Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta jest interesująca? Cz. 2 . Zapytania o ogłoszenia.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za 25 to już chyba kupisz 530-tkę. 

• Administrator
Opublikowano

Za 20 też, i co to wnosi do tematu?

Opublikowano

Witam! Czy ktos sie orientuje czy oferta jest calkiem realna? Rozmawialem z facetem to wydaje sie byc mocno wiarygodny zełaszcza ze sprowadza duze motocykle a nie pierdzidla. Gdyby byl ktos w stanie odpowiedziec to z gory dziekuje! https://m.olx.pl/oferta/skuter-piaggio-x-evo-125-2008-niemcy-bezw-ladny-serwis-CID5-IDtNCkD.html 

Opublikowano

Witajcie. Jaki spadek wartości mają skutery Kymco? Np. egzemplarz 8 letni Kymco Downtown 300i z ABS i przebiegiem 13 tyś. km i delikatnym przetarciu boku może być warty prawię połowę wartości nowego egzemplarza? Taką ofertę znalazłem, ale wydaję mi się trochę za droga. Skuter jest z polskiej dystrybucji. 

Pozdrawiam,

Bartek

Opublikowano

Nie pamiętam ile dokładnie kosztował Downtown 300i ale jest sztuka z  Wawy z jeszcze mniejszym przebiegiem z fv bez przetarć poniżej 10000, myślę że jak nie będziesz się upierał na pełną fv to poniżej 9000 pójdzie. 

Opublikowano

Wg mnie jest również za drogo.  Jednego się nauczyłem cierpliwość popłaca na spokojnie czekaj i szukaj. 

Opublikowano
2 godziny temu, tacim napisał:

Wg mnie jest również za drogo.  Jednego się nauczyłem cierpliwość popłaca na spokojnie czekaj i szukaj. 

Mądry to i mądrze powie!!! Taka prawda problem że jak już jest gotówka to ja chcę już! Warto poszukać można taniej i lepiej 

• Administrator
Opublikowano

To też jest mądre ale często pomijane...

29791934_1650524038318134_8133004515858805974_n.thumb.jpg.a47026d2ebe5306e49d410b546bb7b38.jpg

Opublikowano

Z 7 latka ,ale nie o to chodzi , Czy cena za wysoka ? Patrząc na oferty ceny wahają sie od 7,900 do 9,900 za te roczniki ...ale to nie znaczy ,ze tyle trzeba dać...Cena 9,500 więc 500zł od razu do opuszczenia.Spróbuj pogadać i wtedy ocenisz...Za 9.900 widzę ładniejszego , z mniejszym przebiegiem, kufrem...

Opublikowano
44 minuty temu, djpj1 napisał:

(...)500zł od razu do opuszczenia(...)

Na takich "kupujących" jest odpowiedź "wujka Staszka- mistrza ciętej riposty" :D ... i zamknięcie garażu bez dalszych "rozmów". Ale może nie w tym przypadku :D .

44 minuty temu, djpj1 napisał:

(...)Spróbuj pogadać i wtedy ocenisz...(...)

To już lepiej się słyszy, bo ja akurat nie cierpię natrętnej bezczelności.

Opublikowano
23 minuty temu, dr.big napisał:

Na takich "kupujących" jest odpowiedź "wujka Staszka- mistrza ciętej riposty" :D ... i zamknięcie garażu bez dalszych "rozmów". Ale może nie w tym przypadku :D .

Wg Ciebie to za dużo 500zł? Hm...Logiczne chyba jest to ,że cena do negocjacji ?Tzn, ile 50zł? Za skuter z przetarciami?...Akurat jestem po okresie zakupu i każdy ze sprzedających opuszczał minimum 500zł ,aż do 1500zł w zależności od stanu ,chęci albo musu sprzedaży. A  Berlinie już nie opuszczają cen?Jak mieszkałem tam to opuszczali...I nie mówię o chamskim wjechaniu do sprzedającego i powiedzeniu opuszczaj 500zł czy 1000zł  i biorę ,mówię o negocjacjach , rozmowie i argumentach. i chyba dla każdego ( może dla każdego) normalne jest ,że to 500zł jest do utargowania...

Opublikowano

Djpj1 wszystko zależy od sytuacji, ja wystawiłem GP800 za 13900, a sprzedałem za 14600, więc nie zawsze się opuszcza, miałem kilku chętnych i kupił ten który zaoferował najwięcej:P. Zadbany sprzęt broni się stanem a nie niską ceną. A jak kupowałem x adv to nawet nie pomyślałem żeby się targować bo uważałem, że hondzia jest warta swojej ceny, zwłaszcza że była wypasiona we wszystko co chciałem. Moje zachowanie zostało nagrodzone przez sprzedającego gdy jechaliśmy do niego do domu sfinalizować transakcję, zadzwonił znajomy który wcześniej się mocno targował i zaproponował 1000 pln więcej na co otrzymał odpowiedź: temat zamknięty! Morał z tego taki że nie zawsze warto się targować bo można przechytrzyć whist

Opublikowano
20 minut temu, RONIN napisał:

(...)wszystko zależy od sytuacji(...)

Dokładnie to miałem na myśli :) . Ale trend, zwłaszcza od kilku lat, zmierza w innym kierunku :lol: ... I czasami ta "riposta wujka Staszka" się przydaje.

I jest całkiem na miejscu :lol: ...

Opublikowano
2 godziny temu, RONIN napisał:

Djpj1 wszystko zależy od sytuacji, ja wystawiłem GP800 za 13900, a sprzedałem za 14600, więc nie zawsze się opuszcza, miałem kilku chętnych i kupił ten który zaoferował najwięcej:P. Zadbany sprzęt broni się stanem a nie niską ceną. A jak kupowałem x adv to nawet nie pomyślałem żeby się targować bo uważałem, że hondzia jest warta swojej ceny, zwłaszcza że była wypasiona we wszystko co chciałem. Moje zachowanie zostało nagrodzone przez sprzedającego gdy jechaliśmy do niego do domu sfinalizować transakcję, zadzwonił znajomy który wcześniej się mocno targował i zaproponował 1000 pln więcej na co otrzymał odpowiedź: temat zamknięty! Morał z tego taki że nie zawsze warto się targować bo można przechytrzyć whist

Oczywiście masz rację - miałem podobną sytuacje tylko z autem ,ale ja się odnoszę do tego konkretnego przykładu i tego konkretnego ogłoszenia i ceny ..Nie jest to przecież sprzęt wymuskany,pieszczony od forumowicza ..widać po fotkach i po tym co wokół Downtowna ,że to jakiś handlarz ,choć w ogłoszeniu jest ,że prywatne...Ok .wróćmy do głównego wątku.

• Administrator
Opublikowano
8 godzin temu, Makrotek napisał:

Na 90% przeprowadzałem oględziny tej sztuki (właściciel nie Polak, mieszka vis a vis giełdy spożywczej w Ząbkach), bo jeden z naszych szukał SW-T. Nie zagłębiając się w szczegóły - nie kupiliśmy.

Opublikowano

Mariusz dziekuje za informacje. Wyglada na to ze to ten sam egzemplarz. A mozesz napisac cos wiecej czemu nie kupiliscie - moze byc na priv. Z gory dziekuje. 

Opublikowano

A +/- jaki jest spadek wartości dla Kymco? Wiem, że wpływa na to kilka czynników, ale czy można powiedzieć, że osiąga połowe wartości po 4, 5 latach? Może więcej?

Pozdrawiam

Opublikowano
2 godziny temu, Kisiel napisał:

To kupiłem :wub:

A wydawało by się, że administrator zna różnicę pomiędzy tematem „czy oferta jest interesująca” , a „mam, mam, zakupiłem” :P

Opublikowano

Hehe bo nie chodziło o to aby powiedzieć , że kupił tylko aby inni zainteresowani dali sobie luzik :D