Yarorot Opublikowano 17 Marca 2019 Opublikowano 17 Marca 2019 Dnia 16.03.2019 o 06:59, Belmond napisał: Hej, wymieniał ktoś baterię w kluczyku? skończyła się w pierwszym (dobrze, że w domu). Jeśli ktoś wymieniał to jak się dostać do baterii? Jest jakiś awaryjny sposób odpalenia ak w takiej sytuacji? Oprócz tego, że warto chyba wymieniać profilaktycznie bateryjkę, nie wiem, np. co rok, to chyba nie ma sposobu na uruchomienie przy kluczyku bez baterii? Dobrze jest się chyba nauczyć jak się wymienia i wozić ze sobą bateryjkę na zamianę. Zapraszam do dyskusji. Tu masz zdjęcia co i jak Podważasz w tym miejscu (jak byś otwierał jajko niespodziankę) ja używam scyzoryka i najmniejszego ostrza. Dookoła masz zatrzaski zaznaczone delikatnie je podważasz w środku masz drugą obudowę, wyciągasz ją. Po wyjęciu Masz 4 zatrzaski podważasz je delikatnie I rozbierasz tym samym masz dostęp do baterii po wymianie baterii składasz wszystko w odwrotnej kolejności ?
Belmond Opublikowano 17 Marca 2019 Opublikowano 17 Marca 2019 Wow! Ale tutorial. ? Dziękuję ślicznie w imieniu swoim i tych, którzy z pewnością przed taką wymianą niedługo będą ?
rafiklegia Opublikowano 17 Marca 2019 Opublikowano 17 Marca 2019 Yaro 5 miesięcy nie jeżdził to nawet pilota rozebrał całego ? Zawsze to jakaś bliskość z Akaczem ?
Astonpiotr Opublikowano 18 Marca 2019 Opublikowano 18 Marca 2019 Wczoraj odpaliłem sprzęcik pierwszy raz od pięciu miesięcy i PYK, odpalił od pierwszego strzału!!! Dodam że stał cały czas w zimnym garażu.
Yarorot Opublikowano 18 Marca 2019 Opublikowano 18 Marca 2019 11 godzin temu, rafiklegia napisał: Yaro 5 miesięcy nie jeżdził to nawet pilota rozebrał całego ? Zawsze to jakaś bliskość z Akaczem ? I to dwa razy ? Piotruś ja nie widziałem innej możliwości ?
Makrotek Opublikowano 18 Marca 2019 Opublikowano 18 Marca 2019 6 godzin temu, Astonpiotr napisał: Wczoraj odpaliłem sprzęcik pierwszy raz od pięciu miesięcy i PYK, odpalił od pierwszego strzału!!! Dodam że stał cały czas w zimnym garażu. Wow jestem pod wrazeniem. Moj po 2 miesiacach w nieogrzewnaym garazu - przy temp blisko zera przez kilka dni - juz nie mial sily zeby odpalic...
Makrotek Opublikowano 18 Marca 2019 Opublikowano 18 Marca 2019 Ja nie - musialem wyjac i doladowac jak juz nie chcial odpalic. Btw. Ciekawostka ot takie handbary w Ak550 ?
Yarorot Opublikowano 18 Marca 2019 Opublikowano 18 Marca 2019 No to miał prawo nie zapalić. Mnie te handbary się nie podobają, ale torba tak bo mam taką samą ?
Astonpiotr Opublikowano 18 Marca 2019 Opublikowano 18 Marca 2019 Akumulator miałem wyciągnięty. Zimował w ciepłym miejscu i był raz na miesiąc doładowywany.
Yarorot Opublikowano 19 Marca 2019 Opublikowano 19 Marca 2019 Jest aktualizacja apki noodoe.Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka
marekpili Opublikowano 22 Marca 2019 Opublikowano 22 Marca 2019 Na wesoło, tutaj po aktuslizacji: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1032620900264422&id=735855429940972
Belmond Opublikowano 23 Marca 2019 Opublikowano 23 Marca 2019 Dnia 17.03.2019 o 13:13, Yarorot napisał: Tu masz zdjęcia co i jak Podważasz w tym miejscu (jak byś otwierał jajko niespodziankę) ja używam scyzoryka i najmniejszego ostrza. Dookoła masz zatrzaski zaznaczone delikatnie je podważasz w środku masz drugą obudowę, wyciągasz ją. Po wyjęciu Masz 4 zatrzaski podważasz je delikatnie I rozbierasz tym samym masz dostęp do baterii po wymianie baterii składasz wszystko w odwrotnej kolejności ? Yarorot jeszcze raz dziękuję za zdjęcia. Wymiana trwała 5 minut, kluczyk bez żadnej ryski. Koszt bateryki ok. 5 zł. Ja dałem sony, a w środku był panasonic. Rodzaj CR2450. Polecam każdemu wymienić przed sezonem, żeby niespodzianek nie było ?
rafiklegia Opublikowano 30 Marca 2019 Opublikowano 30 Marca 2019 W dniu wczorajszym zamontowałem klamki i dwa pozostałe dodatki. O klamki trochę się bałem czy będą pasować ale jest lepiej niż myślałem ?. Dziś już przetestowane ?
ERYK Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Z tą aktualizacją noodoe to tylko ja mam problem , czy dotyczy to tez innych użytkowników ? Po zimie AK 550 jeżdzi niczym pszczółka , wszystko jest OK , odpala od dotknęcia przycisku rozrusznika ( oczywiście o ile aku jest naładowane ) , dla mnie miła rzecz bo w Xcitingu 500 bywało inaczej ....
Astonpiotr Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 15 godzin temu, ERYK napisał: Z tą aktualizacją noodoe to tylko ja mam problem , czy dotyczy to tez innych użytkowników ? Jak wygląda Twój problem?
ERYK Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 10 godzin temu, Astonpiotr napisał: Jak wygląda Twój problem? Juz opanowany , aktualizacja robiła się niby bez problemu -ale potem nie chciała uruchomic się nawigacja ....
Belmond Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Dnia 5.03.2019 o 18:43, MariuszBurgi napisał: Komunikat dla właścicieli AK550 zakupionych w PL sieci sprzedaży ? Mamy chyba pierwszą globalną akcję serwisową na AK550, która w PL ruszy najprawdopodobniej z początkiem kwietnia br. Akcja ma na celu wyeliminowanie problemu rozładowywania akumulatora w czasie dłuższego postoju. Polegać będzie na montowaniu przez ASO dodatkowego modułu sterującego przednim reflektorem oraz kontrolerem ciśnienia w oponach RDC. Właściciele będą powiadamiani indywidualnie drogą elektroniczną. Dodam, że w/g zapewnień centrali na Tajwanie wszystkie AK550 MY2019 mają już fabrycznie ten problem usunięty. Rozpoczęła się już tak akcja?
Yarorot Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Ja nie otrzymałem żadnego zaproszenia. Na pewno ktoś tu da znać jak takowe otrzyma.
Paweł R. Opublikowano 1 Maja 2019 Opublikowano 1 Maja 2019 Dnia 13.04.2019 o 12:30, Yarorot napisał: Ja nie otrzymałem żadnego zaproszenia. Na pewno ktoś tu da znać jak takowe otrzyma. Ja również nie otrzymałem żadnej informacji. Czy jest gdzieś oficjalne ogłoszenie dotyczące tej akcji serwisowej?
Yarorot Opublikowano 1 Maja 2019 Opublikowano 1 Maja 2019 Paweł 19 lutego na Fanpage Grupa Kymco Polska pojawiła się odpowiedź na zadane pytanie "Czy Kymco Polska planuje przeprowadzenie akcji serwisowej dla AK550 w celu ograniczenia poboru pradu z akumulatora? Taka akcja jest np we Francji dla pojazdów wyprodukowanych przed październikiem 2018." Kymco Polska Panie i Panowie - mamy dla Was chyba niezłą wiadomość odnośnie akcji serwisowej ? Na przełomie marca i kwietnia powinny do nas dotrzeć części, dzięki którym ma zostać wyeliminowany problem szybkiego rozładowywania się akumulatora w AK 550. Naprawa będzie polegać na zamontowaniu dodatkowego modułu sterującego przednim reflektorem oraz kontrolera ciśnienia w oponach. Także jak części już do nas dopłyną, odpowiedni dział będzie się z Wami bezpośrednio kontaktował. Co Wy na to?
rafiklegia Opublikowano 1 Maja 2019 Opublikowano 1 Maja 2019 Ja po majówce będę się umawiał na przegląd to zapytam o tę akcję .
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 6 Maja 2019 Klubowicze Opublikowano 6 Maja 2019 Tu taki filmik z AK550 w roli głównej
miziol Opublikowano 6 Maja 2019 Opublikowano 6 Maja 2019 Witam Mam pytanie czy w Wawie oprócz motorlandu (nie maja demo) można przejechać sie akacz czy Ew jakaś wypożyczalnie polecicie bo kupowanie w ciemna jest chyba słabe PzdrWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi