Sympatycy KriSSo Opublikowano 12 Września 2016 Sympatycy Opublikowano 12 Września 2016 Dokładnie tak. Ja też już miałem prosić o pomoc, w jaki sposób zrobić, aby kliknięcie w temat przenosiło mnie w do ostatniego nieprzeczytanego posta w danym wątku, zamiast do jego pierwszej strony. Przyjrzałem się zakładkom i jej ustawieniom i już wiem jak to zrobić. Brawo ja. Także trzeba chwilkę poświęcić czasu i poprzeglądać wnikliwie wszystkie możliwe cuda. Fajny ten Upgrade. Szkoda tylko, że z podstawowych info zniknęła data, kiedy dany jegomość się rejestrował na forum. Można to sprawdzić, ale trzeba zajrzeć w profil - nie widać tego od razu pod nickiem.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 12 Września 2016 Administrator Opublikowano 12 Września 2016 Szkoda tylko, że z podstawowych info zniknęła data, kiedy dany jegomość się rejestrował na forum. Można to sprawdzić, ale trzeba zajrzeć w profil - nie widać tego od razu pod nickiem. Sprawdzimy to ale pewnie funkcja do uruchomienia.
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 12 Września 2016 Klubowicze Opublikowano 12 Września 2016 w starej wersji formu można było bezpośrednio przejść do strony www.burgmnia.net teraz nie widzę takiej możliwości , zgubiło się ? będzie ? czy ja ślepota jestem ?
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 12 Września 2016 Administrator Opublikowano 12 Września 2016 Joasiu, będzie.
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 12 Września 2016 Klubowicze Opublikowano 12 Września 2016 i jeszcze była zakładka do wszystkich użytkowników a teraz tylko do tych online, to jak mam znaleźć nieobecnego żeby mu np. maila wysłać ? ... no wiem mogę go sobie poszukać w różnych postach ale to bardziej skomplikowane .... pewnie też będzie ? dooobra uzbroję się w ..... cierpliwość
Lucjan73 Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 Asiu jak chcesz wysłać do kogoś wiadomość przez PM wystarczy wpisać jego nick lub początkowe litery w okienku adresowym. Wyświetli Ci się lista użytkowników, wybierasz odpowiednią osobę z listy i już, nie musisz szukać aktywnej osoby, to mniej więcej tak działa jak akezynka adresowa.
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 12 Września 2016 Klubowicze Opublikowano 12 Września 2016 Lucek niby tak i w większości przypadków tak robię ale niekiedy wyszukiwałam z listy użytkowników albo jak stosowałam szukanie zaawansowane, żeby wyszukać delikwentów spełniających jeden konkretny warunek
Sobier Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 Zal za każdym razem wywala mnie na początek tematu
Klubowicze Gumisiek Opublikowano 12 Września 2016 Klubowicze Opublikowano 12 Września 2016 Czy będzie jak kiedyś zakładka ze znajomymi , bo zawsze było to jakieś udogodnienie przynajmniej dla mnie .
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 12 Września 2016 Administrator Opublikowano 12 Września 2016 2 godziny temu, Sobier napisał: Zal za każdym razem wywala mnie na początek tematu Nieprzeczytana zawartość> status przeczytanych > przenoś do pierwszego nieprzeczytanego
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 19 Września 2016 Administrator Opublikowano 19 Września 2016 Dnia 12.09.2016 o 07:22, KriSSo napisał: Szkoda tylko, że z podstawowych info zniknęła data, kiedy dany jegomość się rejestrował na forum. Można to sprawdzić, ale trzeba zajrzeć w profil - nie widać tego od razu pod nickiem. Jest już widoczne także pod avatarem. Niestety po ENG ale będziemy próbować spolszczyć tą linię. Dodany kalendarz na głównym oknie forum i kilka innych personalizacji.
Użytkownicy Vince Opublikowano 19 Września 2016 Użytkownicy Opublikowano 19 Września 2016 2 godziny temu, MariuszBurgi napisał: Jest już widoczne także pod avatarem. Niestety po ENG ale będziemy próbować spolszczyć tą linię. Dodany kalendarz na głównym oknie forum i kilka innych personalizacji. Ja kalendarza nie widzę w głównym oknie forum, poprzednio był jako zakładka.. W końcu dotarłem do kalendarza okrężną drogą: klikam w wydarzenie na głównej i wtedy na belce pod zakładkami Przeglądaj i Aktywność pojawia się pasek z linkiem do kalendarza jak na załączniku. Z głównej nie widać przejścia: "Strona główna > kalendarz"
Sympatycy KriSSo Opublikowano 20 Września 2016 Sympatycy Opublikowano 20 Września 2016 Na tapatalk forum mi nie działa. Wysypał mi się tpt? Czy u Was też nie działa?
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 20 Września 2016 Administrator Opublikowano 20 Września 2016 Nie działa. Pracujemy na przywróceniem.
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 20 Września 2016 Klubowicze Opublikowano 20 Września 2016 u mnie tap działa, właśnie posta wysłałam
Sympatycy KriSSo Opublikowano 20 Września 2016 Sympatycy Opublikowano 20 Września 2016 Tak Joasiu, teraz działa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 20 Września 2016 Administrator Opublikowano 20 Września 2016 17 godzin temu, Vince napisał: Ja kalendarza nie widzę w głównym oknie forum, poprzednio był jako zakładka.. Powinieneś widzieć tak: Tapatalk przywrócony od 14:00. Co ważne, kody <b> i inne html już się nie wysypują na TT.
Użytkownicy Vince Opublikowano 20 Września 2016 Użytkownicy Opublikowano 20 Września 2016 Dokładnie tak widzę. Czyli kalendarza takiego jak poprzednio w formie zakładki nie ma. Widać tylko wydarzenie jak na Twoim zrzucie po prawej stronie. A żeby wejść w kalendarz jak w poprzedniej wersji forum to trzeba wykonać obejście które opisałem wcześniej. Mogę z tym żyć, kwestia przestawienia się na nowe. Dzięki!!Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Użytkownicy Vince Opublikowano 20 Września 2016 Użytkownicy Opublikowano 20 Września 2016 Dobra, mam kolejne zagadnienie/pytanie. Przeglądając forum najczęściej wykorzystuję funkcję "nieprzeczytana zawartość". Poprzednio z tego poziomu można było zaznaczyć, że wątek jest przeczytany, nie wchodząc nawet do wątku (była opcja "mark as read"). Obecnie z poziomu "nieprzeczytanych" nie da się tego zrobić. Odkryłem natomiast, że da się zaznaczyć wątek jako przeczytany bez otwierania go, ale wchodząc do konkretnego działu. Jest wtedy dostępna opcja "oznacz ten temat jako przeczytany". Czy jest taka możliwość, żeby tą funkcjonalność włączyć w "nieprzeczytanych"?
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 21 Września 2016 Administrator Opublikowano 21 Września 2016 Po prawej na górze masz >Oznacz jako przeczytane<. Może z tej opcji korzystaj. Z innej beczki i coś dla tych, którzy do tej pory mieli problemy z quote'ami. Teraz, żeby zacytować fragment czyjejś wypowiedzi wystarczy zaznaczyć ją (prawy klawisz myszy + przeciągnięcie). Pojawia się napis >cytuj< a po naduszeniu go zaznaczony fragment wskakuje do okna odpowiedzi. Cytat wielokrotny znajduje się teraz pod przyciskiem + Dnia 19.09.2016 o 23:54, Vince napisał: W końcu dotarłem do kalendarza okrężną drogą: Jest inna opcja. W >Moje kanały aktywności< na dole jest predefiniowana zakładka >Własne kanały>. Jedną z opcji jest dodanie kanału >Wydarzenia<.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 21 Września 2016 Klubowicze Opublikowano 21 Września 2016 Nie wiem czy tylko ja tak mam ale zauważyłem że wiele ( ale nie wszystkie ) tematów jak i odpowiedzi ma podaną datę tylko jako dzień i ewentualnie miesiąc. Bez podania roku. Np tu : I ostatnia odpowiedź nie wiadomo czy jest na post z wczoraj czy z przed dwóch lat. Co do kalendarza to fakt widzę kto ma urodziny ale tylko dzisiaj. Jak sprawdzić inne dni ?
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 21 Września 2016 Administrator Opublikowano 21 Września 2016 A jak najeżdżasz kursorem na datę nie pojawia się rok? Nie widać roku bieżącego. Posty sprzed roku i starsze pokazują pełną datę.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 21 Września 2016 Klubowicze Opublikowano 21 Września 2016 Faktycznie jak najadę to widzę. Ale to trzeba każdemu z osobna wyoślić Po co takie zróżnicowanie ? Myślę że lepiej jak by zawsze była widoczna bez konieczności zastanawiania się co to za rok. Poza tym na telefonie nie mam jak tego podejrzeć a z telefonu korzysta teraz coraz więcej ludzi .
Sympatycy KriSSo Opublikowano 21 Września 2016 Sympatycy Opublikowano 21 Września 2016 15 minut temu, MariuszBurgi napisał: A jak najeżdżasz kursorem na datę nie pojawia się rok? U mnie się pojawia po chwili.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 21 Września 2016 Klubowicze Opublikowano 21 Września 2016 Teraz, KriSSo napisał: U mnie się pojawia po chwili. Ale zrób to na smartfonie. I co z tym kalendarzem ?
Rekomendowane odpowiedzi