. Pozycja pasażera na maksi jest dużo wygodniejsza, co nie oznacza, że criuserem nie da się na plecaka jeździć. Choć trzeba przyznać, że wypucowane chromy i masywny wygląd robią robotę w cruiserze. O dźwięku (ale nie za głośnym) V2 już nie wspomnę. Wszystkie dziewczyny od 18 do 85 się oglądają :P

• 1 rok później...
  • Sympatycy
Opublikowano
Dnia 10.12.2016 o 23:50, MISIEK napisał:

Kolejna rzecz, to przedłużenie błotnika (niestety Suzuki sie nie postarało projektując błotnik -jest on po prostu o ok. 5-10 czm za krótki),

Misiek, ta przedłużka błotnika, którą założyłeś, z jakiego jest tworzywa? Guma? Jakiś plastik?