Rączy Emeryt Opublikowano 28 Lipca Opublikowano 28 Lipca Dzięki za uwagę co do szyby. Co do serwisu - w sumie wolał bym kupić skuter trochę taniej i wymienić w nim pasek i rolki niż ufać sprzedawcy, że chwilę temu wymieniał ;) I tak po zakupie trzeba by co najmniej obejrzeć jak napęd wygląda... Czy w tym skuterze mogę te rzeczy zrobić sam jak w x-maxie czy też są jakoś bardziej skomplikowane? Na co jeszcze zwracać uwagę oglądając poza spasowaniem plastików? Nie napalam się na razie, ale możliwe że za dwa tygodnie będę przejeżdżał w okolicy to bym go pooglądał, chociaż wolał bym kupić bliżej mnie oczywiście...
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 28 Lipca Klubowicze Opublikowano 28 Lipca 3 godziny temu, Rączy Emeryt napisał(a): Czy w tym skuterze mogę te rzeczy zrobić sam jak w x-maxie czy też są jakoś bardziej skomplikowane? Oleje , klocki , świece , filtry oraz cały napęd ogarniesz sam bez problemu 3 godziny temu, Rączy Emeryt napisał(a): Na co jeszcze zwracać uwagę oglądając poza spasowaniem plastików? Dla mnie opony wydają się do wywalenia ( chyba każda inny producent i inny bieżnik - ale ze zdjęć słabo widać - to nie problem bo za 500 zł kupisz kpl. Metzeler Roadtec Scooter i to są teraz najlepsze opony w tych rozmiarach ) Poza tym sprzęt ma 15 lat i to jest ok ale w jego przebieg to już bym nie wierzył . We Francji czy Włoszech to musiałby być emeryt inwalida aby robić przebieg ok 2 tys/km rocznie (w samej aglomeracji Paryża czy Rzymu dojazd i powrót z pracy to często ponad 50-70 km w jedną stronę - więc jak to pomnożysz przez ilość dni w miesiącu i ilość miesięcy w roku to raczej się nie spina ) Sprawdź okładziny sprzęgła ( w mieście wystarczą na ok 50 tys/km a w trasie ok 80 tys./km ) Sprawdź rant na dzwonie to też pokaże przebieg i zużycie . To są bardzo udane konstrukcje , działające wiele ,wiele lat bezawaryjnie ( co nie oznacza że nigdy nic się im przydarzyć nie może 😉 )
Rączy Emeryt Opublikowano Poniedziałek o 15:09 Opublikowano Poniedziałek o 15:09 Czy są jakieś rzeczy na które należy uważać szczególnie, roczniki które należy omijać? Na przykładzie x-maxa - rocznik 2009 125 jest na wtrysku, a 250 na gaźniku - dopiero niedawno się dowiedziałem. Roczniki 2010-2013 mają utrudniony dostęp do podzespołów, wcześniejsze np. 2002 i chyba późniejsze od 2014 bardzo łatwy. To są "drobiazgi" które dla mnie są ważne...
Klubowicze arturo-bb Opublikowano Poniedziałek o 15:43 Klubowicze Opublikowano Poniedziałek o 15:43 33 minuty temu, Rączy Emeryt napisał(a): Czy są jakieś rzeczy na które należy uważać szczególnie, roczniki które należy omijać? W taj nowej budzie wszystko jest już Tip Top 1
Rączy Emeryt Opublikowano Poniedziałek o 16:43 Opublikowano Poniedziałek o 16:43 Nowej budzie czyli od kiedy?
Użytkownicy mariuszadam Opublikowano Poniedziałek o 16:50 Użytkownicy Opublikowano Poniedziałek o 16:50 400 chyba 2009rok, dwa reflektory z przodu to chyba najbardziej rozpoznawalna zmiana zewnętrzna. 1
Rekomendowane odpowiedzi