Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Zakaz sprzedaży nowych diesli i benzyn od 2025 w Norwegii, wątek o pojazdach elektrycznych, dieslach i benzynach nie tylko w Norwegii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak kojarzę,to UE chce ograniczyć znacząco to zjawisko tabletoizacji dla pojazdów (z wykluczeniem chinoli) od 2027r. Czas pokaże.Do końca nie wierzę w skuteczność tej polityki.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Bez żadnej złośliwości, może być lepsza koniunktura na elektryki niż obecna sytuacja? 

• Użytkownicy+
Opublikowano

Bez złośliwości 😁 czytałem że w krajach gdzie energia elektryczna jest naprawdę tania ludzie umieją liczyć i kupują elektryki. Np. we Francji. Ale jakie to liczby nie wiem. U nas chyba tak kolorowo nie jest. 🤔

Opublikowano
Godzinę temu, EndriuBis napisał(a):

Bez złośliwości 😁 czytałem że w krajach gdzie energia elektryczna jest naprawdę tania ludzie umieją liczyć i kupują elektryki. Np. we Francji. Ale jakie to liczby nie wiem. U nas chyba tak kolorowo nie jest. 🤔

Mam na myśli ceny paliwa.  Różnica w złotówkach 100 kilometrów prąd vs paliwo, znacznie się zwiększyła.   

• Użytkownicy+
Opublikowano
3 godziny temu, Kazekkazek napisał(a):

Mam na myśli ceny paliwa.....

Ja też. Tylko akurat w PL ceny prądu też do niskich nie należą.

• Użytkownicy
Opublikowano

Tak w Norwegii prąd jest tani dlatego jeżdżą elektrykami

U nas póki co w miarę w stosunku do paliw płynnych ale od nowego roku ceny prądu pójdą do góry.