Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Widze , ze wycieczka udana i super ! :)

Pozdro

• Użytkownicy+
Opublikowano

Artur i Joasia wyjaśnili wszelkie niuanse związane z kartą motocyklisty, dzięki bo moja leży w skuterze pod kanapą.

Andrzeju czy jakiś plan na niedzielę powstaję? Ja bym chętnie "pobrykał" !scooter.

• Użytkownicy+
Opublikowano

Ponieważ pogoda na razie nas rozpieszcza trzeba korzystać.  Proponuję mały wyjazd na Słowację do miejscowości Bardejów, a po drodze wizyta na zamku w Zborowie.  

Od parkingu do ruin zamku trzeba iść około 30 min. w jedną stroną i to ostro bod górę.  Potem podjedziemy do Bardejowa - fajny rynek do pooglądania  i TESCO (zakup Kofoli  i  musztardy ?  ) -  a w drodze powrotnej jak będziemy mieć dobry czas myślałem aby odbić trochę w kierunku na Komańczę i wstąpić na obiad do Zagrody Chryszczata - ale to już ustalimy na miejscu w Bardejowie.  Tak czy siak wypad praktycznie na cały dzień.

Orientacyjny plan trasy, który może ulec małej modyfikacji.    Zbiórka w Rzeszowie na stacji Orlen ul. Podkarpacka  godz. 9:00  - tradycyjnie 15 min. czekamy.   Jak ktoś by chciał się dołączyć po drodze, to nie ma problemu, proszę tylko o INFO gdzie się spotkamy.  Mamy do przejechania albo 270 km albo około 370 km (przy odbiciu na Chryszczatą) więc tempo przejazdu po stronie PL zakładam dość szybkie. Po stronie Słowackiej - wiadomo - tak jak w książce pisze (szczególnie po ostatnich wydarzeniach ? ). 

Zapraszam :scooter:

• Użytkownicy+
Opublikowano

Będę.

Opublikowano

Ja się też pisze. Co prawda od srody wieczor w zasadzie walcze z jakims wirusem (goraczka). Ale juz mi sie polepsza i do niedzieli powinienem sie naprawic. Dolacze gdzies do Was na trasie...moze na jakims cpnie po drodze...

Wysłane z mojego BV6000 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
25 minut temu, Szymqw napisał:

Ja się też pisze. Co prawda od srody wieczor w zasadzie walcze z jakims wirusem (goraczka). Ale juz mi sie polepsza i do niedzieli powinienem sie naprawic. Dolacze gdzies do Was na trasie...moze na jakims cpnie po drodze...

bez urazy Szymqw - wiecie jak poznać, że ktoś jest już naprawdę stary... na każdą stację benzynową mówi CPN... ;)

ja swoją sytuację wyjaśniłem już Andrzejowi w sms'e

pozdrawiam i udanej wycieczki

o napisało mi się w cytowanym... :)

• Użytkownicy+
Opublikowano
35 minut temu, Szymqw napisał:

.................. Dolacze gdzies do Was na trasie...moze na jakims cpnie po drodze...

Tak teraz patrzę jeszcze na mapę  myślę że pojedziemy przez Strzyżów i Jasło.  Będziemy przejeżdżać obok stacji Orlen w Jaśle .  Powinniśmy tutaj być około godz. 10:30.  Ta trasa jest trochę ciekawsza,  rzadziej nią jeździmy - nie wiem tylko czy remonty i "wahadła" się tam już skończyły.  A powrót będzie przez Medzilaborce i Komańcze lub jak odpuścimy Chryszczatą to przez Barwinek i Miejsce Piastowe.

• Użytkownicy+
Opublikowano
24 minuty temu, bobbens napisał:

... na każdą stację benzynową mówi CPN... ;)

Paaanie, kiedyś to byli czasy, były CPN - wszędzie:D, a dziś ... jakieś Orleny, Lotosy, Circle itp. "Jak żyć?".:msn-wink:

26 minut temu, EndriuBis napisał:

Będziemy przejeżdżać obok stacji Orlen w Jaśle

Wydaje mi się, że lepszym punktem spotkania będzie Stacja Grosar.

Chyba, że jestem w błędzie.

Opublikowano
33 minuty temu, bobbens napisał:

bez urazy Szymqw - wiecie jak poznać, że ktoś jest już naprawdę stary... na każdą stację benzynową mówi CPN... ;)

Hehe...spoko. Tak mi się po prostu powiedziało ;)

29 minut temu, EndriuBis napisał:

Tak teraz patrzę jeszcze na mapę  myślę że pojedziemy przez Strzyżów i Jasło.  Będziemy przejeżdżać obok stacji Orlen w Jaśle .  Powinniśmy tutaj być około godz. 10:30.  Ta trasa jest trochę ciekawsza,  rzadziej nią jeździmy - nie wiem tylko czy remonty i "wahadła" się tam już skończyły.  A powrót będzie przez Medzilaborce i Komańcze lub jak odpuścimy Chryszczatą to przez Barwinek i Miejsce Piastowe.

Dla mnie OK. Może być zatem na Orlenie w Jaśle (tak żeby Wam było najbardziej dogodnie, ja się dostosuje). 

9 minut temu, Saper napisał:

Wydaje mi się, że lepszym punktem spotkania będzie Stacja Grosar.

Chyba, że jestem w błędzie.

Grosar, - też jest OK!!OK

Opublikowano
3 godziny temu, EndriuBis napisał:

nie wiem tylko czy remonty i "wahadła" się tam już skończyły.

nie, nie skończyły się ale a moto to żaden problem, zresztą niedziela....

tym niemniej polecam tą trasę, gdyby było więcej czasu to tunel pod górą w Żarnowej tuż przed Strzyżowem i oczywiście Stępina i bunkry... a tak poza tym to malownicza trasa przez małe miasteczka i widoki szczególnie blisko Warzyc warte zobaczenia...

Opublikowano

Witam pięknie! 

Panowie, czy może się jutro jeszcze jeden "maxi" dołączyć do grupy wycieczkowej? Po raz pierwszy :rolleyes:!

• Użytkownicy+
Opublikowano

Oczywiście, że możesz dołączyć, w Rzeszowie punkt spotkania na stacji Orlen ul. Podkarpacka,  godzina 9.00. W standardzie 15 minut czekania na spóźnionych.

Natomiast w Jaśle punkt spotkania stacja Grosar ul. Bieszczadzka. około godziny 10.30.

Do zobaczenia jutro, pogoda zapowiada się jak marzenie.

Opublikowano
4 godziny temu, Majek napisał:

Witam pięknie! 

Panowie, czy może się jutro jeszcze jeden "maxi" dołączyć do grupy wycieczkowej? Po raz pierwszy :rolleyes:!

Jasne! Będzie nam bardzo miło! !OK

Opublikowano

Dzięki! :D

Będę na czas, Orlen- podkarpacka. Do zobaczenia jutro.

Pozdrawiam! !OKK

• Użytkownicy+
Opublikowano

No i super Majek.  W grupie zawsze raźniej :)  

Opublikowano

Ja właśnie zajechałem do domu (miałem najbliżej oczywiście). Drodzy uczestnicy dzisiejszej wycieczki, prosze sie meldować na forum, jak już bezpiecznie wròcicie do domu. Wycieczka super, pogoda wyśmienita. :) Dziękuję wszystkim za wspaniała niedzielną polatankę (jutro jakaś relacja zdjeciowa nastąpi)

• Użytkownicy+
Opublikowano

No to ja też dotarłem do domu, było super, relacja może jutro.

• Użytkownicy+
Opublikowano

My też już w domku. Dzięki Wszystkim uczestnikom za wspólny wypad.

Opublikowano

I ja też bezpiecznie już w domu!

Dzięki za miłe przyjęcie! :D

Wycieczka nic dodać nic ująć, i chyba trudno o bardziej udaną i lepsze okoliczności przyrody :lol:. Pozdrawiam!

• Użytkownicy+
Opublikowano

I jak tam Panowie po wycieczce :)  wszyscy zdrowi,  bo nie ukrywam że te ostatnie 100 km po ciemku było rześko :D

A tutaj  kilka moich zdjęć 

Opublikowano

Załączam parę migawek z wycieczki. Między innymi oczywiście pięknie położony zamek Zborovsky hrad, otoczony przepięknymi kolorami przyrody o tej porze. A także miasto Bardejów i wspaniałe widoki z wieży bazyliki sv. Egidia. To wszystko na super malowniczej trasie z finałem na późny obiadek w Zagrodzie Chryszczata. Powrót do domów już o zmroku :) (oj, to już nie te letnie temperatury).

DSCF4671-vert-horz.thumb.jpg.6d01ae88c1dec4d3e22704dd8da73118.jpgDSCF4690-vert-horz.thumb.jpg.408c607f521fdcd5990a4ef4337155bb.jpgIMG_20181014_142933-vert-horz.thumb.jpg.271ea75389c6fbede93fa9f25b6bdd0b.jpgDSCF4668-horz-vert.thumb.jpg.1707c6ce59186460e692fb791915b23c.jpg

• Użytkownicy+
Opublikowano
Dnia 14.10.2018 o 22:01, Majek napisał:

Dzięki za miłe przyjęcie! :D

Fajnie było Cię poznać, dobrze, że się zdecydowałeś na udział w wycieczce !scooter. Polecamy się na przyszłość :D.

10 godzin temu, EndriuBis napisał:

... ostatnie 100 km po ciemku było rześko :D

10 godzin temu, Szymqw napisał:

... (oj, to już nie te letnie temperatury).

To fakt, temperatury po zachodzie słońca już nie są takie jak latem, nazywając rzeczy po imieniu było ku... (bardzo) zimno,  udało się wszystkim dotrzeć do domów bez kłopotów i bardzo dobrze.

Wycieczka moim zdaniem bardzo fajna, cały dzień spędzony w pięknych okolicznościach przyrody i doborowym towarzystwie. Dzięki.

Kilka moich zdjęć TUTAJ.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wiecie co panowie? (na pewno wiecie) Zdjęcia wcięło z naszych wypadów...

Kak to...? Blyad' ! Gde naszi foto?

• Klubowicze
Opublikowano

A TO czytał ?

Opublikowano

A no nie czytał właśnie...

Przepraszam zatem, przeoczyłem widocznie gdzieś to info...?