grota10 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Opublikowano 5 Czerwca 2016 We wtorek pakuje namiot na konia i wyruszam na kilka dni.Kierunek jeszcze nie znany,polnoc albo polodnie jakby ktos chcial sie przylaczyc to zapraszam
Joshua_77 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Grota10 jak masz w planie namiot do lec do SlawoyAMD w Bieszczady Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Rzelu Opublikowano 5 Czerwca 2016 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Przy starcie na Burgmanię zaniepokoiło mnie bardzo wysokie spalanie Hondy. Okazało się jednak że to paliwo 95 z Orlenu jest tak ch.......we. Po zatankowaniu na Lotosie zasięg wzrósł powyżej 200 km mimo pocinania z prędkościami 140 km/h. Z dzisiejszego CZN Leżenie krzyżem zaplanowałem na jutro.
minimi1 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Nie Ty pierwszy to zauważyłeś Jacku. Ja już od dłuższego czasu (znaczy od tej wiosny) tankuję wyłącznie na Lotosie i powiem tak- powoli, powoli mój zasięg rośnie, zaś sama forza stała się bardziej forza. Muszę poprosić o kartę paliw
grota10 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Joshua_77 plan obejmuje namiot oczywiscie,ale w bieszczadach bede za miesiac puszka,wiec teraz jade blizej. Mam zamiar zaliczyc szlak orlich gniazd od Czestochowy do Krakowa,nigdy tam nie bylem a zawsze chcialem.
Rzelu Opublikowano 6 Czerwca 2016 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Kontynuuję moją pielgrzymkę odwiedzając m.in. grób dziadka, obok jest kwatera wojskowa, nagrobki wiele mówią Częstochowa Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Odwiedziłem Jasną Górę Wizyta dała natychmiastowy efekt
czemil Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Takie teraz mam kategorie. Brawo Ja. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Sympatycy KriSSo Opublikowano 7 Czerwca 2016 Sympatycy Opublikowano 7 Czerwca 2016 Kurczę, a mi wbili tylko w rubryce "A", nie mam nic w AM, A1, A2
qszysiek Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Kurczę, a mi wbili tylko w rubryce "A", nie mam nic w AM, A1, A2 Bez urazy ale za "stary" jesteś na A1,A2 i AM.
Sympatycy KriSSo Opublikowano 7 Czerwca 2016 Sympatycy Opublikowano 7 Czerwca 2016 Prawdopodobnie pojadę na Blues Festiwal do Suwałk na początku lipca. Jedzie ktoś jeszcze z GZ oprócz Mariusza-Kowala?
Rogierro Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Prawdopodobnie pojadę na Blues Festiwal do Suwałk na początku lipca. Jedzie ktoś jeszcze z GZ oprócz Mariusza-Kowala? Ja preferuję trochę mocniejsze brzmienia,dlatego zawitam pewnie do Goleniowa na festiwal metalowy.
Megi Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Chyba Czemil szykuje się do zmiany sprzętu...ciekaw jestem czy zostanie wierny Hondzie ?
Rogierro Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 No widzę, że KriSSo ma naśladowcę. Jest wyzwanie, kto zmieni więcej skutów w jak najkrótszym czasie ;-)
Sympatycy Urbi Opublikowano 7 Czerwca 2016 Sympatycy Opublikowano 7 Czerwca 2016 KriSSo jest wyjątkowy i niepowtarzalny, jedyny w swoim rodzaju, bezkonkurencyjny. Nikt nie jest w stanie Go naśladować.
Sympatycy KriSSo Opublikowano 7 Czerwca 2016 Sympatycy Opublikowano 7 Czerwca 2016 Loża Szyderców to jednak zbyt mało. Normalnie jak dziadki z balkonu z Muppet Show. Masakra . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
minimi1 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 W niedzielę jakiś idiota, debil, .................. itd zostawił na noc mój piękny skuter z zapalonymi światłami. Honda nie przewidziała, że można być tak głupim i nie zamontowała żadnego zabezpieczenia. Akumulator umarł. Idiota i debil- czyli ja udał się do moto coś tam i zakupił ładowarkę. W instrukcji nie zaznaczono gdzie on jest. Debil rozkręcił tył pojazdu, nie znalazł. Okazało się, że akumulator znajduje się na samym dnie w bagażniku w najgłębszym miejscu. Jak wiecie kanapa w Forzie odchyla się max 45stopni. Nic to. Po 40 minutach udało się wydobyć akumulator, został na noc. Po 12 godzinach ładowania zapaliły się światła, I tyle. Aku umarł. Ponownie komunikacją miejską udałem się do pracy, po pracy do moto coś tam, gdzie zaproponowano mi akumulator za 420 bodajże zeta. Odmówiłem, albowiem wydawało się, że aku powinny być tańsze. Ponieważ miałem mord w oczach miły sprzedawca pokazał mi oryginalne ceny w eur- jak byk najtańszy chiński aku do forzy 99 eur. Ponieważ jeżdzenie środkami komunikacji miejskiej uczy miasta przypomniałem sobie o akumulatorowni (sklep taki) blisko ronda na ku słońcu. Udałem się tam kombinowanym marszowożeniem i rzeczywiście- nabyłem za 170 zeta równie chiński jak w moto aku. Z gigantycznymi problemami z głębi skutera wydobyłem stare aku- okazało się, że parciana taśma, którą z pogardą odsunąłem (taka pętla) jest niezbędna do wydobycia akumulatora. Użyłem druta do podwiązywania warzyw. drut przesunąłem przez klemy. Podczas podnoszenia aku poszedł dym- okazało się, że prądu starcza do tego, aby po przecięciu ciężarem izolacji na drucie zewrzeć aku i spalić izolację. Dziękując wszystkim świętym, że mnie szlag nie trafił dogasiłem izolację w garażu. Na nowy aku nasunąłem parcianą pętle (człowiek się uczy -) spuściłęm aku. Klemy okazały się, że nie pozwalają go opuścić na dno bez rozsunięcia. Jestem bardzo niewłaściwie zbudowany poprzez brak trzeciej ręki, ale udało mi się osunąć aku na dno gubiąc jedną nakrętkę (tą pod klemą) Szczęśliwie miałem w zapasie 2 po starym aku. Okazały się, że nie pasują i nie dają się wsunąć. Włożyłem mniejszą nakrętkę niestety z dłuższą śrubą. Śrubę skróciłęm poprzez nałożenie na górę kolejnej nakrętki Okazało się, że się nie blokuje podczas kręcenia (jest mniejsza to jak się kwa ma blokować). Uznałem, że jak będę stukał śrubą o nakrętkę w tej pieprzonej ciasnocie to jakoś się nakręci. Po godzinie nakręciła się. Okazało się jednak, że nakrętka fabryczna i śruba fabryczna od aku nie pozwalają założyć forzowatego przewodu, albowiem jest on specyficznie wygięty, tak, że pasuje tylko do tego spalonego aku znanej indonezyjskiej marki HGW jakiej. Znów wyjąłem aku (nabrałem wprawy) założyłem znowu stukającą nakrętkę i dłuższą śrubę (którą skróciłem nakrętką kolejną). po 15 minutach (sukces, umiejętności i wprawa) stukając o nakrętki w tej popieprzonej ciasnocie udało mi się nakręcić. Pokrywa odpalenie sukces pali i kręci. Mam wrażenie, że mam wyłamaną rękę. Następnym razem jak będę chciał podłączyć aku do ładowania to odkręcę kanapę. Trochę poocierałem łapę lewą i cały czas wyobrażam sobie głównego albo i nie inżyniera Hondy, który postanowił tam umieścić aku. Niech ja tego żółtego................ dorwę, zrobię mu Iwodzimę a na koniec walnę atomówkę
romeo1971 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Następnym razem będziesz miał już wprawę, współczuje szczerze
Sympatycy Urbi Opublikowano 7 Czerwca 2016 Sympatycy Opublikowano 7 Czerwca 2016 Piotruś, a wystarczyło zadzwonić, a z przyjemnością pomógł bym Ci zarówno w zakupie jak i wymianie akumulatora.
Klubowicze bilety Opublikowano 7 Czerwca 2016 Klubowicze Opublikowano 7 Czerwca 2016 Brawo TY - nowy dzień, nowe doświadczenia
Samba Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Wraz z moją ładowarką moto zakupioną w Louisie były takie kabelki umożliwiające podpięcie ich na stałę do aku z końcówką do podłaczenia ładowarki bez wyciągania aku, gdyż w T-maksie wydobycie aku jest równie lub nawet bardziej uciążliwe. Wyprowadziłam te kabelki do schowka pod kierownicą. Dodatkowo z uwagi na brak prądu w garażu kupiłam przetwornicę prądu. Teraz jak aku mi zdechnie podłączam go i ładuję od aku z samochodu.
Klubowicze ArtCho Opublikowano 7 Czerwca 2016 Klubowicze Opublikowano 7 Czerwca 2016 Minimi, proponuję popracować nad trzecią ręką jednak. Się przyda.
burgifan Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Ja preferuję trochę mocniejsze brzmienia,dlatego zawitam pewnie do Goleniowa na festiwal metalowy. Powiedz coś więcej na ten temat, bo to też moje klimaty... ---------------------------- Piotruś, a mówiłem - kup se Burka ! Tu aku masz w idealnym świetnie dostępnym miejscu , bo Burek jest dobrze przemyślany. Szkoda że nie wiedziałem, załatwiłbym Ci w dobrej cenie nowe świerzutkie aku bezpośrednio z pierwszej ręki, no ale nie wiedziałeś o tym. W sumie fajna historyjka
minimi1 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Dziękuję za miłe słowa- wszystkim. Tak jest- w sumie fajna historyjka
Rogierro Opublikowano 8 Czerwca 2016 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Powiedz coś więcej na ten temat, bo to też moje klimaty... http://rockhard.pl/index.php?post/2016/04/02/Rock-Hard-Ride-Free-2016-heavy-metal-i-ryk-silnikow-w-Goleniowie
Rekomendowane odpowiedzi